Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11) Tim82 válasza bossbob (#8) üzenetére


Tim82
nagyúr

A helyzet az, hogy viszonylag régen vettem ilyen USB 3.0 portbővítőt. Ennek folyománya az, hogy nem tudok jelenleg biztosan megbízható, általam kipróbált eladót linkelni, de ilyenről van szó: [link]

Régen a Thinkpad-topikban az AKE "márkájú" portbővítőket favorizáltuk, de szerintem ezek kikoptak már a piacról. Általánosságban az Asmedia chipsetes cuccok beváltak, a NEC/Renesas chipsetesekkel voltak problémák, de ez lehetett Windows/driver kérdés is, amibe Linux alatt nem futnál bele.

Külső 2,5" HDD-nek már nem lesz elég az ilyen kártya által leadott kraft, meg kell támogatni egy normál USB portról is, ha van külön tápkábel vagy Y kábeles a külső ház. Pendrive-nak, USB-s kártyaolvasónak viszont igen.

Szeretem a Linux Mint Cinnamont is (X230i-n azt használok, Ubuntu Mate-ről váltottam), az XFCE-t csak azért írtam, mert talán jobban kíméli a gép erőforrásait. Mindenesetre amíg felülre tudom tenni a tálcát, jobbra felülre ki tudom íratni Conky-val esztétikus módon a számomra fontos, figyelendő értékeket: [link] és alul középen valamilyen dokkal ki tudom tenni a leggyakrabban használt alkalmazásaimat, addig kb. mindegy, melyik ablakkezelő fut.

Széljegyzetnek: Ubuntu LTS Mate bug-osan kezelte az X230i-be tett AX200 BT részét (pl.: altatásból ébresztés után "eltűnik" a BT), a Linux Mint meg nem, ezért váltottam (használok BT-s egeret, hangfalat, külső DAC-ot is).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.