Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Öcsipók


Öcsipók
csendes tag

A helyes tanulság szerintem inkább az, hogy ne vásárolj külföldi boltban, csak mert 3 Ft-al olcsóbb, mint a sarki bolt. Vagy ha vásárolsz, akkor vállald az ezzel járó nyűgöket, és ne írogass blog bejegyzést. Valamit valamiért.

Gyönyörű ez az uniós, országhatárokon átívelő kereskedelmi szabadság, de ne tápláljunk hiú ábrándokat, hogy amire itthon jogilag 2 hete van egy szakszerviznek, az a vállalás működni fog akkor is, ha közben külföldre utaztatják a terméket. Persze fogyasztóvédelemhez fordulni lehet, de sokszor az embert ért hátrány nincs arányban a panaszkezelésre fordított idővel, így nem foglalkozik a panaszbejelentéssel senki.

Javaslom, támogasd "a sarki boltot" a külföldi műszaki multik és hangszerboltok helyett. A sarki közel van hozzád, bármikor bemehetsz tanácsért, gyors ügyintézésért, és még az is meglehet, hogy a nála otthagyott pénzmagod a Te munkáltatódnál/vállalkozásodnál költi majd el...

Üdv, Bálint +36 30 523 7383

(#2) Spet válasza Öcsipók (#1) üzenetére


Spet
addikt

Váó ez aztán az életbölcsesség!

Hány év alatt sikerült összehozni?

Hány százalékát is állítja elő itthoni sarki bolt a termékének, amit árul?

Most, hogy magába omlik a kereskedelem a világjárvány miatt, hogyan is fognak ezek a sarki boltosok is garanciáztatni, amikor nehezen fognak alkatrészt, vagy teljes értékű terméket beszerezni?

Az utolsó mondat meg abszolút nem értem, hogyan jött létre.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#3) Ghoosty


Ghoosty
őstag

Egy karácsonyi, szilveszteri periódust is beleértve, kicsit több mint 1 hónap múlva már megérkezett a kijavított termék. (Ha az elszállítástól nézzük, akkor mindössze 3 hét.) Mindez különösebb kötekedés nélkül.
Persze, jó lenne, ha 1-2 héten belül mindig minden megoldódna, de egyáltalán nem érzem, hogy itt valami jogtalanság ért volna.
Az a helyzet, hogy ha panaszt is tettél volna bárhol, nem lenne semmi. A törvény úgy szól, hogy törekedni kell a 15 napos javításra. Igazából nem találtam meg a törvényi hivatkozást, hogy mikortól indul a 15 nap, de a lényeg benne, hogy csak törekedni kell rá. Ráadásul, ha alkatrészt kell rendelni, ez kitolható újabb 15 nappal.
Az egész történetben ami egyértelműen kifogásolható az az, hogy miért kell 1,5 órát ülni a telefonon, hogy beszélhess valakivel. De összességében ez a sztori inkább javított az Emag-ról bennem kialakult képen, mint rontotta.

(#4) sanzi89


sanzi89
addikt

Ez így - sajnos - teljesen rendben van. Nem egy sokkal rosszabb tapasztalatom van garanciális javítással kapcsolatban. Nem azt mondom, hogy feltétlen jó ami történt, de ez van...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#5) DeFranco válasza Öcsipók (#1) üzenetére


DeFranco
nagyúr

"Javaslom, támogasd "a sarki boltot" a külföldi műszaki multik és hangszerboltok helyett. A sarki közel van hozzád, bármikor bemehetsz tanácsért, gyors ügyintézésért, és még az is meglehet, hogy a nála otthagyott pénzmagod a Te munkáltatódnál/vállalkozásodnál költi majd el..."

nálunk a sarkon kocsma van. még megfontolom a tanácsodat.

végül is tényleg bármikor bemehetek tanácsért, ha kérem, ha nem, gyors az ügyintézés, és ha ügyesen választok, 40%-ot kapásból visszaosztanak.

smart.

[ Szerkesztve ]

(#6) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Lévén, hogy év végén történt a bejelentés, szerintem ez teljesen normális határidő. Nyilván a felhasználó szemszögéből soknak tűnik, mert addig nem tudod használni. Azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy ha valamit beküldenek a szervizbe egy adott napon, akkor azt még aznap elkezdik javítani..

(#7) Lauda válasza DeFranco (#5) üzenetére


Lauda
félisten

Nálunk például van helyben samsung szerviz. Ha ott vásárolsz egy tv-t és meghibásodik, oda viheted be (vagy elhozza a szervizes), ott javítják és onnan hozhatod el (vagy kiviszi a szervizes). Tavaly bevittük ismerős technika tv-jét, belekent a villám. A beadástól számítva talán 4 nap volt mire elhozhattuk a tv-t, pedig az a tesconak valami gyártatott nyüvekje. A pali ennyi idő alatt szétszedte, megállapította a hibát, megrendelte a tápegységet, beszerelte, tesztelte. Szóval van ilyen is.

(#8) Spet válasza Ghoosty (#3) üzenetére


Spet
addikt

Hat igen, a legnagyobb problemam csak, hogy semmilyen kommunikaciot nem vegeznek a partner/vasarlo/felhasznalo fele, akinek igy sajat kontojara kell utana jarni a dolgoknak.

Az alkatresz meg szervizelesnek a sajat kiadott nyomtatvanyuk szerint 10 munkanapon belul kell lennie (a sajat maguk altal kiadott kiegeszitett garancialapon feltuntetett leiras alapjan). Ezen felul ugy nem tudjuk, hogy mire indult ujra a kiegeszito garancia: kicserelt (nem tudjuk melyik alkatreszre), vagy a teljes keszulekre.

Jhonny06: Ugyintezo ralat a dolgokra, azt is elmondta telefonon, hogy szervizre felvettek a keszuleket, de ugye errol, mint fentebb is irtam normal halando nem tudott semmi. Ugye engem is surgettek otthonrol, en meg probaltam a dolgokat porgetni, vagy informaciot kapni

[ Szerkesztve ]

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#9) sanzi89 válasza Spet (#8) üzenetére


sanzi89
addikt

A garancia - ha nem a törvényileg előírt időtartam alatt történt a garanciális javítás - nem biztos, hogy újraindul. Attól függ, hogy milyen rendelkezések vannak a meghosszabbított garanciális szerződés feltételeiben.

Pl. 3 éves gyári garanciás Dell notebook-ban mindig tönkrement a HDD. Persze, a gép közepén volt egy 7200-as WD Black, nem is csoda... Szóval cserélték másfél évesen, cserélték két és fél évesen, és kb. három és fél évesen tönkre ment megint. Hívtam a szervizt a javításra, visszautasították, mondván lejárt a garancia, a törvényi előírás 1 év, és csak arra az időszakra vonatkozik a garancia meghosszabbodás, az általuk egyénileg vállalt garanciára olyan feltételeket szabnak, amilyet akarnak, és így jártam.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#10) Lauda válasza sanzi89 (#9) üzenetére


Lauda
félisten

A merevlemezeknél egyébként is két féle út van garanciális hiba esetén. Az egyik, amikor vadiúj terméket küld a gyártó, akkor nulláról indul a garanciaidő. A másik eset, amikor refurbot küld a gyártó, akkor nem indul újra a garanciaidő.

(#11) D1Rect


D1Rect
félisten

Elolvastam, de nem bírok rájönni, hogy mi is a panaszod?

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#12) Jhonny06 válasza D1Rect (#11) üzenetére


Jhonny06
veterán

Valamin muszáj puffogni, ugye :)

(#13) sanzi89 válasza Lauda (#10) üzenetére


sanzi89
addikt

Magyar jogszabály alapján kis elektronikai eszközre 1 év kötelező garancia van. Ha ezen idő alatt meghibásodik és cserélik az egész merevlemezt, újra indul a garanciaidő. Ha új, ha használt, a refurbished tökmindegy, erre törvény van. Az ilyen plusz 1, plusz 2, stb. "önként" a gyártó által vállalt garanciák esetén képlékeny a talaj.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#14) samujózsi


samujózsi
tag

Hihetetlen egy országban élünk.
Ha valakit átver, megkárosít, szopat egy cég és ezt merészeli leírni, rögtön megjelenik pár okostóni, aki megmondja a frankót.
Mert az természetes ugye, hogy palira veszik szinte mindenütt, a kiszolgáltatott helyzetben lévő vásárlót /ügyfelet, nehogy szóvá merd tenni.

Arról nem beszélve, hogy kis hazánkban is szépen odabasztak pár éve a vásárlóknak, amikor bevezették, hogy garanciális probléma esetén "törekedni kell" a jótállásért felelősnek a hiba elhárítására, de ez rá nézve semmiféle kötelezettséget nem jelent.

:U

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#15) samujózsi válasza Lauda (#10) üzenetére


samujózsi
tag

Ebben biztos vagy? Utolsó infóm az volt, hogy javításhoz csak új alkatrészt szabad felhasználni, ha cserélnek valamit, az is csak új lehet.
És arra elvárható lenne, hogy újrainduljon a garancia.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#16) Lauda válasza samujózsi (#15) üzenetére


Lauda
félisten

Az ország egyik legnagyobb forgalmú számtech kiskerétől tudom. Ez nem javítás. A gyártó cseréli a vinyót, arra nincs előírás, hogy újat vagy refurbot kell küldenie.

(#17) samujózsi válasza Lauda (#16) üzenetére


samujózsi
tag

Nekem ezt egy jogász mondta pár éve. Bővebbet nem tudok.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#18) dabadab válasza Öcsipók (#1) üzenetére


dabadab
titán

Ezzel szemben a valóság az, hogy ha az ember normális garanciális ügyintézést akar, akkor vásároljon az Amazonnál vagy olyan nagy cégnél, aminel normális helyszíni garanciája van (ilyen volt pl. a Dell monitoromra, amikor telefonáltam nekik, hogy valamit vacakol, akkor másnap ott volt a futár az új monitorral, következő nap meg jött a régi monitorért - hogy semmiképp se legyen kiesés az ügyintézés miatt).

DRM is theft

(#19) Spet válasza D1Rect (#11) üzenetére


Spet
addikt

Mo. legnagyobb online kereskedelmi egysege (hala , hogy egybe olvadt az Edigital-al), es azt se mondjak az embernek, hogy fapapucs, hacsak nem az elkezd kulturalt hangnemben erdeklodni.

Igy erthetobb volt?

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#20) llax válasza Spet (#19) üzenetére


llax
senior tag

"Mo. legnagyobb online kereskedelmi egysege"

Biztosan Mo.??? :)

(#21) Lauda válasza llax (#20) üzenetére


Lauda
félisten

Legnagyobb forgalmú volt az edigital, második az emag. A kettőből mindenhogyan csak első lehet.

(#22) llax válasza Lauda (#21) üzenetére


llax
senior tag

Nem a forgalom nagysága a kérdés. Maradhatna kérdésként a forgalom helyszíne, de talán a "szmájliból" és a halmozott kérdőjelekből sejthető, hogy a kérdés nem "egyenes", akadhat benne némi iróniával vegyített cinizmus :)

De jöjjön a következő kérdés:

Biztos, hogy Philips az a tévé??? :)

Hová is akarok kilyukadni? :)

(#23) Evil Snowman


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

Maga a történet cink, nem irigyellek. :(

De, ha mégegyszer valaki szervÍzt ír szervIz helyett, esküszöm megölök valakit.

(#24) D1Rect válasza Spet (#19) üzenetére


D1Rect
félisten

Gyakorlatilag a legsűrűbb kiskereskedelmi időszakban, teljesen reális időn belül megjavították a cuccot.
Értem, hogy jó lett volna több kommunikáció, de ilyenkor tiszta őrület van karácsony előtt - után.
Mint említetted, a legnagyobb bolt.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#25) Ghoosty válasza llax (#22) üzenetére


Ghoosty
őstag

Bár elméletben nem lehetetlen, de nem olvastam még tv márka hamisítási ügyről, így nem gondolom, hogy átverés történt.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy Philips. TP vision megvette a márkanév használatot és ők gyártották, teljesen jogosan írták rá a márkanevet szóval tuti Philips.

(#26) sanzi89 válasza Ghoosty (#25) üzenetére


sanzi89
addikt

Szerintem arra gondolt a kommentelő, hogy ez már nem az a régi, békebeli Made in Netherlands, hanem valami kínai dzsunga átcímkézve.
Az egyszerű paraszt rákap, hogy 'he ez Philips, mi az a TCL?, nekem ez kell.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#27) Ghoosty válasza sanzi89 (#26) üzenetére


Ghoosty
őstag

A Philips attól Philips, hogy jogosan használja valaki a nevet.
Tudom, hogy miért írta, csak hülyeség. Az számít, hogy egy termék milyen minőségű, nem az, hogy mi a neve. Made in Netherlands ugyanúgy tud szart gyártani, mint a Made in PRC. A Made in PRC se jelent automatikusan szart.
A Philips TV az eredeti tulajdonos által gyártva szar volt. Ezt onnan lehet tudni, hogy nem tudott eleget eladni belőle és rákényszerült, hogy eladja a TV üzletágat. Idén lesz 8 éve, hogy már új tulajdonosa van az Philips TV-nek. Nyereségesen működnek és folyamatos a termékbővítés, tehát mondhatjuk, hogy az új Philips jobb mint az eredeti volt.

[ Szerkesztve ]

(#28) e-newsee válasza Öcsipók (#1) üzenetére


e-newsee
addikt

Hát nem tudom. Ez egy összességében normális ügyintézés volt az emagról hallott egy-két sztori ellenére.
Oké a kommunikáció a vásárló felé hagyott némi kívánnivalót maga után, de az év végét is kalkulálva, amikor az ajándékvásárlások miatt jó eséllyel a garanciális ügyek mennyisége is megnő, szerintem rendben volt.
Ellenben, ha ugyanezt próbálod elintézni mondjuk a kék alapon sárga csillagos, segítőkész "szakértőkkel" operáló üzletláncban (a sarkon), akkor kb így alakult volna a történet:
-bemész, hogy hibás
-megkérdőjelezik, hogy nem te tetted-e tönkre a tévé alaplapját, és "illedelmesen" felhívják a figyelmedet, hogy ha úgy ítéli meg a szerviz, hogy nem jogos a garancia, akkor a javítást neked kell állni, szóval vallj színt, vagy így jártál
-ott hagyod a cuccot, megígérik, hogy szólnak, ha változás van
-egy hét múlva érdeklődsz, hogy mizu, de az üzletben:
a) Nem tudnak semmit az ügyről, az üzletvezető pedig "nincs bent"
b) Azt mondják, hogy elküldték, de lehet, hogy még ott porosodik az üzletvezető irodájában a sarokban
c) Azt mondják, hogy "mondtuk, hogy szólunk, ha van valami, nem kell feleslegesen érdeklődni"
-újabb egy hét múlva már biztosra mondják, hogy elküldték, de az állapotról nem tudnak semmit, mert ők csak elküldik a szerviznek. Ha kivered a hisztit, és fenyegetsz a fogyasztóvédelemmel, akkor "telefonálnak" egyet, majd közlik, hogy igen, tényleg megérkezett, már javítják.
-újabb egy hét után érdeklődsz (mikor még mindig semmi infó), hogy akkor adják meg a szerviz elérhetőségét, amire azt mondják, hogy a partnereikről nem adhatnak ki ilyen infót
-egyszer csak kapsz a szerviztől egy emailt, hogy ma kapták meg a cuccost, és nekiálltak javítani
-az üzletben azt mondják, hogy nem értik, miért csak most ért oda, ők már régen elküldték
-újabb hét (esetleg 2-3), mire nagy nehezen utoléred a szervizt az e-mailben lévő elérhetőségek valamelyikén, ahol közlik, hogy kész a cucc, már rég visszaküldték a boltba
-bemész a boltba, ahova nem érkezett semmi. Biztos a futár, meg csúszás, meg hát nemzeti ünnep, oké, hogy szombat, de tudod, na.
-pár ilyen napi szintű üzletbe járás, és reklamálás/vitatkozás után egyszer csak felhívnak, hogy megérkezett, átveheted.
-bemész, hazaviszed, működik, boldog vagy
-megnézed a szervizlapot, és látod, hogy a telefonokban bemondott dátumokból semmi sem igaz
És mindez országon belül zajlott le, magyar forgalmazó által magyar kereskedelmi egységen keresztül egy magyar szervizzel.
Ehhez képest a cikk leír egy viszonylag gördülékenyen lezajlott jogos garanciális ügyintézést pozitív végeredménnyel, ami határokon átívelt, ráadásul a két fél magyar és román volt. Szerintem ez bőven jó. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#29) Lauda válasza llax (#22) üzenetére


Lauda
félisten

Mo. legnagyobb online kereskedelmi egysege (hala , hogy egybe olvadt az Edigital-al)

Ez volt a kiinduló megjegyzés. Lehet ezt csűrni-csavarni, de attól még az emag-edigital egyesüléséből akkor is az ország legnagyobb online kereskedelmi egysége jött létre.

(#30) llax válasza Lauda (#29) üzenetére


llax
senior tag

A legnagyobb mennyiséget itt értékesítő, de továbbra sem Magyarországé. De még csak nem is itt működő (az ED rész már igen).
Az ide adózás témája körül is akadnak érdekes kérdések...
Elsőre nelyvtannáciskodásnak tűnik az ilyen értelmezési dolog, de nem az... Szabályok betartásának elvárása, garancia és sok más esetben van ennek jelentősége.

(#31) Lauda válasza llax (#30) üzenetére


Lauda
félisten

Ok, értelmezd így.

Ha egy amerikai székhelyű cég adná el az online felületén a legtöbb terméket magyarországon, akkor az nem Mo. legnagyobb online kereskedelmi egysege lenne? Tök mindegy a székhely, az elért magyarországi online forgalom a lényeg.

Például 2018-ban az emag lett az első: A 2018-as online forgalmi adatok alapján Magyarország legnagyobb webáruháza az eMAG lett [link]

[ Szerkesztve ]

(#32) llax válasza Ghoosty (#25) üzenetére


llax
senior tag

Igen, TP, ami nem lesz attól Philips, mert a nevet jogosan viseli. De nem ez a lényeg... (Más kérdés, hogy ilyenben makulátlan LCD-t nem nagyon láttam, de ez most még annyira sem lényeg.)

Amire ki akartam lyukadni:

Egy nem magyarországi cégtől vettél egy nem Philips tévét, amit nem Magyarországon szervizelnek. Mielőtt elkezdenéd szétszedni, gondolkodj el ezen a mondaton.
Ez ilyen körülmények mellett még nagyon is gyors volt, reklamációnak helye nincs :)

[ Szerkesztve ]

(#33) DeFranco válasza llax (#32) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerintem te nem is létezel.

(#34) llax válasza DeFranco (#33) üzenetére


llax
senior tag

Talán így is van, nem tudom :)

(#35) Gdi


Gdi
senior tag

Ünnepi időszakban egy hónap átfutás problémák nélkül, és panasz van? wtf?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#36) szabifotos


szabifotos
senior tag

Tegnap érkezett az EMag-tól egy Samsug monitor ilyen állapotban..:
Remélem sikerül a gariztatás/visszaküldés.

(#37) Gdi válasza szabifotos (#36) üzenetére


Gdi
senior tag

Shot by Potato Cam.

Azmiaz rajta?
Nem védőfólia? :D
Doboz mennyire nyomott?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#38) joccadoki


joccadoki
senior tag

Kedves blog író! Azt tudtad hogy 30 nap áll rendelkezésre a készülék beérkeztéig a törvény szerint (kivéve ha cégesként lett véve, mert akkor 40)?
Csak érezd a helyzetet, én a 135ezres alaplapomra 48napot vártam, mire az visszatalált hozzám. Ha jól láttam nálad nem volt 2 hét, és nem is egy nagy értékű terméket kellett gariztatni

"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."

(#39) szabifotos válasza Gdi (#37) üzenetére


szabifotos
senior tag

Nem Potato, hanem Pocophone.
Bocsi, munkahelyről küldtem, és csak ez a tömörített kép volt kéznél :D
Ezt meg elmostam, nehogy elolvasd az üzeneteim :P :

Már berendeltem egy másikat a 10% akció keretében. Remélem sikerül visszakapni ennek az árát. A doboz teljesen sértetlen. Nem is értem, hogy csinálták. Bár maga a monitor nem volt bubis csomagolásban, csak a hungarocell között egy puhább zacsiban. Lehet nem ártott volna.... :O

(#40) sanzi89 válasza szabifotos (#39) üzenetére


sanzi89
addikt

Hungarocell + puhább zacsi a bevett gyakorlat a monitoroknál. Normál esetben elég.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#41) szabifotos válasza sanzi89 (#40) üzenetére


szabifotos
senior tag

Akkor nem volt szerencsém. Közben megjött a nagyobb tesó, akcióban. Már csak a pénzt kéne visszaszerezni... Eddig semmi reakció a visszaküldési igényre.

(#42) Spet válasza joccadoki (#38) üzenetére


Spet
addikt

Végül is kinek mi drága (valakinek egy kiló kenyér is az) De nem hinném, hogy a hetven-x ezer forintos ismert márkanévvel rendelkező TV készülék filléres tétel lenne.

De már vagy 4 alkalommal le volt írva, hogy nem az idővel volt probléma (még azt sem tartották be, amit a saját garancia jegyükön leírnak), hanem, hogy nem kommunikáltak, és hogy sehol nem volt követhető, hogy hol jár a készülék.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#43) szabifotos válasza szabifotos (#39) üzenetére


szabifotos
senior tag

Ma csörög a telefon. Egy futár volt, és közölte, hogy itt áll a ház előtt. Semmi értesítő email, sms, telefon nem jött, hogy várható a futár a törött monitorért :D Köszi emag a kommunkációt. :D

(#44) Gdi válasza szabifotos (#43) üzenetére


Gdi
senior tag

De legalább el van intézve.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#45) snooze


snooze
veterán

(#46) MaxxDamage válasza szabifotos (#43) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Én vettem egy terméket (visa kupont is használtam hozzá 4.000 Ft) és a termék gyári hibás volt.
Szerviz igényt leadtam és 2 napra rá már jött is érte a futár, harmadik napon már le is adta.
A bajom csak az hogy kb. semmi dokut nem kaptam az egészről.
Nincs mit tenni....várok :)

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#47) Petikeje


Petikeje
tag

Sziasztok,
Emagon vettem tvt másfél éve. Elromlott, bejelentettem, mondták hogyha a Samsung eredeti garanciával bejelentem samsungnal akkor 1 szállítást megsporolok. Felturta a család az egész házat, de nem találtuk a garanciajegyet. Az emagos emberke felajánlotta ha küldöm a sorozatszámot, akkor kiállítanak egy új garanciajegyet. Elküldtem és küldik vissza az infót hogy a náluk lévő sorozatszám nem egyezik a nálam lévő sorozatszámmal... Ellenőrzöm a letölthető számlát meg emagos garancialevelet, ami azon van sorozatszám arról gyorsan kiderült hogy nem tv sorozatszám. Most kaptam levélben egy kepernyofotot amin tényleg van egy másik sorozatszám (de még megrendelesszam sincs mellette), hogy ők ezt a tvt adtak el nekem. Most ott tartunk hogy van mindkettőnknek 1-1 sorozatszáma, és a köztünk lévő dokumentumokon egyik se szerepel.
Holnap visszahivnak...
Bármilyen tanácsot szívesen veszek!
Thx!

(#48) Zoltn válasza Petikeje (#47) üzenetére


Zoltn
senior tag

Amugy ez a bajom nekem is. Igaz meg nem tortent baj, meghibasodas, de 2 vga meg egy eger eseteben nem azonosak a garijegyen a sorozatszamok meg a tenyleges sorozatszam a termeken. :F

"Music is your only friend. Until the end!"

(#49) Migráns


Migráns
csendes tag

Az EMAG volt már téma, de látom, azóta sem változott semmi.

Érdemes végigolvasni a hozzászólásokat.

[ Szerkesztve ]

(#50) Migráns válasza Evil Snowman (#23) üzenetére


Migráns
csendes tag

Talán azt kellene, aki a " még egyszer "-t egybeírja....... :U
Persze ne gyilkolásszunk, inkább nézzük, hallgassuk meg ezt a klasszikust : [link] ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.