Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #679 üzenetére
kár volt összeboronálni a kontaklistát a facebook profillal, persze ezt utólag még visszavonhatod, és akkor békénhagy a fácse. egyébként sem a telefon dönti el, hogy mikor mit csinál, csak ugye (mint minden egyébnél) ki kell ismerned a rendszert. az adatkapcsolatot is te engedélyezed, anélkül meg nehezen tud figyelmeztetni bármilyen frissítésre.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
supertrezi
aktív tag
válasz Fehércápa #710 üzenetére
Függetlenül veszem, ez biztos.
Sőt, a múltor még a fehér mellett voltam egyértelműen, de aztán nézegettem a fekete hátlapút, s megtetszett. A fehér most már, nem is tudom, olyan hülye "kórházifehérnek" tűnik. Sokadjára megnézve, nem mutat olyan pazarul mégse.
Ez a "pálfordulás" csak azért fontos, mert fehéret nem adnak gyártói garanciával sehol.Amúgy a mobilgyártók elmehetnek a fenébe, hogy nem képesek rátenni alapból egy normális fóliát ezekre a sokszor kisebb vagyont érő ketyerékre.
Úgy meg szerintem én is ráteszem a saját kezemmel, hogy marad alatta buborék. Ez nem nagy kunszt.Nem csoda, hogy végül ingyen megkaptad .
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #727 üzenetére
Képek, sms-ek jelszavas védelmét szerintem csak külső progival tudod megoldani. Én letöltöttem a 125 oldalas gyári útmutatót, de abban sincs erre vonatkozóan semmi.
Képek jelszavas védelmére pl. Gallery Lock, sms-ekhez pedig Handcent SMS. Mindkettő ingyenes. Biztos van még sok másik erre a célra, de én hirtelen ezt találtam.
Hívásnapló eléréséhez sok a két gombnyomás? -
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #732 üzenetére
...ezért okostelefon az okostelefon.
Ma megveszel egy okostelefont alap híváskezelő funkciókkal, mert a későbbiekben olyan híváskezeleő-vérprofi programot töltesz le rá, amilyet nem szégyellsz.
Régebben - csakúgy, mint a régi SE-okban - azért találkozhattál nagyon kiforrt, funcionalitásában sokszor verhetetlen alap funkciókkal, mert azokat bővíteni nem lehetett.
Most ez változott meg. A mai okostelefonoknak lényegében csak a képzeleted szab határt.
Tölts le tárcsázó, és/vagy névjegy appot, azokat beállítod, és használod.Ez a helyzet szinte az összes gyári alkalmazással. Amik vannak használhatók, alap tudással, de a Te igényeidre tudod szabni.
Sok felhasználónak nem az kell, ami neked lenne fontos. Éppezért Ők sem vesznek "felesleges" funkciókat.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #741 üzenetére
lenyomva tartod az ujjad a kijelző egy szabad területén, amig meg nem jelenik a felugró menü. mennyi fog. aztán meg szerintem térjünk majd vissza erre az android témára 1-2 hónap múlva, mert ha neked ez még ennyire új és idegen, akkor nem csodálom, hogy a benne rejlő lehetőségek nagyra értékelése helyett a korábbi készülékeken megszokott dolgokat hiányolod. néhány hét, és sikerül belaknod, na majd akkor beszélgessünk arról, mennyire hiányzik egy régi Nokia
-
zazenke
őstag
válasz Fehércápa #798 üzenetére
nekem csak akkor tűnik el ha legörgetem föntről az értesítések "redőnyét" . De még itt is rá kell nyomni nem csak törölni mert akkor még jobb alul ott hagy egy figyelmeztetést mely a hívásnapló megnézésekor tűnik el . Üzeneteknél nem így van ott jól megy a timescape . Lehet nem egy szoftver verzióval dolgozunk ?
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #811 üzenetére
Én sem találtam megfelelő beállítást. A gyári lejátszóval szerintem csak úgy tudod elkerülni, ha különböző lejátszási listákat hozol létre, különben betallóz minden audio fájlt, amit talál. Én feladtam, inkább letöltöttem egy lejátszót, ahol meg lehet adni, hogy melyik mappában keresse a zenéket. Az SD kártyán meg létrehoztam egy új mappát és abba pakoltam pár albumot. Gyári lejátszót meg hanyagolom.
-
Mucsi14
tag
válasz Fehércápa #834 üzenetére
Nekem már írta hogy kevés a memória(nem az sd-n),de nem vettem észre lassulást vagy hogy újra fel kellett volna tennem valamit,mert nem működik.Nem szoktam kikapcsolni a telót csak most kapcsoltam ki a kijelző villogás miatt(828),de azt szerintem bugos program csinálta.Amúgy a gyári programokból a facebukkos vackokat kiirtottam, egyébként szinte mindent használok és tökéletes a működés.
[ Szerkesztve ]
-
Samez22
csendes tag
válasz Fehércápa #855 üzenetére
Már bocs, de hiba volt fb logint beírni :] Factory reset
Engem a Gtalk is megviccelt..
Időjárás nem rossz a gyári, de hiányoltam róla a szelet..
Ezért tettem alá egy közepes world weather clock widget -et
Ez is frissül, pontosnak tűnik, nyomásra több napi infót ad.
Páratartalom, Eső %
G.
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #862 üzenetére
te próbáltad az android féle Siri-t (voice search)? elég vicces, de használható! navigálásnál pillanatok alatt megtalálja a jelet, gyorsabban mint fater galaxy w-je...
a 3D panoráma fotózást még nem sikerült sikeresen abszolválni, ugyanis kimentem a kertbe délután és ahogy forgattam a felénél kiírta hogy túl sötét hely, vagy mifene és abbahagyta, amit a kép elkészítésében egy szürke színnel viszonozta
Jah amit kérdeznék még, DLNA-t keresek a készülékben. merre találom? ugyanis a tévével akarom összehozni, meg a készülékről távirányítózni...- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #868 üzenetére
A papercamera nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de mivel fizetős így nem szedtem le, de az a 23Ft kibírható! - viszont erről az android akcióról még nem hallottam...
Hogy érted azt hogy Magyarországon keressen? ha megadod a címet akkor nem sikerül?!
Amit hasznosnak találtam a marketen az a Névnapp! ajánlott- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #874 üzenetére
a navigáláshoz csak annyi a dolgod hogy a "Skyvi"-nál ráböksz a "navigate to"-ra és úgy is mondod a címet, pl: navigate to Budapest és egyből behozza a navigációt az útvonaltervvel együtt attól a ponttól ahol éppen tartózkodsz. Vicces megjegyeznem hogy angolul a Budapest (ejtsd: Bjúdapeszt) nem értette, de ha magyarosan mondtam nem adódott vele problémája...
De nem csak navigáláshoz jó, szinte bármire! Persze egy pontos cím megadásánál jobban járnánk a magyar nyelvű rendszerrel, mert egypár órába beletelne míg megfelelően kidobja.- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #932 üzenetére
Pedig nálad valamelyik app akkor is masszívan bekavar!
Az az elcsúszás és most a restart.A helyedben mindent leszednék, és egy szoftver install után csak bizonyos appokat tennék vissza, majd azt "tesztelném" egy ideig...
Aztán ha a hiba jelentkezik, meg is lesz a ludas progi.Ha relatíve sok appod van, akkor kettesével telepítsd őket, majd nézd, nem rosszalkodik-e a telefonod.
Nekem anno egy tárcsázó progi boloddította meg a telóm, a páromét meg egy pdf olvasó... Nála az a progi okozott hasonló képelcsúszást, csak nem vízszintes, hanem függőleges irányba. Azt letelepítve azóta semmi gond egyikkel sem...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #932 üzenetére
nincs ötletem, de látván, hogy a gyári launchert használod, elég aggasztónak tűnik. factory resetnél nem tudok jobb próbálkozási lehetőséget, hacsak nem állsz neki módszeresen leszedegetni minden telepített appot, hátha úgy is kiderül a turpisság
összefoglalva: csináld azt, amit mrlujoak mondott
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #946 üzenetére
2 gyári, legális és egyszerű módja van a szoftverfrissítésnek.
Mindkettő gyári program. Az egyik a SEUS a másik a PCC.
Utóbbi, a PC Companion nem csak frissítő, hanem állománykezelő progi is, míg a SEUS (Sony Ericsson Update Service) egy hatásos szoftverfrissítő program.Mindkettőt a Sony Ericsson weboldaláról is elérheted, letöltheted a számítógépedre, majd őket elindítva azok utasításait követve gyorsan és egyszerűen elvégezhető a legális, otthoni szoftverfrissítés.
-
elf_Lord
csendes tag
válasz Fehércápa #989 üzenetére
Nagyon köszi a hozzászólásodat.
Tudok/tudnék rá vigyázni szerintem. Nem szeretem leharcolni a készülékeimet, főleg az áruk miatt sem...
Nekem is pont az tetszik benne, hogy pici, kb mint az SG3. Azt a mini pro után nagyon jó volt használni, viszont a hardver nem volt elég már nekem. Eladtam a mini pro-t, aztán jött az SG3, most megint x10 mini pro van, így hozta az élet. Ennek jobb a teljesítménye, de kisebb a kijelző, és a slider-rel sem vagyok megelégedve, bár ezt már használtam vettem, szóval ez is lehet az ok. Igaz, az újnak sem volt valami jó a mechanikája pár hét után. Szerintem elég lesz nekünk a Ray is.
Köszi mégegyszer! -
Mucsi14
tag
válasz Fehércápa #1029 üzenetére
Na nyugodj meg nem izgultad túl.Nekem volt egy kínai noname autóstöltő usb-s,hozzá adtak 10féle telefontöltőt.Aztán egyszer arra lettem figyelmes ,hogy "amperszag" van a kocsiban ,hát ez a drága füstölt mint állat .Azt nem vártam meg amíg kigyullad ,de én vettem helyette egy gyári SE töltőt ,de a hama sem rossz márka.
-
sir fg
aktív tag
válasz Fehércápa #1029 üzenetére
Arra kell figyelni, hogy a terhelhetősége legyen nagyobb-egyenlő, mint a telefonhoz adott töltőfejé, azaz legalább 850 mA. Egyébként lehet az eredmény füstölés, vagy az, amiről a Neo topikban számoltak be: ott valaki gyenge töltőt vett, és navigálásra használta a telefont. A navigáció jobban merítette, mint amennyit a töltő töltött, így lemerült, hiába volt bedugva.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
rObika8802
aktív tag
válasz Fehércápa #1039 üzenetére
ugyanakkora a kijelző,mint a mostani-é (Wave I csak ez a bada hát már nagyon nem tetszik) ez simán elmegy 2 napot nekem is úgy,hogy néha egy kis FB e-mail-t ritkán nézek meg Wifi-zni szoktam itthon,de nem olyan sokat....szval akk abszólút ajánljátok ez jó!
még vmi a GSMarena-n azt írják ,hogy a hangszórója nem olyan jó..mennyire hangos ha csörög a teló?
[ Szerkesztve ]
.-.-.-.-.-.-.
-
DLDKox
aktív tag
-
krisi047
aktív tag
válasz Fehércápa #1098 üzenetére
Ez a gépelés kérdés nálam is gond. Anno Wave1-em volt, és azon hibátlanul pötyögtem villámgyorsan az álló qwerty-n, pedig az is csak 3,3". Kedves szebev kolléga le is mérte nekem, mindkettő van nekik otthon, és egy 0,5 mm-el valóban szélesebbek a virtuális betűbillentyűk a Wave-n, lehet pont ennyi miatt hibázok én is. Már 4-5 bill. app-ot kipróbáltam, ami képen jól is néz ki, az feltelepítve keskenyebb. Így egyelőre nincs eredmény. Ha tud valaki szélesebb olyat, aminél lehet szélesebb skint felrakni, mint a sztenderd, megoszthatja velünk.
-
bwoay
nagyúr
"Azt gondolom,hogy az ideális méretű kijelző az iphone4-é."
gondolom ezt inkább a telefon méretére érted, nem a kijelzőre, mivel a két dolog azért bizonyos mértékig független. a Motorola Defy pl közel egy centivel rövidebb az iPhone4-nél, a kijelzője mégis nagyobb (3.7-es), de van olyan készülék is (szintén Motorola), ami alig nagyobb, mint egy iPhone4, mégis 4" átmérőjű kijelzővel rendelkezik.
Egyébként pedig valóban idegesítőek tudnak lenni az általad felsorolt apróságok (bár konkrétan a Raynél én nem sok ilyennel találkoztam - igaz, nem is én használom), ugyanakkor iPhone-nal összevetve inkább választom ezeket, mint azt a számtalan, számomra sokkal bosszantóbb dolgot, ami az iPhone-ok használatával jár.
-
tomy86
addikt
Kis kiegészítés. Működés szempontjából nem igazán összehasonlítható az almával a Ray szerintem. Az ios kimondottan arra lett írva, míg az android teljesen más (kb linux, macOS összehasonlítás). Tény hogy a zárt op. rendszerű telefonoknál sokkal kevesebb a bug viszont a testreszabhatóság a nullához közelít (androidhoz viszonyítva). Valamint nézd meg az árkülönbözetet is. iPhone szerintem nagyon túlárazott, mint az összes almás cucc (mondom ezt úgy, hogy unokahugomnak az van céges telóként). Méretben nem olyan nagy a különbség (0,2"), de nyilván van amikor pont ez hiányzik (én a Mini-t éreztem túl aprónak, pedig az is csak -0,3" a Ray-hez képest).
Nem vitatkozni akarok, csak nehéz a két telefont összehasonlítani. SGSII meg szintén nem Ray kategória (árban sem).
A vaku kérdésben, tényleg érdekes a videó, amit linkeltél. Kíváncsi lennék az okra. Lehet, hogy a korábbi droid szofttal még tudta, csak a frissítésből kiszedték?(#1083) adam3: csak azért írtam ezt a típust, mert én azt használom, de pl. MH640, 650 is jó választás lehet és az is 5e körül van (esetleg egy Arc tulajtól még olcsóbban).
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1104 üzenetére
Így van. Sok ember használ nagy megelégedéssel ios, wp7, symbian telefonokat. Őket is megértem, Dobozból kivéve rögtön van egy jól használható telefonjuk. Másnak meg a variálhatóság a szempont. Mindegyik kompromisszummal jár sajnos.
Az a nehéz a telefon összehasonlításokban (bár pl. nálam autóknál is ez a helyzet), hogy az ember mindig talál másikat, ami valamiben jobb, mint amit jelenleg birtokol. Azután, ha van lehetősége hosszabban kipróbálni, akkor rájön, hogy a másiknak meg más nyavalyái vannak.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1109 üzenetére
"A vaku kérdésben, tényleg érdekes a videó, amit linkeltél. Lehet, hogy a korábbi droid szofttal még tudta, csak a frissítésből kiszedték?" Azért merült ez fel bennem, mert ha jól emlékszem a videón szereplő telefonon a korábbi 2.3.3. droid volt. Nem tudom, hogy tényleg ez a helyzet (frissítés előtt én nem néztem a kamera appot), de ha igen, akkor valahogy szoftveresen megoldható a probléma. Azt nem hiszem, hogy régiónként más szoftvert kapott volna a kamera.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #1104 üzenetére
akkor úgy mondom, hogy szerintem akkora kijelző az ideális, ami még pont ráfér az adott illető által ideálisnak ítélt méretű telefonra iPhone4-re is elférne legalább egy 3.7"-es, azon meg még pontosabban és/vagy gyorsabban tudnál írni, illetve még könnyebben tudnál nezetni. nekem nagy szívfájdalmam, hogy android fronton a gyártók egyre nagyobb kijelzőket, ezáltal egyre nagyobb készülékeket preferálnak. Mindenkinek van egy elképzelése az ideális méretű mobiltelefonról, és pont azért tetszik a Ray, mert a SE-nak hál' Istennek eszébe jutott, hogy hátha vannak páran, akiknek nem jön be ez a trend, és nem akarnak tabletet a zsebükbe, ugyanakkor nem érik be az alsókategóriás telefonok anyag-/hwminőségével
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #1115 üzenetére
Hát a Ray, az SGS II és az iPhone4 közül kijelzőméret alapján nyilván utóbbi a jó középút, de egyébként a kínálatban jópár utóbbival egyező méretű, de nagyobb kijelzővel rendelkező típust találni ... a te postodból meg az jött le, mintha teljesen figyelmen kívül hagynád, hogy az iOS egy totál más rendszer, merőben különbözik az androidtól. ezért (tomy86-hoz hasonlóan) nem is igazán értem, hogy pusztán a kijelző kapcsán miként merült fel alternatívaként
a saját problémáim az iOS-szel inkább nem nevesítem. de gondolj arra, hogy mióta ezt a telefont használod, ahogy felfedezted akár a készülék, akár a rendszer hiányosságait, ugyanúgy konstatáltad és megszoktad mindkettő előnyeit is.
tomy86:
nemrég jött ki a Samsung Galaxy W tesztje. Én ugyan totál elutasítom a Samsungot, mint mobiltelefon gyártót - és ennek egyik oka pont az, ahogy ész nélkül fossák a sokszor tök egyforma készülékek végtelen és felesleges variációit - ezzel a telefonnal nálam szereztek egy jó pontot. Ugyan meg nem venném, de miközben Bog feszegette, hogy mennyi létjogosultsága van ennek a készüléknek a jelenlegi kínálatban, végig arra gondoltam, hogy ha muszáj lenne Samsungot választanom, akkor biztos, hogy erre a típusra esne a választásom.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Fehércápa #1120 üzenetére
említetted, hogy SGSII-t is próbáltál, és annál sem tapasztaltad ezeket a hibákat, de azt a készüléket túl nagynak találod. ezt értelmeztem úgy, hogy akkor tulajdonképpen leszűkült a problémakör a készülék illetve a kijelző méretére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest