Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
benfolds
őstag
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14163 üzenetére
Értem, hogy futni akar, de minek? Volt olyan, hogy két nappal azután, hogy zenét hallgattam még mindig ott volt a háttérfolyamatok között (már nem emlékszem melyik lejátszó volt). Egyébként a zenelejátszó csak példa volt, több program is eljátssza ezt. Többek között ezért is olvastam mindig fenntartással az android csodálatos memóriakezeléséről szóló írásokat.
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14165 üzenetére
A sok bloatware más téma. Azokat törli az ember és le van tudva a probléma. Egyszerűen néha érthetetlen logika alapján állítja fel a rendszer a prioritásokat. Ez nem gyári-nem gyári rendszer kérdése. GB-t három éve nem használtam. Gyári ICS-t sem láttam több, mint egy éve, de azt is kezdetektől fogva rootolva, kitakarítva használtam.
-
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14182 üzenetére
Be szoktam nézni mindenhova, mert a legtöbb 2011-es Xperia topik elég kihalt. Viszont a root, halott telefon újraélesztése, romok telepítés ugyanúgy történik mindegyik 2011-es Xperián (minimális eltéréssel), úgyhogy próbálok máshol is segíteni, ha tudok.
Iced Bean nem rossz, ha jól emlékszem, bár amíg zárt volt a telóm, addig többnyire gyári ICS volt rajta kitakarítva. Egyik custom rom sem jött be, mert mindegyiken alakítgatni kellett mire megfelelt. Akkor meg inkább megcsináltam magamnak. Zárt bootloaderen nincsenek csodák.[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
válasz Tomi_Ohl #14221 üzenetére
pár dolgot letiltottam, eddig nem okozott problémát.
sikerült helyet csinálnom a skype-nak is. hát. elég nyögvenyelősen indul el, de ha egyszer elindul... akkor a hangminőség kiváló. amikor ki akartam jelentkezni, szólt, hogy felesleges, mert nem merül gyorsabban az akksi. ok, nem jelentkeztem ki, az akksit nem figyeltem, viszont megnéztem a RAM használatot, és tényleg nem foglalt le semmit, szóval egész intelligens az app.
-
benfolds
őstag
válasz Tomi_Ohl #14233 üzenetére
szokás szerint telefonnal a kezemben aludtam el, és megnyitva maradt az ES szerintem.
ma úgy indultam el a telefonnal, hogy semmi felesleges nem futott rajta, egy picit jobban bírta a napot, de egy sikertelen telefonhívás és egy email csekkolás után nem 55%-on kellene állnom szerintem.
megnézem azokat az appokat, amiket tomy ajánlott.közben havernak, aki korábban nekem ígérte az htc one-ját (m7), nagyon megtetszett a G4, úgyhogy valszeg már nem sokat kell kihúznia a ray akksijának. bár, ha nem teljesít olyan jól audio téren a htc, mint a ray (a htc rezound beats audióval nekem elég nagy csalódás volt), akkor mp3 lejátszónak szeretném megtartani. meg hát a htc is már közel két éves, nem cserélhető az akksija, úgyhogy érhetnek még kellemetlen meglepetések, ha nagyon beleélem magamat a "váltásba".
egyébként tomy, szerintem neked is érdemes elgondolkodni egy one-on. "csak" 4,7"-es, szerintem nagyon szép és már 60 körül meg lehet venni. mondjuk a nem cserélhető akksi egy két éves telefonnál elég nagy negatívum, az igaz.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14325 üzenetére
Ezt nem hallottam, de akkor meg a googlenál idióták. Soha nem értettem, hogy miért kell a rendszerbe integrálni olyan programokat, amiknek semmi köze a rendszer működéséhez? Ilyen a másik "kedvencem", a facebook app is. Mi a fenéért kell azt is belegyógyítani a rendszerbe? Persze ez költői kérdés. Belenéznék néhány fejlesztő fejébe, hogy miből gondolják bizonyos programokról, hogy egyetlen felhasználó sem tud élni nélküle. Legalábbis feltételezem, hogy ezen okból vannak az átlag user számára törölhetetlen rendszer alkalmazások között.
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14327 üzenetére
Pedig sokat köszönhetek a facebook appnak. Amiatt kezdett érdekelni a root. Állandóan ment a háttérben, foglalta az amúgy sem sok helyet a systemben és ráadásul soha nem volt (és nem lesz) fb regem, így triplán idegesített. Nagyon feldobta a napom, amikor root után végre először tudtam kiirtani sok egyébbel együtt.
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14356 üzenetére
Tomi_Ohl, tomy86: Köszi a válaszokat!
Nálam minden progi az SD kártyán van (összesen 3db eddig). Áttettem őket kézzel, mert a 4. proginál elkezdett nyafogni, hogy nincs hely a telefonon a telepítéshez...
1.) Akkor jól gondolom, hogy a Ray-re a lehető legjobb választás a CM11 Dalvik-kal?
2.) Akkor is a Dalvik a jobb megoldás, ha az ART-tal kizárólag olyan problémáim vannak, hogy lassan indul a progi, és alkalmazások közti váltásnál lassan térnek magukhoz a progik?
3.) A CM11-es Rom-ok közül melyik ajánlott leginkább?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14406 üzenetére
Az a "baj" hogy a kamerakérdés soha nem érdekelt, így véleményt sem nagyon tudok írni.
Csak azért írtam a CM10-ről, mert azt is megemlítette, mint opciót. CM10-et legfeljebb egy hónapig használtam körülbelül két éve. Azóta csak CM11 volt a telefonon (illetve egyszer kipróbáltam a hivatalos CM9-et).
Kameráról nagyon nem tudok nyilatkozni, mert egy évben legfeljebb 3-4 alkalommal használom. Videót meg akkor csináltam vele, amikor megvettem még 2011-ben (még gyári GB volt akkoriban a telefonon). HD (720p) videót tud a CM11. Viszont a felvétel halkabb, mint gyári rommal/kernellel. A fényképek minősége szerintem jobb volt a gyári (vagy gyári ics-re épülő) romokon. De az is lehet, hogy ez beállítás vagy kameraszoftver kérdése.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14408 üzenetére
Az én szempontomból mindegy, hogy 4.1 vagy 4.3, mert egyikről sem tudok nyilatkozni. Főleg ami a kamerát illeti Ezért is linkeltem be azt az xda-s oldalt, ahol az összes Rayre feltehető rom, kernel fenn van.
Az ok, hogy volt hivatalos 4.1-es nightly, de abban még jó volt a kamera?oncsi: a CM10.2 és a CM11 xda-s topikjában rá tudsz keresni a kamerával kapcsolatos tapasztalatokra.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14408 üzenetére
Az a baj a CM10.xx romokkal az én szempontomból, hogy bootloader nyitás után először egy CM10-et tettem fel (már nem tudom melyik verziót) és nem sokkal később kipróbáltam egy CM11-et és azóta eszembe sem jutott visszatérni CM10-re. Kalandvágyból telepítettem, egyszer a hivatalos CM9-et , de az említést sem érdemel. Kb. 30 percig volt a telefonon. Azóta is a LegacyXperia CM11 különböző verzióit használom.
-
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14425 üzenetére
Redmi 2 Pro (2/16GB). Most 39.000-ért magyar garanciával szerintem nagyon jó vétel. Főleg, ha valakinek nincs szüksége a b20-ra. Hivatalos rom kapcsán utoljára még azt olvastam, hogy Lollipop kimarad és rögtön MM jön rá. De még csak most ismerkedünk, úgyhogy csak felszínes infóim vannak. Egyelőre tesztelem, hogy a MIUI-val meg tudok-e barátkozni vagy CM lesz. Cyanogenmodból van rá 12.1 és 13 is (bár ez utóbbi nem tudom mennyire stabil).
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #14427 üzenetére
Eleve MIUIHU-val jött a telefon. Most barátkozunk Kínai megrendelést én nem kockáztattam meg. Eustocktól rendeltem magyarországi garanciával és ők magyar rommal szállítják.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14449 üzenetére
Egy ideig a LegacyXperia CM11 volt fent, de sajna már nem emlékszem, hogy menniy szabad ram volt.
Most ideiglenesen a gyári 2.3 van fent, ahol 300MB körül van az összes Ram, és 93MB szabad belőle úgy, hogy csak a Messenger van fent.
Akksi időben rosszra emlékszem a CM11-el kapcsolatban, de nem tudom, hogy mihez képest.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14461 üzenetére
Pont ezért gondolkodom a CM13-ban, bár lehet, hogy CM11-el is megoldható a komplett átpartícionálás.
Viszont jó lenne némi tapasztalat, hátha valaki próbálta. Ha jelentősen lassabb kártyától függetlenül, vagy szívja az akksit, kevés a memória, stb., akkor nem erőltetem.
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14465 üzenetére
Kössz!
CM11 témázást próbltál? Ki szeretném cseélrni a .zip-ban a gyári unalmas skint egy másikra, de nem találom a gyári témát. Vagy a gyári téma nem is egy hagyományos téma file, hanem egy alap, amire jönnek a skin-ek?
-
-
-
félisten
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14480 üzenetére
Köszi!
Ezek alapján egyértelmű, hogy a CM13-at fogom próbálgatni.
Az A1 SD bench-csel mérve szekvenciálisan kb. 3-szor, random kb. 5-6%-kal gyorsabb a kártyám (Sandisk class10 UHS 3), mint a belső memória - gyanítom, hogy a random sebesség inkább a telefon vezérlője miatt nem gyorsul sokat a belsőhöz képest.
Megpróbálom én is egy új ADB-vel, mert eddig össze-vissza rakosgattam mindent, linux alatt.
Lepucolom, újrakezdem.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14482 üzenetére
Én végignéztem a mostani kínálatot, és úgy döntöttem, hogy amíg megy ez a telefon, addig használom.
Vettem 1700mAh-s akksit, és egy gyors kártyát is. Utóbbit mondjuk pontokért kaptam.
Majd ha lesz az IPhone SE-hez hasonló méretű teló Androiddal 80k alatt, jó üzemidővel, akkor lesz új telóm.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
benfolds
őstag
válasz Tomi_Ohl #14489 üzenetére
4,7" még bőven jó méret vékony kerettel. 4,3"-at én már kicsinek érezném, pedig 3 évig használtam rayt és szerettem. most már 5"-ig is elmennék, végül is a 4,7-es htc one m7-nél, amit most használok, a xiaomi mi5 csak 1 mm-el szélesebb, ellenben 2-vel vékonyabb, a kijelzője viszont 5,15"-ös. most már azt mondom, hogy a legideálisabb méret nekem. szuper jó telefon, simán lecserélném rá a one-t, ha lenne valami normális fémházas változat. ez az üveg hátlap egy ökörség szerintem, bár elég jól néz ki. lehet, hogy azt mondjátok most, hogy nem kell akkora telefon, de nagyon hamar meg lehet szokni, és utána soha többet nem akartok visszatérni a 3,3"-hoz.
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14507 üzenetére
Igen, tudom. Viszont a mérete és az akksi ideje, valamint a gyári 6.0 léte elég nekem arra, hogy a listám élén legyen jelenleg.
Először a Redmi 3 volt a listavezető, aztán kipróbáltam egyik ismerősöm jóvoltából, és újból rájöttem, hogy nem nekem való ez a méret. Ugyanez 4-4,5 körül még beleférne.
Haverom Z1C-je még éppenhogy elmegy, tűrhető mértékű kompromisszummal. A Z3C kívülről pont akkora, mint a Z1C, és és minimálisan keskenyebb is a kávája, amitől egy kézzel is átérem a kijelző 2/3-át, így sokkal ritkábbal kell fogást váltanom, mint egy ötcolosnál. [link]
Elvileg 4col lenne nekem a megfelelő, de erről sajna kénytelen vagyok letenni.A Z3C mellett szól még az, hogy nincs rá CM, ami azért jó, mert nem szedem szét darabokra a fő telómat hetente kétszer szoftveresen. Sokszor még a telefonszámlistát is elfelejtettem visszatölteni.
Mellette a Ray megmarad játszótérnek. Úgyis bele akarok tanulni a a dologba fejlesztés téren is.Ahogy elnéztem egyébként, a hivatalosan támogatott telókon kívül kb. minden más erősen le van maradva a LegacyXperia vonaltól CM téren.
Nem értem, hogy mi az oka. Kernel forrás hiány?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14521 üzenetére
Igazából, ha a teljesítményt nézzük, akkor az egyetlen előnye a gyári rom-nak, hogy a launcher-t sosem szedi ki a memóriából.
A CM11 sokszor 5-8mp alatt tölti be újra a launchert, ha kilépek egy nagyobb progiból.
Ha erre lenne valami megoldás, akkor a cm11 lenne az abszolút sebességkirály.Azt viszont nem értem, hogy a bravia engine és a másodlagos mikrofon miért nem műxik a CM-ban, hiszen elvileg ezek a sony által kinyitott kernel-re épülnek.
Vagy a sony akkora genya volt, hogy ezeket kihagyta a nyitott változatból?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tomi_Ohl #14525 üzenetére
Törölt DRM kulcsokat vissza lehet állítani valahogy Ray-nél?
Illetve hogy lehet megállapítani, hogy nálam törölve vannak-e?
Valami netes fizetős szolgáltatással nyitottam a bootloadert jó régen...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Star Trek
- PlayStation 5 Pro teszt
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest