Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sirdani


sirdani
tag

Itt lehet reklamálni, de ha érdekeset és sokat írtok, befűzöm az írásba!
Lehet dicsérni és köszönni is

www.profitalouzlet.com

(#2) thaler2 válasza sirdani (#1) üzenetére


thaler2
senior tag

A Pan&scan funkcióra igazából szinte az összes valamire való lejátszó képes:)

(#3) jeges


jeges
senior tag

és a kettes verzió visszafelé is működik? ha tv-ből veszek fel, nálam a fordított iránynak (4:3 -> 16:9) volna értelme (persze a meglévő fekete csíkok eltüntetésével)

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#4) lapa válasza jeges (#3) üzenetére


lapa
veterán

a media player classic sok mindent tud a numerikus padon full-screenben, de dvd-nél csak arányos kicsinyítést ill. nagyítást. divx-nél nyújtásokat is.

(#5) marcee válasza jeges (#3) üzenetére


marcee
addikt

Nem. Nem a TV-d csinálja a pan&scan-t sajnos, mert akkor ugye ki lehetne kapcsolni, hanem a tv adó! (hogy szakadnának meg ahol vannak, mind akik a szélesvásznú filmeket megcsonkítják!!!)

\m/

(#6) jeges válasza lapa (#4) üzenetére


jeges
senior tag

#4: mint jeleztem is, nem a media playert kérdeztem, hanem a második lehetőséget
#5: a ''fekete csík'' kifejezésből talán kiderülhet, hogy nem a panscant szeretném megszüntetni, hanem a fekete csíkot alul és felül.

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#7) ollie


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A cikkíró elfelejtette közölni, hogy ez a Video Perspective nem ingyenes szoftver.

****

(#8) ollie válasza marcee (#5) üzenetére


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Mivel a hagyományos TV adás 4:3 arányú, nem igen tehetnek mást, mint hogy levágják a film szélét. Vagy pedig alul-felül lesz egy fekete csík. Az miért jobb? A látható képnek így kissebb a felbontása, mert alul-felül nincs semmi.

****

(#9) bozont


bozont
veterán

De tényleg, az engem is érdekelne, hogy mi történik fordított esetben. Ha egy 4:3as képírányú filmet akarunk nézni egy 16:10es tft-n, akkor mi történik, levág a kép tetejéből és aljából vagy két oldalt jelenik meg fekete csík?

(#10) Pharaoh válasza bozont (#9) üzenetére


Pharaoh
aktív tag

Valószínűleg úgy van, mint a TV-knél, vagy szétnyújtja, vagy oldalt lesznek fekete csíkok, vagy levág a teteje/aljából.

(#11) jeges válasza bozont (#9) üzenetére


jeges
senior tag

ha pc-ről kapja a képet, tapasztalatom szerint megmarad a 4:3 eredeti kép, és a két szélén két fekete csík ''keletkezik''. (lehet, létezik szoftver, ami úgy kezeli a dolgot, mint a tv, de én azt nem ismerem)
a 16:9 tv-t nem érdekli a dolog, ott magad beállíthatod a zoom-ot. azaz az alját-tetejét levágva is nézheted, meg 4:3-ban is.

"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

(#12) ddannyl válasza bozont (#9) üzenetére


ddannyl
csendes tag

4:3-as cucc 16:9, 16:10en = 2 oldalt fekete csik

(#13) .tnm


.tnm
addikt

abban a csillagkapu részben, amikor dokumentum filmet forgatnak a csillagkapu működéséről van egy jelenetm amikor rá lehet látni egy tv-kamera kukkolójára. ott az látszik, hogy van egy kb. négyzet alakú kép és benne egy zöld téglalap körvonala (ez jelzi, hogy a 16:9 es képben mi látszik majd) és egy másik négyzethez közelebbi arányű zöld téglalap (ez meg a 4:3-at jelezné) az benne az igazán érdekes, hogy a 16:9 jelzés értelemszerűen túl lóg két oldalt a 4:3-on, de fent meg lent viszont az utóbbi van kijjebb. Tehát akár egy eredetileg 4:3-as, vagy eredetileg 16:9-es adást nézel, mindig lesz olyan rész, amit csak a másikban láthatsz. -Hangsúlyozom, ha eredetileg is mindkét formátumra elkészült a felvétel és nem az egyikből csinálják utólag a másikat.- Ami viszont lényeges, hogy az operatőr azért látja mindkét jelzést, hogy ügyelhessen arra, hogy minden ami lényeges az a belső, az előző két téglalap metszetéből adódó még kisebb téglalapban legyen.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#14) bozont


bozont
veterán

Köszi a válaszokat, megnyugodtam. Nyáron tervezem egy tft beszerzését, és szóba jött a widescreen is, ha kétoldalt lesz csík az tökéletes nekem, a lényeg hogy ne legyen sehonnan levágva a képből.

(#15) TheVeryGuest


TheVeryGuest
senior tag

Azért az eredetileg szélesvásznú filmek 4:3-asításánál intelligens Pan+Scan-t használnak nem bután a közepe marad meg mindig, hanem jelenetenként változhat, melyik részt hagyják meg.

“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry

(#16) sirdani válasza ollie (#7) üzenetére


sirdani
tag

Nekem teljes!
Innen szedtem (goggleban találtam...):
[link]

www.profitalouzlet.com

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.