Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7


7
addikt

Nem csupán az interneten megy ez, ha kinyitod a szemed. Jelen van a mindennapi életben: focicsapatok, vallások, politika, közlekedési eszközök, házak és még kismillió egyéb téma.

Nem tudom, miért döngetik a sokan a mellüket, mi ez a versengés (ha megfigyeled, főleg nálunk, férfiaknál jellemző ez a dolog) - pontosabban a versengés még beleférne, de ez már átcsap gyűlölködésbe, fanatizmusba. Innentől nem szimpatikus a dolog, mindamellett teljesen értelmetlen egy bizonyos ponttól kezdve. Ha tehetem, kerülöm ezeket a vitákat. Megállítani nem tudom őket, s csak szítják az agressziót. Nem kell az nekem.

(#2) moonman


moonman
titán

az emberek vitatkoznak, mert ilyenek. online pedig sokkal szélesebb körben vitatkozhatnak és ha megtehetik, akkor megteszik, mert ilyenek.

jómagam azért csinálom a winportal-t, mert szeretek tájékoztatni, szeretem segíteni az embereket. blogolni úgymond magamnak blogolok - egyszer érdekes lesz visszaolvasni - de hátha más is talál benne neki fontosat. egyébként idegenek blogját sosem olvasom, csak ismerősekét.

a fórumról viszont - az általad is említett flame-elésen kívül - a csökkenő színvonal miatt szerintem széplassan le fogok szokni.

a tömérdek információt egyébként szűrni kell okosan. nekem nincs tévém, nem akarom, hogy elárasszon az információszenny. ami érdekel, azt összeszedem magamnak, szelektálok, kategorizálok és időnként könyörtelenül szanálok.

[ Szerkesztve ]

(#3) Komondor


Komondor
csendes tag

Azért, mert az a lényeg, hogy anyázhasson a paraszt.

(#4) Narxis válasza 7 (#1) üzenetére


Narxis
nagyúr

Pontosan! Ezért nem bírom már fórumokon se elviselni a a kemény vitákat. Nem feltétlen az anyázásokra gondolok hanem, hogy 200 oldalon keresztül próbálják egymás igazát bizonygatni. Mivel szoktam néha játszani a gépemen, ezért szoktam játékokkal foglalkozó oldalakat is olvasni és eszem megáll, hogy miken egymásnak tudnak esni. Pl. hogy a Crysis vagy a Far Cry volt-e a jobb vagy, hogy kinek van több fps-e. Komolyan nem értem az ilyen embereket. Persze általában nagyon fiatal fórumozókról van szó ilyen esetekben, de olvastam olyan vitát is ahol az illető a korát hazudtolta meg csak azért, mert ha idősebb nyilván többet ér a véleménye. És ugyanez megy a való világban is, nehéz ezt elviselnem. Lehet túl öreg vagyok vagy túl érzékeny nem tudom. A produktív vitát én is szeretem, ha az ember kultúrált stílusban megmondja, hogy mit, miért, hogyan stb. akkor azt szoktam értékelni. De ebből egyre kevesebb van sajnos, valószínűleg az is közrejátszik, hogy egyre inkább az alapszükségletek közé tartozik az internetelőfizetés.

Thanos was right.

(#5) Narxis válasza moonman (#2) üzenetére


Narxis
nagyúr

Elég hülyén fogalmaztam, bocs. :) Nem feltétlen honlapra gondoltam hanem az ott megjelenő kommentekre, pl. ahogy nálad van, a hírek alján. Ott is olvastam sok érdekes vitát. Főleg az ilyen betévedt flamelőkre gondolok, akik tuti szándékosan írják le, hogy Linux rulez vagy Apple a király, lehet, hogy igazuk van nem tudom, de hogy ezt mért kell egy Windows-zal kapcsolatos honlapon hirdetni azt sose fogom megérteni. Legelsősorban a fórumok amik egyszerűen elriasztanak, legtöbbször itt a prohardveren is már csak read only módban vagyok, nem látom értelmét, vagy nincs energiám, hogy egy hosszabb vitába bonyolódjak. Na meg ez a klikkesedés amiket felsoroltam, PC vs. konzol stb.

Én is gondolkodom, hogy meddig van értelme fórumozni, csak az a baj, hogy néha hasznos infokat is találok, az a legrosszabb amikor 2 ember flamelése között kell megkeresni, mert ugyebár mindig megkérdezik, hogy visszaolvasni luxus?

Valóban valahogy válogatnom kellene az infok között, én se nézek sokszor tv-t, néha ha telepítek valamit vagy épp nem tudom használni a gépet akkor átkapcsolok tv-re és úgymond hallgatom. De ez tényleg ritka. A többivel viszont nem tudok mit kezdeni, érdekelnek a tudományos, IT, néha vallási, politikai, gazdasági, sport hírek is. Akaratlanul is elolvasom őket. Csak ezzel együtt jönnek az olyan hírek is, hogy xy ember rátámadt yx emberre vagy fórumon beleköt az egyik a másikba. Szerintem ez ösztönös dolog lehet.

Na mindegy, komolyan ezen rengeteget szoktam agyalni, hogy mi lehet az indítékuk. Mármint akik nem produktív vita kedvéért hanem flamelésből térnek be fórumokra.

Thanos was right.

(#6) feel good


feel good
aktív tag

Olvassatok bele egy külföldi fórumba, a sok magyar mellett.
Én úgy vettem észre, hogy csak nálunk divat 3 hozzászólás után egymásnak esni, bármilyen témáról legyen is szó.
A sok szerencsétlen kisember itt akar kompenzálni, hogy ő is valaki? Másra nem tudok gondolni.

(#7) Narxis válasza Komondor (#3) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ja, levezetik a feszűltségüket, csak arra nem gondolnak, hogy nem levezetik hanem átadják annak, aki majd viszi a munkahelyére, suliba és valamilyen körforgás révén úgyis visszakapja.

Thanos was right.

(#8) moonman válasza feel good (#6) üzenetére


moonman
titán

hát azért nem árt megnézni egy-egy külföldi "szaklap" hozzászólásaiban mi megy, vagy épp rápillantani a YouTube-ra. hüjevagy. tevagyahüje. nem, mert te vagy a hüje...

(#9) Narxis válasza feel good (#6) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ami az aláírásomban van cím, az egy amerikai srác blogja, IT-ről meg mindenről szokott videoblogokat csinálni. Van hozzá egy chatszoba és én ott kértem gépújításhoz tanácsokat. Amellett, hogy türelmesek voltak velem és segítettek, nem estek egymásnak, hogy AMD vagy Intel procit vegyek, vagy nvidia vagy ATi videokártyát. Megkérdezték, hogy mire kell a gép és kész. Ott is van flame, de mintha nem lenne olyan vérremenő, valaki beírja, hogy ez meg az sucks, másik rákontráz, de valahogy nem megy át személyeskedésbe hanem megkérdezik, hogy mi volt a baja azzal a rendszerrel vagy termékkel.

Csak arra tudok én is gondolni amit írtál, hogy itt élik ki IRL elszenvedett sérelmeiket.

Thanos was right.

(#10) feel good


feel good
aktív tag

A Youtube egy külön történet, de arányaiban ott se ennyit anyáznak a külföldiek.
De ami itthon megy.. Nézzétek meg akár a ph-t, carstyling-ot, hiphop.hu-t, a blogoknál a hozzászólásokat, vagy bármi mást. A Youtube-on is főleg a magyar videóknál megy a birkózás.
Rengeteg elfojtott agresszió van a magyarokban, ami egyszer ki fog törni.

(#11) zdanee


zdanee
őstag

Arguing over the internet is like running in the paralympics. Even if you win, your still retarded. :DD

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#12) Amoroso válasza feel good (#6) üzenetére


Amoroso
aktív tag

"A sok szerencsétlen kisember itt akar kompenzálni, hogy ő is valaki? Másra nem tudok gondolni."

Nahh a tuti, és ez mindenütt megtalálható. A nagy számok törvénye alapján a gyakran látogatott fórumokban nagyobb számban jelennek meg ezek az emberkék. Ilyen dolgokkal már nagyon sok helyen találkoztam, sajnos baráti körben is, ment a sok hazugság, meg a sok kamu, mert nem ő volt a központi személy, később se lett. Ez már a gyerekkorban kialakul, és később mikor már ki tudja élni magát meg is teszi. Szánalmas dolog, de aki ezt csinálja annak már fel sem tünik.
/Bocs hogy az idézetből kiemeltem./

(#13) feel good válasza Amoroso (#12) üzenetére


feel good
aktív tag

Vannak ilyenek..
De ennyi?

(#14) dekoninck válasza moonman (#2) üzenetére


dekoninck
aktív tag

"jómagam azért csinálom a winportal-t, mert szeretek tájékoztatni, szeretem segíteni az embereket. "
Szeretsz segíteni, kivéve nekem :O küldtem privátot, de hiába!

Egyébként nekem is meg szokott fordulni a fejemben, hogy részben a rengeteg sehová nem vezető flame, idétlen YouTube videók és hasonlók miatt kell újabb és újabb HDD-ket venni az adatközpontokba, azokat bővíteni, azokat energiával ellátni :( ... Aztán a Google indexei több helyet foglalnak, mint maga az internet :) ... hová vezet ez?

[ Szerkesztve ]

(#15) Amoroso válasza feel good (#13) üzenetére


Amoroso
aktív tag

Bocs de ezt a kérdést nem igazán értem.
"De ennyi?"
/hosszabb kifejtésre gondoltál?/

[ Szerkesztve ]

(#16) Wolverine válasza Amoroso (#15) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem, szvsz sokallja az idióták számát ;)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#17) Brae válasza 7 (#1) üzenetére


Brae
őstag

Teljes mértékben egyet értek veled, a jelenség, amit Narxis leírt, egyáltalán nem az internet kiváltsága.
Nekemis egyből a focicsapatok fanatikus drukkerei ugrottak be, mint a legjobb példa. Figyeljük csak meg pl az Újpest vs. Fradi szurkolók egymás ellen érzett ellenszenvét. Néha tettlegességbe is átcsap ez az ellenszenv. Ennek analógiájára az interneten sincs ez másképp, csak az eszközök mások. (flame, emailben/msn-en zaklatás/fenyegetés, indulatos post-ok a fórumon stb.)
Hogy mi lehet ennek az oka? SZVSZ az emberekben mindig megvolt és megvan a valahova tartozás érzése iránti vágy, mégha ez csak olyan laza kapcsolatot teremt közöttük, mint az, hogy például valaki suzukis, mercis. inteles, amds, nvidiás, fradista...stb

(#18) moonman válasza dekoninck (#14) üzenetére


moonman
titán

bocs, de a privátokra ritkábban nézek rá, mint az Outlook-ban a junk mail-re. írj levelet.

(#19) feel good válasza Amoroso (#15) üzenetére


feel good
aktív tag

Sokallom az idióták számát. :)
Egy-két emberke még előfordulhat bárhol, de ennyi?

(#20) Amoroso válasza feel good (#19) üzenetére


Amoroso
aktív tag

Fel se bírja fogni egy értelmes ember, hogy mennyi hülye veszi körül.
Nekem egy fősulis tanár azt mondta, hogy a rendszerváltás 86-ban volt. :D

(#21) babacsillag


babacsillag
csendes tag

Szerintem eretlen es onbizalom hianyban szenvedo suttyok csinaljak.Tobbnek akarnak latszani, mint amik valojaban.
Sajnos velem megtortent, hogy csupan jo szandekbol akartam segiteni. Volt egy" nagy dobasom" es meg szerettem volna osztani masokkal is sikertortenetem, gondoltam naivan, masnak is bejohet. El sem jutottam a lenyegig, mert kaptam kb. 10 olyan kommentet, melyekbol eggyel ertettem egyet, megpedig, hogy az volt ott az utolso irasom.
Azzal, hogy nekem estek magukat fosztottak meg valamitol....
Keptelenek gondolkodni az ilyen emberek, plane osszefuggeseket felfedni, mint amikrol te is irsz....

(#22) Ja no válasza babacsillag (#21) üzenetére


Ja no
aktív tag

azért ide pár tőmondatban elpostolhatod. Ha nem annyira negatív a fogadtatás, még önálló írás is születhet belőle :)

(#23) babacsillag válasza Ja no (#22) üzenetére


babacsillag
csendes tag

Koszonom. Nem lesz onallo iras belole.Tenyleg tomandatok:

Kulfoldon euroban kapott fizetest olyan szamlara tettem, ahol nem volt kockazat, nem volt kamatado sem.(azota mar ott is van, nincs kiskapu).

Jo idoben, jo helyen valtottam. 2 ev alatt osszejott a tuti befektetes, 12 millas lakas. De ezen a valtason is nyertem 1.3miliot. Most ujabb okossagon torom a buksim. A lakasvasarlas azert barmely bankszamlanal jobb befektetes, foleg, hogy rovidesen kiadom, mert befektetesnek szantam.

Roviden ennyi, az ut, ami ide vezetett rogosebb volt.

(#24) terika


terika
csendes tag

Érdekes dolgokat írsz.
Csak gondolj bele abba, hogy naponta hány új felhasználó regisztrál egy-egy portálon. Fő oka az, hogy már az ismerőse neetzik iksz ideje, és elmeséli neki micsoda világ is ez. Övezi ezt a teret is egyfajta miszticizmus. De, hogy visszatérjek a témához. Rájön az ember egy idő után, hogy akármit csinálhat itt, bármit. Csúnyán is beszélhet, hisz úgy sem "hallja" senki. És megteheti azt is, hogy soha többet nem megy vissza egy oldalra, ahol lehordta a csillagokat is az égről.
Vagy: van olyan új felhasználó, aki egyébként élből nem etikus, a valóságban sem, akkor itt miért lenne az?
Az arctalanság és szabad személyiség alkotás egy idő után elborítja az ember agyát, azt hiszi hatalma van. Pedig nincs.
Mellesleg az ember internetes megnyilvánulásai tükrözik valós személyiségének darabkáit is. Le lehet szűrni a megnyilvánulásokból, hogy ki milyen lehet megközelítőleg. Az agresszív emberek anyáznak csak, de ők mindig, a valóságban sem tudnak tovább menni a fenyegetésen kívül, ilyen jellemek. Hogy miért van ez így? Miért van bármi úgy, ahogy most van? Nem is értem ezt a kérdést...hisz az egyetemleges tény továbbra sem változott: ezt is az ember alkotta. ;)

(#25) copin


copin
őstag

Jó nézni, hogy mások mit gondolnak arról amit írunk (vélemény, flém, vallás :D , stb.). Én résztvevője vagyok a közösségnek és a vélemények kicsikarásához néha korbácsolni kell a közösséget, amiben néhányan unalmassá válnak és őket innentől kezdve levegőnek nézem (ha kell némi színpadias hisztit levágva :D ). Vannak nyugodtabbak, akik nem vagy csak ritkán reagálnak. A többi pedig szappanopera. Aki ezt nem érti meg, az ne olvasson könyvet és ne nézzen tv-t, mert abban is emberek gondolatai találhatók. Akit viszont érdekel, az kedvére vitázhat, fikázhat, vagy idegesíthet akit akar, amíg önmaga moderálási elve nem ütközik az alapelvekkel. Ez olyan mint a só. Kiemeli az ízeket és felviszi a vérnyomást. Ennyi. :-)

(#26) terika


terika
csendes tag

Azt hiszem ezt az írást újra lehetne értelmezni, mert ma már nem sárdobálás ez, hanem külön életforma az online világban a "kritikai" véleményformálás vulgáris formában. A vita pedig szintén vulgáris formában folyik. Az, hogy mi a téma? Igazából minden. Juli néni szemölcsétől, Évike gyerekkori kisbugyijáig mindenkinek mindenről van véleménye. A politikát nem is említem... A nickek presztízse manapság nagyon sokat érő tulajdonsággá vált, ahogy én látom. Mindenki szakértő lett, mindenki tud mindent, és mindig mindenkinek igaza van. :( És éljen a májvip meg a többiek...

A cikkből idézve:"mi késztet embereket arra, hogy nap mint nap leírják a véleményüket, akár századszorra is ugyanazon a honlapon.
Ösztön?"

Ezeken én is sokszor gondolkoztam már. Igazából szerintem ez hiánypótlás. Pótolja a kommunikáció valamilyen szintjét. Vagy azért, mert nem beszélgetett úgymond az adott személy eleget, vagy azért, mert másként nem tud őszinte lenni/hazudni, csak a nick mögött. Egy idő után meg szerintem puszta megszokás. Az ember elhiszi, hogy az adott honlap igen fontos része és az kis minitársadalom oszlopos tagja.
Szerintem.
És azért ösztönös, ahogy írtad is, mert az egyén, mint autonóm egység, része egy egységnek, amit társadalomnak/nemzetnek nevezünk és online ugyan ezt akartja megvalósítani, hogy "ne legyen magányos."
De sokan tudjuk, hogy ez mindenek ellenére nem valóságos.

(#27) Csakénvagyok válasza feel good (#10) üzenetére


Csakénvagyok
őstag

A Youtube egy külön történet, de arányaiban ott se ennyit anyáznak a külföldiek.

Dehogynem. S most elkezdhetném linkelni a videókat ahol egymást szidják. Ez nem magyar specialitás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.