Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note 3
Olvasd el a topik összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci0530
senior tag
válasz AliceWake #9422 üzenetére
Nagyon igaz! Velem is többször előfordult, hogy az iroda német ügyfeleinek kellett azonnali tájékoztatás, vagy intézkedés előtti információ, pl. a gyerekkel oviban, vagy bevásárlás közben nehézkes lenne egy laptopot előkapni, netet varázsolni. Ezekkel a gépekkel minden megvan a zsebben, jön a mail, megy vissza a válasz (dokumentumokkal, képekkel, ami kell) gond és időpazarlás nélkül. Ez az igazi felhasználói mobilitás.
-
laci0530
senior tag
Linkeltem, a hozzá szükséges fájl pedig ebből a hozzászólásból tölthető.
Telefonról illesztettem be, remélem, mobilos nézetből is megnyitható. /#77858/
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
Ez valószínűleg segíthet:
"HIÁNYPÓTLÓ APP A GALAXY GEAR ÓRAMOBILRA (GSM Arena)2013.10.30. 9:08:22Címkék: Samsung Galaxy Gear, ATN, AllTheNotificaions, XDA,Gear,
Ezúttal sem a gyártó, hanem sokkal inkább a lelkes fejlesztők készítették el az igazán hiánypótló alkalmazást, ezúttal a Samsung Galaxy Gear karóramobilra. Az XDA Developers Sepiroth887 nevű fórumtagja készítette el az AllTheNotificaions (ATN) Manager appot, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy beállítsák, pontosan milyen alkalmazásoktól szeretnének értesítést kapni. A gyári megoldás egyelőre csak az üzeneteket, e-maileket és hívásokat képes kijelezni, így nagyon drágán egy valóban alapfunkciós modellt vásároltak a Gear tulajdonosok. A Pebble tulajdonosok átélték már ezt, a megjelenés után nem volt támogatott a Viber, a Skype, a Facebook, ám a Pebble Notifier app piacra kerülése után megszűntek ezek a jellegű problémák. A még fejlesztés alatt álló, tehát inkább béta állapotú ATN letölthető az XDA Developers fórumáról regisztráció után."
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz killerjohn #10805 üzenetére
Nyolc napon belül elállhatsz a vásárlástól, ha neten rendeled (nyilván rootolni, romot cserélni nem lehet), addig meg kipróbálhatod, milyen a gyári rendszerrel a gép.
Aztán ha mindenképp root is kell a napi használathoz, vehetsz egy újat 20-25.000,- forinttal olcsóbban, garancia úgyis csak a rootig lenne érvényesíthető.[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Parallaxis #10927 üzenetére
Ugyanez a helyzet a QuickOffice-nál is.
-
-
laci0530
senior tag
válasz #24536576 #15040 üzenetére
Alapos usb port tisztítás megvolt? (Még ha nem is tűnik szennyezettnek, rengeteg dzsuva lerakódhat benne, elég, ha poros helyről párásabb helyre viszed be a telót, már kezdődik is a bevonat képződése, ami aztán a részleges eltömődésig vezet, aminek következtében a töltési/csatlakozási anomáliák is fellépnek).
-
laci0530
senior tag
válasz banhammer #15048 üzenetére
Való igaz, a Samsung mindent gyárt. Hibáztam.
#15053: néhány pillanat is elég ahhoz, hogy eltömődjön, nem kell neki két hónap, de a hardveres hibát valóban érdemes kizárni.
A prémium szerviz előnyeit pedig Peterson kolléga kiválóan összefoglalta a 15054. posztban, ennél vonzóbb alternatíva nemigen kell.
-
laci0530
senior tag
Aki S III-ról váltott Note 3-ra,és esetleg korábban használt valamilyen hangzásbeli tuningot a telefonon (pl. Boeffla sound engine), az mennyire elégedett a Note 3 hangzásbeli teljesítményével? A Note 3-ra is létezik efféle lehetőség? (A root nem probléma, valószínűleg egy-két napnyi "szűz" kipróbálás után ugrasztom majd a Knox-ot vele, nekem nem elegendő a korlátozott hozzáférés, még a garancia árán sem. )
Még egy kérdés: rootolt Note 3-on jelenleg (KitKat alatt) működik a hívásrögzítés (hívó és hívott fél hangjának egyidejű rögzítése)?
-
laci0530
senior tag
válasz Peterson_ #15184 üzenetére
Neked is köszönöm a visszajelzést. Jövő hónapban szerintem meg is rendelem, mellé meg az S III is megmarad, vagy megy a feleségemnek, az ő Xperia-ját pedig eladjuk. Úgyis mondogatja olykor, hogy az övé nem tud ilyen szép videókat készíteni a gyerekekről, önigazolás gyanánt ez pont elég.
(Direkt vártam a vétellel, hogy az S5-öt is kipróbálhassam, tetszik ugyan, de a Note 3 mindenben jobb választásnak ígérkezik, egyedül talán a kamera képességei miatt jobb az S5, viszont minden más, nekem fontos szempontból a Note 3 viszi a prímet.)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Valószínűleg néhány esetben a birtoklási vágy és az erre vonatkozó lehetőség hiánya miatt kialakuló belső feszültség. Vagy csak épp az asszony pont a nyűgös napjait éli.
#15258 Ck.: azért a Note 3 is elég bezzeg készülék a mai napig, aki ezzel nincs tisztában, az nem is igazán alkotott érdemleges véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Peterson_ #15260 üzenetére
+1
Én is beszerzek hamarosan valamit, valószínűleg Note lesz a kiválasztott. Nézegettem az S5-öt, HTC One M8-at, olvasgattam a híreket a Cyanogen csapat supportjával fejlesztett jóáras übertelefonról, vártam sokáig az LG G3 megjelenését, no meg a Z2-re is kíváncsi voltam. Összességében viszont a Note 3 az, ami a legtöbb általam preferált igényt kielégíti (pl. cserélhető akksi, nagy kijelző, bővíthető memória), úgyhogy - szerintem - ma is ez az egyik legjobb választás, még a Knoxos - rootos - garivesztéses butaságával együtt is.
-
laci0530
senior tag
válasz Memmaao #15273 üzenetére
Nálam nincs ilyen hibajelenség, igaz, most S III-on használom, a Note 3-am jövő hétfőn szállítják, ha minden igaz (az imént rendeltem meg).
Néha, ha maszatosabb a kijelző, akkor előfordul, hogy nem teljesen pontos a bevitel, de a leírásod alapján más jellegű a probléma, mintha dupla nyomást, ill. karaktertörlést érzékelne a beviteli felület. Más billentyűzet nem hoz hasonló hibát?
(Az nem lehet, hogy automatikus tanulásra van állítva, és esetleg rontott szavakat is megtanult, amit automatikus javításnál be is helyettesít a ténylegesen leütött karakterek helyett?)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Jelentem, nekem is megérkezett ma a készülék. Jó az S III-am is, de ez egyenesen isteni.
-
laci0530
senior tag
válasz Parallaxis #15722 üzenetére
Itt a megoldás a hangrögzítésre KitKat alatt, de természetesen root kell hozzá.
-
laci0530
senior tag
válasz Silent77 #15731 üzenetére
Értem, akkor vaklárma. Engem is érdekel, ma beleástam magam az xda-ba emiatt, de egyelőre a rootolással várni akarok egy kicsit, még friss a telefon, 0x0-n áll a Knox. Viszont a hangrögzítés kell, csak ezért van még nálam az S III, már többen fenik rá a fogukat a családban.
-
laci0530
senior tag
Akkor hasonló helyzetben vagy, mint én. Nekem hétfő óta van meg, egyértelműen jobb, mint az S III. Egyedül a külső hangszóró szól picit gyengébben, és a ledes segédfény halványabb jóval benne, ha a kettőt egyszerre nézem. Rootolva pedig maga az álom lesz, ha rászánom magam.
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz vrgkrisztian #15788 üzenetére
Ez ismerős, az S III topic is rendszeresen ettől pörög. Azon nekem is van root + custom kernel a gyári rom alatt, itt csak a rootra lesz szükségem (a munkahelyemen Win XP-s gépek vannak még, a háttértárat (admin jogosultság hiányában) csak root + MultiMount sd card app-al kezelik. No meg a hívásrögzítés is kellene, megszoktam, sokszor hasznos, és az egyik kedvenc rendszerkezelő programom, a RomToolbox Pro is csak azzal működik.)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz vrgkrisztian #15794 üzenetére
Lassan telefonként körpanorámás bukósisakokat vehetünk majd, ha a trend folytatódik. (Pár éve pont az ellentéte volt menő, emlékszem, egy időben a 8210 volt az istencsászár a Nokiák között.)
-
laci0530
senior tag
Kicsit így estére volt időm jobban meghajtani a harmadik napos telefont. Azt vettem észre már tegnap, hogy eléggé melegszik a kamera körüli részen az arrafelé elhelyezett proci miatt és az akksi is kb. olyan merülést produkál, mint az S III-am a másfél éves sajátjával.
No, mivel ez nem f@sza, kicsit belemélyedtem a futó folyamatokba, konkrétan az IndexService alkalmazás zabálta két pofára az akksit (szó szerint, többet harapott bele, mint a kijelző, első helyezett fogyasztó volt a maga negyvenvalahány százalékával).
A miértje a dolognak (itt csak említés szintjén volt érintve a téma a topicban, ezért írom le bővebben - megelőzendő a keresgélést a neten -, mert láttam ma is, hogy többen beruháztak a készülékre és a napokban kapják majd meg, vagy már épp frissiben nyúzzák, mint én): a nagyobb kapacitású micro sd kártyák, amelyeken már az első behelyezés előtt nagyzámú, más forrásból származó fájl van, feladják a leckét az indexelő alkalmazásnak, ami folyamatosan pörgeti a processzort.
A végleges megoldást azt hozta el (előtte többször is eredménytelenül próbáltam az alkalmazás kényszerleállítását), hogy a micro sd kártyáról kártyaolvasóval a laptopomra másoltam mindent, majd a micro sd-t a telefonba visszahelyezve azt a Note-tal formáztam meg. Ezután a szükséges fájlokat adatkábelen töltöttem vissza a telefonban lévő micro sd-re, így (a 64 gigás kártyára kb. 20 Gb-ot másoltam vissza) az indexelés kb. másfél perc alatt le is futott, azóta a telefon erősebb multitasking mellett nem is langyos, az akksi merülése is beállt egy nagyon kellemes, normális szintre.
A másik dolog, aminek eléggé örülök: az S III-ban custom kernelt használtam Boeffla sound engine-nel, és veszett jól szólt (bár nyilván nem beats fülessel nyomattam a fejembe a flac zenéket, tehát a telefon nem céleszköz mivoltához képest). Azt kell mondjam, a Note 3 nem okozott csalódást ezen a téren sem, most éppen a JetAudio alkalmazást szabtam testre, és közel olyan eredményt produkál, mint az S III a Boeffla sound + PowerAmp párossal.
Szóval, aki a Wolfson DAC hiánya miatt nem feltétlenül Note irányban gondolkodik egy esetleges váltáson, jó eséllyel mégsem éri komolyabb csalódás a hangzás terén sem, ha a Note 3 mellett dönt.
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
válasz Jeanne d'Arc #16062 üzenetére
[Itt] utána tudsz nézni sorozatszám alapján.
-
laci0530
senior tag
válasz Hauptmann #16073 üzenetére
Leellenőriztem a Note 3-amat, szerepel benne. Az S III-amat is, az viszont nem. Egy régi Nokia 6610-est is megnézem, ami van itthon elfekvőben, az szintén szerepel.
Szóval nem 100%-os, de ha eredményt dob, az helyesnek bizonyult. (Korábban az S III-at is lecskkoltam egy hasonló oldalon, minden adatát pontosan hozta, még azt is, hogy nem a sima, hanem a 32 Gb-os verzió, de sajnos azt a linket nem mentettem el.)
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Ha valakinek a Jetaudio zenelejátszó alkalmazásnál gondja lenne az újonnan hozzáadott fájlok lejátszásával (automatikus újrascannelés van elméletileg, de nem elég hatákony) és a memóriakártyán tárolja a fájlokat, a kártya beállítások menüben való le- majd visszacsatolásával tudja áthidalni a gondot, ekkor a könyvtárak feldolgozása teljes mértékben lefut.
-
laci0530
senior tag
Note 3-ra van olyan megoldás, hogy a gyári MotionWiz launcher működjön fektetett (automatikus elfordulással, landscape) nézetben is? Most Apex-et használok, de valójában elegendő lenne nekem a gyári is, csak ez a feature hiányzik belőle.
-
laci0530
senior tag
válasz Markizmark #16161 üzenetére
Meglesem, köszi a tippet!
Le is jött, de landscape-ben a tálca meg az ikonok egy része nem látszik sajnos. Na, de hátha van megoldás/beállítás erre, valahogy csak mod-ban gondolkoztam, az, hogy külön app van erre, nem is fordult meg a fejemben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest