Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz T_Stark #283 üzenetére

Azért is írtam oda, hogy játékok alatt. Netezéshez, filmnézéshez nyilván nem szükséges sem i7, sem 16 GB RAM, de játékok esetében a 16 GB RAM lassan már elvárás lesz, és akár egy i5 is kifogyhat az erejéből manapság. A legtöbb esetben persze VGA limit van, ahogy írtad.

i5-2400 -> i7-2600, illetve i5-4460 -> i7-4770 váltás esetében egyértelműen érezhető a teljesítménybeli különbség játékok alatt, még csak méricskélnem sem kellett hozzá. (Persze azért megtettem, az i7-2600 elverte természetesen a 2 generációval újabb i5-öst is.)

RAM-ból meg már a 2014-es COD Advanced Warfare is megevett nálam 12 GB-ot, de pl. a sokak által kedvelt GTA 5 sem elégszik meg 8 GB RAM-mal, 9-9,5 GB körül fogyaszt nálam.

Laptop esetében inkább tartanám kulcsfontosságúnak az SSD-t, mert ott legtöbbször csak 5400 rpm-es HDD van, ami lassú, hangos, melegszik, sérülékeny, és többet is fogyaszt, mint egy SSD, de nekem az asztali gépben lévő 7200 rpm-es 64 MB cache-sel rendelkező HDD bőven kielégíti az igényeimet, gyors, halk, és nagy. (2 db 3 TB-os)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés