Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xb12x
tag
Ha a szerver és a kliens is wifin megy akkor szerintem könnyen előfodulhat hogy akad. Függ a film minőségétől, hálózat egyéb terheltségétől és a szerver/kliens wifi erősségétől, routertől távolságuk. Én régen próbáltam nem drótos szervert, de hamar feladtam.
Lehet hogy mind a kettő fhd, de pl leellenőrizheted hogy mennyire különböző a bitrate, az információkban megmutatja. Minnél magasabb annál nagyobb az esélye hogy akad vagy el sem indul. -
xb12x
tag
válasz lacapaca2000 #1116 üzenetére
-
xb12x
tag
válasz noorbertt #1136 üzenetére
PlexKodiConnectet nézted már? Ehhez nem kell pass. Nálam működik androidon. Feliratot letölti, de nem menti el. Music libraryt még nem néztem, az tiltva van. De a lejátszás megy rendben.
-
xb12x
tag
Elég sok minden van itt, de én nem értem hogy pontosan mi a gondod. LG TV-t nem láttam még távolról sem, de win10 és tp-link wdr4300 alatt volt szerverem. Most már más a router. Semmi különösebb ráolvasás nem kellett, működött rendben. Ahogy írták uPnP legyen engedélyezve, ez a menü látszik is azon a képen amit betettél.
A (1129) alapján a plex szervered tökéletesen be volt állítva, csak belső hálózaton használod (1117) és hálózaton belül az Xbox működik is (1107). Akkor hálózaton belül dob egy LG TV hibaüzenetet, míg más kliens működik? Vagyis egy sima böngészőből, ami nem szerveren van, eléred a https://app.plex.tv/web/app# címet és le tudsz játszani?
Elsőre a plex szerver beállítási között a Hálózat -> Secure connection-t állítanám át Preferred-re vagy Letitvá-ra. Hátha a TV nem tud titkos csatornát nyitni. Érdemes még megnézni, hogy hasonló beállítás (pl Allow insecure connection) van-e a TV-n is.
Port forward, trigger, kézi port megadás csak akkor jön ha hálózaton belül minden OK, de kívülről nem tudod elérni a szervert.
-
xb12x
tag
A hv-nek is van biosa, ahol a floppy letiltható? Ezt próbálnám, de csak ötlet.
A másik a blk_update_request alapján, adtál hozzá, akár nagyobb mennyiségű filmet mostanában? Azokat kimozgatnám a plex folderéből ideiglenesen.
És még annyi, hogy van hely? Ha transzkódolna, de semmi helye nincs akkor is tud furcsa hibaüzenetet adni.
-
xb12x
tag
-
xb12x
tag
válasz interstate76 #1200 üzenetére
Androidos kliensen el sem indul. Szól hogy kevés a hálózati sebesség és kér hogy állítsd át a minőséget, de magától nem teszi. Nem is tudja hogy akkor ez most 720p 2Mbps vagy 1080p 8Mbps legyen.
-
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1242 üzenetére
Folyamatos, főleg ha transzkódol közben. Vannak persze peak-ek, de nem bufferel annyit, mint a kodi és nem is állítható. Ha leesik a sávszéled, akkor meg fog akadni a film.
-
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1288 üzenetére
Szerintem kb 17-et, de ez erőssen elméleti és durva megközelítés.
Pl ha van egy 15GB-s 120 perces filmed, akkor az sima osztás és átváltás után 11.76 Mbs. -
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1290 üzenetére
Mondjuk 13. Ha átlag 15 akkor legalább a duplájával azámolj, 200/30.
De ez még mindig elméleti. -
xb12x
tag
Szerintem 'automatic'-ra, ez ajánlja a plex is.
A 'make my CPU hurt' nálam nem viccel, annyira le tudja terhelni a gépet, hogy másnak mellette esélye sincs elindulni, így ha két külön szálon is kell kódolnod akkor a második bajban lesz.
Minőség különbség max nagyképernyős tv látszódik. -
xb12x
tag
válasz interstate76 #1347 üzenetére
Ha a Samba nehézkes, akkor esetleg a plex szerver beállításokban engedélyezni kellene a dlna szervert, majd a tv gyári lejátszóján kiválasztani a plex dlna forrást és így megpróbálni. Remélem a gyári TV lejátszó nem csak lokális médiát tud. Ha ez így megy akkor plex szerver vagy a samu plex kliens-e a probléma, egyébként lokál hálózat. Remélem a tv is van annyira okos hogy ha kap egy utp-t, akkor azt használja és nem továbbra is a wifit.
-
xb12x
tag
válasz Heimdallr75 #1341 üzenetére
Kodi-n a cache megnövelése talán segít
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_cache -
xb12x
tag
válasz Heimdallr75 #1350 üzenetére
Akkor tudom mi ez, nálam is az egyik oka volt a plex-re váltáshoz. Viszont nem egyértelműen frame rate az oka, legalábbis szerintem. Főleg régebbi SD kódolású médiánál jött ki. Feladtam, átálltam, a plex kliens teljesen jó és tv-n könnyebben is kezelhető egy távirányítóval.
-
xb12x
tag
-
xb12x
tag
válasz bozsozso #1487 üzenetére
Pedig ez tényleg úgy hangzik mintha az indulásnál kellene csak az autentikációhoz. Viszont ami furcsa, hogy ip/netmask van a szövegben, de a példában csak ip.
És ha megnézed itt az allowedNetworks-öt az is ip/netmask. Talán még ennyi kellene próbálni.Mondjuk az sem tiszta hogy wildcard-ot elfogad-e, gondolom a kliensen nincs fix ip címed. És hogy kell-e szerver újraindítás.
-
-
xb12x
tag
válasz bozsozso #1492 üzenetére
Én megpróbálnám még a 192.168.x.x/255.255.255.0 formátumot is. Először a web felületen (List of IP addresses and networks that are allowed without auth) és csak utána az xml-ben. Újraindítani elég a plex szervert, nem kell az egész mindenséget.
Kipróbálni nem tudom, mert nálam Windows van, ha ott megy attól még nem biztos hogy nason is, és az internetet sem kapcsolhatom ki, főleg nem hétvégén mert lutri hogy visszajön-e. -
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1497 üzenetére
Volt ilyen bajom pár hete. Párszor állítottam ide-oda, ki meg beléptem aztán egyszer megjegyezte, azóta jó.
Gondolom a szerver remote access-ben a Limit remote stream bitrate original nálad. -
xb12x
tag
Régebbi plex szerver esetén ez tipikusan a szerver lassú transkódolása miatt fordul elő. De mintha már kiírná újabban, hogy nem elég erős a szerver. Direct play be van állítva? Milyen kliensen próbálod nézni?
Kodi lokál erőforrásokon végzi a dolgát, ezért ha ott nincs ilyen hiba akkor biztosan nem hálózat. -
xb12x
tag
válasz Gabesz87 #1510 üzenetére
A DTS passthrough nem működik andriod kliennsel, ismert hiba régóta, de valamiért nem sikerül nekik javítani. Azt viszont nem értem miért lesz nálad csak sztereó. Nálam hdmi-vel van összekötve az erősítővel az androidos TV, ami a lejátszó is egyben, így marad 5.1 a hang, igaz transzkódolva.
-
xb12x
tag
Csak arra tudok gondolni, hogy egy nagyobb transzkódolásba kezd a szerver, mert a chromecast natív módon kevesebb formátummal bírkózik meg mint a telefonod. Castolásnál egyből a chromecast-ra megy a stream, nem a telefonon keresztül. Ki kellene próbálni valami olyan médiával amit biztosan tud a chromecast gyárilag, pl valami SD file nem AC3 hanggal. Ennek nem lenne szabad terhelni a szervert.
De így elsőre nincs megoldás, max ha optimalizálod a filmet először. De az meg idő amíg elkészül és extra hely a szerveren. -
xb12x
tag
Nálam egy hat éves lerottyant laptop most a szerver 2643-mas passmark-kal és nincs vele gondom, eddig mindent elvitt. Igaz, dedikált. Ezen felül szinte csak android klienseket használok (mobil, tablet és tv) főleg. Van pár idegesítő hiba, de igazából nem volt problémám.
Androidos hibák nálam:
1. DTS passthrough transzódol, akkor is ha az erősítő támogatja. Szerver nem igazán veszi észre a terhelést, minőségromlást nem tapasztalok. Inkább idegesítő csak.
2. Sok olyan formátumot is transzkódol amit más alkalmazás lokálban megold pl ac3 vagy avi konténer. Szerver nem igazán veszi észre a terhelést, minőségromlást nem tapasztalok. Már nem is idegesít.
3. Egy nap pihenés után az első lejátszáskor filmek esetén fekete képernyő csak hanggal és/vagy network bandwith hibaüzenet van. Egy sima stop/play megoldja. Ez nagyon idegesítő.Zene OK, nincs ilyen.
4. Szinkronizálás néha meghülyül kilens és/vagy szerver újraindítás kell.Az első 3 állítólag roku meg nvidia shield-nél nem gond, de én abből főzök ami van.
Az android-os TV-n az interface nagyon bejön, gyári plex app, és jó hogy nem kell még egy távirányító.
-
xb12x
tag
válasz MikeRenton #1529 üzenetére
andrioidon csak a méret, talán 5 féle variáció nagyon kicsitől a nagyon nagy-ig. a poziciója nem.
-
xb12x
tag
válasz sugarforce #1780 üzenetére
Sony W8xx sorozaton (andriodos) megy lassan egy éve.
Hang passthrough HDMI ARC-on tovább erősítőbe, a DTS-t így is transzkódolja, de minden más megy direct-tel.
Konténer-t, pl avi transzkódol, de ez minimális szerveroldali terhelés.
Képet nagyon ritkán (soha?) sem transzkódol.
Felirattal semmi baja soha.
Alapvetően teljesen rendben van, tv távirányítójával teljesen jól kezelhető. Egy hibája van, néha, általában aznap első indulásnál csak hang van, de kép nincs. Egy stop-play után minden OK. Ezt még nyomozom, szerintem valami hálózati handshake, buffer gond vagy szerver elalszik(?) és nem tud elég gyorsan felébredni.[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz Mocsokba #1961 üzenetére
Kényszeríteni kell a direct play-t interneten is, amennyiben tudja a kliens az adott codec-et lejátszani.
Szerveren:
Szerver beállítások - távoli hozzáférés - se sebesség, se bitrate limit ne legyenKliens PC:
beállítások - web - minőség - video quality -> maximumAndroid mobil kliens:
settings - quality - automatically adjust quality -> kikapcs
limit celluar data -> kikapcs
internet streaming -> maximum -
-
xb12x
tag
-
xb12x
tag
válasz Henrico #2157 üzenetére
Szerintem itt valami más baj van. Még a régi i5 is elviszi akár full hd transzkódot is megállás nélkül. Hacsak nem pörgeti a plexen kívül más is a szervert.
Rápróbálnék egy dlna enabled-re a szerveren és a samu gyári lejátszójával megpróbálni. Ezzel ki lehet zárni hogy a tv plex kliens rossz. A másik, hogy tv optimized verziót készíteni a filmből original quality-val. Annak már muszáj direct play-nek lenni és megmutatja hogy hálózati akadozás van-e. -
xb12x
tag
Szerintem az még a 720p -t sem tudja transzkódolni, még extra memóriával sem. Optimized version segíthet, de az helyet foglal és tudnod kell mit lesz kliens. Később az optimalizált verzióval akár le is lehet cserélni az eredetit.
-
xb12x
tag
Ez lenne az? Transzkód minimumot sem igen éri el
https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201774043-What-kind-of-CPU-do-I-need-for-my-Server -
xb12x
tag
Szerintem a plex nem tud felskálázni. Főleg a nas-os prociddal. Forced direct play esetén bármilyen egyéb manipulációt csak a TV tud megcsinálni. És akkor a következő kérdés hogy milyen TV, mert pl a sony-n minden OK, de LG-n a kliens miatt (a hozzászólások alapján) akkor is kódol ha nem is kellene.
[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz Henrico #2200 üzenetére
Biztos véletlenül a CEC-es HDMI-be dugtad. Nálam az házimozi erősítőt vezérli vissza, ki és bekapcs, hangerő.
Ezért sem akarok külső lejátszót, mert a CEC már foglalt és nem akarok még egy távirányítót. Szerencsére andriod-os sony kliensen a plex kliens, apróbb bosszantó bakik ellenére, egészen használható. -
xb12x
tag
válasz Murdock1981 #2285 üzenetére
Szerintem itt valami más gond lesz. Ha egyből indulás, vagy max pár perc után nem áll meg vagy le, akkor végig kell mennie. Nem lehet hogy valami háttérfolyamat elindult a szerveren, ami elvette a procit vagy a hálózatszélességet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest