Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hakudoshi


Hakudoshi
tag

Na, csak elkészült ez is végre. Szép volt Dany! :C

Jöhetnek a fikázó, offolós hsz-ek! ;]

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#2) Dany007 válasza Hakudoshi (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Köszi :) Van benne egy kis új rész amit még te sem láthattál.

Köszi a segítséget! :R

(#3) Hakudoshi válasza Dany007 (#2) üzenetére


Hakudoshi
tag

Igazán nincs mit. :)

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#4) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

igen komoly munkának tűnik, köszike ez érdekes olvasmány :R

[ Szerkesztve ]

(#5) For357y


For357y
aktív tag

Sajnos nem igazán van időm most végigolvasni, de érdekesnek tűnik. :) Amint lesz időm, mindenképpen elolvasom. :)
Gratula hozzá :)

"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."

(#6) Vladi


Vladi
nagyúr

Hűűű emberes írás. :R
Egyenlőre csak a képeket nézegetem, de majd elolvasom. :DDD

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#7) taichi_panda


taichi_panda
csendes tag

Hi

A tema erdekes de ilyen terjedelemben szinte biztos hogy nem fogom elolvasni.
Irna valaki egy ropke kivonatot a lenyegrol?

The yesterday is a history, the tommorow is a mistery, but today is a gift.

(#8) Hakudoshi válasza taichi_panda (#7) üzenetére


Hakudoshi
tag

Ez már így is egy röpke kivonat. :B

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#9) Dany007 válasza taichi_panda (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Sajnos az a helyzet, hogy vagy bemutatunk valamit rendesen vagy sehogy.
Ez olyan nagy téma, amiről csak többet lehetne írni, kevesebbet nem.
Így is amit lehetett szűkítettem, a lényeget emeltem ki, hogy beleférjek egyetlen részbe...

Ha esetleg kiemelnénk 1-2 főbb részt, mondanivalót, akkor az mégtöbb kérdést vetne fel abban aki nem olvassa végig, hiszen a válasz benne van.
kb 10-15 perc végigolvasni :) Akit érdekel a téma az kibírja :)

[ Szerkesztve ]

(#10) gery03


gery03
senior tag

Gratulálok az íráshoz! Szépen összefoglaltad, amit én már megannyiszor végiggondoltam magamban. Hogy mi mekkorák is vagyunk. Hasonló a felfogásunk úgy látom. Ilyen írásokat még! :)

Pár hibát találtam benne. Nem tudok minden szakmai részben hozzáértően ellenőrizni, de nekem sántít ez a föld a hangsebességnél gyorsabban forog. A forgási sebességet hogy érted? Az egyenlítőn mért kerületi sebességgel? Mert egy forgás sebességét elsősorban a szögsebességgel írjuk le. A két mértékegység nem ugyanaz.
Másik, hogy nem találtam az írásban javítást arra, hogy a föld gömb alakú. Ugyanis csak majdnem, inkább geoid.
Ja meg a szökési sebességes. Az űrhajónak nem kell 11.2km/s-el mennie ahhoz, hogy elhagyja a Föld gravitációs mezejét, mivel a Földről nem mint egy puskagolyót lövik ki 11.2km/s-el, hanem állandó meghajtást kap bizonyos ideig, így elegendő alacsonyabb sebesség is valamennyi ideig tartó meghajtás mellett.
Tőlem ennyi észrevétel.

Üdv.: gery03

(#11) Chaser válasza taichi_panda (#7) üzenetére


Chaser
titán

Jah, csak a kedvedért. Tessék: minden nézőpont kérdése. Remélem a szerző 1etért velem és hitelesíti ezt a rövidített változatot :R :D Sok meló lehetett összeszedni ennyi anyagot.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#12) commanDOS


commanDOS
senior tag

Az írásod épp megfelelő helyen van, hisz ez egy szakmai blog oldal. Valamilyen szinten itt majd mindenkit érdekel a tudomány1-1 területe, de az informatika szinte biztos :)
Még nem olvastam végig, de ez a rész megragadt, hasonlóan látom én is a környezetem, régen zavart is, ma inkább csak nevetek ezeken a "menő" embereken :))

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#13) Dany007 válasza gery03 (#10) üzenetére


Dany007
veterán

Egyenlítőn mért sebességre gondoltam igen :) 40.000km-t 24 óra alatt. Pontosan 23 óra 56 perc alatt tesz meg. Ez durván 1666Km/h . Az egszerüség kedvéért hoztam ezt a példát. És ez tényleg több, mint a hangsebesség :)
Érdekes amit a szükési sebességről írsz. Igen elvileg állandó sebesség is elég. De valójában az űrsikló maximális sebessége ngayjából megegyezik a szökési sebeséggel.

Köszönöm a gratot :)

(#14) Dany007 válasza Chaser (#11) üzenetére


Dany007
veterán

:DD

(#15) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Nem szeretek ieneket olvasni, mert elkap a halálfélelem :(

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#16) Dany007 válasza gery03 (#10) üzenetére


Dany007
veterán

ja igen. A Föld geoid alakú. Sok helyen próübáltam egyszerüsíteni. Sárgolyó :) hasonlók... Az érzékeltetés miatt próbáltam ilyeneket belevinni. Jobban érezhető ha sárgolyót írok, mint ha geoidot. Nehéz megtartani az egyensúlyt az olvashatóság és a tudományos pontosság között.
De igazad van a Föld geoid alakú.

(#17) rarri


rarri
senior tag

Először is köszönöm hogy elolvashattam ezt az érdekes, olvasmányos, részletes, egyben szórakoztató leírást Világunkról. Örülök hogy valaki mindenki számára érthetően leírta ezt a dolgot. Az írás üzenete is az egyik legfontosabb üzenet, hogy vigyázzunk Földünkre, mert nem mi teremtettük, hanem ajándékba kaptuk . Nagyon tetszik a mesebeli hasonlatod is, találó példa. :)
Örülök hogy a végén megemlítetted a több dimenziót, az állóhullámokat, amik még nem nyertek bizonyítást, de már elméletben felvetődött a létük. Ezek bizonyítása szerintem csak idő és újabb technikai fejlődés kérdése.
Gratulálok az írásodhoz ! :C

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#18) bendzso


bendzso
senior tag

Gratulálok az íráshoz, nagyon nagy élmény volt olvasni! Remélem, hogy fogsz még ehhez hasonló cikkeket publikálni. Én 14 éves vagyok, szeptembertől kezdem a gimit. Nagyon szerencsés helyzetben érzem magam, mert az osztályomban nem volt ciki a tanulás, és a következő iskolámban sem lesz az.

Pont a legjobb dologról írtál, mert nincs szebb dolog a csillagászatnál, űrkutatásnál. :)

Még egyszer köszönöm a cikket! :R

(#19) FPéter válasza bendzso (#18) üzenetére


FPéter
aktív tag

Ez az aláírásoddal ("W850i-t cserélnék, de szimplán is eladó") együtt tök jó :DDD

Bocs :D

(#20) Imibácsi


Imibácsi
aktív tag

Üdv!

A cikk az nagyon jól sikerült! Minden elismerésem. De jómeber! Kifolyik a szemem mire a feléhez érek! Kicsit szellősebben tessék cikket írni. Ha ilyen sűrű szakszöveget szeretnék, akkor előfizetek a Sience magazinra. De ettől eltekintve nagyon jól sikerült!

[ Szerkesztve ]

Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

(#21) bendzso válasza FPéter (#19) üzenetére


bendzso
senior tag

nem értem :F

(#22) DarkByte


DarkByte
addikt

Előre is bocsi ha nagyon rendezetlen módon fogalmaznám meg gondolataimat; sok minden az ember eszébe jut ilyenkor. Megpróbálom átadni mi minden futott át az agyamon.

Huh, na igen, ez az az a típusú írás, ami után hosszasan szoktam merengeni. Volt (lesz?) egy hasonló órám az egyetemen ahol ilyesmikkel foglalkozunk; sajnos én nagyon kevés vagyok tudományos szempontból hozzá, de a tanárunknak hatalmas elismerésem mert az ilyesmit megismerni kívánókkal sem bánik mostohán, hanem örül annak hogy érdeklődünk, még ha ő már elérhetetlen tudományos magasságokban is mozog egy hozzám hasonló egyszerű programozó hallgató számára. Ezen órák után szoktam úgy belefeledkezni a gondolkodásba a buszon hazafelé, hogy az utolsó másodpercekben veszem csak észre hogy már le kellene szállni: megérkeztem. Ennek az írásnak is sikerült valami hasonlót elérnie.

Olyan írás, ami olvastatja magát.. elsőnek csak belenyitottam.. uhh, mennyi szöveg, vajon megéri elolvasni? Aztán elkezdtem olvasni.. és csak olvastam. Bár az elejében sok minden bevillant hogy igen, ezt is tanultam, azért jól esett feleleveníteni a tudásomat. Aztán a második felétől kezdődik a felfoghatatlan. A méretbeli nagyságrendek eleve olyanok hogy bár tudom nem egyszer láttam valamilyen vázlatos megjelenítését (Gondoljunk csak a Men in Black végére), de amikor egy ilyen animációt meglátok, valami olyan egyedüllét fog el ami egészen egyszerűen máshoz nem hasonlítható. Mindezt tetézte hogy az utána lévő összefoglaló közben a Rob Dougan féle Clubbed to Death került a lejátszási listámon sorra.)

Ezután jöttek a meteorok, a fekete lyukak.. egyszóval az a rengeteg katasztrófa amely bármikor elsöpörheti kicsiny porfészkünket az univerzum pislákoló szentjánosbogarainak térképéről. Ezekről úgy gondolná az ember, mivel évente hall róluk, valószínűleg van egy nagy adag média szenzáció részük is. Na de hogy ennyire érdektelenek legyünk ebben irányban ha az bőven elegendő veszélyt hordoz magában, egyszerűen elképesztő. (Bár sajnos aligha hiszem hogy egy erre tartó meteort önkéntes Bruce Willis -ek meg tudnának állítani, de azért a képzelet hogy van B terv, nem volna elhanyagolandó. Na igen, megint működnek az ösztönök; a túlélés lehetőségébe való beleringatás.) Kicsit asszociálni kezdtem a kedvenc sorozatomra, a Csillagkapu -ra. Nagyszerű manifesztációja annak hogyha létezne is ilyen lehetőség hogy a távoli világokba jussunk el, annak legelőször a hadászat venné hasznát és esetleg utána kezdenének egyéb ténylegesen hasznos dolgokra használni. Ami az embereket jellemzi kicsiben (hatalomvágy, felsőbbrendűség), az működik nagyban is. Nagyon szomorú hogy erre tart ez a nagy közös kollektív tudat amit emberiségnek nevezünk. :( (apropó, épp a napokban linkeltem lapa -nak egy megint csak elgondolkodtató dolgot a környezetszennyezéssel kapcsolatban: [Ahogyan ég a világ] Ha van időtök fussátok át. Ez is tipikus példája annak mennyire kicsinyesek azok akiknél a változtatás hatalma van. Sajnos mikor már oda jutunk hogy kiderül a pénzt nem lehet megenni vagy levegőként elszívni akkor már régen késő lesz.)

Bennem is nem egyszer felmerült már az a meglátásod hogyha az emberek csak néha gondolnának arra hogy mi vesz minket körül odakint, illetve hogy milyen jelentéktelenek vagyunk a világegyetem mértékeiben, akkor talán nem az egymásra acsarkodás, az állandó máson való túllépés lenne a célunk ebben a sóhajtásnyi idejű életben. Viszont ilyenkor mindig oda lyukadok ki hogy ez is egy kicsinyes meglátás; ugyanolyan számomra elképzelhetetlen lépésre lenne szükség egy ilyen változáshoz, mint hogy ténylegesen fel tudjam fogni melyek is azok az arányok ami akár csak az univerzumunk egy kisebb galaxisát jellemzi. Így működünk, még ha ez nem is az emberiség vele született tulajdonsága, hanem magunkra erőltettük ezt a magatartást. Itt találó a Matrix -ból Smith hasonlata: olyanok vagyunk mint a vírus.

Örülök hogy olvashattam az írásotokat, kellemes és egyben hátborzongató perceket okoztatok! Nagyszerű és igényes írás, ha van erőtök kérlek folytassátok! :R

Apropó, mostanság folynak a [CERN] -ben a részecske gyorsító kísérletek, esetleg ha valaki tudna olyan szövegeket linkelni, avagy itt a logout -on egyszeri halandó számára is érthető módon beszámolni róla hogy pontosan mi mindent köszönhetünk majd ennek a tudományos módszernek, az szerintem többünket érdekelné (úgy emlékszem a több dimenziók létezésének egy része is bizonyítást nyerhet általa).

[ Szerkesztve ]

(#23) Vakegérke válasza DarkByte (#22) üzenetére


Vakegérke
veterán

Kemény munka lehet a cikk mögött. Nem kis meló volt, de elolvastam.
Csak annyit mondok: gratula! :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#24) Dany007 válasza DarkByte (#22) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönöm :) Már megérte hónapokat küzdeni a cikkel :)
Örülök, hogy hasonló állásponton vagyunk.
Jólesik olvasni az ilyen hsz-eket :)

Igen a cernben történő kísérletek bizonyítást adhatnak a húrelmélethez.... De ezt hosszú lenne kifejteni. Majd talán egy következő cikkben :)
Holnap átolvasom a linkelt írásokat is.
Köszönöm mégegyszer, hogy végig bírtátok olvasni :)

[ Szerkesztve ]

(#25) ZCoyote


ZCoyote
őstag

Nagyon igényes írás, öröm ilyet olvasni ugyanakkor elég nyomasztó is.

A következő észrevételem lenne: A sugárhajtóművet nem a II. VH után fejlesztették ki hanem már előtte kezdték el.
A háború végén a németek már be is vetették a sugárhajtóműves vadászgépeiket.
Pl. Messerschmitt Me 262.

Romani ite domum.

(#26) Omega81


Omega81
senior tag

...teljesen jól kezdődik. A Mátrix c. filmmel is az volt a bajom, egy ismeretlen egyenlet levezetésének vége, x=x. Mindenesetre élvezettel olvastam.

Valaki mondja meg, hogy honnan származunk, a naprendszerünk honnan származik, a tejút, és a galaxis? Ki teremtette? És aki teremtette, azt ki teremtette? A 'vallást' hagyjuk ki. Viszont a materialista nézet is kevés.
Azt hiszem nagyon sok mindent megmagyarázott már az ember, de az egészhez túl kevesek vagyunk, a magunk 3 dimenziójával, méretével, 'idejével'.

;)

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#27) edward2


edward2
addikt

el fogom végig olvasni bár az elején nem értem mi a mátrixból kilépés, menőző csávók és az űrkutatás közti logikai lépés. majd rájövök.

ja és a 20 év alatt holdra menetelt azért hatalmas kérdőjelekkel írnám ki. szerintem nagyobb az esélye joval ennek a holdramenetelnek hogy egy hatalmas hidegháborus blöff mint hogy ott is voltak. persze most jöhet erre a flame.

(#28) Bordoi


Bordoi
őstag

Nekifutottam vagy háromszor, de akkor is elolvastam. :)
Nagyon jó és igényes írás, köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#29) Skynet258


Skynet258
veterán

Elolvastam, és amellett, hogy ideteszek egy ilyen smile-t: :R arra kérnélek meg, hogy szülessen még sok ehhez hasonló írás. Ilyen témából meglehetősen kevés van itt a Logouton, pedig szerintem sokan gondolkodunk hasonlóan, és hozzád hasonlóan elmerengünk ezeken a dolgokon. Így tovább, grat!

(#30) Fortissimus


Fortissimus
őstag

Nagyon jo iras, orulok, h nem csak en gondolkodom igy es fogom fel, h mennyire semmik vagyunk, h tudasunk csak epphogy kapargatja a felszint...Jo lenne ha mi is egy Star Trek szeru univerzumban elnenk, ahol vegre nem egymas ellen harcolnank, hanem egymassal osszefogva a tudomany fejlodese erdekeben, mert hosszu tavon ez az egyetlen eselye az emberisegnek. De hat ez csak alom, az emberek egyszeruen keptelenek nagyban, hosszu tavon gondolkodni, es mire talan felfogjak mar reg keso lesz...

Varom a kovetkezo irast a hurelmeletrol!

:C :C

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...

(#31) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Ott van az írás! :R

Sic Parvis Magna

(#32) #24889344


#24889344
törölt tag

Ez hosszú volt. Érdekes. A discovery-n láttam egy dokumentumfilmet ami a húrelmélettel foglalkozott. Nehéz elképzelni.

(#33) Fortissimus válasza #24889344 (#32) üzenetére


Fortissimus
őstag

ezert tartunk itt, ahol tartunk...
keves az olyan ember aki mer gondolkodni es nem zarja be a sajat korlatai koze az agyat.
szuksegunk lenne egy par uj Kopernikuszra, Leonardora

Free your mind

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...

(#34) -kdM-


-kdM-
senior tag

en eleg ritkan szoktam elolvasani logout-os irasokat es meg ritkabban adok hangot a velemenyemnek, de szukseget erzem, hogy gratulaljak :R :)

Talán csak kevesen vannak tisztában vele, de óvatos becslések szerint is több, mint 20.000 kisebb-nagyobb aszteroida kering az űrben, amelyek a pályája keresztezi a Föld pályáját. - egy apro nyelvhelyessegi hiba

Horton extrém elképzelését, hogy élnek lényeg a szöszön belül - es egy elgepeles

[ Szerkesztve ]

(#35) Dany007 válasza ZCoyote (#25) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönöm. Igazad van. Megint a "nem akartam túl komplikállni" szituáció esete forog fenn.
Már a 30-as években készültek tervek, amiket elvetettek. És a háború végén a nácik vetették be először. Jól meg is lepték az amcsikat vele.
Viszont a háború után közös megegyezésen arra jutottak, hogy az amerikaiak és a németek külön külön is feltalálták :) Amúgy javítva.

(#36) Dany007 válasza -kdM- (#34) üzenetére


Dany007
veterán

Thx ! Javítva!

(#37) george11


george11
senior tag

Huhh ez nagyon odab@szós írás volt.
Köszönöm :R

"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"

(#38) gerii


gerii
addikt

nagyon jó írás, gondolkodhatnál egy könyvben is, simán ver pár általam olvasott ilyen jellegű írást :R
én is nagyon sokat szoktam töprengeni a világegyetem és a kis bolygónk viszonyán.
Kíváncsi lennék hogy a "tájékozott" emberek akik úgy hiszik hogy egyedül vagyunk az univerzumban, az írás elolvasása után is úgy gondolnák-e hogy csak itt alakult ki pár egysejtű, majd "értelmes" élet, és ez megismételhetetlen.
olvasás közben eszembe is jutott a Battlestar Galactica sorozat legutolsó része, ahol is megtalálják a Földet, de az már sugárfertőzött :U . valószínűleg ilyesmi fog történni a való életben is, ha így haladunk.

a dimenziók résznél pedig egy személyes "élményre" is asszociáltam, miszerint párhuzamos dimenziók is léteznek. Ezt arra alapozom hogy előre megálmodok bizonyos szituációkat amik velem később tényleg megtörténnek, ugyanúgy ahogy "álmodtam". pl évekkel későbbi festés, kombínózás szatyorral a kezemben ahogy kint 2 terepjáró megy a körúton, ráadásul ugyanolyan típus, szín. és ezt 2 héttel korábban láttam már, szóval ilyen deja-vu érzések, és egyre sűrűbben fordul elő, és hamarabb is válik valósággá, mint mondjuk 10 éve( akkor évek, mostmár csak napok telnek el)
gondolkoztam már egy íráson, ahol kifejteném az összes esetet amire emlékszem, de félek sokan hülyének néznének :O

mégegyszer grat az íráshoz, és kérünk még :D

(#39) wnix


wnix
senior tag

Érdekes volt olvasni... Gratula. :R

Csak sajna felmerült bennem az a kérdés, hogy az emberiség miért úgy gondolkodik a tudományról, fejlődésről és a túlélésről, hogy anélkül nincs létezés. A fő kérdésem ehhez az lenne, hogy nem-e a részvét fontos (mármint az univerzum porondján), mintsem a célbaérés... Létezik egy cél?????

Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)

(#40) Rickazoid


Rickazoid
addikt

Sikerült egy szusszal végigolvasnom, pedig ekkora szövegeknél ilyet nagyon ritkán csinálok.
Remek volt! :R Ugye lesz folytatás :))

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#41) bendzso


bendzso
senior tag

De az a baj, hogy ha nincs valami embertizedelő dolog akkor túlnépesedés lesz a bolygón. Szóval mindennek van hátulütője, még az ilyen rossz dolgoknak is. :(

(#42) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Azé ilyen írásoknál ügyelni kell a hiteles infókra, képekre. ;] Mert pl.: a Naprendszerünk a Tejútot ábrázoló képen nem ott van, ahol a nyíl mutatja. Ha ott lennénk, akkor már lehet, hogy mégse lennénk ott :D A naprendszerünk éppen két spirálvonal közt fekszik, ez a másik "mákja" többek közt a földi élet kialakulásának. De a távolság nagyából stimmel.
Bocsi, de ez így kiszúrta a szemem és gondoltam egy kicsit beokoskodok, bocsánat ezért. ;]
Én magam sokat jártam Szegeden Csillagászat nevű kurzusra, mert nagyon érdekelnek ezek a dolgok, ajánlom mindenki figyelmébe, aki megteheti, menjen el ilyen előadásokra. ;) Valahányszor vége volt az órának, kimentem a főtére, felnéztem az égre és pont az a gondolat jutott eszembe, mint a szerzőnek, hogy: "úúú vazze, de rohadt kicsik vagyunk..."

Na ennyit akartam így hozzászólni. Gn! Érdekes olvasmány volt amúgy. :R

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#43) edward2


edward2
addikt

hát én még midnig nem értem hogy jutottunk el a piros bogyotol a kozmosz hatalmas méretéig. erről a méretről lehet elmélkedni milyen gyönyörű és elragadó közben romantikus ez az egész, de valahogy nem érzem ugy hogy ettől lépnénk ki a megszokott midnennapokbol. ez a standard romantikus elmerengés szerintem a leghétköznapibb emberben is benne van, max igényli az erre történő ráébresztést. és ha elmerengünk az univerzum csodáiban akkor megoldottuk a körülöttünk forgo élet problémáit? kiléptünk a mindennapokbol a csábos "mátrix"ból vagy valojában csak átléptünk egy másikba, egy másik hangulatosabba mint ez a megszokott szürke munkával teli hétköznap. Őszintén szólva ha igy nézem a helyzetet akár MMOzhatnánk is mivel jajj de szép ez a virtuális valoság. Sajnos az univerzum egy megfoghatatlan valoság. Számunkra egy játék egy virtuális utazás ami csak elrejti előlünk a valoságot. Ujra mondom mátrixból a mátrixba cseppenünk ezekkel a blikk szenzáciohajhász őrült nagy számokkal amiket emberi elme fel nem foghat soha.

Ha valojában a piros bogyorol szeretnél legközelebb írni, talán írj arról hogy: lépjünk ki a hétköznapok mókuskerekéből és térjünk vissza az életünk egyszerű gyökeréhez. régen az ember csak az élelemért dolgozott. se többet se kevesebbet. aztán sok sok idő után jött a reklám a népbutitás az őrület keltés, hogy dolgozz sokat így megtudod venni ezt a sok szart amire valojában marhára semmi szükséged, de ettől leszel boldog. ez a butitás eljutott oda hogy a gyerekeinket őritik már, ezen keresztül a szülőket is. fölöslegesen haladnak előre szolgáltatások, cégek, gyárak amik valojában haszontalan termékek milliárdjaival ömlesztik el a világot, csak azért hogy a tulajdonos monacoban pöffessze a seggét 3 szépséggel karöltve. te pedig a gyárban kened a 8 orát mert kell a pénz. kell a pénz a sok szarra. villanyra... minek is? régen feküdtek sötétben keltek nappal. internet? persze... eladták mint hatalmas informáciotárat amire az embereknek szüksége van hogy megtudhassanak mindent. megtudunk valojában mindent a neten? a nagy loturot. folyamatosan ellentmondo informáciohalmazokkal látnak el bennünket amik minden reményünket elveszi a korrekt tájékoztatástól. marad a hit. amelyik hír szimpatikusabb annak hiszel. Éppen bulibol jövök igy arra kell ráébrednem még: valojában az ember semmit nem vátozott évmilliárdok alatt. ma is a nők ugyanugy kicsipik magukat hogy a legkelendőbb kis csirkék legyenek a férfiak játszák az agyukat mint a kis majmok. Az eszközök változtak meg a zene. Valojában ugyanannyira primitiv béna lények vagyunk mint elötte. hajt a hatalom, hogy minél több nőt szerezzhess meg és az ellenfél hímeken uralkodhass. Kell a pénz hogy legyen hatalmad és megint a nőkhöz juss. Valojában egész életünk a szex és a szaporodás körül forog. és ez sohasem fog változni igy az emberiség sem. mivel mindenki mindig több nőt akar megdugni mint a másik. tehát marad a hatalmi harc, megmutatni a nőstényeknek ki az alfahím a csoportban.

ezt még a világ végezetéig tudnám írni, nem fogom. szép ez az írás, de én nem ezt vártam tőle.
minden jót.

(#44) Tombi


Tombi
senior tag

gratula ! hasznos olvasmány !

(#45) DarkByte válasza edward2 (#43) üzenetére


DarkByte
addikt

megtudunk valojában mindent a neten? a nagy loturot. folyamatosan ellentmondo informáciohalmazokkal látnak el bennünket
Húha, a mostani PH! nyereményjátékot nézted már? ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#46) Dany007 válasza edward2 (#43) üzenetére


Dany007
veterán

hmm akkor olvasd el újra :) Érdekes az elötted lévők megértették :P

Épp ez a gond, hogy a legtöbb ember annyira el van foglalva a saját kis megszokott dolgaival, hogy fogalma sincs miben is él valójában.
Egyik ismerősömnek meséltem pont ilyesmiről egy sör mellett, és a 40 éves fejével úgy gondolta, hogy mindez a sok galaxis meg nagy távolságok csak elmélet, feltételezés. Pedig valójában már 1924-óta tudományos tény.
Egyáltalán nem probléma megoldásról szól. Azokhoz mi kevesek is lennénk.

"lépjünk ki a hétköznapok mókuskerekéből és térjünk vissza az életünk egyszerű gyökeréhez. régen az ember csak az élelemért dolgozott. se többet se kevesebbet."

Így van ezt is írtam. Csak nem társadalmi nézőpontból. Másik megközelítésből.
Viszont amit leírtál, azt most is megteheti bárki. Szabad akaratán múlik csak. Neked se lenne muszáj sz.gép elött ülnöd! Se lakásban laknod... A minimál bér bőven elég arra, hogy megvedd a kajádat és ellakjál egy barlangban :) És máris visszatértél a "gyökerekhez".
Se tv, se net se butítás. Csak a kajáért dolgozz. Akkor mért nem teszed meg? Ezt bárki megtehetné...

Elég sok ellentmondást írtál saját magaddal szemben :)
"térjünk vissza az életünk egyszerű gyökeréhez" ; "dolgozz sokat így megtudod venni ezt a sok szart amire valojában marhára semmi szükséged" ; "régen feküdtek sötétben keltek nappal. internet? persze..."

Mindezekkel szemben te mégis megvetted a sz.gépet :) a netet :) buliból jössz, és durván 1600 napja vagy PH! tag :)
Ha te oly hőn áhítod a fent idézett dolgokat, akkor te mért nem azt csinálod ?:)

Mellesleg az írás a Univerzumról, és a benne elfoglalt helyünkről szól nagyjából. Amiről te írtál az teljesen más téma.

(#47) Typhoon47


Typhoon47
őstag

Ez igen, ez már valami , gratu :K :R

"Education is important but big biceps are importanter"

(#48) shtml válasza gery03 (#10) üzenetére


shtml
őstag

Másik, hogy nem találtam az írásban javítást arra, hogy a föld gömb alakú. Ugyanis csak majdnem, inkább geoid.

Amivel egész pontosan azt mondtad, hogy a Föld földalakú, mert a geoid azt jelenti. :) (A geo előtag a Földre utal, mint geológia, geocentrikus stb. Az -id képző pedig a hasonlóságra utal.)

Nekem tetszett az írás, köszönöm! A téma iránt érdeklődőknek persze sok újat nem mond, de ez nem is várható el egy ismeretterjesztő írástól. Külön gratulálok a részletes forrásjegyzékért, ez igen korrekt volt!

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#49) shtml válasza gery03 (#10) üzenetére


shtml
őstag

A szökési sebesség dolgában igazad van, de a cikk írója sem tévedett nagyot. Az űrsiklónak azért kell elérnie a szökési sebességhez közel álló (annál valamivel kisebb) sebességet, hogy Föld körüli pályán maradhasson. Ez az űrsikló szokásos pályáján kb. 7.8 km/s. Ténylegesen ennél kisebb gyorsításra van szükség, mivel figyelembe kell venni a kilövési helyének kerületi sebességét is.

A Földet elhagyó eszköz esetén inkább delta v-ről érdemes beszélni.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#50) ipavlidu!


ipavlidu!
tag

Ez a "We are here.... All of Us" kep nagyot ut.

A cikkhez meg: :C !

Mindenesetre erdekes belegondolni abba, hogy az embernek hany szaz even at kellett fejlodnie ahhoz, hogy eljusson idaig, es hogy mennyire lesz meg szukseg, hogy megfejtsuk a nagy kerdeseket (ha lesz ilyen egyaltalan). Viszont, ha tudunk rola, ha nem, ezek a dolgok akkor is vannak. Ha mi visszanezunk egy osemberre, hogy o mit sem tudott az egeszrol es nem is erdekelte, lenezzuk, pedig lehet hogy 200 ev mulva ugyanigy fognak rank nezni.

Viszont erdekes abba belegondolni, hogy ez a valosag. Tehat hogy peldaul egy elkepzelhetlenul tavol levo csillag ugyanugy letezik, mint a monitor elottem, es ha olyan kozel lennek hozza, mint a monitorhoz, akkor tenyleg egybol elegnek, vagy nem tudom mit tortenne, a lenyeg, hogy szerintem sok ember idaig se jut el. Ott van egy csillag 'oszt kesz. Erdekes.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.