Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatpersze
tag
Nekem is így kapcsolódott a készülék a karórán elkövetett fr után (ps), de aztán visszaállt az eredeti (egy) kapcsolathoz, nem emlékszem mit csináltam már, talán valami engedély hiányzott neki a telefonról (s7) ha jól rémlik...
Nagyon jó hogy ennyire próbál energiát megtakarítani, vigyázni a "biztonságomra" ez a telefon, de már néha fárasztó, mindenre külön engedélyt adni, kivenni az altatásból dolgokat. hm...
-
hatpersze
tag
Az az igazság, nem nagyon értem mi a gondod...? Azt írtad ha jön értesítés azonnal kapcsolódik,a pontos időt mutatja folyamatos kapcsolódás nélkül is, szóval nem mindegy...? Nekem is ilyen (néha kell kis idő mire érzem hogy rezzen az óra), de ez semmiben nem befolyásolja a normális működést. Ha nagyon zavar, a bt auto connect segíthet a problémádon, anno a sony sw2-höz használtam (nna, az igazán problémás volt kapcsolattartásban..), de a pebble-höz eszembe se jutott még használni.
-
hatpersze
tag
Üdv
A pebbledash watchface-ét (illetve pebble app valami kellene neki) valahonnan be lehet szerezni? Az eredeti linken nincs, és nem is találtam meg sehol... Pedig ígéretesnek tűnik.'
-
hatpersze
tag
válasz hatpersze #4537 üzenetére
Válaszolok magamnak, más ne essen "csapdába", illetve esetleg valaki valami hasonló megoldású okosságot ismer...
Letöltöttem a pebbledash apk-t. Ez arra való (lenne), hogy az android dashclock widget három általam kiválasztott kiegészítő adatait megjelenítse (plusz a pontos időt) az órán. Iszonyú mennyiségű kiegészítő van, gondoltam összehozom ami nekem kell, be is vásároltam (már nem emlékszem mit, de nem volt drága). Aztán telepítettem volna a pebble watchface-t, de nem találtam megfelelőt. Sajnos a fejlesztő több mint két éve eltűnt, vele együtt a lehetőség a 2.0 feletti szoftverre telepítés is. Szóval ne költsetek erre a dologra (jövendőbeli pebble-özők).
Esetleg ha valakinek valami hasonló megoldásról van tudomása megosztaná velem?
-
hatpersze
tag
Üdv
Nálam van valami gebasz vagy megszűnt a pebble store? Semmit nem lehet telepíteni a pebble alkalmazáson keresztül...
Van valami alternatív megoldás?
Amik telepítve vannak (watchface, apps) azokat le tudom valahogy menteni, hogy újra telepítésnél meglegyenek...? -
hatpersze
tag
válasz Viktor0610 #5373 üzenetére
-
hatpersze
tag
válasz Viktor0610 #5375 üzenetére
Be vagyok lépve igen. Gondolkodtam az újra húzáson (a telefont is kellene, nem jó ez a kernel ami most van...), de ha utána sem tudok telepíteni az gáz lenne, hasznavehetetlen lenne számomra az óra...
A titánium mentést próbáltad (vagy valaki más) már? Root van, elméletileg ha beállitásnak tekinti a letöltött cuccot akkor jó lehet.
-
hatpersze
tag
válasz Viktor0610 #5379 üzenetére
Hasonlóan gondolkodom, talán ezért nincs tapasztalatom a tibivel (ilyen téren). (:
Mindegy, remélem meggyógyul...
Ugyanitt eladó egy pebble time... (:
-
hatpersze
tag
válasz pampika #5386 üzenetére
Tuti hogy van valami megoldás, mert tegnap este óta vettem észre ezt a problémát. Előtte tökéletes volt. Közel egy éve (igaz pár napja váltottam a steelt, egy time-ra...) ugyanez a telefon, rendszer.
Mindegy, holnap újra rakok mindent, így legalább a fontos dolgokat vissza tudom rakni biztosan. -
hatpersze
tag
Üdv
Kis segítség kellene. Régebben használtam egy pebble appot, ami a telefonon lévő aktív értesítéseket mutatta, de most nem találom, nem emlékszem melyik volt. Nem használja valaki?
-
hatpersze
tag
Üdv
Tud valaki olyan wf-t, ami folyamatosan mutatja az értesítést, ami a telefon értesítés sávjában is látszik?
Az instant for pebble sokáig nagyon jól működött, de pár hónapja nem tudom normális működésre bírni. Van egy másik is (most hirtelen nem is találom), de az meg fizetős lenne, ami nem baj, de nem sikerült még fizetnem se érte...
Vagy esetleg valami megoldás mint a wear-ben, alul egy sávban mutatja az értesítést (nem egész kijelzőn) tudna valaki?Egyébként nem szoktam az összeesküvés elméletekkel foglalkozni, de nagyon bűzlik a pebble tönkretétele. Mintha a (google samsung) érdeke lenne leginkább hogy még csírájában el legyen fojtva ez a remek megoldás. Mármint a pebble koncepció.
-
hatpersze
tag
válasz Viktor0610 #5976 üzenetére
Eh, mindegy... Elkeserítő...
-
hatpersze
tag
Köszönöm! Ezt is ismerem, de nagyon hektikusan működik, és eleve mutatja a saját ikonját (hiába rejtem el az értesítési sávból), ez baromi zavaró (nekem). De egyelőre tesztelem, ha más nem marad.
Igaz, egyéni probléma, de azért vicces hogy ennyire "sután" kezeli az értesítéseket az óra. Nálam ez lenne a fő feladata. -
hatpersze
tag
Az én felhasználási szokásaimnak- holott szerintem is a legjobb!- nem felel meg. Próbáltam kiemelni hogy ez az ÉN véleményem.
Én úgy képzelem el a működését mint ahogy az instant for pebble, vagy a notify to watch cselekszik, nagyjából.
Csak egy kis ikon kellene valami wf-en hogy hé te paraszt, valami történt amit még nem láttál. Ehhez legközelebb a tizen rendszer (egyetlen egy) wf-e áll, viszont minden másban a pebble tetszik...Remélem ezzel nem sértettelek meg benneteket
Szerk:
Sután kezeli= vagy teljes kijelzőn jeleníti meg az értesítést, amit vagy nyugtázásig, vagy bizonyos ideig teszi. Én nem akarom folyamatosan nyomkodni, vagy ha beállítom bizonyos időre, esetleg elfeledkezem róla. Vagy a legutolsó értesítést, vagy a legelsőt mutatja csak. Ezek (szeintem, az ÉN véleményem szerint) suta dolgok. Természetesen együtt tudok élni vele, de ha valaki tud megoldást (tiger. pont tudott) az szívesen látnám.[ Szerkesztve ]
-
hatpersze
tag
Amikor próbáltam régebben valamiért sokkal megbízhatatlanabbul működött, most úgy tűnik teszi a dolgát. Van pár értesítés amit figyelmen kívűl hagy, de a fontosabbak (email, viber, nem fogadott hívás ilyesmik) rendben megjelennek. Kicsit fogyasztja az aksit, de egy egész napot elmegy (az én felhasználási szokásaimmal). Remélem hosszabb távon is működni fog.
Köszi még egyszer! (:
-
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #6006 üzenetére
Még hasonló a notiwatch, megvettem, de sajnos a szemem már nem az igazi, nagyon aprók a karakterek. Beállítani sem sikerült rendesen melyik app értesítését hagyja figyelmen kívűl, bár lehet nem hagytam neki időt "kibontakozni". Maradt a n2w, ez legalább stabilan tudja amit tud. A (számomra) fontos értesítések appjait ismeri.
Egyébként vegyél egy fitband-et vagy mit, ha nem felel meg a gyári értesítési rendszer...
-
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #6008 üzenetére
Szinte ugyanez a problémám, és igen, szerintem is a legjobb óra a piacon, egyelőre.
Van itthon mindenféle egyéb okosóra, és valószínűleg ha végleg leáldozik a pebble-nek, akkor a samsung tizen rendszerénél maradok. Igaz a pebble-hez képest sok kompromisszumot "követel", de talán üzemidőben még ez az ami (nálam) versenyképes.
De ha tudsz mást, szívesen olvasok róla. Azt hiszem lassan gondolkodni kell utódon. A Citizen ha bevállalná az okosóra piacot, valahogy belecsempészve az eco drive megoldást, biztos vevő lennék rá.
A casio okosóra is tetszik, a dupla rétegű kijelzővel, de normál használat közben nemigazán látni róla tesztet, olyan mintha csak koncepció lenne. -
hatpersze
tag
válasz doongoo #6011 üzenetére
Igaz már régebben nézegettem, de valami olyasmi rémlik hogy dupla rétegű kijelzővel próbálkoznak. Egy monokróm felső réteg, ez csak az aktuális fontos adatokat jeleníti meg állandó jelleggel, üzemtakarékosan, és a színes kijelző pluszban. Egy hirtelen találat, nem olvastam végig, de a képek alapján látszik (talán) mire gondolok.
Az ezeréves pro trek prt 501-es casiom is hasonló elven működik: -
hatpersze
tag
válasz doongoo #6017 üzenetére
Ha már stabilan tudna 24 órát, az már nekem tökéletes lenne, állandó kijelzéssel (a pebble se tud sokkal többet a n2w wf-el). A (casio) megoldás ráadásul szerintem napfényben is tökéletesen látszik (látszana). Ennyi elég is lenne nekem.
De persze amíg húzza a pebble addig úgyis ezt használom (illetve néha egy geart). -
hatpersze
tag
válasz gubacsino #6271 üzenetére
"Azt gondoltam nativan tudja majd az értesítéseket kezelni, mintha egy PnP eszköz lenne."
Sajnos nem tudja egyik okosóra sem (amit próbálgattam: sony, gear tizennel, és androiddal, és pár wear rendszerű okosóra). Ez a nyűgöm nekem is, és már kezdem azt képzelni én vagyok a hülye hogy hiányolom, mert aztán a holdfázis figyeléstől, a lépésszámlálóig, külön hardver elemekkel pulzuszaj mérésig minden kutyaf.sza van, de egy normális notification bar az nincs. Szégyen...
A másik nyűgöm hogy szeretek olvasni, sokszor jól jönne pár percre egy fast reader órára... Áááh, az nincsTudom, majd most megint jön valaki hogy vegyek valami biszbasz másik kütyüt (egyébként vettem...), de sajnos egyik sem tudja azt amit szeretnék. Még mindig a pebble (szinte bármelyik) a legjobb okosóra, mindentől függetlenül...
-
hatpersze
tag
Üdv
Használ valaki Canvas-t? Kissé elakadtam, igaz már évek óta használom (ha unatkozom), és most próbálgattam a Notifications plugint, és nem sikerül semmilyen értesítést kiraknom. Esetleg tapasztalata valakinek ebben?
-
hatpersze
tag
válasz nyisziati #6982 üzenetére
[Parancsolj]. Nehezen "indul", telefon és óra újra indítása ajánlott. Viszont ha működik akkor amíg nem piszkálja az ember, addig problémamentesen teszi a dolgát (nálam közel egy éve, csak telefoncserénél, vagy ha unatkozásból piszkálom, akkor kellemetlenkedik egy kis ideig.
-
hatpersze
tag
válasz Williamgrant #6984 üzenetére
Ezek szerint nincs már fent a play-en. ez látszik? Ez a telefonomról lementett apk.
-
hatpersze
tag
válasz nyisziati #6988 üzenetére
Én ezt együtt használom a notificatio centerrel. Az instant for pebble az órán a telefon értesítési sávját mutatja, emlékeztet, ez a dolga. A nc van beállitva alap értesítőnek (a beépített értesítésben ki van kapcsolva minden, kivéve a telefon és talán a nc). A nc nagyon jól konfigurálható, ezen keresztül lehet válaszolni, törölni értesítést, gyors eléréssel (alsó gomb hosszan). Nekem az értesítést 15másodpercig mutatja az óra (ez még nem zavaró), vibrál érkezéskor, és mikor eltűnik.
Nekem erre van szükségem, és persze megértem ha másnak ez nem jön be, számomra meg csak így van értelme az okosórának. Az tény, ez a watch face elég ingerszegény, én sem nagyon látom a kiegészítő infókat (térerő, akksiállapot, ilyesmi), de sajnos a telefon értesítő ikonjait ez az egy wf jeleníti meg megbízhatóan, szinte hibátlanul. Sőt, ezt semelyik másik okos óra rendszer nem tudja így, már próbáltam sok mindent.Remélem érthetően fogalmaztam, bocsi ha körülményes vagyok, nem direkt van... (:
-
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #6991 üzenetére
Üdv
Nexus 6, Note 4, Note 5, Lg V20, Note 8, ezekre emlékszem biztosan hogy használtam, jelenleg Note 8 hónapok óta.
Minden engedélyt megadok amit kér, kiveszem az akksi kímélő módból (nem figyelheti a rendszer a működését), ahol csak találok rá lehetőséget. Engedélyezem az értesítésekhez hozzáférést. Kb ennyi. Az első indítás szenvedés. Elindítom az órán a wf-t, a telefonon beállítom az instant for pebble alkalmazást (azt hiszem ott is kell vmi engedély...), nyomok egy azonnali szinkronizálást a telefon alkalmazásban. Ilyenkor a wf kiakad, választok másikat, majd vissza az instant wf-t. Újra indítom az órát, telefont, és általában pár perc múlva beindul. Az időjárás jelzés nemigazán működik, minden más tökéletesen, és folyamatosan, gond nélkül.
A Notification Center a másik alkalmazás, ami (számomra) nélkülözhetetlen az órán (ezt is kell telepíteni órára és telefonra is), ennek beállítása hogy jól működjön, idő. Sok idő, de megéri (szerintem). -
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #6994 üzenetére
Ha jól olvasom a tesztjét az órádnak, akkor ez egy monochrome kijelzős kütyü. Valószínűleg ez a gond, mert színesben (próbálja) megjeleníteni az ikonokat. A Pebble Steelen sem működik, próbáltam, de a kevesebb memóriának tudtam be a problémát. Mondjuk a PS-en meg se "mozdul". Pedig rémlik régen azon is használtam...
Egy pohár vízben meg tudnám folytani azt aki lelőtte a Pebble-t... Az egyetlen használható, és igazán jó óra. Kész szerencse hogy bírom a "retro" cuccokat, már a koromnál fogva is (:
-
hatpersze
tag
Üdv
Lassan úgy tűnik fiókba került végleg a Pebble órám (mindegyik). Már régóta érett hogy lecserélem, mert a dizájn nem jön be. Valahogy nagyon nem passzolt hozzám se a méret, se a külalak. Nem érzem hogy a 180/100 méretemhez illene, de nem találtam alternativát az "igényeimhez" működési elvben. Bejöttek a Wear, és Tizen órák, rengeteget kipróbáltam, hátha, de eddig elvéreztek a mindennapokban. Talán az Lg Urban 2 volt ami majdnem...
Az igényeim (nem sok):
- 2-3 nap működés korlátozások nélkül (a megszokott használattal)
- Napfényben, minden körülmények között használható (látható) kijelző.
Ennyi.A napfény teszten elbukott az összes. Kocsiban vezetve még a pontos időt se tudtam leolvasni ha napsütésben használtam őket, illetve manuálisan álliítgatva a fényerőt talán, de ez már kívűl esett a komfortzónámon. Azóta persze látom van fényérzékelővel ellátott óra (a Ticwatch Pro is ilyen), de már nem volt kedvem további "talánra" adni, folyamatosan bukni egyegy próbán.
Kb két hete sok vacillálás után beszereztem egy Mobvoi Ticwatch Pro órát. Sok reményem nem volt (illetve dehogynem), talán bejön. A két hét alatt megszerettem, és teljes tagja lett az engem körbevevő elektromos arzenálnak.
Előnyök (Pebble-höz képest):
- Kinézet. Ettől tartottam, de élőben teljesen rendben van az óra mérete, minőségi anyagnak tűnik a ház, és a szíj is rendben van.
- Wear Os-nak köszönhetően jóval komolyabb arzenál felhasználásban. Hogy példát is említsek a Wearable Widget nevű programmal jóformán bármit ellenőrizhetek ami a telefonomban van tárolva, vezetve pl munkabeosztás, ébresztések ellenőrzése, todo lista (ez nagyon fontos)
- Kijelző felbontása
- Hangszóró. Fontos hogy hanggal is jelezze ha történik valami. Akár egy óra elmúlását is (:
- Sokkal testreszabhatóbb watchface-ek
- Sokkal nagyobb kijelző
- Sokoldalúbb (egyszerűbb) reagálás, válasz szöveges üzenetekreMég biztos lenne amit írhatnék pozitívum, most hirtelen ennyi ugrott be.
Negatívum Pebble-höz képest:
- A másodlagos kijelzőrétegen nem mutatja az értesítéseket, még egy nyamvadt ikonnal sem. Gondolom tartogatják ezt a lehetőséget az utódjának (ha lesz).
- Szokni kell az értesítések lassúbb megjelenítését. Érdekes, a vibrálás (és hangjelzés) szinte azonnali, de a kijelzőn később jelenik meg a szöveg. Ez sajnos Wear Os probléma...Nem használok Wifi kapcsolatot, száműztem minden healt funkciót (nem számol lépést, szívdobbanást, mozgást), így a működési ideje nálam közel négy nap. A lényeg minimum 36 óra működés volt elvárandó, ezt simán teljesíti, nem érzem a Pebble után sem az energiaéhségét zavarónak.
Bocsi hogy hosszú voltam, de nekem nagyon komoly és hosszú vajúdás volt elszakadni a Pebble-től, és ezzel a Ticwatch Pro nevű izével sikerült, hátha másnak is bejön.
Esetleges felmerülő egyéb kérdésekben, részletekben szívesen válaszolok.
Ami órákkal van összehasonlítási alapom:- Sony első két órája
- Samsung Gear s2-ig az összes Samu óra
- Lg Urban, és Urban 2
- Asus Zenwatch 2 (a nagyobbik)
- Pebble Steel, és Pebble TimeAmik még szóba jöhetnek a Garmin órái, de árban teljesen más kategória (ami tetszik), és nagyon ki van hegyezve a sportokra (ez számomra teljesen felesleges).
Summa, őszínte megkönnyebbülés hogy találtam utódot, és ki tudtam a Pebble "fogságából" szabadulni. Nincs vele bajom, és eddig reménykedtem, valami csoda folytán valaki feltámasztja, vagy hasonlót alkot, de úgy látszik ez reménytelen dolog...
-
hatpersze
tag
válasz nyisziati #7582 üzenetére
Értem, amit írsz, egyet is értek vele, de én próbáltam hangsúlyozni, az én felhasználási szokásaim szerint hogyan működik, nekem miért volt jó választás a csere? Megértem ha másnak fontosak a healt funkciók. Nekem nem, és gondolom vannak mások is így vele.
A jó lokalizációt nem értem...?
Soha nem diktáltam szöveget a Pebble-nek, viszont az előre megírt párszavas válaszokat használtam, ez tökéletesen működik a Wear rendszer alatt is. Plusz programmal sokkal jobban vissza tudok nézni egy egy beszélgetést (én a viber-t használom, nagyon jól működik) és válaszolhatok, kérdezhetek is az órán keresztül akár utólag is.
A Pebble észre se vette ha bejövő hívásom volt viber-en, a Wear Os-on az órán keresztül tudok beszélgetni (nem mintha sűrűn használnám ezt a funkciót, éppen csak kipróbáltam.), és eddig mindig csörgött, jelzett bejövő hivásoknál.
Két hét alatt nem találkoztam instabilitással (de, találkoztam, de az ingerküszöbömet nem érte el, Pebble-nek is "megbocsájtottam" ha hibázott, meg minden másnak is. Idegesítő problémába nem ütköztem, és hidd el leírnám, he lett volna ilyen). Sőt, a bt kapcsolat stabilabb és messzebbről látja telefont mint a Pebble. Ha szétkapcsolódnak eddig mindig nyavajgott (a Pebble hiába állítottam be ezt a funkciót, nem törődött vele, pedig fontos lett volna.).
Persze nem hibátlan az óra! És ne gondold hogy lefikázom a Pebble-t! Egyszerűen a dizájn nem volt nekem való, nem illett hozzám, zavart rettenetesen. Ha megjelent volna a Time2, abban a formában ahogy képeken láttam anno, még most is Pebble-t használnék.Ha nem lennék elégedett, akkor azt írtam volna miért NE cseréljék le a Pebble-t a tulajok. De egészében teljesen elégedett vagyok. A Pebble (van vagy öt összesen) órák szépen sorakoznak a fiókomban ezentúl, a többi egyéb okos, nemokos órák mellett.
-
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #7595 üzenetére
Üdv
Szerintem is (az Amazfit) mellett a garmin áll legközelebb a Pebble órákhoz.
De a Garminokból a fenix 5 széria jönne be, és azoknak az ára már túlmegy a lélektani határomon. A másik gondom hogy már idősebb korosztály vagyok, és számít a kijelző (valós) mérete, a Garmin kijelzője (nekem, szememnek) kicsi.
Se a Wear, se a Tizen órák rendszereivel nem volt soha gondom, nekem a kijelző megoldás nem jött be. Hiába gyönyörű az amoled, azokon az aod használhatatlan napfényben, jobban kivilágított helyeken. A felém fordítva felvillanó kijelző (nekem!) kevés. A Tic Pro ezt kiküszöbölte, nagy a kijelzője, ára (fogjuk rá...) barátságos. Ennyi. -
hatpersze
tag
válasz Soltee1 #7599 üzenetére
Ennyi a különbség a két kijelző között (Tic Pro vs Fenix 5), a ház mérete hiába egyforma nagyjából. És hidd el, ez (ekkora méretben) sokat számít:
A Tic Pro kijelzője is mindig aktív, azt nem tudom hogy zafír vagy sem? Egyébként köszönöm a segítő szándékodat (:
Nem akartam ebből vitát, nem is igazán szoktam írogatni (tény, ha mégis, akkor sokat...), szóval értem én hogy másoknak más elvárásaik vannak, viszont akinek hasonló enyémhez, azoknak (esetleg) segítség lehet óra választásában.
-
hatpersze
tag
válasz Memmaao #7614 üzenetére
Valójában nem akartam válaszolni, de furdal a kíváncsiság, pontosan milyen okos funkcióra gondolsz?
Amit mutat az lcd:
- pontos idő
- dátum
- akkumulátor töltöttség
- megtett lépések (letiltottam)
- pulzusszám (letiltottam)
- értesítéskor bekapcsol az amoled kijelző, beállítható időre.Az időjárásra gondolsz? Vagy hogy nem színes?
(:Szerk: esetleg félreérted az lcd funkció működését? Csak mint aod müködik, amint valóban használni akarom, az amoled működik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest