Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5) v.gyuri


v.gyuri
csendes tag

egy ideje főzőcskézem (úgy 93 óta). ötletem:

Pulyka bele ebbe (mellfil leginkább, s minimum ujjnyi vastag szeletbe vágva):
- dijoni mustár: 1 ekanál
- friss gyömbér vékonyka csíkokra vágva: 1 teáskanálny (kb 6 dkg)
- méz: 1 teáskanállal
- tejföl: 1-2 evőkanállal
- só ízlés sterint
ezeket összekevered, és bekened vele a pulykaszeleteket, hűtőben pácolod min 2 napig.

alma+körte:
almát megfelezed, letisztítod a héját, és kevés margarinon egy teáskanál mézzel megpárolod
körte: margarin (teavaj jobb) + citrom héja, a fehér rész nélkül (ezt vékony csíkokra vágod), méz ízlés szerint. a körtét lefelezed, a vajban a citromhéj forgácsokat kissé előpuhítod, a körtéket belerakod - átpárolod.

a pulykamellet kiveszed a pácból, forró serpenyőben olivaolajon a két oldalán pirosra sütöd (sütés előtt fűszerezheted , sózhatod). amikor kész, kiveszed, megkened friss dizsoni+méz keverékével vékonyan, éa mellé tálalod a gyümölcsöket.

a csajok tuti imádni fogják!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.