Majd eljön az az idő, amikor már tökmindegy lesz ki csinálta és mi az, csak ne neked kelljen előállítani és rendet rakni utána
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Majd eljön az az idő, amikor már tökmindegy lesz ki csinálta és mi az, csak ne neked kelljen előállítani és rendet rakni utána
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
hosszú párkapcsolatok megkopott tapasztalatai ezek...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
mi is szeretünk együtt főzni és kisérletezni pl. tegnap chilli con carnét csináltam, egy neten talált recept szerint. ami plusz volt a hozzávalókban: egy ek. méz, +két tk. gyömbér és a vége felé 2-3 cl mézes pálinka. a pálinka már az én ötletem volt és finom lett a végeredmény a pálinka úgy látszik mindenhez jó, ez már axióma ha szabad ezt mondanom.
Nekem most nincs munkám, egyrészt ezért is, de azért is, mert szeretek főzni, én készítem a vacsorát, mire megjön a feleségem.
Nem szégyen az ha egy férfi tud főzni. A pulykás mutatványt pedig hétvégén kipróbálom. Bár a gyümölcsöket nem szeretem, de a gyömbér és a méz az nagyon bejön
egy ideje főzőcskézem (úgy 93 óta). ötletem:
Pulyka bele ebbe (mellfil leginkább, s minimum ujjnyi vastag szeletbe vágva):
- dijoni mustár: 1 ekanál
- friss gyömbér vékonyka csíkokra vágva: 1 teáskanálny (kb 6 dkg)
- méz: 1 teáskanállal
- tejföl: 1-2 evőkanállal
- só ízlés sterint
ezeket összekevered, és bekened vele a pulykaszeleteket, hűtőben pácolod min 2 napig.
alma+körte:
almát megfelezed, letisztítod a héját, és kevés margarinon egy teáskanál mézzel megpárolod
körte: margarin (teavaj jobb) + citrom héja, a fehér rész nélkül (ezt vékony csíkokra vágod), méz ízlés szerint. a körtét lefelezed, a vajban a citromhéj forgácsokat kissé előpuhítod, a körtéket belerakod - átpárolod.
a pulykamellet kiveszed a pácból, forró serpenyőben olivaolajon a két oldalán pirosra sütöd (sütés előtt fűszerezheted , sózhatod). amikor kész, kiveszed, megkened friss dizsoni+méz keverékével vékonyan, éa mellé tálalod a gyümölcsöket.
a csajok tuti imádni fogják!!!
bejegyzés Konyha: versenyfőzőcske