Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
válasz Ricardo #1730 üzenetére
Ez nem igy van. Az akku élettartamát a benne lejátszódó vegyi folyamatok befolyásolják, ami akkor a legerősebb amikor töltöd. De nem mindegy mennyi ideig. pl ha csak rátöltesz kb 5 percig, az nem azonos a 2 órás teljes feltöltéssel. (töltőn hagyni lehet nyugodtan, mert Li akksi esetén csepptöltés nincs, az elektronika úgyis lekapcsolja a töltést. (ezért baromság, amit mond néha a szolgáltató, vagy az eladó a 12-24 órás első töltésről...)
Tehát ha egy akksi pl 1000 feltöltést bír akkor az teljes töltésre vonatkozik.
-
Galahed
senior tag
válasz #16820480 #1881 üzenetére
egy fenykepezonel messze nem a megapixelen van a hangsuly...
jelenleg legjobb a kameraja a mobilok között. (1 / 1.9 a CCD aranya) ezert rendkivul jo a kepe. kb 3x nagyobb a fizikai mérete mint a másik telefonomnak (iPhone 4) - (ezt muszáj volt beletennem, mert igy a google is hamar kiszúrja, meg igy többen olvassák, es jonnek fikazni - egy tipikus compact fényképező CCD-je 1/2.5 - azaz kisebb ennel... hat ezert nem pont megapixelt veszek. (ha megveszem)
-
Galahed
senior tag
válasz Nokiahivő #1975 üzenetére
hu, pedig az igen jo kis telefon... persze nem az atlagpolgar szamara. Lehetosegek vegtelen tarhaza. Sajna nekem kicsi a kepernyoje, ezert felek az N8 tol is....
Ezert lehet, hogy megvarom az E7 -et... ott meg hianyozna a SD kartya hely, meg a fenykepezo minosege, valamint a front kamera..
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Én is szivesen olvasnám, szvsz a fórum erre való. Főleg ha objektiv és nem elfogult, akkor értékes irás lehet. szóval +1 szavazat a nyivánossá tétel mellett.
Pláne, úgy, hogy gondolkodom az iPhone 4 lecserélésén erre a telefonra.. (vagy E7-re)
(Off: azért képben van még: a DesireHD, Moto Milestone 2 , és a Defy is jelenleg) -
Galahed
senior tag
megvettem én is. Független a készülék. Finn gyártmány (mondjuk nem tudom, gyártják másutt is?) Dark Grey szinben (ez van a dobozára irva)
Mondjuk vaciláltam rajta egy órát mire megvettem, ott ültem egy Samsung Galaxy S és az N8 fölött... aztán ahogy néztem tapogattam, próbálgattam az N8 nyert. Remek kis készülék. Még az iPhone 4 után sem érzem lassúnak. (persze az iPhone 4 megy pikk pakk, ez meg csak gyors. (szóval azaz érzés nem jön elő bennem , hogy lassú...) A samsung elág szappantartónak tünt mellette, és a képernyője sem tünt jobbnak. Persze igen vonzott a 4", de nekem kell a GPS és a fényképező is, szal kiesett...
-
Galahed
senior tag
kérdéseim (hátha valaki betéved ide, késö van igy egyszerübb megkérdezni, mint utánakeresni...)
- mivel szinkronizálunk?
- mivel frissithetjük az FW-t?
- dedikálhatom a fényképező bill-t a fényképező app inditására? -
Galahed
senior tag
válasz Lord Zero #2144 üzenetére
Sajna ugyanugy megall 3G vel is....(wifi kikapcsolva)
A franc se tudja... a joval nagyobb index meg siman bejon. (2.45MB a jelenlegi kezdolap) Valami olyan kod lehet ami nem tetszik neki. (nem a flash, mivel azt kikapcsolva is megall 745KB korul, akkor er oda az ominozus helyhez (kodhoz).
Eddig nem allt vissza alapallapotba, pedig vagy 5x kiakasztottam ily modon.
-
Galahed
senior tag
tudtok adatszamlalo widgetet?
vagy esetleg valuta-deviza widgetet?vagy esetleg olyan widgeteket amiket erdemes feltenni ?
-
Galahed
senior tag
Nektek alapbol van rajta magyar nyelv? a szovegbevitel nyelvvalsztasnal is van mgyar?
(nalam nincs) -
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
Megcsináltam a Phoenix-el a "Custom FW" flash-t, lett rajta magyar nyelv is. Működik minden szépen. Ami az érdekesség: maradt a PC kód változatlan....
-
Galahed
senior tag
aha ertem, koszi.
Amugy meg vagyok vele elegedve, van nehany hasznos dolog benne ami nekem jol jon.
az altalam feltett custom FW: N8 CODeRUS CFWv2 v11.12:•removed Show open applications from the top of menus
•disabled Charging notes
•removed FM transmitter on/off notifications
•removed Leave offline mode query to access network. Only for power key event! *
•bluetooth stays on when switching to offline mode
•added fixed FileBrowser S^3 (full access to filesystem) **
•built-in File manager can see sys, resource and edit private folders. also can see root of C drive.
•Lock screen and keyboard replaced by Reboot phone
•starup tone and mbm animation moved to C drive
•my own installserver for installing unsigned with all capabilities -
Galahed
senior tag
válasz Just486 #2289 üzenetére
nemcsak szerintem, de az N8 rendelkezik a jelenleg legjobb fenykepezovel a mobilok kozott, specifikacioban is, de meg jobb az alacsonyabb arfekvesu kompakt fenykepezoknel is... pl optika es CCD (fenyerzekolo fizikai merete, ami nem egyenlo a megapixellel) is jobb.
multitouch is van emlekeim szerint, vagy az nem egyenlo a a pl ketujjas nagyitassal? - mert az muxik szepen...
nem lehet, hogy tenyleg rajta felejtetted a foliat?
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
bármelyik telefonál jelentkezik, pont olyan körülmények között ahogy Karma mondja.
Tökmindegy, nálam a belvárosban se az i4 se a Nokia nem produkálja. A szántóföldön mindkettő...többiekfelé bots, már én is utálom az ilyen felesleges flémet.... mégegyszer sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
válasz Just486 #2418 üzenetére
Igazad van úgy néz ki. Tényleg CMOS van benne, nem CCD.
A többit viszont fenntartom, a nagyobb lapka, nem csak sötétben előny. Hozzátartozik ehhez a problémához az objektív gyújtótávolság, nagyobb érzékenység, dinamikus tartomány, kevesebb képzaj, mélységélesség stb... (mindez csak nagyon röviden felsorolva, jókora irodalma van neki mint tudjuk..)Sajnálom, hogy igy jártál, nálam a fényképező része messze jobb mint az itthon lévő iPhone 4, 3GS, N900, meg vannak még képeim korábbi gépektől is, szóval én elégedett vagyok.
(tudom, téged nem vigasztal)
-
Galahed
senior tag
Nézegetem ezt a kamera dolgot, egyelore nem találtam utalást arra, hogy miből készül a kamera lencse.
Viszont találtam érdekes utalást arra, hogy a Nokia N8 kamerája országonként eltérő lehet:
http://telephonino.altervista.org/en/nokia-n8-lenti-della-fotocamera-differenti-da-paese-a-paese/
Mondjuk erős túlzásnak érzem, hogy országonként (bár a Nokia dobozokat országonként címzik), azt viszont el tudom képzelni, hogy tényleg nem egy beszállító van, és összeszerelő üzemenként eltérő lehet.
Lehet ez lenne az oka az eltérő képminőségnek? -
Galahed
senior tag
válasz Just486 #2458 üzenetére
megnéztem, köszi a képeket.
Valóban a nagy-felbontású képen "szépen" látszik a torzítás.Egyik képnél, (a közeli háztetősnél) a mélységélességgel van baj ahol a készülék (N8) a fókuszt a háztetőre teszi, ezért életlen a háttér. Ezt egyébként előnyeként hozzák fel (mármint a mélységélességgel való játékot, ami más mobil eszközökön eddig nem létezett)
Szóval itt egy végtelen fókusszal akár még szép is lett volna a kép -ez itt kezelői hiba (szerintem)Van még egy ilyen kép amelyre a fenti leírás jó, amikor az ágakat fényképezted, itt az N8 pont a közeli korlátot kapta el fókusznak , igy életlen a kép.
A többi: hát ja, tényleg rosszabb. Csak az segíthet kideríteni, hogy egy másik N8 -al fényképeznénk le ugyanazt.
-
Galahed
senior tag
Jut eszembe, már régen meg akartam kérdezni: Nincs az N8 hoz olyan billentyűzet (letölthető) ahol a magánhangzókon jön fel az ékezetes karakter? (ne kelljen már kerülőutat bejárni minden egyes ékezetnél...)
-
Galahed
senior tag
sajna nekem nem gyorsabb. Mig kiválasztom, hogy egyáltalán feljöjjön az ékezetsorokat tartalmazó kis ablak, majd arra bökve kiválasztom, hogy melyik sorban van az én ékezetem, azután feljön még egy ablak 44 különböző é betűvel majd arra is rábökni.... szóval ez nekem sajna nem gyorsabb. Az iPhone -nál ha az i re böktem akkor felugrott a hosszú í.
pont, vége, készen vagyok.szóval nekem ez gyorsabb, ezért keresek rá ilyen megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Motoros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek