Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
van valami fejlemény a szoftverrel kapcsolatban?
amúgy lenne egy kérdésem: még mindig igaz az, hogy csak mobilnetes kapcsolattal lehet aktiválni a google fiókot első indításkor? valami ilyesmi rémlik a G1 teszt kapcsán, azóta meg semmit nem hallottam róla.
illetve mennyire gáz a billentyűzet, volt ahol írják rá, hogy az a lelógó rész (fektetve jobb oldalon) bezavar a gépelésnél, mert beleakad az ember keze (?).
az akkumlátor milyen? az MA tesztben jót írnak róla, a techradar-on meg egy-két külföldi oldalon rosszat.
illetve van rajta valami olyan dolog, ami jelzi az elmúlasztott eseményeket, ha a kijelző nem világít? ha nincs erre LED, akkor esetleg nem lehet olyan programot találni/írni, ami mondjuk az érintőgombokat villogtatja ilyen esetben?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hát, én majd talán márciusban ruháznék be egyre, addigra már talán a 2.1 is az ajtóban lesz. bár még gondolkozom, hogy esetleg nexus1 legyen, vagy hagyjam a fenébe a sok pénz kiadását és inkább liquid. de szeretnék egy qwerty-s telefont már.
igazából nekem nem magával az account aktiválással van a gondom, hanem hogy mobilneten kellene megtenni. bár persze belefér, de wifin kényelmesebb.
a techradar-on azt írják, hogy érdemes leszedni valami programot hozzá, amivel ki lehet gyomlálni a 3rd party cuccokat, amik leszívják az akksit, erről van valami infód, hogy mire gondolhattak? mik futnak a háttérben, ami esetleg nem kellene egy átlag embernek?
mit értessz pontosan négyzetes billentyűzeten? hogy egymás alatt és fölött vannak a gombok, nem pedig féllel eltolva? szerintem ez a legtöbb qwerty-n így van, amiket mostanában adtak ki, azokon legalábbis így láttam.
mondjuk ki kell próbáljam majd élőben, hogy mennyire használható, és mennyire van szükségem rá.mondjuk arra is kíváncsi vagyok, hogy egy jó szoftverrel mennyire leszel megelégedve vele, mert így azért nem kevés hibája van.
-
-
törölt tag
ez mondjuk inkább a hardcore qwerty használóknak lehet gond, akik már megszoktak egy valamilyen fajta elrendezést. én mondjuk gyakran a számítógép előtt ülve is lenézek a billentyűzetre, pedig ott sok ujjal gépelek (nem 10, de közel hozzá).
áh, már fúrdal a kíváncsiság lehet, hogy egyszer megpróbállak levadászni, és kipróbálom élőben (mielőtt még szétzúzod a hibák miatt). -
törölt tag
mondjuk nem mintha hiányozna annyira, bár talán skype alatt nem jött volna rosszul, de eddig is megvoltam nélküle, ezután is meg leszek szerintem.
-
törölt tag
erről egyébként (ha már olyan unalmas a telefon ) írhatnál egy kis összefoglalót, szerintem egyre több embert érdekel majd. bár nem tudom, hogy mennyire meríti ki a warez fogalmát, de legalább magáról a frissítés menetéről. bár azt hiszem én eleve hk-it fogok szerezni majd, ha szerzek.
-
törölt tag
ha csak ez a baja, és net nélkül nem akadozik a zenelejátszás, akkor azt hiszem mégsem kell lemondjak teljesen erről a telóról!
amúgy az a motorolás app, amivel wifin lehet csatlakozni a telóre egy böngészőből, és mindenfélét elérni rajta, az csak ezen működik, vagy bármilyen androidos észülékre feltehető? -
törölt tag
az remek lenne, ha tényleg ennyi hibája van, az nem izgat nagyon. wifivel nem csinálja akkor gondolom ezt a szaggatást. már csak az a kérdés, hogy mennyiért tudom beszerezni (vagy ezt, vagy a nexust)
bár egy 2.1-es frissítés nem ártana.
a moto support fórumon olyanoakt írogatott valaki, hogy mintha a proci sebességváltásaival lenne összefüggésben, ott ilyen cpu frequency monitorral próbálkoztak megoldani, ami fixre belövi az órajelet, hogy ne ugráljon. mondjuk asszem nem oldota meg nekik. mondjuk az az izgi, hogy a többi androidos telón miért nincs ilyen hiba? lehet, hogy a cortex proci nem viseli jól a hálózatváltást? vagy mi más különbség van még a telefonok közt, ennyire belenyúlnának a rendszerbe a gyártók? elvileg ez is egy csupasz android...
-
törölt tag
értem, akkor mégis problémás kicsit, mert ha ez hardveres gond, akkor nem fogják tudni a frissítéssel orvosolni, ahogy ugye írtad, hogy a 2.1-es lejátszó sem volt jó. bár mondjuk én nem használok 3G-t egyáltalán, főleg nem zenehallgatás közben, de azért lehet, hogy később ez megváltozna.
próbáltál írni valahova a motorolának, hogy mi a hiba, hátha tudnak vele valamit kezdeni.kaller1: köszi a választ neked is! ez jó hír úgyis wifin át használnám szerintem leginkább.
-
törölt tag
hmm, az UK telefonoknak nincs is ilyen hibája? az rendkívül izgi...
mondjuk megértem, hogy nincs kedved hadakozni egy support fórumon, bár ha már a 2.0.1-es frissíŧésbe ígérték a javítást, és nem jött, akkor nyilván joggal lázadoznak az emberek.én nagyon szívesen vennék egy teljes qwerty-s telefont, csak nem tudok dönteni, hogy tényleg annyival jobb-e. ugye sima érintőképernyős telóm volt, de azon nem nagyon írnék mondjuk egy hosszabb fórumhozzászólást, ki kéne próbálni, hogy mennyire hasznos a valóságban.
amúgy hogyhogy van garancia az olasz telóra? vagy mostmár ilyen egész eu-s garanciákkal szórják a telókat?
-
törölt tag
ja, értem, akkor elvileg nekik is kellett, hogy jelentkezzen a pattogás, ha nem is volt olyan sok kezdeti bug.
OFF: te kerestél pixel qi-s tabletet?
-
törölt tag
válasz tariattila #381 üzenetére
hmm, be akartam másolni, és tegnap este még működött is, de mostmár csak a kezdőlapra dob ez a link. a lényeg az volt, hogy nagyon köszönik a véleményeket és javaslatokat, és a kitartó türelmet a tulajoknak, és ígérik, hogy igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető leggyorsabban javítsanak a telefonon, valamint folyamatosan küldözgetik az illetékeseknek a beérkező visszajelzéseket, hogy így jobban megfeleljenek a felhasználók igényeinek.
szerk.: ja, akkor ennyit az egészről az illetékeseket kirúgták, a rend visszaállt a helyére...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
meg lehet valahogy mondani egyszerűen, hogy egy milestone-t melyik régióba gyártottak (ha már mondjuk új fw-t toltak rá)? úgy tűnik, hogy mégis ilyen telóm lesz, mert a nexus one csak a google oldaláról rendelhető függetlenül postai szállítással (legalábbis normális áron), úgyhogy letettem róla.
vagy van valami, amire vásárlásnál figyelni érdemes? -
törölt tag
nem, igazából nexus-ra pályáztam, de csak szerződéssel lehet itt is kapni, illetve a kugli oldaláról rendelhető, ami meg postán jön meg, de semmi infó a szállításról meg ilyenek, szóval nem szivesen rendelek meg úgy egy ilyen drága cucot, hogy esetleg nem ér ide mielőtt kijelentkeznék a hotelból.
ilyen zugboltokban meg kb 130ezer, annyit meg nem adok érte. főleg úgy nem, hogy amkor pénzt váltottam, akkor még jobb volt a forint, és így átszámolva csak olyan 85ezer a milestone.kíváncsi vagyok, hogy milyen amúgy eddig jónak tűnt egy próbálgatásnál.
-
törölt tag
a Milestone? én most 3900hkd-ért vettem meg, ami a középárfolyamon váltva nagyjából 98 ezer forint. mondjuk ez ázsiai változat (tehát vagy Hong Kong vagy Szingapúr a régiója). van ennél olcsóbb is (kb 5000huf differencia), de ez a bolt kicsit szimpatikusabb volt.
szerk: ja, ez a szürkeimport ára, amúgy a hivatalos Motorola garis az 117 ezer huf átszámolva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ja,hogy az
Ha a google oldalarol veszed, akkor olyan 105 ezer forint, 529usd, es csak ugy lehet megrendelni, ha vagy az USA-ban, UK-ben, Hong Kongban vagy Szingapurban vagy a rendeles ideejere. A vicc az, hogy szamlazasi es szallitasi cimnek meg lehet adni akar Magyarorszagot is...
Ha meg siman ilyen zugboltban akarnam megvenni, akkor kb. 130ezer forint lenne. -
törölt tag
válasz golyóbis66 #465 üzenetére
úgy emlékszem, hogy márciusra ígérték nagyjából, de a 2.0.1 is késett...
-
törölt tag
másnak nincs baja az ébresztővel? nekem valamiért úgy működik, hogy ha reggel ébreszt, akkor kb 2 másodpercig szól, aztán magától snooze módba megy. ez kicsit idegesítő, nem lehet valahogy normálisra beállítani?
-
törölt tag
köszi, hát akkor nem tudom... most feltettem egy másik ébresztőt, megnézem az mennyire használható, aztán majd elválik. végülis általában felébredek simán ennyire is, csak fura, hogy ilyen hamar abbahagyja.
-
törölt tag
van még egy kérdésem: biztos rohadtul triviális, csak én nem jövök rá, de hogyan lehet olyat csinálni, hogy amikor írok egy új üzenetet, akkor a "to:" részre kattintva lehessen válogatni a címzettek közt, és ne nekem kelljen elkezdeni begépelni a nevet?
illetve hogy lehet egyszerre több embert kijelölni, ha nem egyesével szeretnék egy sms-t több embernek küldeni? egyáltalán akármilyen művelethez hogy lehet több kontaktot kijelölni? -
törölt tag
hát az elég gáz... ezt még a Meizum is tudta simán alapból a legősibb fw-vel is. nem is értem a dolgot igazán. de gondolom akkor nem is lehet 3rd party programmal megoldani, ha nem csináltak még ilyet.
az "elkezdem begépelni" módszerrel meg az a baj, hogy valamiért csak a latin betűkkel működik a dolog, nekem meg a telefonkönyv fele nem így van...
-
törölt tag
igen, igazából működik, de csak két betűtől kezd el keresni, illetve két írásjegytől, ami a kínaiak esetében azt jelenti, hogy gyakorlatilag beírtam a nevét már teljesen... kényelmes lenne, ha odakattintva megnyitná a kontaktokat, hogy lehessen beilleszteni címzetteket. meg persze az is jó lenne, ha a kínai neveket abc sorrendbe rakná a névjegyzékben, nem pedig a Z betű után ömlesztve... de ezt mondjuk nagyjából a régi E2-esemen és a meizn kívül az összes telefon így csinálja...
erdoke: ez az evaluating azt jelenti vajon, hogy már kész van, csak átnézik a kiadás előtt, vagy még most tervezik majd csak a fejlesztést? nekem asia-pacific van, oda kéne gyors update
-
törölt tag
mondjuk az az érdekes, hogy a 2.0.1 az kb erre a régióra jött ki először, akkor hogyhogy az újabb frissítésnél meg már elmaradnak...? mondjuk majd meglátjuk, de azért örülnék egy 2.1 frissítésnek, szépen néz ki, bár szerintem sok gyakorlati haszna nem lenne számomra, ha ezeket a dolgokat nem orvosolják...
-
törölt tag
flight mode-ban nem ébreszt a telefon?
eleinte ébresztett, aztán mivel a gyári alarm nem volt szimpi, felraktam az openalarmot, és azóta már nem teszi. hiába szedtem le a cuccot, nem ébreszt flight mode-ban... -
törölt tag
igen, a marketen volt ilyen a kommentek közt, hogy valamiért nem ébreszt az openalarm... viszont nekem most a rendes sem ébresztett valamiért. még a taskmanagerre gyanakszom, hogy valamiért folyton lelövi ezt a process-t, pedig leszedtem az auto-kill listáról...
másik érdekesség, hogy friss boot után egy rakás megnyitott programmal 95MB körül van a szabad ram, de 1-2 napon belül lemegy 60-ra, pedig a taskmanager szerint a rendszereszközökön kívül semmi nem fut.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ötletesen "task manager" a neve, 1.1.0-s verzió, de most nézem a marketen, hogy már van 1.1.1 is, csak most nincs a közelben éppen wifi, hogy frissítsem.
Konflikt: gondolom nálam is megvan ez a bug, ha egyszer gyakorlatilag mindenkinél jelentkezik, de nem használok 3G-t egyáltalán, így nem igazán érint. sőt, egyelőre zenehallgatásra sem nagyon használom, mert elég fapados lejátszó van benne sajna.
néha kicsit visszasírom a meizut, olyan (alap) dolgok nincsenek az androidban, hogy félelmetes, pedig a potenciál meglenne a rendszerben... -
törölt tag
válasz Konflikt #491 üzenetére
ilyen apróságokra, amiket eddig is írtam a topicban, mint hiányosságokat. például, hogy ha új üzenet írásakor rányomok a címzett mezőre, akkor elkezdhetem begépelni a nevét, és kiegészíti a kontaktlistából, de nem lehet tallózva hozzáadni. ez azért zavaró (nekem), mert leglaább 2 karakter kell a keresés beindulásához, ez pedig egy ázsiainál sok esetben a teljes név egyben, illetve a nevekben szereplő karaktereket jellemzően fél órát kell keresgélni a szövegbevitelnél, mert nem a gyakran használtak közül kerülnek ki.
bosszantó az is, hogy nem tudok egyszerre több kontaktot kijelölni (például másolás, küldés, vagy címzettként hozzáadás céljából). nincs olyan funkció, hogy egy sms-t, vagy egy bármilyen lista elemét oldalra csúsztatás mozdulattal törölje, pedig ez nagyon kényelmes, helyette menü-törlés kell egyesével (kijelölés???). bár pont sms-re van ilyen progi, amivel lehet csoportosan törölni, de másra nem találtam még (igazából rendszerszinten kéne támogatni a dolgot).
a "phone" program nem jegyzi meg melyik fülön voltam utoljára, amikor használtam, hanem mindig a a tárcsázóra dob.
az is kicsit bosszantó, hogy nem lehet tudni egyértelműen, hogy most akkor kilépett egy programból, vagy sem. jó lenne, ha ehhez nem kéne mindig a task managert kutatni. oké, sok proginál van külön kilép opció, de ez jó lenne egységesen az egész rendszerben.
a zenelejátszó egy fapad, de az még egy dolog, viszont a kezelőfelület keveset tud, nem olyan jól használható, mint a meizun. azt már nem is mondom, hogy a hangminőség milyen. a videólejátszónál meg még erőteljesebb a különbség, főleg a formátumok kezelésében (igaz van egy fizetős progi, ami divx-et játszik, de nem tökéletesen, és csak 1-2 formátumot).
az sem tetszik annyira, hogy a menübe (programlista, amit azzal a szörke füllel varázsol az ember elő) megjelenik minden vacaknak az ikonja, ami "program" kategóriában van (tehát nem widget), még akkor is, ha csak egy funkciót ad hozzá egy már meglévő dologhoz, és semmi értelme kattintgatni).
ja, és plusz idegesítő dolog, hogy ha nem tud bejelentkezni a google fiókba, akkor nincs naptár. erre még kell valami megoldást keresni, mert oltári nagy kitolás (ennyi erővel a telefonkönyvet is meg az egész telefont letilthatnák...)dióhéjban ennyi, most nem jut több eszembe
-
törölt tag
én sem vettem észre, hogy baj lenne a hangminőséggel... nem lehet, hogy a hálózattal van valami?
amúgy ez a naptár dolog eléggé bosszant, kicsit pofátlanság, hogy belépni sem tudok az alkalmazásba, ha nincs net, olyan blackberry vs. bis feeling. ráadásul nincs is igazából 3rd party program, ami kiváltsa. illetve van egy gtask nevű cucc, nem pont ugyanaz, de használható akár ilyesmire is.ja, amúgy lefelejtettem, hogy ami még a meizuban jó volt, az a fw update. mármint ha manuálisan csinálod, mert annyit kellett, hogy egy binárist bemásolni a memóriára a gyökérbe, majd újraindítani a telót, és a bootloadernél a frissítést választani. plusz ilyen rootolással sem kellett szarakozni, azt piszkált bele az ember, amit akart...
-
törölt tag
válasz Konflikt #503 üzenetére
- itt is kiegészíti a neveket, de csak két karakter után. mármint két darab karakter, akár betű, akár írásjegy. de ugye pont azt mondom, hogy a legtöbb kínai neve két darab karakter, tehát mire kiegészítené, addigra be is írtam az egészet. nem azzal van baj, hogy nem írja be.
meg azzal is, hogy nem rendezi ABC sorrendbe őket (kiejtés szerint), hanem csak ömlesztve ott vannak a végén a listának, nem lehet betűvel sem odaugrani hozzájuk (illetve azt hiszem mind a Z alatt van)
- több címzett kijelölésére nincs gyakran szükség, de néha kellhet. illetve mondjuk hogy másolsz be egy emailbe (nem címzettnek, hanem a levéltörzsbe) több kontaktot például? mert ezt máshol egyszerű megoldani: kontakt listában kijelölni őket, majd küldés emailben.
- a google account témát szerintem félreértetted. nekem is van accountom, és nagyon örülök neki, hogy a kontaktokat tudja szinkronizálni, de ami megvan a kontaktoknál, hogy _kapcsolható_ a szinkronizáció, és offline is tökéletesen elérhetőek a kontaktok.
nos, ez a naptárnál nincs így, mert ott élő netkapcsolat nélkül be sem tudsz lépni, megnézni sem tudod a naptárbejegyzéseidet, nincs egyáltalán offline verziója. de mi van akkor, ha mondjuk ki van kapcsolva a mobilnet, mert éppen roamingolsz, és nem akarsz zilliós számlát fizetni? tehát mondjuk ülsz valahol a reptéren, és nem tudod elérni a naptárad, mert nincs net? na ne vicceljünk már...egyébként nekem nincs semmilyen mobilnet előfizetésem, így lényegében ez fokozottan érint (illetve a zene kérdés fokozottan nem). nem használok semmi olyat, amihez állandó netkapcsolat kéne, sőt: az egyik első progi, amit feltettem az az apndroid volt, hogy még véletlenül se próbáljon netre mászni engedély nélkül a telefon, mert _számomra_ teljesen felesleges. nagyon sajnálom, hogy ezt így oldották meg, mert amúgy egy tök szuper rendszer.
Karma: még ilyen rootolás jellegű dolgokkal nem nagyon foglalkoztam, eddig igazából simán megfelelt a teló alapfelállásban is. de majd utánanézek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Konflikt #505 üzenetére
hmm, akkor majd keresek valami hotspotot és szinkronizálom egyszer, meglátjuk utána menni fog-e. lehet, hogy az a baja, hogy kártyát cseréltem az utolsó szinkron óta, és most megint be akarna lépni...?
amikor megvettem a telót, még a bolt wifijével felléptem gyorsan, hogy legyenek azonnal kontaktjaim, és ment minden pöpecül. remélem tényleg csak valami félreértés, mert amúgy nagyon gáz lenneez a mobilnet nélküli élet nekem eddig bejött. pl. Hong Kongban a fél város le van fedve ingyen állami wifivel, meg még van egy rakás magán hotspot is, így tulajdonképpen nagoyn kényelmes a dolog. szerintem nem fogyaszt amúgy sokat. a múltkor egy fél napig majdnem a wifin lógtam az egyik parkban, és utána megnézve a rendszer statisztikáját, valami 80-90%-ot a kijelző fogyasztott ezidő alatt, 5%-ot a wifi, és a maradékot az egyéb szolgáltatások... mondjuk a 3G előnye, hogy automatikusan vált a cellák közt, de mondjuk ha megjegyezteted vele a hotspotokat, akkor ott is tulajdonképpen.
-
törölt tag
válasz Konflikt #507 üzenetére
általában olyan 2-3 napig bírja a teló. 2 napig akkor is kibírta, amikor rengeteget wifiztem, és szinte folyamatosan ment a kijelző is mellette, viszont ha csak néhány sms meg hívás van, akkor sem nagyon bírja 3-nál tovább. lehet persze, hogy ennél sokkal kevesebb lenne, ha folyamatosan online lenne, de amikor nem használom, akkor ki szoktam kapcsolni a felesleges dolgokat.
a wifis állomásváltásnál én is úgy tudom, hogy szakad a vonal, nem megy olyan simán, mint 3G-vel, de annyira nem használom gyakran, hogy ez igazán érdekeljen. ott a helyi hívások pofátlanul olcsóak, legfeljebb hazatelefonálni kéne a voip, de azt meg nem fogok az utcáról a zajban, ráér amikor hazaérek, videóval együtt. -
törölt tag
az normális, hogy ha elindítom a zenelejátszót, akkor automatikusan pausolódik, amint bekapcsolom a képernyőzárat?
illetve az normális, hogy a beállításoknál kikapcsolom, hogy rezegjen, és üzenet érkezésekor mégis rezeg? -
törölt tag
hát, ez elég viccessé teszi a zenehallgatást vele mindegy, egyelőre úgysem használom ilyenre.
és tényleg a messagingben is volt külön egy beállítás a rezgésre, miután az üzenethangot meg a sounds&display-ből lehet állítani. logikus majd nézek rá valami profilváltót, hátha van használható. -
törölt tag
válasz #16820480 #526 üzenetére
viszont az ébresztőt nem tudom miért nem ébreszt... mármint időnként igen, máskor meg nem, és nem tudok rájönni, hogy miért. ha beállítom 2 perccel későbbre, átteszem flight mode-ba, akkor ébreszt. van amikor reggel is ébreszt. viszont ma pont nem tette, így kicsit elaludtam. rettentő zavaró dolog egy ennyire egyszerű funkciónál
másnál is van ilyen probléma? -
törölt tag
hát ez az, hogy nem is fut a task manager elvileg, és ha futna, akkor is ki van kapcsolva az auto-kill (amit onnan is tudok, hogy jól működik, hogy a zenelejátszót nem lövi le a képernyő kikapcsolásakor). de nem értem mi különbség van a pár órával későbbi ébresztés és a 2 perccel későbbi közt.
amúgy kezdem nagyon megszeretni billentyűzetet, tök kényelmes, sőt, szerintem nem rosszabb a blackberry-mnél sem. illetve (ez megint nem érint itt kb senkit) találtam rá egy szuperjó kínai szövegbevivőt. de amúgy az a szuper, hogy programként lehet kb akármilyen nyelvű billenytűzetet telepíteni, ami végtelenül egyszerűvé teszi a nyelvek közti átjárhatóságot. nem sok más platformon lehet ilyet megtenni azt hisze,.
-
törölt tag
válasz szilasz007 #540 üzenetére
remélhetőleg kijönnek a frissítéssel, de a 2.0.1 is késett, másrészt meg régiónként eltér, hogy mikor adják ki. mondjuk én is reménykedem, mert azért tetszik az a 2.1, és mivel nem tudtam nexus-t venni, így csak ez marad, hogy moto-éknál megerőltessék magukat, és kiadják.
-
törölt tag
úgy vettem ma észre, hogy ennek a zene akadásnak nincs sok köze a hsdpa-3g váltáshoz. csak 2g-n használva is akadozik, mégpedig ahányszor valami aktivitás van, például cellát vált a teló, vagy mondjuk jön egy sms kézbesítési értesítés. az meg külön szép, hogy bejövő üzenetnél nem szünetelteti a lejátszást amíg eljátsza az üzenethangot, hanem a háttérben megy tovább a zene, és amikor vége az üzenethangnak, akkor újra bekapcsolódunk a lejátszásba. illetve nem lehet számot léptetni a telefon elővétele nélkül (például a kamera gomb simán csinálhatná ezt aktív zenelejátszó mellett, úgysem jó semmi másra).
félig off: tud valaki normális minőségű fülest, amin van mikrofon is? egyszerűen nem találok mást, csak egy Sennhaiser van ilyen, de az elég drága sajna. más normális gyártó meg úgy tűnik, hogy nem foglalkozik a témával
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest