Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mexel


mexel
veterán

Kérem hogy csak a telepítéssel kapcsolatos kérdések kerüljenek ide, magával az androiddal vagy a CoreElec-el, annak a beállításaival kapcsolatban ne, az nem ennek a témája. Csak azért nyitottam meg a hozzászólásokat ha valakinek valami gondja van a telepítéssel vagy valami nem működik akkor itt tudjunk segíteni esetleg. De a rendszerek működése ettől független, azoknak a topikja máshol található.
Köszönöm!

(#2) newborn3 válasza mexel (#1) üzenetére


newborn3
újonc

Hello!
X96 box s905x 2/16 nem indult el többször is megcsináltam sikertelen. Visszaraktam bele a kártyát CE-el az is megmarhult. 1080-nál nagyobb felbontásban mákosodik mintha kis pixelhibák lennének nagyobbra állítva pedig villog és csíkosodik amit eddig nem csinált kártyáról sem. Jó hír azért van mert k1 pro-n meg tökéletesen sikerült. Ha droidon csinálok egy factory resetet akkor megjavul vagy van más alternatíva. Eltekintve ettől a kis hibától nagy találmány és köszönöm én is a közzétételt és a részletes leírást is hozzá.
Üdv.

newborn

(#3) mexel válasza newborn3 (#2) üzenetére


mexel
veterán

A mákosodásnak semmi köze nem lehet hozzá hiszen a kártyáról futónak semmi köze sem lehet hozzá. Ez nem csinál mást mint felmásol pár fájlt a gépre. Ha ott maradnak sem zavarnak bele semmibe soha max kb 200 mb helyet (sem) elfoglalnak.
Mi nem sikerült az X96-on? ( tudom hogy annak érdekes recovery-je van szívtam egyel én is de nem emlékszem mi volt a megoldás)
Próbáld meg a fordított megoldást:
Kapcsold ki a boxot és a megcsinált CE kártyát ( felmásolva rá minden ami zipben van) azzal indítsd el akártyáról a rendszert. ( pl fogpiszkálós megoldással)
Amikor a penről elindult, akkor nyomj rá a dual install addonra.Ezután ki fog kapcsolni. Kapcsold vissza úgyhogy bent a pendrive, ésakkor penről megin telindul a rendszer. telepítsd fel a reboot android kiegészítőt és így lépj át az androidba. Ezek után csináld meg az update dolgot. Akkor megint újraindul elvileg a penről. Kikapcs, pen kihúz és akkor jónak kell lennie.
Ez lenne a normál telepítés egyébként csak azért módosítottam a másikra mert legtöbb esetben az is elég ésúgy rövidebbnek tűnik.

Az androidnak ehhez meg semmi de semmi köze, az égvilágon semmihez sem nyúl a droidban és semmi másban.

[ Szerkesztve ]

(#4) RedCat


RedCat
senior tag

A rendszer itt is ugyanúgy frissül mint ha sd kártyán lenne?

A változásokat hogyan lehet nyom nélkül eltüntetni, pl ha eladom a boxot?

(#5) divan


divan
senior tag

X96 S905W 1/8. Gond nélkül felment rá, és működik remekül. :R

(#6) files32


files32
tag

A Leelbox MXQ Mini (905x) meghasalt a teszten, az SD vagy pen kivétele után a droid jön vissza, de legalább ez egy jó hatos droid. A CE simán megy SD ről az akció után.

[ Szerkesztve ]

(#7) mexel válasza files32 (#6) üzenetére


mexel
veterán

Próbáltad a fordított módon is amit írtam fentebb? Az update-t a droid alól meg lehet próbálni többször is. Elvileg mennie kellene, szívesen ránéznék mi lehet az oka. :)
Felülírtad biztosan a fájlokat? Jó dtb nevet írtál be az uEnv.ini-be?

Az androidnak nincs hozzá köze hogy milyen droid 6-os vagy 7-es, nem szól bele sehol a folyamat.

[ Szerkesztve ]

(#8) mexel válasza RedCat (#4) üzenetére


mexel
veterán

Igen, ugyanúgy lehet frissíteni.
Írtam azt hiszem a blogban hogy pl a legegyszerűbb mód ha nem akarsz SSH-n vagy máshogy kapcsolódni a boxhoz, feltesezed a linkelt totalcommandert és ott látszanakafájlok. A fájlrendszer gyökérben látszanaka fájlok amik előtte a Pendrive-on voltak, fentebb a lista. Azokat lehet simán törölni, és a Daata-ban látszik a CE storage, a .kodi a .config stb. Ezeket simán lehet törölni a TC-vel. De így egyszerű módosítani is bármit stb.
Nem kell hozzá sem pc sem más, minden intézhető a boxon pl egy egérrel.

(#9) newborn3 válasza mexel (#3) üzenetére


newborn3
újonc

Sajnos a fordított módszer sem jött be, mindenáron a droidot tölti be. Azt vettem észre ha a fogpiszkálós módszerrel próbálom akkor csak villog az x96 felirat és nem tölt be semmit, ha csak a pen van benne akkor meg simán indul a CE. Pen nélkül meg csak a droid. Nem tudom mi lehet a baj, szerintem mindent megfelelően a leírtak alapján csináltam. Mit tudtok még ajánlani?

newborn

(#10) files32 válasza mexel (#7) üzenetére


files32
tag

Igen, próbáltam rükvercben is, a az átnevezés csak annyi volt, hogy nem 2g, hanem 1g. A "gyári" dbt.img-t nem kéne kitörölni, ami kiíráskor a szülőmappában van, annak van jelentősége, mert az elérésí útja amúgy is máshova mutat? Mintha túl gyors lenne az update, létezik?
Még kipróbálom a "nagy" MXQ 4K Pro-n is, az a kedvenc, fűteni nem lehetne vele.

[ Szerkesztve ]

(#11) files32 válasza mexel (#7) üzenetére


files32
tag

'Felülírtad biztosan a fájlokat? Jó dtb nevet írtál be az uEnv.ini-be?'
Egyet kitöröltem, hogy ne legyen mit felülírni az átnevezést meg az elbbi hsz-ben rendeztem Jegyzettömbben.
Több fájl is felülírandó?

(#12) mexel


mexel
veterán

X96-nál én is szenvedtem amikor itt volt egy de nem emlékszem mi volt a gond, Azt hiszem a recoveríbe sem tudtam simán belépni talán,. vagy recovery-t cseréltem vagy más volt agond, nem tudom. De valahogy megoldottam de már nem emlékszem hogyan. Jó lenne ha lenne itt egy x96-om mert szívesen rájönnék a hibára.
Próbálj meg több féle dtb nevet beírni az uEnv.ini-be

files32: A gyári dtb-t törölhetes is, gondoltam beleírom a leírásba de csak annyival hoszabb lenne, de nincs jelentősége. Ha cserélted az autoscripteket 100%-ban biztosan akkor azzala dtb-vel nem foglalkozik, csak azzal ami az uEnv.iniben van.
A lényeg hogy az uEnv.ini-ben jó fájlnév legyen megadva. Ha az nem jó akkorolyan minthta rossz dtb-t használnánk. Az Update elég gyors, nem csinál mást mint a belső memóriára felmásolja a 130 mb körüli system-et, a kernelt, a device_trees mappát és kb 2 kis fájlt. Egy gyors penről-sd-ről pillanatok alatt megvan.
De ellenőrizhető simán Android alatt hogy minden a helyén van-e:
Ahogy írtam a TotalCommandert feltelepíteni és a fájlrendszer gyökéren belül van a system. Ott kell látni ezeket a fájlokat ( A data-ban pedig a .kodi .config stb található)

Alapvetően minden boxon el kellene indulni ami nem valami speckó zárt rendszerű ( mint pl a Strongok) mert semmi extrát nem csinál ez az egész csak felmásolja a penről a cucot úgy hogy nem módosít semmi más fájlt a droidnál és a rendszeren. Ami a gond lehet hogy az android alól indított aml_autoscript.zip fájl ( aminek valami más nevet adtam hogyezt indítsd vagy mi) az lefut-e rendesen.

(#13) files32 válasza mexel (#12) üzenetére


files32
tag

S905x mindkettő, csak a glx_p212-1g.dtb vel mőködik a CE.
Ja!!! amikor kicsomagolom a zip fálodat az egy mappába csomagolja ki, gondolom ebből a mappából kell a pácienseket a frissen megírt pen-re másolni ( hülye kérdés, különben ne tudná felülírni amit kell).

[ Szerkesztve ]

(#14) mexel válasza files32 (#13) üzenetére


mexel
veterán

Attól függ a box 1/8 vagy2/16 GB-os -e. Ugyanazt kell kiválasztani amivel a CE is indulna. Ha valakinek nem megy először letesztelheti sima CE-velahagyományos módon hogy melyik dtb kell neki.

De az fontos hogya dtb-t nem átnevezni kell hanem az uEnv.ini-be beírni, ezt majd kiemelem talán jobban a leírásban, szerintem ez nem bitos hogy mindenkinek egyértelmű lesz. ( nem neked írtam csak általánoságban)

(#15) files32 válasza mexel (#14) üzenetére


files32
tag

Mindent a leírás alapján csináltam, amíg benne a pen megy a CE, kihúzva, újraindítva a droid a főnök. De nem adom fel végigjátszom at összes csatlakotót, ha kell a HDMI be is beleverem az usb-t :Y !

(#16) mexel válasza files32 (#15) üzenetére


mexel
veterán

Nem ez lesz a gond, ahogy mondtam nincs benne sok trükk. Ha penről megy akkor jó a dtb és az uenv.ini. Itt csak az lehet hogya droid alól a zip frissítés nem fut le, mert az az ami átírja az aml_autocsriptet úgy hogy utána tudja hol kelljen kleresnie a rendszert. De nézd meg ( pl Totalcommanderrel ahogy írtam) hogy fent vannak-e a fájlok az emmc-n.
Vagy próbáld meg azt a másik zip-et letölteni amit felraktam, abban csak 2 fájl van, tedd fel egy üres fat vagy fat32 penre és onnan indítsd az update-t dorid alól. ( de csak akkor tedd be a pent ha elindult a droid)

Nekem volr egy bocxxal olyan hogy kb 3-4 szer megcsinááltam és amikor feladtam volna egyszer csak elindult. Nem tudom mi volt a sorrend ami miatt jó volt, de volt így.

Ja még valami: Ha belépsz a recovery-be pl és kilépst úgy hogy reboot system az is törli ezeket abeállításokat akkor is csak a droid fog indulni, akkor kell az előbb írt 2 fájl.

[ Szerkesztve ]

(#17) files32 válasza mexel (#14) üzenetére


files32
tag

Most a device trees mappából likvidáltam azokat ami nekem nem kell.

(#18) newborn3 válasza mexel (#12) üzenetére


newborn3
újonc

Nekem már nagyon furdalja az oldalam hogy miért nem jó. Ha megteszed hogy ránézel, akkor szívesen elküldöm vagy elviszem.

newborn

(#19) mexel válasza newborn3 (#18) üzenetére


mexel
veterán

Már írtam 2 privit :) Engem is érdekelne nagyon, ha sikerül rájönni az másnak is segíthet. Sajnos a múltkor elvitték az X96-omat, de én egyteljesen más, javított droidot tettem fel, valami nem stimmelt a gyárijával hiába volt 6-os ami jobb mint a 7-es szerintem. De az X96 is sok féle belsővel készült nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#20) files32 válasza mexel (#19) üzenetére


files32
tag

Hoppá! frissítésnél valami OTA ra hivatkozik, na ez így helyes?

(#21) mexel válasza files32 (#20) üzenetére


mexel
veterán

Micsoda? Mit szeretnél frissíteni? Kicsit bővebben

(#22) fpunto


fpunto
csendes tag

Én is kipróbáltam a CE telepítését belső tárhelyre.
X96-II mini (905x) tökéletesen lefutott minden és jól működik.
Tronsmart S95 Telos boxon Minix rom van rajta, ezen már nem működik.
Bootol SD-ről, elindul a CE, telepít az addon, elindítom, lefut, box kikapcsol.
Sd kivesz, bekapcs, MINIX androidja jön be. Ezt kipeóbáltam kétszer is.
Nyomoztam egy kicsit.
ssh-n beléptem az SD-ről futó CE-re és kézzel futtattam az install_dual-t.
Másolásnál nincs elég hely hiba volt.
Kézzel mountoltam a /dev/system-et és csak 100MB szabad helyem van - ez a hiba.
Egyenlőre itt tartok.

(#23) mexel válasza fpunto (#22) üzenetére


mexel
veterán

De azt a lépést megcsinálod amikor android alól le kell futtatni a zip fájlt az update-val? Azt meg lehet tenni mégegyszer miután már feltelepült a rendszer, nem csak az elején.

Hmm. Az érdekes amit írsz, hogy esetleg annyira kimaxolták a droid system partíciót hogy nincs rajta elég hely a felmásolásnak. Ezek hány GB-os boxok amiken ez van? Nem 1/8-asok?

Nem tudod nekem átküldeni pl a rendszer twrp mentését?

Jártam így valami telepítő készítéssel egyszer hogy túlszaladtam asystem méretén és sok idő volt mire rájöttem.

Ez amit ez felmásol a systemre kb 150-és 180 mb közötti helyet igényel.

Az x96 mini az biztos S905X? Nem W?

[ Szerkesztve ]

(#24) files32 válasza mexel (#21) üzenetére


files32
tag

"ezt_inditjuk_androidbol.zip" nyomok az update ra és az OTA-t követeli, persze futtatja egy fél másodpercig se.
"A rendszer jó esetben újraindul, és egy kis idő múlva ismét betölti a pendrive-ról a CE rendszerünket.

Ha ez megtörtént ( és pl új a rendszer ) ne foglalkozzunk a beállításaival, felesleges mert nem ezt használjuk majd. Először is telepítsük fel a "CoreElec_dual_install_addon.zip" kiegészítőt. ( a telepítés zip fájlból menüben - "Root filesystem / flash"-ben található - aki nem tudja hogyan kell a végén erre is kitérek nekik)
Az addon pillanatok alatt települ, keressük meg a telepített addonok ( kiegészítők) között és indítsuk el. Egyértelmű lesz: megkérdezi hogy szeretnénk a CoreElecet telepíteni? Válasszuk az igent szerintem.
Pár pillanat alatt telepíti és a box kikapcsol.

Vegyük ki a pent vagy az SD-t" Eddig jó.
'Indítsuk újra a boxot. Most már elvileg az emmc-re települt teljesen alap CoreElec indul el. "

Na nekem a droid indul.

(#25) mexel válasza files32 (#24) üzenetére


mexel
veterán

Igen, értem. Azért mondom ha elindul a droid, akkor vagy tedd vissza a pent és mégegyszer futtasd zat a droidos update zip-et, vagy csak töltsd klle a másk fájlt amit feltettem, abban csak 2 van. Egy aml_autoscript és a zip. Elindítod a droidot, berakod a pent és lefittatod újból azt a zip-et. nekem volr a macerás boxoknál hogy ezt többször kellett megcsinálni.
De meg kellene nézni vajon felment-e a belső helyre a rendszer, lehet hogy pl valóban nincs elég hely és nem tudta felmásolni.

Ez 1/8 vagy 2/16-os box?

Gyakorlatilag a lényege ennek csak az éssemmi más, hogy fent legyenek a fájlok a belső memóriában és az autoscript átállítsa az uboot-ot úgy hogy onnan indítsa.
2 esetben nem indul: ha nem másolódott fel pl helyhiány miatt vagy nem fut le valamiért a frisstő script.
Az utóbbi lehet attól hogy olan a box recovery-je ami ezt nem engedi, találkoztam olyannal ami semmi mást nem futtatott csaka gyári ota frissítéseket, másnt nem indított el. Ez viszont lehet, de ez gyártótól függ, de kb végtelen féle recovery és box van. :(

Még azt megkeresem, van egy ilyen frissítős app, talán azzal működhet, ma megnézem.

[ Szerkesztve ]

(#26) files32 válasza mexel (#25) üzenetére


files32
tag

1/8
Még annyit megpróbálok, hogy az SD Maid pro val, ami kimenti az apk fájlokat, csiálok egy nagytakarítást. Rengeteg alkalmazás nan rajta. A készülék hasonlít a netbox a-ra .a távirányítója is ugyanaz és azzal irányítja a CE-t. Bár ez a csónakokon összerakott cuccoknál semmit nem jelent.

[link]

(#27) mexel válasza files32 (#26) üzenetére


mexel
veterán

Lehet hogy az a gond hogy nem fér fel. Nézd meg pl total cmd-vel droid alól hogy fent vannak-e a fentebb írt fájlok.
Egyébként egy nexbox volt itt régen valakinek aki tesztelt még és azon nem indult el :)
Na egy ilyen boxot is szereznem kell akkor valahonnan majd :)

Talán az 1/8-asokkal lesz god? Én csak 2/16-osokat használtam eddig, soha nem próbáltam 1/8-al.

[ Szerkesztve ]

(#28) fpunto válasza mexel (#23) üzenetére


fpunto
csendes tag

Mind a kettő box 2/16-os.

Az X96-II mini az teljesen rendben van és 905x-es.

A tronsmartnál a készített MINIX rom maitt lehet a probléma, hogy a system partíción nincs elég szabad hely.
Holnap felrakom az eredeti rom /ha sikerül/ és újra kipróbálom.

(#29) mexel válasza fpunto (#28) üzenetére


mexel
veterán

Próbálj meg ideigelenesen valami nem kellő cuccot leszedni a systemről ( mindig van olyan :) ) és akkor kiderül. ha megvan az a minix FW átküldhetnéd a linkjét, felvarázsolom valamire és kipróbálom hasikerül

(#30) fpunto válasza mexel (#29) üzenetére


fpunto
csendes tag

Megpróbálok holnap letörölni valamit.
A link https://cloud.mail.ru/public/N7Fw/xjU5hXfy1 S95t_U1fw012_prev.zip

(#31) mexel válasza fpunto (#30) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, megnézem. Lehet hogy lesz egy megoldás hogy ha nem indul, egy másik módon próbálni a dolgot.

(#32) tobias40 válasza mexel (#31) üzenetére


tobias40
addikt

Szia!
Mikorra várható az a verzió amikor a belakott LE-CE lesz így feltehető a belső memóriába?
Csak mert én lehet megvárom azt.. :)

(#33) mexel válasza tobias40 (#32) üzenetére


mexel
veterán

Nem tudom, még nem volt időm azzal foglalkozni, minimum 1 hét szerintem mert még sok más van előbbre. De ha arról a penről teszed amin arendszer van, akkor akár manuálisan is átmásolhatod szerintem utána

(#34) tobias40 válasza mexel (#33) üzenetére


tobias40
addikt

Ez a másolás mivel és hogyan menne?
Leírnád lépésről lépésre?

(#35) divan válasza tobias40 (#34) üzenetére


divan
senior tag

Itt le van írva.

(#36) tobias40 válasza divan (#35) üzenetére


tobias40
addikt

Köszi!

(#37) mexel válasza divan (#35) üzenetére


mexel
veterán

Később nem volt szó róla hogy az nem működött? persze lehet hogy rosszul emlékszem. megnézem ma amint lesz időm

(#38) divan válasza mexel (#37) üzenetére


divan
senior tag

Ja, igen, volt benne egy s betű hiány.
Itt a javított.

(#39) mexel válasza divan (#38) üzenetére


mexel
veterán

Ez működik? Mert akkor meg lehet oldani majd automatikusan, csak most éppen más projekten vagyok ami fontos lenne még

(#40) divan válasza mexel (#39) üzenetére


divan
senior tag

Én nem próbáltam még. Olyat már csináltam, hogy a komplett .storage mappát átmásoltam WinSCP-vel, a másik boxra, minden beállítás átment nekem, a bescannelt filmek, sorozatok, borítók, melyikből mennyit láttam, hol tartok. Szerintem ugyanezt csinálja, csak parancssorból.

(#41) tobias40 válasza divan (#40) üzenetére


tobias40
addikt

De így a box beállításai is megmaradnak,nem csak a Kodi-é?
Habár gyakorlatilag mindent a Kodi-ban állítunk be.. ;]
Addonok is megmaradnak gondolom..

Ez jó egy másik boxba is ha bemásolom,megmaradnak a film info-k képek minden úgy lesz az új-ban is mint amiről kimásoltam?

[ Szerkesztve ]

(#42) mexel


mexel
veterán

Én is simán winscp-vel másoltam ár mindent :)

(#43) tobias40 válasza mexel (#42) üzenetére


tobias40
addikt

Most másolom egy MXPro-ról LE alól a Mecool CE Kodi alá a storage könyvtárat ,kíváncsi vagyok milyen lesz.
Remélem nem baxxa össze a mecoolt...

[ Szerkesztve ]

(#44) mexel válasza tobias40 (#43) üzenetére


mexel
veterán

A LE és a CE nem annyira jó ötlet :)

(#45) files32 válasza mexel (#44) üzenetére


files32
tag

"a fájlrendszer gyökéren belül van a system. Ott kell látni ezeket a fájlokat ( A data-ban pedig a .kodi .config stb található)"

A data-ban .kodi .config nincs, a többit látom a systemben.
Közben fogpiszkálva bejött a zöld droidos rész (talán recovery-nek hívják) a felső sorban kiírja a készülék tipusát a95x , a burkolatán Leelbox és MXQ Pro mini az írás.

[link]

[link]

(#46) mexel válasza files32 (#45) üzenetére


mexel
veterán

A datában még azért nincs mert még nem indult el, az majd akkor lesz meg ha elindul egyszer.
Indítsd el a droidot, és utána tedd be a pent amiről telepítetted a dualt és ott az update-t csináld meg mégyegyszer. Mennie kell :)

(#47) files32 válasza mexel (#46) üzenetére


files32
tag

Az a baj, hogy akár hányszor telepítem a dualt pen nélkül a droid indul. egész délelőt a hólapátolások között ezt csináltam, a korábban írt módokat végigzongoráztam, de CE csak penről megy.

(#48) tobias40 válasza mexel (#44) üzenetére


tobias40
addikt

Mindjárt meglesem majd legfeljebb újra rakom a CE-t.(vagy elég a gyári vissza állítás is?)

Kodi-Kodi,nem? ;]

Elfelejtettem hogy azon CE van,későn jöttem rá..

[ Szerkesztve ]

(#49) mexel válasza files32 (#47) üzenetére


mexel
veterán

Tehát ha elindítos a droidot és az update appal futtatod a zip-et nem indul semmiképpen? Valamiért arecovery nem engedi lehutnni, de próbálok erre megoldást kitalálni csak kellene egy olyan box itt amin ez a helyzet merrt eddig akármin próbálom elindul.
Csak úgy jönnék rá ha lenne min kísérletezni.
Nem lehet nagy dolog, talán egy recovery csere vagy valami hasonló megoldaná valószínűleg.

Annyit még tegyél meg hogy az "ezt_inditjuk_androidbol.zip" fájlt nevezd át aml_autoscript.zip-re és azt indítsd droid alól

[ Szerkesztve ]

(#50) -szabi- válasza mexel (#19) üzenetére


-szabi-
őstag

Hi

Lett megoldás X96 dobozra telepítés kérdésében?

üdv

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.