Hirdetés

2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mrlt


mrlt
tag

Én használt cuccot csak úgy szoktam venni ha ismerem az előéletét. Ha pl. haver megveszi az új notit 150ért, de 1 hónap múlva mégse kell neki, és felkínálja 30 ezerrel olcsóbban, akkor lecsapnék rá.
De ha már egyszer kiadnék valamire 100K+ forintot, akkor a minimum hogy én bontom ki és én szagolok bele elsőként a dobozba. Ez esetben nekem megérne +30 ezret hogy én bonthatom ki a 0 üzemórás, nem javított karcmentes, vacsi új cuccot. Kivétel ugye a fenti eset.

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#2) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Én Angliában nézegettem ilyen macbookokat, és tényleg olcsóbbak, az árrés észrevehető, szerintem megéri.
Van olyan is ami csomagolás sérült, de ha volt is valami kínja, gari van rá, akkor miért ne?
Nekem is volt nem egy olyan telefonom, hogy vétel után 1 héttel bekrepált, megcsinálták, kellemetlen, de utána jó volt.
Én vennék ilyen cuccot.

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#3) Armahun


Armahun
addikt

Szállítás sérült porszívót, mosogató gépet vettem már.
Viszont 10-20 százalék kedvezményért elektronikai dolgot nem vennék.
Féláron esetleg meggondolnám.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#4) keIdor


keIdor
félisten

Meg, csak a 120 is sok érte ha karcos meg ilyenek, maximum felét éri így.
Ha csak kibontva és kipróbálva volt, de újnak mondható és olyan állapot is jellemzi, összefogdosva sincs, akkor megéri a 120k-t.

(#5) macimeister válasza mrlt (#1) üzenetére


macimeister
aktív tag

Amit te veszel le a polcról arról se tudhatod, hogy nem javított-e. Gyárban se sikerül minden elsőre. Erre vannak a szakik akik elé lerakják, ha nem ment át a cucc elsőre a teszten. Megoldja, hogy átmenjen. Tényleg megérne neked 30 ezret, hogy te vágd át elsőnek a tixot és karctalan legyen? hajszál karcokra gondolok. Ujjlenyomatok letörölve és normálisan visszacsomagolva.

[ Szerkesztve ]

(#6) Lauda válasza keIdor (#4) üzenetére


Lauda
félisten

Nagyjabol ezt gondolom en is. Egyebkent nem veszek ilyeneket soha. Jobb szeretem en kibontani, nekem megeri azt a plusz osszeget.

(#7) mrlt válasza macimeister (#5) üzenetére


mrlt
tag

Nem vagyok gazdag ember, de ha választani kell inkább kipréselem magamból még azt az összeget amivel többért tényleg vadi újat kapok. Nyugtat a tudat.

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#8) kmisi99


kmisi99
addikt

Ha jobban elterjedt lenne csak ezeket venném.

(#9) macimeister válasza mrlt (#7) üzenetére


macimeister
aktív tag

Ez rendben is van. De az pont amiért azt mondod, hogy nem vennéd lehet, hogy inkább az miatt kellene ezt választani. Tudjuk jól, hogy a bontatlan cucc is lehet hibás. Semmi nem garantálja, hogy tovább fog üzemelni mint ami már járt pár hetet. A karcokért csak te lehetsz felelős. lehet, hogy még aznap megkarcolod. Azzal, hogy ilyen dolgot veszel hosszú távon értéket növelsz vele. Mert, ha később el szeretnéd adni, akkor neked már meg van annyi forint előnyöd amivel olcsóbban vetted meg. Tehát sokkal nagyobb az esély, hogy majdnem ugyan annyiért el tudod adni mint amennyiért vetted. A vásárlási körülményeket pedig tudat alatt tegyétek egy szintre a vadi újnak megfelelőre. Bennem is ott van a témával kapcsolatban, hogy egy aluljáróban előkapott cuccról beszél ilyenkor az ember.

De evezzünk más vizekre. Vegyünk alapul olyan dolgot amivel nem kell a többiek előtt bizonyítani.
Router, alaplap, processzor, videkókártya stb.
Mindegyiknek van valami hiányossága, de maga a termék kifogástalanul működik, lehet, hogy javított is, de ha ott hagylak vele két hét alatt se mondod meg mit javítottak rajta. Megvennéd?

[ Szerkesztve ]

(#10) mrlt válasza macimeister (#9) üzenetére


mrlt
tag

A két hét alatt laposan letesztelnék mindent ha jó akkor megvenném. Ellenben vettem már vakon is használt VGA-t doboz nélkül, tartozékok nélkül 60K helyett 40-ért is próbagarival, tehát nem zárkózom el az ilyen üzlettől, egy bizonyos összeg alatt. De ha nagy értékű (százezres) dolgokról van szó, azt én nem bízom a véletlenre inkább. Ismerek olyat itt az utcában aki az autójába kuplungtárcsát is bontottan vesz. Pedig az az egyik legjobban kopó alkatrész. Az ilyen már tényleg fillérb@szás.

Egyezzünk ki annyiban hogy egy új terméknek is pont annyi esélye van tönkremenni, mint egy javítottnak újra tönkremenni. Akit pedig nem zavar hogy javítottat vesz, az örülhet mert olcsóbban megkapta a terméket.

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#11) macimeister


macimeister
aktív tag

Kiegyezek én mindenbe. Szimplán csak a vélemények érdekelnek. Persze, hogy mindenkiben meg van egy határ ahol már megéri neki. Ez alap, hogy nem egyforma.

Érdekelne a többiek véleménye is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.