Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
Titanium backup lementi az apk-kat és az adatokat is, így visszaállítást követően minden ott folytatódhat, mint előtte.
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
válasz tyupixxx #2530 üzenetére
Nézd meg a webshopok minősítéseit is...
Én a B-Tel-től rendeltem, de azon kívül, hogy gyorsak voltak (s megvolt az összes tartozék) nemigen tudok mást mondani róluk.[ Szerkesztve ]
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
válasz Nokiahivő #2618 üzenetére
Ha arra gondoltál, hogy kézben tartva ne aktiválódjon a képernyőzár, akkor neked a BetterSleep progira van szükséged. (A sensitivity-re nem árt +2-t rádobni).
Szöveg szerkesztésekor ha belekattintasz a szövegbe, akkor megjelenik a kurzor, s ezt már tudod ide-oda húzkodni. Gingerbread-ben ez majd sokkal precízebb lesz...
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
Kicsit utánaolvastam az általad linkelt ANDIDA akksiknak:
Sok jót nem írnak róla, de talán nem rosszabb, mint a gyári...Bár a topicban nagyon vegyesek a tapasztalatok...
[ Szerkesztve ]
-
-
drpele
senior tag
Egyre jobban kezdett zavarni, hogy reggel fullra töltöm a telefont, s estére nullára merül, szinte anélkül, hogy bármit is csinálnék rajta.
Elkezdtem nézegetni, az akkumlátor használatnál a maps szerepelt az élen, holott a Latitude-ba nem vagyok bejelentkezve, a Maps-ot meg nem is használtam.
Több helyen is azt olvastam, hogy a Helyzetmeghatározás - Wireless hálózatok használata lekapcsolását követően megoldódik a probléma.
Akinek szintén nagyon gyorsan merül a telefonja, nála milyen helyezést ér el a Maps akksi használatban?
-
drpele
senior tag
válasz tome.jr #3532 üzenetére
A vanilla nekem is szimpatikusabb, mint a stock-ban lévő sok kacat, de szó mi szó, az LG keyboard megtetszett. HTC vagy LG bill. feltehető (utólag) a P990-re? Próbálta már vki?
Anzo: teljesen egyetértek! Kezd rettentő unalmas lenni a téma.
[ Szerkesztve ]
-
-
drpele
senior tag
válasz jooker82 #3682 üzenetére
Szvsz van olyan "szmúsz" a flash-el teletűzdelt oldalakon a céltalan ki-be zoomolgatás, mint az SGS2-n.
De ez az, ami a valós használat során a legkevésbé sem számít...[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz Ra's al Ghul #3688 üzenetére
Ha már rootoltad, s feltetted RomManagerből a Clockworkmod recoveryt, akkor minden további nélkül mehet fel akár az FR17, vagy bármelyik másik custom ROM is.
De mivel gyári ROM-ról térsz át, így kötelező flashelés előtt a wipe.
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz Ra's al Ghul #3698 üzenetére
Mivel más kernel van az új ROM-ban, ezért a battery sats-ot sem árt Wipe-olni, de csakis tele akksinál. Ez bármikor megtehető, nem kell feltétlen ROM flasheléssel egybekötve.
Azonban a stock ROM-ról jövet az új custom ROM elepítése előtt egy Wipe data/factory reset-et is kellene csinálnod.
-
drpele
senior tag
A GPS beállítások alatt próbáld meg kikapcsolni a wireless hálózatok használatát.
Hihetetlen, többször próbáltam ki és bekapcsolt beállításokkal, mindig észrevenni a különbséget."Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
válasz kristoof92 #4685 üzenetére
Beírod a market keresőjébe a backup szót...
Titanium Backup
MyBackup"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
A CM7 flashelésnek mi a trükkje?
FR17-re tettem fel, full wipe után.
Folyamatosan bootloop-ol...
Az első körben bootscreen se volt, másodjára bootloop. Most flashelem rá harmadjára.[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz jooker82 #5516 üzenetére
Én ezt már nem értem...
Itt nagyon sokan amiatt problémáznak, hogy új SW flashelésekor elveszik mindenük a telefonról. Hallottatok már backupról? Egyszerűen csak le kell menteni a felhasználói alkalmazásokat és adataikat (mondjuk Titanium Backuppal) és az új SW-n visszatölteni őket. Ennyi. Ha nem a stock launchert használjátok akkor tényleg csak néhány dolgot kell beállítani "kézzel" és már kész is.
Így sem fél perc az egész, de teljesen kényelmes, szinte semmi nem maradhat ki a szórásból...
-
drpele
senior tag
A program beállításainál meg lehet adni, hogy hol legyen a mentés elhelyezve. Mivel a smartflash-el flashelt ROM-ok a belső SD tartalmát is törlik, így mindenképpen kell külső SD. Akár 256-os vagy 512 MB-os is lehet.
Az új ROM-on pedig csak felteszed TI Backupot, beállítod, hogy hol a mentés, s nyomsz neki egy visszaállítást. És minden progi, minden beállítás a helyén lesz.
A rendszerbeállításokat (gyári programok, telefonbeállítások, stb) is képes menteni a TI Backup, de ez különböző verziójú FW-ek között nem biztos, hogy jó megoldás, így én csak a felhasználói alkalmazások (gyk. amit saját magam telepítettem) adatait szoktam menteni, visszaállítani.
-
drpele
senior tag
Az eddigi androidos telefonjaimon is CM-et használtam, így most ismét rászántam magam a CM flashelésére. Egy origi nightly 50-est használok jelenleg. Nem tökéletes, de nagyon jó lesz ez...
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
Ismer valaki olyan SMB (Samba) klienst, amivel nem csak az SD kártyára lehet másolni számítógépről? Ugyanis CM7 alatt az /mnt/emmc/ -re egyik, általam ismert progival sem lehet adatokat feltölteni...
(Az USB kábelt pedig nem szeretném bevonni a játékba.)"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
CM7-en nekem nagyon hiányzik az LG keyboard. Az valahogy nagyon el van találva, sztem. A predektív szövegbevitel sem utolsó szempont. Létezik abból valami faragott verzió, ami felmegy 2.3-as androidra?
-
drpele
senior tag
Nektek MIUI alatt mountolja a telefon a külső SD-t? Sehol sem találom...
-
-
drpele
senior tag
Jelentem, a 4.0.0.9-es clockworkmod recovery-ből már működik rendesen a visszatöltés. Feltettem a MIUI-t, de nem jött be, úgyhogy ment vissza backupból a CM7.
-
drpele
senior tag
válasz Skynet258 #7555 üzenetére
Ami ha jól tudom csak a fizetős változatban érhető el. Ugyanis én mielőtt megvettem volna, mindent okéznom kellett...
@surgery: töltsd be a kiszemelt csengőhangot egy hangszerkesztő progiba, s adj rá egy kis erősítést. De csak módjával, akkor nem fog torzulni.
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz Marteen4 #7759 üzenetére
Sztem a vorkkernel updater az externalSD\android\data\...vorkkernel útvonalra mentette le a flashelendő zip-et, azonban a CWM-ed a belső SD-t kezeli elsődlegesként, így nem találja a kernelt tartalmazó ZIP-et. Tedd át belső SD-re a ZIP-et, és flasheld fel manuálisan CWM-ből.
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
Nekem egyre gyakrabban játsza azt CM7.1 alatt a telefon, hogy egész egyszerűen nem tölt (mindegy, hogy saját vagy más töltővel töltöm). Reggel lehúzom töltőről, s ugyanott áll a töltöttségi szint, mint este. Újraindítom, akkor 100%-ot mutat, de ezt követően nagyon gyorsan esik a töltöttség.
Ez szoftveres, vagy hardveres hiba lehet? Korábban azt hittem, ez csak LG stock ROM-okat érintő hiba...
[ Szerkesztve ]
-
-
drpele
senior tag
Tegnap este feltettem a 622-es BB-t és a 622-es RIL-t is, s ment vissza a Cyanogenmod. Ma mindenki arra panaszkodik, hogy akváriumból beszélek, vagy mi?
-
drpele
senior tag
@tome.jr: látom, Te 606-os BB-t használsz. Ez melyik ROM-hoz van? XDA-n nem látok június 6-i dátumú ROM-ot. Ezzel nincsen fürdőkád hangja a telefonnak?
-
drpele
senior tag
válasz tome.jr #8044 üzenetére
ES file explorerben például külön lehet beállítani, hogy read only-ként vagy r/w-ként akarod mountolni a system partíciot. Ebben a progiban nincs olyan beállítás? Esetleg az ES is megér egy próbát, nagyon jó filekezelő (dropbox, SMB, FTP integráció, stb).
-
drpele
senior tag
Nekem is a V10D Euro open jött be, de nagyon...
Előtte CM7.1-et használtam, de sok volt a FC, töltési hiba, stb. Ezzel az uj ROM-al szinte hibátlan, s villámgyors.
De azért van pár dolog, ami hiányzik a Stock ROM-ból a CM után...[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
Nekem gyakorlatilag siklik az egész, mint kés a vajban.
Akksiról nem tudok nyilatkozni, CM7-ről jöttem, így akksi kalibrálással kezdtem..."Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
A 622-es BB-hez képest számottevően javult a hangminőség (606-ot még soha nem próbáltam, így ahhoz képest nem tudom, hogy javult e).
-
drpele
senior tag
Beállítások - adatvédelem - gyári adatok visszaállítása.
Ha rootoltál, s a rendszerbe is belepiszkáltál, akkor smartflash-el új ROM flashelése...
-
drpele
senior tag
Felteszed Market-ről az AdFree Android nevű progit, s updateled a software-ből a hosts filet.
Csak root joggal működik!
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz cozyka83 #9926 üzenetére
Szerintem túlparázod a dolgot. Miért akarsz szabadon tartani több száz MB memóriát?
Egyébként: MIUI 1.9.9 205MB szabad memória, üresjáratban
-
drpele
senior tag
válasz biglion-lord #10931 üzenetére
A MIUI fordítása olyannyira készen van, hogy innen letölthető: MIUI. HU
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
válasz Tutu7030 #11801 üzenetére
Kinek mi a tapasztalata BaseBand terén? MIUI-hoz keresek valami használhatót, de a 0802 GB leaked nem jött be, nagyon zajos.
-
drpele
senior tag
válasz Tutu7030 #11803 üzenetére
Hmm... És ezzel a kombinációval rendben van a beszédhang a "túloldalon"?
Mert én ugyan mindig jól hallok mindenkit, de telefonálás jó esetben társas tevékenység, s nem árt ha válaszolni is tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
válasz Marteen4 #11847 üzenetére
TI Backup-al csak a felhasználói alkalmazásokat ajánlott visszaállítani különböző ROM verzióknál. Ha más egyebet is visszaállítottál, akkor más, megmagyarázhatatlannak tűnő hibákba is belefuthatsz.
-
drpele
senior tag
válasz biglion-lord #11992 üzenetére
Tapasztalatok BB/RIL téren:
0218 - jelenleg ez van fent, s katasztrofális, folyton eldobálja a hálózatot, leszakad a hálózatról, de ezt nem jelzi, stb. (T-Mobile, tehát nem Telenoros probléma)
0502 - a MIUI.hu fórumán daruma írja, hogy neki ez vált be, azt hiszem nekem ez lesz a következő, amit kipróbálok
0622 - a MIUI.hu fórumán daruma írja, hogy neki nem vált be
0725 - rettentő zajos volt a túloldalon
0823 - rettentő zajos volt a túloldalon
[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
BB téren itt is megerősítést nyert, hogy szinte a 0502-es BB az egyetlen, ami mindenkinek bevált.
biglion-lord: MIUI-ban az SD kártyát nem látod a "Tárhely beállításainál", azonban ha nyitsz egy filekezelőt, akkor az SD kártya a belső memóriát takarja, az SD kártyán pedig _ExternalSD hivatkozással kell látnod a külső SD-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest