Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Egy ilyen sitthordóra minek ölsz pénzt? Ez már szétvan hajtva... Inkább spórolj, és vegyél egy használható valamit...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#2) elektrotank


elektrotank
tag

Nem igazán olvastam bele az előzménybe, inkább csak gyorsan végigtekertem a cikket, meg a képekre rálestem, de mindebből illetve ezt a posztot olvasva, hát eléggé durva a helyzet, vagy csak volt.
Igazából én idén vettem autót ennyi pénzért, de a motorja tökéletes állapotban volt, csupán olajcsere meg az ilyen egyéb szokásos dolgok voltak. Nálam a kasztnival voltak gondok, de azt már nagyjából megcsináltam, illetve volt plasztikai sebésznél is egy kicsit. Én is tervezek írni róla egy cikket.

Kitartást az új hobbidhoz, ha valóban ezt tervezed! :D

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#3) 8th


8th
addikt

"Beleköltözött a fejembe a gondolat, hogy eladom és belevágok egy másik projektbe, megtetszett ez a felújítgatás."

Fel tudok ajánlani egy Kadett GSI kabriót. Lakatolni kell és elektromos baja is volt amikor tíz éve le lett állítva. Pár évre meglenne a napi betevő logout bejegyzésed belőle csak szerintem szegény anyám túl sokat csuklana miatta. :D

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#4) kovbandi82 válasza icemad (#1) üzenetére


kovbandi82
őstag

Ez is használható. Igazából soha sehol nem hagyott ott, hengerfejesen sem, mellesleg többet mentünk vele, mint a Fordal. Ha meg nem indulna ott van a másik autónk akár....amikor nem az asszony bohóckodik vele.

(#2) elektrotank : köszi :)

(#3) 8th kihagyom köszi. Bár Cabrio meg GSI, főleg ha gyári GSI: Ha harmadik autó kellene akkor talán.

[ Szerkesztve ]

(#5) SaGaIn


SaGaIn
senior tag

Imádom, olyan jókat mulatok rajta...

Csak nem értem, miért száll fel valaki önként a szopórollerre, Illetve a haverjait mért szivatja ilyen roncstelep szökevény pofozgatásával ? Én biztos megmondanám öcsém ezek után még egy ilyet ide ne hozz, keress mást akit szivathatsz, vagy olyan árat adnék számlával hogy legközelebb meggondolja mit vesz... :D
Lehet hogy neked ez az év élvezet volt, de azért kérdezd meg a haverokat is, hogy ők is ennyire örültek e neki mikor a berohadt csavarokat kellett kiszenvedni haveri alapon...

Sok sikert a következő projekthez, várom arról is a cikket :)

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#6) ncc1701 válasza SaGaIn (#5) üzenetére


ncc1701
veterán

Azért, mert a haverja kvázi ingyen dolgozik neki. Ha piaci áron kellene ezeket a romokat rendbehozni, akkor azért eléggé mást mutatna a matek. Ha meg a műszakin nem lehetne áttolni kb bármit, az elég hamar meglátszódna a forgalomban is. Sajnos ez nem így van.

(#7) 8th válasza SaGaIn (#5) üzenetére


8th
addikt

Minek vesz valaki 1millió forintért biciklit? Minek épít valaki félmillióért PC-t? Minek vesznek emberek félmillióért fényképezőgépet? Mindenkinek kell valami hobbi. Vagy, hogy úgy mondjam mindenki másképpen hülye. Neki ez a kattanása. Másnak meg más.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#8) kovbandi82 válasza SaGaIn (#5) üzenetére


kovbandi82
őstag

Senki se dolgozik ingyen Nekem, most legutóbb sem fogadtam el, de persze nem is annyiért mint másnak. De mondjuk mint olvastad, legutóbb Sanyinál betonoztam. Most akkor ennyi erővel ki menne el Kecskemétről Győrbe betonozni önköltségen haveri alapon? Mert mint látom Te nem, de én igen, ha nem csinálta volna az autót akkor is. Erről szól ugye a barátság. Majd Te meg a kőmüvesnek tolnád a pénzt legközelebb. Pilu is építkezik, Nála is amikor tudok falat pakolok, lambériázok etc etc. Vagy motort cserélünk neki, mert idén a harmadikat rakta bele a gépbe. Mindenki mindenkinek úgy segít ahogy tud, mindig van amiben tudjuk támogatni egymást, számíthatunk egymásra. Ez a story nem arról szól, hogy csak nekem adnak valamit, ugyanúgy megy a dolog visszafele is.
Mellesleg a Fordban 6 éves korában amikor cseréltük a hátsó lengéscsillapítókat, ugyanúgy be voltak rohadva a alsó csavarok. Azokat is vágni kellett. Szóval akkor azt is dobtam volna el?
Jah, és szerencsére egyikünk se olyan, hogy megijedjünk egy beszakadt vagy belerohadt csavartól szakmánkból adódóan. Nem a problémát látjuk, hanem egy feladatot, amit meg kell oldani, amiből tanulhatunk.

(#6) ncc1701 pont az a lényeg, hogy ne kelljen áttolni a műszakin, de gondolod észrevetted, nem csak tákolgatom......

[ Szerkesztve ]

(#9) Napfénysüti válasza 8th (#7) üzenetére

Ebben mondjuk van valami, nálam pont a bringa a hobbi. :)

Ez az autó felújítás is egy érdekes dolog. De ha jól és lelkiismeretesen csinálja az ember akkor miért ne? Legalább nem egy újabb kotvadék "olcsó" BMW lesz.

Més que un club!

(#10) ncc1701 válasza kovbandi82 (#8) üzenetére


ncc1701
veterán

Tiszteletre méltó kivétel vagy, h foglalkozol vele, és bütykölöd. Akár még hobbid is lehet. :)

(#11) mephi666


mephi666
nagyúr

uhh, hát nekem kicsit más elképzelésem van a hobbiról :DDD

mindenesetre korrekt, ahogy rendbe lett rakva a gép :K a mi f-ünk '92-es: apróságokat tudok rajta bütykölni én is, a hengerfejezést meg lakatolást leszámítva nem nagyon vert költségbe minket... nem polír állapotú ránézésre, mert használati tárgyként tekintünk rá, viszont megbízható... asszony mondogatja, hogy lehet meg kellene majd válni tőle és normálisabb/nagyobb kocsira cserélni, de ezen nem akarok egyelőre gondolkozni... jó kis megbízható kocsi ez, legfeljebb családon belül "adnánk el" ...jobban viselném a tudatot, ha pl nővérem fia használná tanulóautónak, mintha vadidegennek odaadnánk fillérekért egy jó műszaki állapotban levő gépet :K (aki természetesen töredékét sem fizetné meg annak, amit ráköltöttünk)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12) 8th válasza Napfénysüti (#9) üzenetére


8th
addikt

Ha jól és lelkiismeretesen csinálja az ember még pénzt is hozhat a dolog. Magyarország tele van garázsban pajtában porosodó régi NDK autókkal amik tisztességesen felújítva elképesztő pénzeket érnek az osztrák és német veterán börzéken. És időtöltésnek sem utolsó egy ilyen öreg autón dolgozni.

[ Szerkesztve ]

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#13) ncc1701 válasza mephi666 (#11) üzenetére


ncc1701
veterán

Muternál a pincében van egy 94-es F Astrám, valós 180ekm-el. Viszont ez patent állapotban van, hétvégén cseréltem benne olajat, meg kicsit megsétáltattam. Csak szép, száraz időben megy ki a garázsból. Első autóm, valahogy nem akarom eladni, nagyon jó csajokat dugtam benne, a sok szép emlék... :)
Nagybátyám nézte is, még nem igazán látta, csodálkozott, h milyen szép állapotban van. És ha 300-ért ha elvinnék, az már csoda lenne, nem ér semmit sem.

(#14) icemad válasza 8th (#12) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ne is mondd. Első saját autóm egy 91-es Honda Crx volt. (igen, a száguldó koporsó... :D)
Baromi jól megcsináltam, teljesen pöpec volt, csak jött a gyerek, és kicsi lett. Szaros 400 000 forintért adtam el. Most ugyanaz itt Hollandiában 7-8 ezer euró... :O

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#15) mephi666 válasza ncc1701 (#13) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja, vicc árakat mondanának rá: és ezek a gépek garantáltan hoznak-visznek fillérekből... egyszerűen annyit kapna érte az ember, amiért nem szabad eladni :( 5+ éve belföldön voltunk nászúton, akkor 10 nap alatt 2000km fölött tettünk bele és semmi baja nem volt... (és akkor még jött később a vezérléscsere, hogy azzal se legyen gond egy ideig, valamint a hengerfej is odébb volt még pár évvel... új tulajnak erre se lenne garantáltan problémája és ez is egy olyan 100ezres költség, amit nem lehetne belerakni az eladási árba) ...te végül megálltál a +500ban, amit előre bekalkuláltál? használt autókat nézegetve úgy vagyunk, hogy a vételára könnyen rámehetne hónapokon belül, ha olyat fogunk ki :( ...miénket eladva garantáltan nem így járna az új tulaj (épp ezért nyugodtabb lennék, ha családban maradna... vagy majd kivonatom a forgalomból és leteszem szüleimnél a garázsba pár évre)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#16) ncc1701 válasza mephi666 (#15) üzenetére


ncc1701
veterán

Fú, nekem ez az autó már nagyon régen megvan, az első cégautóm volt. :) De anno vettem 400-ért, mikor letipliztem onnan. Ez volt vagy 14 éve legalább. A kocsira került horog, plusz lett hozzá tetőcsomagtartó, így azért megszolgálja az árát. Kecót otthon csinálgatom, mikor valami nem túl nehezet kell hazavinni, akkor arra (is) tökéletes. Horror árakon szállítanak ki néha. Azóta már a 2. autóm nyúzom. :)
Amúgy szerintem az 500e az pont nagyon határeset, ha valaki megbízható vasat akar venni, és nem 1 évre.

[ Szerkesztve ]

(#17) mephi666 válasza ncc1701 (#16) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja én a bömösre gondoltam, hogy a +500-ba belefért-e, amit vételáron felül rá szántál? :) ...mert használtnál gyorsan rámehet azonnal a vételár +1 soron...

astra nálunk 2 éve volt szépen megrakva: elmentünk pár napra lazítani... fél éves fiunk, asszony, anyós, én, babakocsi, horgászfelszerelés, tálca sör, 2 zsugor ásványvíz, hűtőtáska, hidegélelem, ruhák, stb... tetőboxot előtte szereztem be, abba ment minden könnyebb :) babakocsi akkor még a nagy multifunkciós volt, srác a hordozóban volt mellettem anyósülésben... meg lett szépen rakva a kocsi... de volt, hogy tetőcsomagtartón 160x200-as rugós matracot szállítottunk a városban :D (szépen spaniferrel lekötve, amire utána pár héttel szükség is lett vontatáshoz, mert a nagykörúton egy reggel szépen elszakadt a kuplungbovden, majd a pár perc múlva érkező főnököm húzott vele szervizbe...)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) 8th válasza icemad (#14) üzenetére


8th
addikt

Ne is mondd. Azok az autók (Bogár, Manta, Golf 1 GTI, Kadett D GTE, Polski Fiat 125s, Lada 1600, stb...) amiket tizenöt-húsz évvel ezelőtt a braziloknak adtunk oda vasba mert annyira nem kellettek senkinek most működőképes állapotban aranyat érnek. De már a szoci autók is lassan. Álló lámpás nagy polskiból (125s) nincs lassan egy darab sem. Felújítva annyit kérsz érte amennyit akarsz úgy is lesz valaki aki megveszi. Púpos waresz ugyanez. Néhai kelet németek durva pénzeket hajlandóak kiadni egy épkézláb példányért és még csak nem is a minősített veterán autóról beszélünk. Azok ott kezdődnek, hogy 20 ezer euró. A kombi pláne a kupé még ennél is több. Van ennek piaca.

[ Szerkesztve ]

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.