2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Felszálltam a szopórollerre,avagy egy 300 000 Ft-os autóval való szívásom 2.rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előzmény
Előző irományom miatt kaptam kommentben hideget, meleget. De nem baj, mindannyian különbözőek vagyunk.
Azóta pár dolog történt velem, gondoltam megosztom.
Nos a gyors hengerfejcsere nem hozott eredményt, sajnos ugyanúgy szórakozott az autó. A vízhőfokingadozás, bekeményedő csövek, a fogyó víz és a füstölés egyértelművé tette, szopacs van.
Szóval Sanyi komámmal egyeztetve megint nála landolt az autó, de szoros volt az idő, hétfőn vittem az autót, kedden tudta szétszedni, de csütörtökön költözött végleg Győrbe. Elvitte a hengerfejet gyorsan a gépműhelybe, javíthatatlan, a szelepnél van végig repedve. Keresni kell gyorsan valamit. Szerencsére Kecskeméten találtam kemény 15000 Ft-ért hengerfejet.
Kedd este el is hozta Sanyi a hengerfejet, de nem tudtuk – az idő szorítása miatt – gépműhelybe elvinni. Kérdem mi legyen. Letakarítja, átnézi, véleménye szerint jó. Legyen, rakjuk fel, másnem komplett motort, indíthatót találtam Győrbe, legrosszabb esetben eljuttatom oda.
Rá is került a hengerfej, szépen indult, persze új hengerfejtömítést kapott, és 4 új gyertyát is. Pár bosszantó apróság volt persze, miért ne lenne: a kipufogósor tömítésnél 2 csavar bele volt szakadva, azt nem mertük, tudtuk cserélni, mert semmi kiszedő, fúró nem volt már Kecskeméten. A termosztátnál egyik csavar dettó. A leömlőnél kicsit kifúj, valamit ki kell majd találni, a termosztátnál azonban nem szivárog a víz, nincs baj.
Összeraktuk, pénteken pedig indultunk Győrbe, segítettem pakolni neki. Mondtam, hogy én ezzel megyek, akármi lesz, derüljön ki jó-e, másnem otthagyom Nála.
A győri út alatt semmi nem történt, szépen ment oda-vissza az autó, a hengerfej probléma megszűnt. De persze ne legyen az örömöm maradéktalan, a hidrotőkéknek hangja volt. Valószínű régóta álltak. Sebaj, úgyis mennem kell Győrbe Sanyihoz valamelyik héten.
Nos ez meg is volt most a hétvégén. Ameddig Sanyi édesapjával az új szerelőaknáját betonoztuk, Ő nekiesett a gépnek. Kicserélte a hidrotőkéket, szelepszárszimmeringeket, a termosztátnál a beletört csavart kifúrta, és kicserélte a régóta esedékes jobb első ABS jeladót. Ez utóbbi volt a legtöbb idő, mivel gyári volt benne, úgy kellett kifúrni, levágni. Megküzdöttünk vele. Az olajat és a szűrőt is lecseréltük benne, igaz augusztus elején volt olajcsere, de 2 hengerfejlevétel után nem ártott. Eléggé szutykos is volt mit ne mondjak. Vettem egy új sapkát is a kiegyenlítő tartályra.
Nos hazajöttem vele, ABS működik végre, és úgy néz ki jó is lesz. Persze a autópályán egy eltévedt kavics vagy akármi is volt a jobb tükröm burkolatát leverte. Miért is ne gondoltam. Szóval most keresek egy Montrealblau jobbos elektromos tükröt ha van valakinek. Az se baj ha párban van :D Most ha minden jól megy, egyelőre nem akarok csinálni semmit rajta. Beleköltözött a fejembe a gondolat, hogy eladom és belevágok egy másik projektbe, megtetszett ez a felújítgatás. Persze bukok rajta, de ha úgy fogom fel, ez lesz az új hobbim, akkor más a gyerek fekvése, minden hobbi költséges. Pontosan nem tudom mire akarom, vagy egy Audi A6, vagy egy E34 vagy E46, esetleg Mercedes C. Lényeg hogy benzines legyen. Amit máshogy csinálok, hogy esztétikailag nem akarok rá költeni, persze egy polír belefér.

Hozzászólások

(#1) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Egy ilyen sitthordóra minek ölsz pénzt? Ez már szétvan hajtva... Inkább spórolj, és vegyél egy használható valamit...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#2) elektrotank


elektrotank
tag

Nem igazán olvastam bele az előzménybe, inkább csak gyorsan végigtekertem a cikket, meg a képekre rálestem, de mindebből illetve ezt a posztot olvasva, hát eléggé durva a helyzet, vagy csak volt.
Igazából én idén vettem autót ennyi pénzért, de a motorja tökéletes állapotban volt, csupán olajcsere meg az ilyen egyéb szokásos dolgok voltak. Nálam a kasztnival voltak gondok, de azt már nagyjából megcsináltam, illetve volt plasztikai sebésznél is egy kicsit. Én is tervezek írni róla egy cikket.

Kitartást az új hobbidhoz, ha valóban ezt tervezed! :D

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#3) 8th


8th
addikt

"Beleköltözött a fejembe a gondolat, hogy eladom és belevágok egy másik projektbe, megtetszett ez a felújítgatás."

Fel tudok ajánlani egy Kadett GSI kabriót. Lakatolni kell és elektromos baja is volt amikor tíz éve le lett állítva. Pár évre meglenne a napi betevő logout bejegyzésed belőle csak szerintem szegény anyám túl sokat csuklana miatta. :D

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#4) kovbandi82 válasza icemad (#1) üzenetére


kovbandi82
őstag

Ez is használható. Igazából soha sehol nem hagyott ott, hengerfejesen sem, mellesleg többet mentünk vele, mint a Fordal. Ha meg nem indulna ott van a másik autónk akár....amikor nem az asszony bohóckodik vele.

(#2) elektrotank : köszi :)

(#3) 8th kihagyom köszi. Bár Cabrio meg GSI, főleg ha gyári GSI: Ha harmadik autó kellene akkor talán.

[ Szerkesztve ]

(#5) SaGaIn


SaGaIn
senior tag

Imádom, olyan jókat mulatok rajta...

Csak nem értem, miért száll fel valaki önként a szopórollerre, Illetve a haverjait mért szivatja ilyen roncstelep szökevény pofozgatásával ? Én biztos megmondanám öcsém ezek után még egy ilyet ide ne hozz, keress mást akit szivathatsz, vagy olyan árat adnék számlával hogy legközelebb meggondolja mit vesz... :D
Lehet hogy neked ez az év élvezet volt, de azért kérdezd meg a haverokat is, hogy ők is ennyire örültek e neki mikor a berohadt csavarokat kellett kiszenvedni haveri alapon...

Sok sikert a következő projekthez, várom arról is a cikket :)

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#6) ncc1701 válasza SaGaIn (#5) üzenetére


ncc1701
veterán

Azért, mert a haverja kvázi ingyen dolgozik neki. Ha piaci áron kellene ezeket a romokat rendbehozni, akkor azért eléggé mást mutatna a matek. Ha meg a műszakin nem lehetne áttolni kb bármit, az elég hamar meglátszódna a forgalomban is. Sajnos ez nem így van.

(#7) 8th válasza SaGaIn (#5) üzenetére


8th
addikt

Minek vesz valaki 1millió forintért biciklit? Minek épít valaki félmillióért PC-t? Minek vesznek emberek félmillióért fényképezőgépet? Mindenkinek kell valami hobbi. Vagy, hogy úgy mondjam mindenki másképpen hülye. Neki ez a kattanása. Másnak meg más.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#8) kovbandi82 válasza SaGaIn (#5) üzenetére


kovbandi82
őstag

Senki se dolgozik ingyen Nekem, most legutóbb sem fogadtam el, de persze nem is annyiért mint másnak. De mondjuk mint olvastad, legutóbb Sanyinál betonoztam. Most akkor ennyi erővel ki menne el Kecskemétről Győrbe betonozni önköltségen haveri alapon? Mert mint látom Te nem, de én igen, ha nem csinálta volna az autót akkor is. Erről szól ugye a barátság. Majd Te meg a kőmüvesnek tolnád a pénzt legközelebb. Pilu is építkezik, Nála is amikor tudok falat pakolok, lambériázok etc etc. Vagy motort cserélünk neki, mert idén a harmadikat rakta bele a gépbe. Mindenki mindenkinek úgy segít ahogy tud, mindig van amiben tudjuk támogatni egymást, számíthatunk egymásra. Ez a story nem arról szól, hogy csak nekem adnak valamit, ugyanúgy megy a dolog visszafele is.
Mellesleg a Fordban 6 éves korában amikor cseréltük a hátsó lengéscsillapítókat, ugyanúgy be voltak rohadva a alsó csavarok. Azokat is vágni kellett. Szóval akkor azt is dobtam volna el?
Jah, és szerencsére egyikünk se olyan, hogy megijedjünk egy beszakadt vagy belerohadt csavartól szakmánkból adódóan. Nem a problémát látjuk, hanem egy feladatot, amit meg kell oldani, amiből tanulhatunk.

(#6) ncc1701 pont az a lényeg, hogy ne kelljen áttolni a műszakin, de gondolod észrevetted, nem csak tákolgatom......

[ Szerkesztve ]

(#9) Napfénysüti válasza 8th (#7) üzenetére

Ebben mondjuk van valami, nálam pont a bringa a hobbi. :)

Ez az autó felújítás is egy érdekes dolog. De ha jól és lelkiismeretesen csinálja az ember akkor miért ne? Legalább nem egy újabb kotvadék "olcsó" BMW lesz.

Més que un club!

(#10) ncc1701 válasza kovbandi82 (#8) üzenetére


ncc1701
veterán

Tiszteletre méltó kivétel vagy, h foglalkozol vele, és bütykölöd. Akár még hobbid is lehet. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.