Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tüzi


Tüzi
(addikt)

ezt csak úgy itt hagyom
[link]
meg ezt
[link]
meg ezt
[link]
meg ezt
[link]
meg egy banálist
[link]
kb 5 oldalt tudnék megtölteni ilyen linkekkel, betegségekkel, stb.
csókoltatom a covid rettegőket.
meg a cégeket is...

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#2) MongolZ válasza Tüzi (#1) üzenetére


MongolZ
(addikt)

Nagyon gáz, amikor évtizedek, évszázadok óta jelen lévő vírusfertőzéseket (amelyek egy jó részére egyébként van védőoltás is) hasonlítasz össze egy olyan vírussal, amelyik konkrétan 4 hónapja fertőz.
Köszi, nem kell linkelgetni semmit, nagyon jól ismerem a magyar egészségügyet, a betegséggel kapcsolatos kutatások nagyon nagy részét elolvastam, tisztában vagyok azzal, hogy miről beszélek, nagyon korai stádium óta követem az eseményeket.
Azok, akik ezt elbagatellizálják, a szaktudásuknak hiányát mutatják meg.

Csak úgy költői kérdésként: Szerinted ha ez annyira lóf*sz lenne, Kína beáldozta volna 3+ havi gyártását? Nehogy azzal gyere, hogy a halottak száma kevés, mert Kína saját maga mondja, hogy a számokkal ne foglalkozzunk, de az arányok jók... (olyan 20-50x-es eltérés van a valósághoz képest)
Olaszországban úgy egyébként látod, hogy mi történik? Hány halott van egy nap?

[ Szerkesztve ]

(#3) MongolZ


MongolZ
(addikt)

Egyébként a cikkre reagálva, ezek mind nagyon szép gesztusok.

(#4) vicze1 válasza Tüzi (#1) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Igazad van irtsuk ki a Föld lakosságának 2-5%-át 1év alatt problem solved...
Mit neked 140millió-350millió hallott.

(#5) doooo válasza Tüzi (#1) üzenetére


doooo
(őstag)

Mennyire gáz még mindig játszani a hallhatatlant és sérthetetlent, amikor a vírus már szó szerint itt van...

(#6) Sinesol válasza Tüzi (#1) üzenetére


Sinesol
(addikt)

A hozzád hasonló ostobák miatt tartunk itt.

(#7) Balika911 válasza MongolZ (#2) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

"Azok, akik ezt elbagatellizálják, a szaktudásuknak hiányát mutatják meg."

Még csak szaktudás sem kell hozzá. Hétköznapi embereknek szóló írásokkal van tele a net, sok közülük első körben válaszolja meg a "miért nem engedjük szabadjára", "miért nem csak az öregeket zárjuk el" és hasonló kérdéseket.

(Erre aztán tipikus reakció, hogy a mainstream média hazudik.)

[ Szerkesztve ]

(#8) vicze1 válasza Balika911 (#7) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Jup ez 150 ország és a WHO koordinált összeesküvés. :)
Nekem a legviccesebb a dologban, hogy WHO linkeket rak be, mikor a WHO nyilvánította világjárványnak és jelenleg legfontosabbnak a leküzdését. Oh well...

(#9) Tüzi válasza MongolZ (#2) üzenetére


Tüzi
(addikt)

És te látod, hogy Németországban (0.2% se) mi történik?

Te látod, hogy az olasz Európa legöregebb nemzete?
Látod, hogy az északi részen ahol a népsűrűség kb négyszerese a magyarnak, ott van a fő góc? Össze tudod vonni a két _tényt_, és annak tükrében vizsgálni, hogy legfőképp a 70+ évesek vannak veszélyben? 14 év alattiakra gyakorlatilag ártalmatlan, a 18-45 közöttiekre meg 0.3-0.7% (se).
Látod, hogy az olasz milyen? Simán leszarták a legalapvetőbb szabályokat is, és simán mentek az éves influenzából még ki sem gyógyult nagyfaterhez a kórházba.
Tudod, hogy az olaszoknál milyen a családmodell?

Egy szóval nem mondtam, hogy bagatellizálok, csak próbálom helyén kezelni a dolgokat.
5 hónap alatt 8-9000 emberről beszélünk. És kínában már lecsengőben van.
Másba meg hetente többen halnak bele...
Csak a covid elért nyugatra, és ezért hírértéke van.
Más meg nem ér el nyugatra, ezért hírértéke sincs.
Amikor a sars előjött kínában, néhány híradóban megemlítették, oszt' csocsi.
Az afrikai ebolajárványról sem volt egy kurva szó sem.
És a hülyeség most már engem is elért, mert elmentem két boltba is, és nem kaptam tejet.

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#10) Tüzi válasza vicze1 (#4) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Ha Neked ennyi jött le, akkor szerintem ne írj nekem ebben a témában többet.
Köszi

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#11) EclipseGT


EclipseGT
(addikt)
LOGOUT blog

Nálunk az általános iskolában egy kicsit idős a tanárok ~2/3-a. Nagy részüknek sajnos a kréta is kisebb kihívás, mert nem mozognak túl otthonosan a digitális világban.
Épp a héten álltam neki gőzerővel összedobni egy interaktívabb rendszert, ahol a leckék alatt meg is lehet beszélni a dolgokat, van külön osztály chat, stb.
Kb. annyira bonyolult a használata, mint egy facebook-nak.
Sokan szenvednek szülő oldalon is a krétával, mivel telefonon sajnos nem az igazi, PC meg vagy nincs, vagy nem értenek hozzá. Ez megoldja ezt a gondot is.
Próbálom segíteni őket, ahol tudom.

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#12) Elf válasza EclipseGT (#11) üzenetére


Elf
(csendes tag)

Nálunk a Discordot használják.
Fura amikor belép a tanár és a Discord kiírja hogy GLHF :)

(#13) vicze1 válasza Tüzi (#9) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Hát igen a hülyeség is elég sok embert öl meg és úgy látszik te különösen veszélyeztetett vagy, jobb ha vigyázol. ;)

(#14) janeszgol válasza Tüzi (#9) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Nézd, én is szkeptikus vagyok picit, mármint furcsállom, hogy most jött elő ez a vírus. De vegyük komolyan, abból gond nem lehet.
Engem inkább a gazdasági hatások sokkolnak. 2019-ben ha valaki azt mondja nekem, hogy megáll majd az országunk, az emberek hetekig otthon maradnak, vállalkozások csődölnek be, gyárak állnak le, több százezer munkanélküli várható pluszban, szinte minden üzlet bezár, akkor nem hittem volna el. Ha még azt is hozzáteszi, hogy mindez 2020-ban, duplán kiröhögöm. Erre tessék.

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#15) Fehér Farkas válasza Tüzi (#9) üzenetére


Fehér Farkas
(aktív tag)

A halálozási aránya kicsi, a haláltól nem kell félni. Persze sokan attól félnek, de ha emiatt maradnak otthon és nem terjesztik, már az jó.
Mitől kell akkor félni. Az idősebb rokonoknak jogosan. Két hetes karanténba sincs kedve senkinek mennie távol az otthonától, krákogó vadidegenek közé. Főleg akkor nem, ha valakinek több az értéke egy 35nm2-es panellakásnál és egy cserép virágnál meg akváriumnál.
Elveszhetnek a munkahelyek, a fizetés zuhanhat, a termékek, szolgáltatások drágulhatnak, akadozhatnak, gyakorlatilag gazdasági szar ütne be (fog beütni).
Nekem ez épp elég indok, a megdögléstől félek legkevésbé.
Hogyan lehetne ezt legkisebb mértékűre visszafogni, ha a sok marha otthon bírna maradni pár hétre. Ezt akinek van pár agysejtje, mint nekem és néhány más embernek, végig tudom gondolni, elvégre le is írtam ide, itthon is vagyok. A többi marhának átlagban viszont nincs ennyi esze, így mással nem lehet otthon tartani csak azzal, ha korlátok között de kicsit beszaratjuk őket, hogy belehalnak, hogy éhenhalnak, hogy nem lesz klotyópapír. Ezek túlzások, de így talán otthon lesznek és a probléma mérsékelten lezajlik.

Az meg k... idegesítő, hogy míg van aki odafigyel mindenre és tesz is érte minimalizálja a veszélyt, mások csoportokban flangálnak az utcán, mert se iskola, se meló, jó idő van és de kurvajó most ez így. Nem baj, majd abban a fóliázott helységben is lehetnek ilyen örömteli pillanataik. A gond csak, hogy ezek a felelőtlenek azokat is viszik magukkal akik próbálnak vigyázni.

Ha mindkeni úgy állna hozzá, hogy ez tök veszélytelen, mert kicsi a halálozási ráta, akkor olasz szintre esnénk, hullana az idősebb, meg a fiatalabb is aki a megtelt kórházak miatt nem kap ellátást.

Persze az egészen gennyesre keresi magát a média és a politika is másodlagos elemként, de most azzal ne foglalkozzunk, ők min nem keresik magukat azzá...

[ Szerkesztve ]

(#16) Sinesol válasza janeszgol (#14) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Szerintem nem annyira furcsa, igazából már jó ideje nem volt komolyabb járvány, miközben ha megnézzük, akkor azt látjuk, hogy az egész történelmet végigkísérték a járványok. Tanulópénznek is jó, hogy kicsit felébredjen a világ, lássa, hogy mennyire sebezhető a rendszer és kidolgozzon valamiféle protokollt hasonló esetekre, mivel lehet legközelebb mondjuk a feketehimlőhöz hasonló cucc szabadul el. Belegondolni is rossz, mennyien halnának meg, ha ez a járvány is hasonlóan veszélyes lenne és ugyanigy elterjedne, csak mert senki nem veszi komolyan.

Amugy oké, hogy a halálozási aránya ennek nem olyan nagy, de attól még egy potenciális tüdőgyulladás nem túl kellemes fejlemény, erre meg jó esélyük van fiatalabbaknak is.
Plusz a virus közeli rokonjárványait (Sars, Mers) vizsgálva azt látták, hogy a felépültek vérzsirtartalma tartósan magas maradt, plusz nagy eséllyel szenvedtek később keringési betegségekben.

[ Szerkesztve ]

(#17) Fehér Farkas válasza EclipseGT (#11) üzenetére


Fehér Farkas
(aktív tag)

Itt Face messengeren megy az oktatás. Ezt tudják kezelni a gyerekek, tanárok. Nem jó, de működik. Aki szelfit tud küldeni az tud oktatni is rajta keresztül. Erre a pár hetes időre megteszi.
Valami hasonlóan működő rendszert kell építeni a digitális oktatáshoz, mert az emberek ehhez vannak szokva. Nem tudom a Kréta milyen, de ha nem tudják használni akikor valószínű nem ilyen és amiatt nem tudják használni (mert bonyolult nekik, nem elég facebookos a működése).

(#18) kymera


kymera
(senior tag)

Hát ...... a kommenteket olvasva elég nagy a sötétség a fejekben ! (némelyikben)
Csupán 2-3 hetet kellene otthon ülni és nagy eséllyel ennyivel megúsznánk a dolgot - de neeeeeeem , mindíg vannak "hero"-k akik hallhatatlanok és jobban tudják hogy mi a "stájsz " :(((

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#19) EclipseGT válasza Fehér Farkas (#17) üzenetére


EclipseGT
(addikt)
LOGOUT blog

A Kréta nem oktatásra való. Arra teljesen alkalmatlan. Gyakorlatilag küldenek egy privát üzenetet, hogy mi a lecke és pont.
Meg esetleg valaki berakja a Házi feladatok menübe.
Ezért csinálok egy kicsit interaktívabb oldalt.
Fapados elrendezés, hogy mindenki könnyen tudja használni, szépen kilistázza osztályra bontva a leckéket, lehwt is kérdezni mindegyik alatt, amit mindenki lát, stb.
Voltak olyan kommentek a face csoportban, hogy "nem tudom számítógépre letölteni a krétát, mert itt nincs play áruház"...
Szóval ezek miatt álltam neki. Sok helyen van baj sajnos.

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#20) janeszgol válasza kymera (#18) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Gyakorlatilag egy emberről beszélsz. Akkor miért fogalmazol többesszámban?

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#21) Juhaszatti válasza Tüzi (#9) üzenetére


Juhaszatti
(őstag)

Ha már Németországgal példálózol, nézd meg azokat az eseteket is, amik már valamilyen módon lezárultak. 28% halállal végződött náluk eddig.

Ami nyilván sokkal alacsonyabb lesz a végére, hiszen tovább tart valakit gyógyulttá nyilvánítani mint halottá, de jól jelzi, hogy az esetek igen nagy százaléka komoly ellátást igényel.
És megint elértünk oda, hogy az egészségügy leterhelése a legnagyobb veszély. Nem mindegy mennyien kapják el egyszerre, mert az sem mindegy hogy 1000 ember X%-át kell kórházban ellátni, vagy milliónyi ember X%-át. Ha nem kapnak az emberek orvosi ellátást, mert "nem jut", mindjárt rosszabbak lesznek a számok időseknél, és fiataloknál is.
Nem az a lényeg, hogy közvetlenül mennyien halnak bele..

(#22) vicze1 válasza Juhaszatti (#21) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Most ezt olyannak mondod, aki a dohányt likelte banális egészségügyi kockázatnak, egy gyorsan terjedő vírussal szemben. Szerinted bármilyen érved meggyőzi? :)

(#23) kymera válasza janeszgol (#20) üzenetére


kymera
(senior tag)

Talán olvasd át újra és értelmezd :)

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#24) Cerebellum válasza Tüzi (#9) üzenetére


Cerebellum
(őstag)

Írtam ide egy 650 szavas reakciót a szűklátókörűségedre. Aztán rájöttem, hogy a vaknak mindegy, hogy az ember kacsint vagy bólint.

[ Szerkesztve ]

A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.