Hirdetés

2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Duree


Duree
veterán

Fenemód vicces árak egy középkategóriás cégtől, vagy inkább alsó közép.

duree54

(#2) Balika911 válasza Duree (#1) üzenetére


Balika911
félisten

Ezek olcsóbban nyitnak, mint a megfelelő méretű LG A2.
(Ausztráliáról van szó, idei LG indulóárak: [link])

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete HTPC ház eladó, új állapot

(#3) bayarena válasza Duree (#1) üzenetére


bayarena
aktív tag

Egy havi ausztral raktarosi fizetesbol meg lehet venni az X9 65-os valtozatat.

Nem olyan draga.

(#4) bteebi válasza Duree (#1) üzenetére


bteebi
addikt

A Hisense tévéi egyáltalán nem rosszak. Nekem otthon egy 65U8QF figyel. Túlzás lenne állítani, hogy hibátlan, de szép képe van, remek kontraszttal. Az ár meg majd normalizálódik...

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#5) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Lassan - mivel a tévék vastagsága nem lesz már 1-2cm-nél több, és nem lesz semmi káva - el kell gondolkodni azon, hogy a hangszórókat inkább külön gyártsák le és csomagolják a tévé mellé és aki ezt akarja használni az pl. mellé teszi vagy ha asztalra teszik akkor mondjuk fel lehessen csiptetni vagy akasztani a tévé hátuljára. Mert ez a kínszenvedés, ahogy megpóbálják a fizikát megerőszakolni kicsit gáz.

(#6) blumen1985


blumen1985
újonc

Kínai...akkor se kellene ha ingyen adnak. Huawei, Xiamoi, Oppo, OnePlus, Hisense....mind szemét.

(#7) Cs1csó válasza blumen1985 (#6) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Apple telefonokat is kínában csinálják.

(#8) zetor2000 válasza blumen1985 (#6) üzenetére


zetor2000
senior tag

Melyik termék nem kínai?

Ha kihagyod Kínát az életedből, eléggé kovász lesz a helyzeted.
Ruházat, mikroelektronika, alapanyag, élelmiszerek stb. jó része onnan érkezik.

Amúgy az OPPO és a OnePlus csak márkák, nem önálló entitások, vagy csak korlátozott mértékben.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#9) bteebi válasza blumen1985 (#6) üzenetére


bteebi
addikt

Korrekt, jól megalapozott, explicit hozzászólás, nem lehet vitába szállni vele. :R

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#10) headhunter válasza blumen1985 (#6) üzenetére


headhunter
addikt

(#11) Timer válasza blumen1985 (#6) üzenetére


Timer
addikt

Harmadik hozzászólásnak ezen a fórumon éppen elég karakán. De legalább ordas nagy f@szság. Derék teljesítmény, így tovább a legenda rangig!

[ Szerkesztve ]

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

(#12) blumen1985 válasza Cs1csó (#7) üzenetére


blumen1985
újonc

Micsoda hozzászólás. Hatalmas szakértelemmel mögötte.

(#13) blumen1985 válasza zetor2000 (#8) üzenetére


blumen1985
újonc

Mondjuk amit Taiwanban, Szingaprúban, Vietnámban és még sorolhatnám.

A kommentem nem arra irányult, hogy a Kínában való gyártást minősítsem, hanem maga a kínai gyártást, ami mögött kínai R&D meg kínai szakértelem van.

(#14) blumen1985 válasza Timer (#11) üzenetére


blumen1985
újonc

Cáfoljad meg ha nem értesz egyett a kínai termékek minőségével. Mint fentebb is írtam, nem a Kínában folyó gyártást minősítettem, hanem a kimodnott kínai márkákat.

CRRC-ről halottál már? S azt tudod, hogy annyira minőségi terméket gyártanak, hogy 3 éve képtelenek egy nyugati országban hitelesíteni az általuk gyártott termékeket? Pl. mert képtelenek a fékrendszerről bármilyen tanúsíványt felmutatni? Lehet Kínában nem gond, amennyiben nem tud lefékezni 600km/h-ról, mert a kínai állam úgyis eltusolja de itt nem.

Ugyanez a gond mindenhol a kínaival...a consumer termékekikkel is.

(#15) Timer válasza blumen1985 (#14) üzenetére


Timer
addikt

Te állítottál valamit, úgyhogy itt maximum neked kell bizonyítani az állításodat, méghozzá tényszerűen. Kutyát nem érdekli itt egy közlekedésipari gyártó termékeinek általános minősége, konzumer elektronikai márkákat hoztál, azokról szólt a légből kapott megállapításod, nem a kínai fékekről.

Az elmúlt 6 évben csak OnePlus telefonom volt, a legutóbbit például éppen 3 éve használom, és ha hiszed ha nem, semmi baja. Családban is van egy pár évek óta, ismerősöknél is van jónéhány évek óta, egyik sem volt szervizben. Sony mobilosként elhiszem, hogy nehéz megemészteni, hogy dupla árat fizettél mindenért, és igazolni kell valahogy önmagadnak, de ezért kár teleszemetelni egy fórumot blődségekkel olyan brandekről, amelyekről jól láthatóan fingod nincs. És mielőtt kérdeznéd: nekem viszont volt Sony-m, ötből három volt szervizben, még garancia idő alatt, úgyhogy nem kell papolni a nagy japán minőségbiztosításról meg K+F-ről, mert lóf@sz a köbön ma már az is. Nem a kilencvenes éveket éljük, amikor ez még valóban számított.

XIAOMI robotporszívó 4 éve van itthon, hiba nélkül. Két darab légtisztító 3, illetve másfél éve, hiba nélkül. Kisebb dolgok a márkától egy raklappal van kábé a családban (izzók, lámpák, kamerák), szintén hiba nélkül. Egyedül a MIUI az, ami szerintem egy hulladék, de sokaknak az is megfelelő. A termékek gyártási és tervezési minősége általában véve simán hozza a konkurens gyártókét, sőt. Emlékeim szerint nem náluk gyulladtak ki az akkuk, és nem az ő telefonjaik kapcsán indultak csoportos perek nem teljesülő marketing ígéretek miatt (Sony AQUA sorozat, Samsung Galaxy S22 throttling, iPhone 4 antenna-gate, iPhone 6 bendgate, több generációnyi iPhone esetén egyaránt jelentkező, silány minőségű akkuból fakadó kikapcsolgatás hidegben, ugyebár...)

Huawei MediaPad M5 is van itthon, érdekes módon pont nem akar az se tönkremenni, pedig már két éves elmúlt. Egyetlen fokkal sem rosszabb a minősége, mint a szintén itthon is megtalálható Samsung Galaxy Tab-nak. Egyik cégemnél, ahova bedolgozok, egy időben Huawei Y5-öt osztottam ki a kollégáknak céges telefonnak. Na, az nem a készülék paletta teteje volt, de a kiosztott 19 darabból egyetlen egy darabbal sem volt gond, azért cserélték végül őket idén tavasszal, mert flottában kaptak újabbakra ajánlatot. Még az akku is egész jól bírta a legtöbb mobilban, pedig nem voltak kímélve.

Szóval, ezek itt szimpla tények. Amit meg te írtál, az szimpla fröcsögés...

[ Szerkesztve ]

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

(#16) janeszgol válasza blumen1985 (#14) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Én megcáfollak. 2013 és 2020 között Huawei fan voltam. Semmi nagyobb bajuk nem volt minőség terén, mint a többinek. (P7 random hátlaprepedés, P8 BT és Wifi halál.)

(#17) Cs1csó válasza blumen1985 (#12) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Timer és Janeszgol

:DDD :C

(#18) zetor2000 válasza blumen1985 (#13) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ezt a Taiwan dolgot ne emlegessed egy kínainak... :) és a tajvaninak se nagyon. :D

A birtokomban van egy Xiaomi Mi Air 13" 2017es laptop, 6. gen. i5 / 8GB ram / 256GB SSDvel.
Azt kell mondjam, összeszerelési minőségre nincs panasz. Akku tavalyig bírta, akkor rendeltem másikat bele. Innen nézve hibátlan.
Ezen felül volt 3 Xiaomi telefonom, azok meg annyiba kerültek, hogy jobb nem felhozni az árát, de a minőségükkel sem volt bajom. Sőt... az első, amit használtam tőlük, egy Redmi Note 2 vagy 5-6 éve, az olyan patent volt, mint semelyik másik. Az értesítési ledje teljesen átszínezhető volt, kék, ha sms, zöld, ha email, piros, ha akármi. Vagy megmondtad, hogy mi milyen színű legyen. Ilyen ma már nincs, vagy nagyon hallgatnak róla. Emellé cserélhető akku, mert a hátlap lepattant, és hozzáférhető volt az akku. Ilyen sincs már.
A Redmi Note 4X-em is hibátlan volt, amíg össze nem törtem :) De fillérekből lehet javítani. Az egész telefon 45E volt, 4E volt a kijelzőcsere (megrendeltem és kicseréltem). Hamár, akkor akkut is kapott, valami 3500 pénzért.
Kollegámnak Mi 2ese van, az is egész jól javítható. Abban kijelzőt és akkut kellett cserélni ~4év után.
Ezek ilyen MTK és Snapdragon procis cuccok, amiből az MTK az kínai fejlesztés, van belőle "minta" - megveszed, összerakod, telefon lett.Kell rá mókolni valami droidot, és kész.
A Snapdragon meg olyan, hogy mindenki vehet belőle, csak tervezd meg a panelt. Van támogatás, meg minden, csak nem a kezdő játékosok terepe.
A laptop meg olyan, hogy amiben nem intel van, abban amd van. Baj akkor van, amikor szóbaáll veled a cpu-t értékesítő, mert akkor indíthatsz egy alaplap tervező izét, amibe rettenet munkaóra belemegy, és a végén a gyártósoron megkapod a panelt. Leteszteled, még működik is. Na, akkor csomagold be értelmes burkolatba, használható formába.
Ez megy a Xiaominak.

De van egy hétköznapi termékem, ami nem tudom, talán nem Xiaomi, de valami almárka lehet, de legalábbis ilyen divatos kínai. Ez egy 90Fun bőrönd. Nem volt 20 ropi, hogy nálam van. Imádom, mert kicsi, a repülőgépeken van, hogy elmegy kézipoggyásznak - ez társaságfüggő, de remekül pakolható, jól gurul. Ez is kínai fejlesztés / gyártás.

Ha megnézed a legyártott dolgok nagyját, ami értelmes és nem az űbergagyi kategória, akkor rá kell jöjj, hogy nem rosszak a kínai termékek.

Ragasztóanyagok:
Olyan LCD szigszalagjaik vannak, hogy csak lesel. Fillérekért. Kijelzőjavító gépek ~99%a kínai, mert ott készülnek. Forrasztóállomás? Bláh... hakko, yihua... ésatöbbi. Ezek olyan dolgok, hogy ők találták ki, ők gyártják. Lehet, hogy nem találkozol velük, de vannak.

Kamera:
HikVision / Dahua. Az első a legnagyobb, a második a második legnagyobb kameragyártó. Idehaza van egy Dahua, 4K streamet és fHD streamet is tud, a preview stream mellett. Beépített infra, 30 méterig, vandálbiztos házban.
Isminek HikVision kamerarendszere van, annyiból nem építhető ki azzal vetekedő alternatíva. ~200-250E volt, 4 db fHD Wifi kamera (ami tud vezetékes is lenni, PoE képes) és egy 8csatornás IP rögzítő. Mindez ~3-4 éve. Éjjel-nappal működik, telefonos appal.

Ledszalag? Európai szerintem nincs is. :)

De nem sorolom, mert felesleges. Kínát nem szabad leírni, csak óvatosan kell hozzájuk állni. Üzletileg meg pláne. A minősége meg olyan, amilyenre be tetszik fizetni. Olcsó - akkor nem annyira jó (lásd 5-600Ft os pólók), ha van pénzed, akkor meg Pro. Lásd DJI drónok / gimballok.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#19) blumen1985


blumen1985
újonc

Rendben, köszönöm nektek a válaszokat! Mindenki teljesen meg van elégedve a kínai termékek minőségével persze azon az alap szintén amennyire a tudása engedi.

(#20) Timer válasza blumen1985 (#19) üzenetére


Timer
addikt

Szóval semmi konkrétumra nem számíthatunk tőled továbbra sem, de egy kis személyeskedésre azért futotta. Úgy néz ki, a te tudásod ezen az alapszinten csak ennyit engedett...

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

(#21) alaves


alaves
őstag

A dolog lényege az, hogy a belépő OLED kategóriában ki lesz az olcsóbb és elfogadható minőségű: Hisense vs. JVC

LG OLED55C11 [Philips 55OLED754, LG OLED55B7V] * Creative Cambridge SoundWorks 4.1 Speaker System FPS1600 * Sennheiser HD 230

(#22) Cs1csó válasza Timer (#20) üzenetére


Cs1csó
félisten

:C :DD

(#23) zetor2000 válasza blumen1985 (#19) üzenetére


zetor2000
senior tag

Kína jóideje olyan termékeket gyárt, amilyet kérnek tőle.
Ha kell, van olcsó (filléres), nyilván olyan anyagminőséggel, amilyennel. De ha van pénz, akkor első osztályú a cucc.
Nem tudom, milyen termék az, amelyik neked megfelel, a használható kínai cuccok jellemzően pariban vannak tudásban a konkurensekkel, de jellemzően olcsóbbak.
Van pár termékkör, amivel meg egyszerűen nem tudsz versenyezni, mert nem tudod olcsóbban kihozni, mint ők.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#24) blumen1985 válasza Timer (#20) üzenetére


blumen1985
újonc

Ez csak természetes :DD

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.