Hirdetés

2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) anaqer


anaqer
veterán

Egyszer egészen bizonyosan megértem majd ezeknek a routereknek a consumer szegmentbeli létjogosultságát... de az nem mostanában lesz.

300Mbps egy telós / tabletes / tartalomfogyasztós laptop kliensnek még 2019 végén is bőven elég - ha meg ennél komolyabb sávszél kell otthonra, akkor már felmerülnek kapcsolatvesztés elleni, meg biztonsági, meg latency igények is, és akkor még mindig inkább kihúzod a kábelt.

Persze tagadhatatlan, az adatlapon tök jól mutatnak ezek a számok. :P

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#2) Patice válasza anaqer (#1) üzenetére


Patice
nagyúr

És ha minden wifin csatlakozik és van 20-30 kliens, akkor nem kellenek ezek a speckók?

Amúgy nincs WP3, de az Intel proci meglepett...

[ Szerkesztve ]

Otthoni (média)hálózat beállítása? --> Küldj privátot! :)

(#3) [K2]


[K2]
csendes tag

Remek Intel procival, aztán majd meg-megtorpan, mint a UPC Connect Box :C

[ Szerkesztve ]

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito"

(#4) Somatom válasza anaqer (#1) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Nekem egy Archer MR200 -am van. 750 -es, ac -s Wifije van! Az 733mb/s -t jelent. Ez ám a sebesség! Na, ehhez van rajta 4db 10/100 -as Lan port, meg egy 150 -es modem. Ezek összesen sem tudnak 733 -at, még elméletileg sem. :F

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#5) anaqer válasza Patice (#2) üzenetére


anaqer
veterán

20-30 kliens...? :F

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#6) Cifu válasza Patice (#2) üzenetére

A Wifi nem full duplex kapcsolat, szóval ha 20-30 klienst te rákapcsolsz ennek a wifijére, majd egymás között nekiállsz mondjuk fájlokat másolgatni, a beígért sebesség töredékét láthatod maximum.

Szóval jah, ez megint csak marketing... :U

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#7) Cifu válasza [K2] (#3) üzenetére

Especiel ahhoz nincs sok köze. A Connect Box (alias Compal CH7465LG) ugyanis Intel Puma 6-os SoC-al bír, aminek az alapja a Texas Instrumenst hálózati részlegének felvásárlásakor került az Intel tulajdonába, és raktak bele Intel Atom x86-os CPU-t.
Ebben a TP-Linkben viszont az Intel által 2015-ben felvásárolt LantIQ cég GRX365-ös SoC-ja van, amelyben MIPS architectúrára épülő CPU található.

Szóval két teljesen különböző alapokra építkező SoC-ról van szó...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#8) Alex91 válasza anaqer (#5) üzenetére


Alex91
nagyúr

A multkor szamolgattam, hogy mi is log a routeremen. Ugyhogy semmi tulzas, ennyi siman lehet egy haztartasban...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9) Cassi


Cassi
senior tag

"mint nevükből is sejthető, az Archer AX1500 és az AX3000"

Nem, a nevük "Archer AX10" és "Archer AX50", az AX1500 és az AX3000 a sebességjelző. Ne keverjük már a kettőt, ez egy szakmai fórum. Idővel több különböző AX3000-es routere is lehet a cégnek, ahogy például több AC1750-esük is van.

(#10) [K2] válasza Cifu (#7) üzenetére


[K2]
csendes tag

Köszönöm az infót, akkor ez így kétesélyes, hogy mit is fog tudni, mivel sok adat nem lelhető fel erről a SoC-ről.

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito"

(#11) Akula


Akula
őstag

jól néz ki. de sajnos csak ennyi.

(#12) Janus27


Janus27
tag

Olyan jókat tudok röhögni ezeken a sebességértékeken :C
Árulja már el nekem valaki, hogy mi értelme van a több gbites kimeneti értékeknek ha a bemenet max 1gbit????

(#13) woodworm válasza Janus27 (#12) üzenetére


woodworm
veterán

Ha elkezded piszkálni a különböző szabványokat, akkor jó ha a gyakorlatban a felét tudják a névértéknek (usb, pci, sata). Az ethernet még elég jól állít ebből a szempontból.

(#14) kali válasza Janus27 (#12) üzenetére


kali
legenda

Egyrészt nem csak LAN <-> WLAN kapcsolatban kell gondolkodni, hiszen nem rossz dolog összekapcsolni a router által a wifi képes eszközöket a kábel kihagyásával, másrészt a wifi esetén - ahogy előttem is írták, ez más technológiákra is igaz - a kapcsolat maximális sebessége nem egyenlő a átvihető maximális hasznos sebességgel.
Ha a fentieket átlátod, akkor nem fogsz rögöni, mert érteni fogod az okokat.

(#15) Janus27 válasza kali (#14) üzenetére


Janus27
tag

:kali
Tudom persze, hogy jó dolog összekapcsolni Wifi-n a különböző eszközöket, ez evidens. Viszont ezzel az "összekapcsolással" még többet buksz a maximális sebességből...
Véleményem szerint először inkább a vezetékes sebességet kéne megemelni és utána az "elméleti" wifi adatátvitelt. Vezetéken a közelébe tudsz jutni akár a 10Gbit-nek is, de mutass nekem olyan wifi adatátvitelt ami akár csak az 1Gbitet eléri?! Ha a 2 gép/eszköz egymás melllett van 10 cm-re a routertől, akkor se!!!!!!
Úgyhogy ez az egész csak marketing bullshit!

: woodworm
Nem értem mit akartál kihozni ebből a hozzászólásból. Az addig rendben van, hogy minden szabvány kevesebbet tud a gyakorlatban mint elméletben, de ezzel az általam leírtakat nem cáfoltad meg. Soha nem fog egy eszköz nagyobb sebességet kipumpálni magából wifin, mint amit vezetéken keresztül kap.

(#16) kali válasza Janus27 (#15) üzenetére


kali
legenda

Wifi által is simán megoldható a gigabites net maximális átvitele, a router ajánlós topikban találsz rá gyakorlati tapasztalatot és még csak túl közel sem kell lenni egymáshoz az eszközöknek.
Részben ez a lényege a minél gyorsabb wifi kapcsolati sebességnek, hogy annál kevesebbet bukj az elvárthoz képest, vagy semennyit.
Router tekintetében nincs még sok értelme kábelen az 1 Gbps-nál gyorsabb átvitelnek, mert egyik szolgáltató sem ad 1 Gbps-tól gyorsabb netet, a Telekom is úgy adja a 2 Gbps-ot, hogy 2 * 1 Gbps.
Nincs ebben olyan sok marketing, amit ráírnak, azt tudja, csak érteni kell a módját és az okokat.

[ Szerkesztve ]

(#17) woodworm válasza Janus27 (#15) üzenetére


woodworm
veterán

Repeaternek használok egy ac1200-as eszközt, 100-as lan portokkal. Az 5GHz-es sávon kapcsolódik, és mindkettőn szór. A mért sebesség minkét sávon meghaladja a 100-at, azonos helyiségben eléri a 150 Mbitet.
Valamelyik routeres topikban kísérletezett egy topiktárs a 160MHz-es csatornaszéleséggel, 1733-as linken gigabites sebességgel másolt.

link

[ Szerkesztve ]

(#18) Janus27 válasza kali (#16) üzenetére


Janus27
tag

Azért ezt megnézem magamnak az ajánlós topikban...
Elég jó eszközeim vannak mégis alig tudok 150mbit fölé menni wifin keresztüli adatátvitelnél, bár mondjuk nem kismásfeles panelban lakom :)
Router tekintetében pont azért lenne értelme gigabit fölé menni, mert vezetéken lehet stabil sebességet elérni, most meg ha túl akarsz lépni "gyakorlatban" a gigabit-en akkor még vehetsz plusszba switch-et is. Amúgy a gigabit+-nak nem az internet sebesség oldalról van értelme (kit érdekel hogy 2 perc vagy 4 perc 20Gigabyte-ot letölteni), hanem a helyi hálózati kommunikációnál.

(#19) leviske


leviske
veterán

"4 darab gigabites LAN és 1 darab gigabites WAN portot kínál"

Akkor ezeket rakják oda, ahova akarják.

(#20) kali válasza Janus27 (#18) üzenetére


kali
legenda

Nem, akkor nincsenek sajnos elég jó eszközeid, vagy egyéb befolyásoló tényezők nem engedik (beállítások, környezet), mert a 150 Mbps elég sovány sebesség, az akár még n szabványos 2.4 GHz-en is átvihető, az ac, ax meg sokkal többről szól.

(#21) Somatom válasza kali (#20) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Pontosan ez a baj a Wifivel. Túl sok a "ha". A Lan meg bedug, oszt müxik.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#22) kali válasza Somatom (#21) üzenetére


kali
legenda

Már ahol és amilyen esetekben be-, vagy kihúzható a kábel, de sok esetben pont az a problémás, nem praktikus, kényelmetlen...stb.
Amellett ha megfelelő gyártójú és típusú eszközöket vásárol az ember, azután megfelelően elhelyezi és beállítja, akkor minimalizálható a hibalehetőség wifi kapcsolaton is.

(#23) Somatom válasza kali (#22) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

"Amellett ha"

Látod, már megint a "ha". Mint írtam, a kábel meg bedug és müxik.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#24) Joci10 válasza Cassi (#9) üzenetére


Joci10
senior tag

Izé. Az általad is linkelt oldalon sehol nem írnak AX10-ről meg AX50-ről; ellenben az AX1500-ra van 13 találat is; a másik oldalon meg 9 darab AX3000 is szerepel. A név helyén is. Több helyen is. Csak ha már szakmaiaskodunk (nálatok így hívják a kötekedést?).

(#25) kali válasza Somatom (#23) üzenetére


kali
legenda

Nem feltétlenül, itt a fórumon is több választós és problémás/segítős topik egy része szól arról, hogy kábelen sem megy rendesen a dolog, ha az elvárásokhoz nem párosítják vásárláskor a megfelelő hardvert, árkategóriát, gyártót és típust, valamint ott is szükségesek a jó beállítások...stb., szóval ott is van/lehet elég ha...

[ Szerkesztve ]

(#26) Somatom válasza kali (#25) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Én még nem találkoztam olyan Lan kapcsolattal, ami ne működött volna. Beleértve a Powerline adaptereket is. Ami netet igényel, az áramot is. Az áramhoz meg röfi kell és ahol röfi van, ott net is van.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#27) kali válasza Somatom (#26) üzenetére


kali
legenda

Pedig számtalan eset van, ahol kábelen is problémás például a sebesség, stabilitás, mert nem a felhasználói szokásokhoz igazították a hardvert, gyenge ahhoz, nem jól választott a kábel, vagy igen, de megsérül, netán adott mód esetén nem ideális bizonyos tekintetben az elektromos hálózat és még lehetne sorolni.
Jobb, stabilabb lehet a kábeles hálózat, ha a feltételek adottak, de ott is vannak hibalehetőségek.

[ Szerkesztve ]

(#28) Somatom válasza kali (#27) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Milyen hibalehetőségek? Nem dugják be a kábelt a csatlakozóba? Ami a költségeket illeti, ugyanazt az átviteli sebességet elérni kábelen olcsóbb, vagy Wifin?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#29) Cifu válasza kali (#16) üzenetére

Bocsi, de igencsak sok marketing van benne. Odaírják az elérhető max. sebességét a LAN/WAN és a Wifi mellé is, csak nem fejtik ki milyen feltételekkel.

Persze, lehet értelmezni, ha valaki ismeri a hálózatok működését. De a laikusok azt hiszik, hogy no, majd gigabites sebességet fognak látni mondjuk az AC1750-esnek hirdetett routeren. De nem fog. Ahogy az AX3000-esen se fog 3Gbitet látni soha.

Ez a gyártók bűne...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#30) kali válasza Somatom (#28) üzenetére


kali
legenda

Írtam példákat.
Az olcsóbbság egy dolog, nem beszélve arról, amikor nem megoldható például a kábelezés - nem mindenhol lehet vagy érdemes fúrni...stb. -, olyankor meg pláne nincs miről beszélni.

Cifu: Nem, nem a gyártók bűne, ők a pontosan meghatározható (szabványos...stb.) értékeket írják le, amik igazak is, mert a kapcsolat sebessége és társai valóban annyi, azt lát(hat)ja a legértetlenebb felhasználó is, arról már nem tehetnek, ha a hasznos sebesség különböző környezetekben, beállításokkal és egyebekkel más és más, mert arra nincs kihatásuk és nem is kell, hogy legyen.
Aki nem ért hozzá, nézzen utána, vagy kérje hozzáértő segítségét, mert így van ez minden más területen is.

[ Szerkesztve ]

(#31) Somatom válasza kali (#30) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

De, milyen példákat? Kábelszakadás. Nemáááá! A wifinél ez nem fordulhat elő? Tán a Wan is Wifin jön? Vagy, ott a tápkábel. Még sérülékenyebb, mint az UTP. Biztosíték, erőműleállás, stb. Ugyan már!
Lehet, hogy az ár csak egy tényező, de elég meghatározó tényező. Az én routerem 45 volt. 750 -es ac, amit a 10/100 -as Lan -ja símán legyaláz.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#32) kali válasza Somatom (#31) üzenetére


kali
legenda

Ha nem akarod érteni, nem nagyon akarom jobban részletezni...
Az ac 1*1*1 MIMO 433 Mbps wifi kapcsolatodon 200+ Mbps hasznos sebesség is átvihető, ami bőven felette van a 100 Mbps LAN maximális sebességének.

(#33) woodworm válasza Somatom (#31) üzenetére


woodworm
veterán

Pár éve még a FE és GE portok csak részlegesen voltak kihasználhatók. Még most is vannak olyan routerek, amelyek nem tudják vagy csak észrevehető akadozás mellett tudják kihajtani a gigabitet. Pár éve még a 10/100 sem volt egyértelmű.
A TP-Linken kívül még egyetlen gyártó honlapján sem láttam összehasonlító értékeket feltüntetni. Tehát mondhatni a "rizsa" jelen van itt is, csak nem olyan egyértelműen utolérhető, mivel a gigabit még a gépek egy részének is kihívást jelent.

(#34) Somatom válasza kali (#32) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Te nem akarod érteni a különbséget. A Gigabit is átvihető wifin, csak milyen áron és milyen szakértelem kell hozzá? Az átlag usernek nincs ehhez kellő szakértelme és megfizetni sem szeretné. Ehhez képest írtam, hogy a Lan meg bedug és müxik. Sokkal kevesebb tényező befolyásolja (rontja) az átvitelt, mint a Wifiét.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#35) kali válasza Somatom (#34) üzenetére


kali
legenda

Én értem és ismerem a különbségeket, de az átlag user kábeles kapcsolaton is lehet pont olyan fogalmatlan, elég olvasgatni a korábban említett topikokban, ahol sokan értetlenkednek, hogy ha Gigabit/1000 Mbps van írva a WAN/LAN kapcsolatra, akkor miért nem viszi át a Gigabites netjét és/vagy miért köhögve megy olyankor (100%-on görnyedve a proci) a router. Nem akarja érteni, hogy ahhoz megfelelően erős hardvert kell, korrekt CPU...stb. és/vagy (HW) NAT, meg egyebek.
Ez csak egy dolog/hibalehetőség a sok közül, ami a kábeles kapcsolatnál is befolyásoló tényező, pedig ezt is pont úgy nem akarják sokan megfizetni, vagy max csak akkor, ha már csapdába estek és saját kárukon tanultak.

[ Szerkesztve ]

(#36) Somatom válasza kali (#35) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Ismered a viccet az elmélet és a gyakorlat közti különbségről. :)
A laborkörülmények közt produkált elméletihez a gyakorlatban a csillagok olyan együttállása kell, ami ezer évenként ha egyszer van. Ez mindkét átvitelre vonatkozik. A különbség az, hogy a Lan elméleti képességeit kb. hárommal osztva kapjuk meg a gyakorlatit, a Wifiét meg jó esetben is öttel kell osztani.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#37) kali válasza Somatom (#36) üzenetére


kali
legenda

Nem tudom, honnan veszed ezeket az arányokat, de nem lehet ilyen képleteket felállítani wifi esetén, mert ahány eset, annyi arányszám.
Írok egy erős ellenpéldát az ötödölésre: 2.4 Ghz wifi tekintetében nagyon terhelt környezet (tízemeletesek között), rengeteg elérhető idegen hálózat, a hasznát csatornák tekintetében is problémás a helyzet, de van olyan okotelefon, amivel 172 Mbps kapcsolaton átviszek hasznosan 130 Mbps-ot és 5 GHz ac kapcsolaton is elég jó az arány, 2*2:2 (MU-)MIMO 867 Mbps kapcsolaton akár 600 Mbps is átfér hasznosan.
Azért írtam példának okostelefonokat, mert azoknál beállítás szempontjából nem igazán van mit "elrontani", így kevesebb a hibalehetőség.

(#38) Somatom válasza kali (#37) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

A gyakorlati tapasztalataimból. A Wifinél mindíg el kellett járnom valamelyik rituális táncot, hogy elfogadható átvitel legyen. Frekvenciakeresgélés, egyik eszköz 2,4, a másik 5GHz -en csatlakoztatása, routerpozícionálás, bluetooth kikapcsolás, rádióteljesítmény növelés, stb., stb. A Lan meg, mint írtam, bedug, oszt müxik. Nyilván nem az elméleti plafonján, de ahhoz képest jó átviteli sebességen, külön hókuszpókuszok nélkül.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#39) kali válasza Somatom (#38) üzenetére


kali
legenda

De pont ez a lényeg, hogy a gyakorlati tapasztalat is mindenkinél más és más, nálad ilyen, másnál olyan és így tovább, ea zért nem érdemes általánosítani.
Az alapokat a meghatározott gyártójú és típusú, megfelelő minőségben működő eszközök adják, a többi már a felhasználókon múlik a környezet, elhelyezés és beállítások függvényében.
Vannak eszközök nálunk is a lakásban - ha arányában nem is sok -, amik kábelen vannak csatlakoztatva a routerhez/switchhez, de nem csak a telefonok vagy tablet tekintetében, hanem a laptopokkal mozgunk a lakásban és nem szívesen húzogatnánk magunk után a kábelt, vagy fúrnánk és kábeleznénk minden lehetséges helyre, de minek is, ha wifi kapcsolaton is kellően stabil és gyors mindenhol a kapcsolat?
Volt már itt megannyi TP-Link, Asus, Linksys...stb. router, mindegyikből kihoztam minden tekintetben a lehetséges legjobbat, meg is feleltek - volt persze különbség közöttük, ezért nem teljesen mindegy a konkrét típus sem, pláne akkor, ha van jó/jobb viszonyítási alap -, pedig wifi kapcsán tényleg erősen problémás a hely.
lehet, hogy nálad is segítene a helyzeten egy eszköz cseréje jobbra, vagy egyéb módosítás.

(#40) Somatom válasza kali (#39) üzenetére


Somatom
őstag
LOGOUT blog

Ez kb. hat routerből, sok helyszínből és mégtöbb kliensből merített tapasztalat. Az előző három routeremet a Shibby Tomato kompatibilitási listájából választottam. Gondolom, ez sejteti, hogy próbálkoztam ezzel-azzal. :)
Aztán a vezetékes net lehetőségének hiánya miatt jött előbb az USB modemes szerencsétlenkedés, aztán az Archer MR200. Ez mindenben alulmúlja a Tomatos routereimet, csak hát az LTE ugyebár. Egy jó LTE -s router viszont az MR200 árának minimum a duplája, de inkább a triplája. Ahol most lakom, ott van egy Tkomos háló is, a Tkomos routerrel, de az sem jobb, mint az MR200. Nem mondom, hogy nem jó dolog a Wifi, csak helyén kell kezelni. A Tkomos mögé direkt CC Ultrát vettem, amit Lanon csatlakoztattam. A topikja alapján ez jó döntés volt. Bedug, müxik, ennyi. Szvsz. alacsony sávszélt igénylő használatra jó a Wifi, de stabil, gyors kapcsolathoz Lan kell. Pl. az sem véletlen, hogy a NAS -okban sem nagyon találni Wifi modemet.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#41) vicze1 válasza Cifu (#6) üzenetére


vicze1
nagyúr

Azt elfeljted, hogy AX-es ami elég drasztikusan megdobja a konkurens kliensek számát akkor is ha a kliens még nem támogatja. Ha tehetném azonnal váltanék AX-re.
Sebességek tök hidegen hagynak, de az ax, 3 sáv és 4x4 nagyon nem. Mondjuk olyat se vennék, ami nem WPA3-as.

(#42) woodworm válasza vicze1 (#41) üzenetére


woodworm
veterán

Ezt kifejthetnéd! Hogyan emelné a kiensek számát, ha a kliens nem támogatja?
A 3 sávos, 4x4-es routerek most is a 100k kategória, ax-es tudással még drágábbak, 2-3 év mire kliens oldalon annyira elterjednek, hogy érdemes legyen gondolni a befektetésre.
A címbeli AX1500 pl. egy igazi marketing csemege, 2,4 GHz-en n only, 5GHz-en tudja az ax szabványt, viszont nem támogatja a 160MHz-es csatornaszélességet. Ha dizájnban ugyanaz, mint a másik, akkor a sok antenna majd megteszi a hatását.

(#43) vicze1 válasza woodworm (#42) üzenetére


vicze1
nagyúr

Mert 802.11ax OFDMA működik akkor is ha a kliens nem ax-es. Négyszereződhet a kapacitás akár.

(#44) woodworm válasza vicze1 (#43) üzenetére


woodworm
veterán

Ha ez így működne, akkor miért nem használták eddig is trükként, mint a turboqam és nitroqam sebességeket?

(#45) Cifu válasza vicze1 (#43) üzenetére

A kliensnek akkor is minimum AC-nek (Wifi 5-nek) kell lennie, hogy ezt kihasználhasd. Szép-szép, de én még várok vele, amíg nem kell ekkora felárat fizetni érte...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#46) peterson1190


peterson1190
tag

Lassan egy éve valóban ax képes Access Pointot használok.
Ez egy enterprise grade cucc (8x8 5Ghz, 4x4 2.4Ghz, 2x1 Gbit Lacp), nyílván teljesítménnyel eddig sem volt probléma, de még erre is csak most fog kijönni a végleges ax-es szoftver, ami minden tekintetben megfelel a azabványnak és hivatalosan WiFi alliance certifikált.
Ezzel csak azt szeretném szemléltetni hogy a nagyvállalati eszközök is még csak most kezdenek beérni.
Szvsz. SOHO kategóriás valóban ax képes eszköz majd jövőre fog jönni ezek alapján, reális áron. Ezek még csak a marketing bullshitet eröltetik.

3310>Cxt55>ZTEBlade 3>Xperia X8>Lenovo S650>LG G2>Lenovo vibe X2>Honor 6>Sony Z2>Huawei Mate 7>OnePlus One>Galaxy S6 edge>Honor 8>Galaxy S7>Galaxy S8>Mi Mix 2S>iphone8>Iphone11>Mi10>Note20 Ultra

(#47) Cassi válasza Cifu (#45) üzenetére


Cassi
senior tag

Ekkora felárat? 40-50 dollárt? Nyilván nincs miért rohanni upgrade-elni, de új eszközként már most is érdemes ax-ben gondolkodni.

Kár, hogy a WPA3-ról nem mondtak semmit, de hardveres probléma nem valószínű, és egy későbbi firmware-be remélhetően bele fogják tenni. Az Archer C7 állítólag jól fut WPA3 módban a fejlesztői OpenWrt-ben.

(#48) Cifu válasza Cassi (#47) üzenetére

Hol láttál te 40-50 dolláros felárat? Az AX10 (a hírben tévesen AX1500-nak nevezték) árát még nem nagyon láttam sehol, de nagyjából az Archer A7 AC1900 helyére érkezik. Az most olyan 100 dolláros áron fut. Ha 150 dollár lesz az AX10, akkor megemelem a kalapom...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#49) Cassi válasza Cifu (#48) üzenetére


Cassi
senior tag

Az ár benne van a cikkben (70 dollár). Jöhet a kalaplengetés ;)

(#50) Cifu válasza Cassi (#49) üzenetére

És tényleg! :C

Ennyiért már mondjuk nem olyan vészes...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.