Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Jablocskov


Jablocskov
(újonc)

Minden hasznos infó érdekel! :)

(#2) yerico válasza Jablocskov (#1) üzenetére


yerico
(senior tag)

Azért az olyanokon még mindig csak derülni tudok, hogy nyíregyházi egyetem. Nekem az egyetem az Debrecen, Szeged, Pécs, Budapest, ez még onnan maradt meg, amikor az egyetemet, mint fogalmat még nem járatták le főiskolai szintű képzésekkel, büfé-könyvtár szakos hallgatókkal elárasztva az országot. Ebből Budapest, Szeged és Debrecen bír programozó szempontból jelentősséggel még ma is(az itt végzetteket jelentősen előbbre sorolják a többi helynél), a többi csak a futottak még kategória, akik akkor jönnek szóba, ha nem jelentkezik normális helyen végzett ifjú titán fejlesztő.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#3) Jablocskov válasza yerico (#2) üzenetére


Jablocskov
(újonc)

Ez lehet, hogy régen így volt, de például a Debreceni Egyetemen tanul több ismerősöm is és csak rosszat hallottam tőlük. Alig végez valaki időben, a többség több évet ráhúz, ha végez egyáltalán. A tanítás színvonala is gyenge, csak szívatják őket. Ezt mindenképp szeretném elkerülni. Ezért mennék egy kisebb egyetemre, hátha ott jobban figyelnek a hallgatókra.

(#4) XharX válasza Jablocskov (#3) üzenetére


XharX
(fanatikus tag)

Pont ellenkezőleg vélekedek erről. Nem jártam a nyíregyházi egyetemre ez igaz, de van ott rokonom és pár ismerősöm és amiket mesélnek az konkrétan a színvonaltalanság csúcsa. A szívatás ott is megy(hol nem?), csak a tanáraik egy része állításuk szerint a többi egyetemről átpasszolt egyén. A szokottnál is felkészületlenebbek, és mivel egy huszad rangú egyetem, így csesznek is rájuk. Ez szigorúan az ő véleményük persze.
A debrecenin is van ismerősöm, ott inkább csak a szívatással van gondjuk, de állításuk szerint, ha nem vagy lusta és csinálod, akkor nincs csúszás. Azt be kell látni, hogy egy ilyen szakon ha nem vagy motivált, akkor vagy a programozáson vagy a matekon el fogsz csúszni, és a legtöbb panaszkodó egyszerűen nem fektet bele eleget, de ugye egyszerűbb a tanárra fogni, hogy mekkora szemét.
Szóval a térségben szerintem egyértelműen a debrecenit válaszd.

(#5) dabadab válasza Jablocskov (#3) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Ezért mennék egy kisebb egyetemre, hátha ott jobban figyelnek a hallgatókra."

Nem szeretnélek kiábrándítani, de szerinted melyik a tanítás iránt elkötelezett, szakmailag felkészült tanárnak jutna az eszébe, hogy pont Nyíregyházára menjen tanítani?... Hát, igen. Az ilyen kis egyetemeken jellemzően komoly probléma az oktatóhiány, így aztán Intercity-profok vannak, akik csak heti egy-két napra mennek oda és akkor gyorsan letudják a kötelezettségeiket meg felvesznek olyanokat is tanítani, akiket tényleg nem kellene.

És hát ugyanez vonatkozik az évfolyamtársakra is, akik lehet, hogy hosszú távon fontosabbnak bizonyulnak, mint a tanárok.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.