Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) troviko


troviko
(senior tag)

Oszt hogyhogy a Logitech G915-ről még nem tudtatok írni?
Pedig már egy hete (minimum) megjelent.
Pusztán technikailag érdekel.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#2) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Teljesen reális, higy valaki vesz efyilyet, aztán kikapcsolja a karácaonyfát energiatakarékosságból.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#3) troviko


troviko
(senior tag)

Akkor, hogy technikai szempontból is megnyilatkozzak.

Kettőt kérnék ebből. :)

30-35 rugó körül lesz, ezért az árért szerintem hibátlan. Engem nem nagyon érdekel, hogy membrános, nincs igazán igényem mechanikusra.
Arra viszont igen, hogy vezeték nélküli legyen, hosszú üzemidővel, nagy akkukapacitással, gyors és stabil kapcsolattal. Ez láthatóan megfelel a követelményeknek.
Bekapcsolt világítással ez a billcsi nyer, a Logitech G915 csak 30 órát bír, kikapcsoltan viszont a Logi pont 8-szor többet megy, 1400 órát mondanak rá, erre csak 175-t. Azért az se rossz, nekem elég lesz bőven.

Egy dolgot sajnálok, hogy itt a hangerő szabályozó nem görgő, hanem gomb, de az árkülönbözet fényében le tudom nyelni ezt a békát.
A Logitech ugyanis 250 dollár, itthon 80 ropi. Elgurult náluk a gyógyszer.

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#4) Balika911 válasza troviko (#1) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

A G915-ről tőled hallok először, és utánaolvasva nagyon bejön, számomra gyakorlatilag egy ideális billentyűzet lehet. Valószínű lesz róla hír, de köszi, örülök, hogy beírtad! :)

(#5) Segal: Csak így nem lehet olyan egyszerűen odébbrakni, mondjuk ha valaki beülne a gép elé egy tálcával zabálni. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Segal válasza troviko (#3) üzenetére


Segal
(addikt)

Én piszok egyszerűen megoldottam ezt a vezetéknélküli is legyen meg mecha is és világítson is témát. Vettem egy Corsair vezetékes világítós mechat és az asztalt fúrtam át.
Csak felűlről látszik picit a vezeték de ülve "vezetékmentes"

Balika911: Én a pc world oldalon olvastam róla pár napja de nálam már nem aktuális de azért örvendetes hogy végre valaki meglépte és hogy nem tkl.

[ Szerkesztve ]

(#6) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Megmagyarázom: A mechanikus kapcsolók 50%-al gyorsabban merítik az akkumulátort. :D

(#7) Balika911 válasza Segal (#5) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Rögtön nálam se, én a G613 mellett döntöttem. De ha nem lesz számomra komoly hátránya a G915-nek, akkor nem zárkózom el a gondolattól, hogy jövőre vegyek egyet. 250 dolláros ár mellett olyan nagyon azért nem fogok sietni vele. :)

[ Szerkesztve ]

(#8) Akula


Akula
(őstag)

ezeknek a vezetékmentes billentyűzeteknek mennyi a hatótávja? mondjuk TV-re dugva az USB-s adóvevőt tudom használni 3m távolságból?

(#9) Noukoum válasza Predatorr (#2) üzenetére


Noukoum
(addikt)

:DD

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#10) Balika911 válasza Akula (#8) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

A G613-at átvittem egy másik helyiségbe (6-8 méter), és két gipszkarton falon keresztül is hibátlanul begépeltem vele egy rövid szöveget. De ezt a diNovo, K800, K810 is tudta.

Ugyanabban a helyiségben 3 méterről mennie kell ezeknek ha nem árnyékolod le a vevőt, és nem zavarja egy erősebb rádió. (Nekem sose volt ilyen gondom.)

szerk: Vagyis de, kihagytak az eszközök amikor a gép hátuljába dugtam a Unifying vevőt. Az asztali HUB-ban már tökéletesen mentek. A G613 eleve a HUB-ban van, azt máshogy nem próbáltam. Mindenesetre lehet, neked is célszerű lenne/lesz kivezetni a tévé mögül a vevőt, ez a gyakorlatban derülhet ki.

[ Szerkesztve ]

(#11) Akula válasza Balika911 (#10) üzenetére


Akula
(őstag)

THX :R

(#12) troviko


troviko
(senior tag)

Én már nagyon rég óta vágyom egy ilyen billentyűzetre, 3-4 éve sír érte a szám. Volt már ilyen világítós wireless, csak se a Corsair-en, se a Logitech-en nem volt numpad, ami nélkül nálam esélytelen.

A G613-on én is nagyon agyaltam, de drága (40-45K), és ahhoz képest sok kompromisszummal járt volna, főleg a világítás hiányzott volna a G510s-em után.

Amikor a G915 kijött, másnap padlót csókoltam, hogy valaki megcsinálta a TÖKÉLETES billentyűzetet. Aztán elmúlt a felemelő pillant, amikor megláttam a 80K-s árát. 60K-ért még azt mondom, megérte volna, de 80... áh, őrültség. Persze akkor is kell.
Szóval már éppen elkezdtem volna gyűjteni rá, mikor berobbant ez a hír. Számomra ez az év hardvere. Csókoltatom a Corsairt, fantasztikus termék, imádom.

Van a YT-on egy 27 perces teszt, ott azt mondják, 3 szobát is átvisz, vastag falakkal. Nekem vezeték nélküliből egy K800-van, az sík terepen 6-7 métert bír, 1 szobát még átlő. Ha gyenge az elem, akkor kisebb a hatótáv is, 2-3 méter max.

A vezetékes témát engedjük el, már évek óta nem akarok vezetékes cuccokat. Szép lassan beérik a technológia. Már csak azt kéne megoldani, hogy kábel ne legyen sok a PC körül. 1 db tápkábel a gépbe, és 1 darab kábel a gépből a monitorba. Azon a kábelen menne az áram, a videojel és adott esetben az USB hub.
Erre amúgy egy USB-C kábel szerintem alkalmas lenne, nem is értem a bzi gyártókat mit szarakodnak még itt monitor tápkábellel, stb.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#13) Dr. Akula válasza troviko (#1) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Írok én. :D Túl nagy, felesleges makró gombok (kinek van ideje játék közben ilyeneket keresgélni?), emellé még jár egy rakás "sorja", legalább is másnak nem tudom nevezni a billentyűk körül hagyott indokolatlan nagy műanyag pusztaságot. A töltőkábele még mindig csak micro USB, úgy látszik a Type C-t teljesen átaludták. Az előző GPro még TKL volt, most már megint kell a gémereknek a numpad? Nekem az elődje, a G613 van, világítani nem tud, így sokáig bírja, itt is sokat javít majd az üzemidőn a lámpa lekapcsolása. Általában 1-2 helyiértéket. A Romer G kapcsolók egyetlen előnye hogy oldalt nem szűrődik ki (annyi) fény, inkább olyan mintha a gomb világítana, nem pedig egy lámpa alulról. Csak kupakra kell nagyon vigyázni, abból nem nagyon lehet műsikat venni, csak billentyűzettel együtt. A dizájnja nekem nem tetszik, se a G613-nak, se ennek. Olyan piaci. Nálam még megvan rá az a mentség hogy akkor még nem volt más wireless mecha, csak ez. :D

[ Szerkesztve ]

(#14) troviko válasza Dr. Akula (#13) üzenetére


troviko
(senior tag)

Szakadjon le a keze, aki a numpad nélküliséget kitalálta. Értem, én, hogy notihoz jó, meg hurcibálni jobb, mert kicsi, de hogy amikor azokat a szutykokat kiadták, hogy nem tudtak rögtön mellé tenni egy normál verziót, és erre 2-3 évet kellett várni, az szégyen.

A mechanikus billentyűzet elég megosztó, valaki imádja, valaki nem, nekem kb. mindegy. Ha minimális felára lenne, talán rámennék, de nekem nem ér meg +40 ezer forintot. Akkora hozzáadott értéke nincs.

A makro gombokról meg csak annyit: a világ LEGJOBB cuccai. Nem kell keresgélni őket, izommemóriába ég. Nekem a G510s-en a G7 és a G10 a Ctrl+C Ctrl+V, baromira imádok így dolgozni, a baj az, hogy néha a munkahelyemen is ösztönösen rácsapok... a semmire. :)

6 extra G gomb tökéletes. Mondjuk régebben volt igényem a többre, míg aktívan játszottam, a G15-ről hiányoltam is a sok sornyi gombot, most a G510s-en megvan, de mióta nem játszok, bőven elég egy sornyi.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#15) Dr. Akula válasza troviko (#14) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

6 makrógomb van a billentyűzetemen, még sose jutott eszembe bármit is rákötni. Miért? Mert a kezem a WASD-on van, nyúlkálni max kisujjal lehet, és az már a legközelebbi, középső (oszlopba vannak rendezve) 1-2 gombnál se kényelmes, önkéntelenül húzza le a kezem a WASD-ról. Hát még a széleken levők... Meg ilyen távon belül vannak közelebbi hagyományos gombok is. Ez olyan mint az "MMO" egér. Van az oldalán egy egész számológép. Ki az aki 1. egyáltalán megtalálja mikor melyiket kéne lenyomni, 2. meg is tudja úgy nyomni hogy mellette még 4-5 másikat ne nyomna le szintén? :) Ez ilyen parasztvakítás. Csak a helyet foglalja, meg drágítja.

(#16) troviko válasza Dr. Akula (#15) üzenetére


troviko
(senior tag)

Én megtalálom, és le tudom őket ütni. Külön jól jönnek szimulátorozáskor, ahol simán kell 50-100-150 funkciónak gombot választani.
Az, hogy TE csak a WASD-ot és környékét használod, csak annyit jelent, hogy NEKED nem hasznos. Az egész gamer társadalom nevében nem kéne nyilatkoznod.

BTW én is kismiska vagyok a szimulátorosok között, a nyomoronc 150 parancsommal, ismerek olyat, akinek külön vezérlő panel kell, mert 400 parancsnál is többet tud az a csekély 16 periféria, amit a szimulátorozáshoz használ, és az USB mint BUS, nem tud annyit kezelni.

És akkor a hidraulikus szimulátor székéről (szerk. és az Occulus Riftjéről) nem is beszéltem.

Erről annyit, hogy mennyire eltérőek az emberek igényei. A WASD legyen veled!

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#17) Joshi válasza troviko (#16) üzenetére


Joshi
(félisten)

Mármint autó szimre gondolsz? Mert azt kormánnyal szokták játszani, akinek meg sok funkciógomb kell az úgy is vesz vagy készít egy button boxot. Egyébként aki a repszimek szerelmese az is vesz céleszközöket, ahogy a nagy mmo fanok is.

Amúgy ez a Corsair bill tényleg jónak tűnik, habár nekem még ez a ~30k árcédula is irreális.

[ Szerkesztve ]

(#18) Dr. Akula válasza troviko (#16) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

A repülőszimulátor csak egy nagyon kis niche szelete a gémerkedésnek. De nekem nem kell hinned, elég ha megkérdezel olyan noname cégeket mint a Logitech hogy egy GPro billentyűzet hogy lehet gémer numpad nélkül.

(#19) troviko válasza Joshi (#17) üzenetére


troviko
(senior tag)

Autó szimulátor kormánnyal, pedál szettel, 2 kézi váltóval, egy szekvenciálissal, és egy rendes H váltóval, helikpterhez kumulatív gázkar és speciális, DIY botkormány (HOTAS Warthogból átépítve), repülőgép szimulátorhoz gázkar és Joy (X56 HOTAS), Logitech Flight Switch Panel, Flight Throttle Quadrant, Flight Rudder Pedals,Flight Multi Panel, (bár ezek még a Saitek-es érából vannak), 2 más gyártótól származó kapcsoló panel, és még egy gázkar, valami egyszerűbb. Plusz a bill, egér.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#20) troviko válasza Dr. Akula (#18) üzenetére


troviko
(senior tag)

Én azt elhiszem, de attól még ez a nagyon kis szelet is több milliós tábort jelent világszerte. Azok pedig, akik használt veszik a plusz kapcsolóknak a billentyűzeten, valószínűleg több tízmilliós tábort.
Az, hogy TE nem, az már a te dolgod, és még egyszer mondom, nem NEKED kéne megmondani úgy nagy általánosságban, hogy mi a baromság.
Még ha egy annyira kicsi táborról beszélnénk, ami nem képes eltartani az iparágat, na arra talán azt mondom, hogy még igazad is lenn, de a gamer perifériák piaca él, és virágzik.
Egyéb iránt szerintem nem nagyobb az a tábor, akinek meg pont, hogy explicit igénye van egy numpad nélküli, kicsi billentyűzetre. Az a skála egyik vége. Nem onnét kiabálva kéne megmondani a skála másik végén lévőknek, hogy mi a tuti.
Te úgy gondolod ahogy, a világon meg nagyon sok millió ember máshogy. Pont.

Nem az volt a kérdésem amúgy, hogy hogyan lehet gamer bill a numpad nélküli GPro, valóban vannak olyan e-sportolók, akiknek ez kell, mert 5-10 gombot használnak a billentyűzeten, és kell több hely az egérnek.
Én azt tartom szégyennek, hogy a numpados verzióra vagy 2 évet kellett várni.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#21) persil válasza Segal (#5) üzenetére


persil
(veterán)

Esztetikailag remek, de azt ugye te is tudod, hogy a vezetekmentes beviteli eszkozokben nem az a parade, hogy nem latszik a vezetek, hanem az, hogy fogom es arrebb teszem... :)

The only good human.. is a dead human!

(#22) troviko válasza Joshi (#17) üzenetére


troviko
(senior tag)

Egy sima, leggagyibb vezeték nélküli bill is 10 fölött van, ha márkás, ahhoz képest a 30K szerintem ajándék egy ilyen billcsiért.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#23) troviko válasza persil (#21) üzenetére


troviko
(senior tag)

Vagy pl, hogy kiviszem a teraszra, és ott használom a notebookhoz. Vagy ha sokat gépelek, ledobom magam a kanapéra, az ölembe veszem, és had szóljon.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#24) persil válasza troviko (#23) üzenetére


persil
(veterán)

"hogy fogom es arrebb teszem... " :U

The only good human.. is a dead human!

(#25) troviko válasza persil (#24) üzenetére


troviko
(senior tag)

Értem, értem, az gyűjtő fogalom, én csak specifikáltam. :))

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#26) Dr. Akula válasza troviko (#20) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Talán azért kellett ennyit várni, mert nem érdekelt annyi embert mint a TKL, nem gondolod?

(#27) troviko válasza Dr. Akula (#26) üzenetére


troviko
(senior tag)

Nem gondolom. :)
(De ha mutatsz róla egy részletes gyártói felmérést, ami ezt a felvetés alátámasztja, akkor meggyőzhetsz az elméleted helyességéről).

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#28) Dr. Akula válasza troviko (#27) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Persze, nekem szokták küldeni a statisztikákat, mindjárt kikeresem...

(#29) troviko válasza Dr. Akula (#28) üzenetére


troviko
(senior tag)

Jó, ha megtaláltad szólj, addig meg minden más csak prekoncepció.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#30) Jim Tonic válasza persil (#21) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

Egy "gamer" cuccnál mennyire opció ez?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31) persil válasza Jim Tonic (#30) üzenetére


persil
(veterán)

Nem igazan ertem, hogy ez az egesz hogy jon ide. Valaki beszurt egy kepet, ahol egy kis furkalassal "eltuntette" szem elol a kabelt en meg leirtam, hogy szepnek szep, de ettol meg nem lesz vezetekmentes...

Annak, hogy mi gamer, meg mi nem, semmi koze a fentiekhez.

The only good human.. is a dead human!

(#32) ribizly válasza troviko (#1) üzenetére


ribizly
(veterán)

Korrektnek tűnik az a G915, csak az árazásnál furcsa nekem valami. :Y

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#33) nyunyu válasza ribizly (#32) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Mihez képest?

Feleennyit sem tudó Asus billzetekhez képest kifejezetten olcsóért van a G915.
Vagy akár nézhetjük az almás divatcikkeket is.

Viszont a 25k körüli CK550-hez képest tényleg nem jó az ár/érték aránya, nem biztos, hogy a vezetéknélküliség megér +50k-t.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34) ribizly válasza nyunyu (#33) üzenetére


ribizly
(veterán)

Mondjuk én már a Varmilo-mért sem akartam annyit kiadni, amennyit kellett, de ott legalább komoly minőséget kaptam a pénzemért. Itt meg kapok több tonna feature-t, amiből kb. semmit sem használnék, de a billentyűzet maga meg úgy van összerakva, hogy sírni tudnék (mondom ezt látatlanban, de miután kellett javítanom a G413-amat fél év használat után, mert elengedtek a forrasztások 1-2 gomb alatt és nekem kellett megforrasztanom, miután a szervíz "javíthatatlan"-nak titulálta). Ha Logitech gyártana USB lightning wireless receiver-t, akkor azt vennék a meglévő billentyűzetemhez, de ezért pénzt (főleg ennyit) biztosan nem adnék.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#35) nyunyu válasza ribizly (#34) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Ha tisztán nézem a felépítését, anyagminőségét, meg a többi szokásos vesszőparipáinkat, akkor nyilván nem ér 40-50k-nál többet az a billzet, de mivel vájörlessz RGB Mecha rajta kívül nem van a piacon, így annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#36) nyunyu válasza nyunyu (#35) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Ja, hogy egy vájörlessz RGB gumidómos billzet topikjában vagyunk, ami alapjáraton 35-40k lesz, mire ideér?
Akkor legyen 50k a G915, de nem több.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#37) Exodius


Exodius
(őstag)

Membrános? Dugják fel a seggükbe ennyiért. Egy év aztán kukázhatom is kifelé, mert elkopnak a membránok. 30 (nálunk lesz 40-50) ropit meg pofátlanság ilyen gányért elkérni. :W :W :W :((( :((( :(((

[ Szerkesztve ]

(#38) troviko válasza Exodius (#37) üzenetére


troviko
(senior tag)

Egy szavaddal sem tudok egyetérteni. :)
KB 5-6 éve egy membrános billt használok (Logitech G510s), hidd el, elég jó, és semmiféle kopás nincs rajta, se esztétikai, se mechanikai. Ugyan olyan jó, mint az első nap.
Lehet, hogy egy mechanikus valamivel jobb, nekem azonban felárat az nem ér meg, FŐLEG nem +10-20-30-50 rugónyi felárat.
Szóval én azt gondolom, hogy a mechákat dugják fel annyiért, amennyiért adják.
De ha neked az kell, ott a Logitech G915 2,5-szeres áron, 80K-ért. Vigyed, vegyed, egészségedre! :)

Egyéb iránt a gyártó 20 millió leütést garantál. Azt nem hiszem, hogy kinullázod egy év alatt.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#39) troviko válasza nyunyu (#36) üzenetére


troviko
(senior tag)

Pontosan így gondolom én is.
:R

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#40) troviko


troviko
(senior tag)

Egyéb iránt én már csak azt várom, hogy kapható legyen, és veszem.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#41) Dr. Akula válasza troviko (#38) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Szerintem ennek tervezésekor pont rád gondoltak mint piaci szegmens. :D

(#42) Balika911 válasza troviko (#38) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Szerintem a világon sincs olyan termék, amelyikről valaki ne írná le a fórumon, hogy az szar. (Nem azt, hogy neki nem tetszik vagy neki nem jó, hanem hogy szar.) :)

[ Szerkesztve ]

(#43) nyunyu válasza troviko (#38) üzenetére


nyunyu
(félisten)

KB 5-6 éve egy membrános billt használok (Logitech G510s), hidd el, elég jó, és semmiféle kopás nincs rajta, se esztétikai, se mechanikai. Ugyan olyan jó, mint az első nap.

Volt pár high-end membrános billzetem (L Cordless Desktop Pro, 2xMS Ergo4000), mielőtt mechákra váltottam, de mindegyik használhatatlanná vált 2-3 év alatt.
Olcsóbb szegmensű billzeteimnél (HP KU-0316, Genius KB110X) már fél-egy év után jelentősen degradálódott a gépelési élmény.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#44) nyunyu válasza Dr. Akula (#41) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Szerintem ennek csak a kupakszettje a duplájába kerül, mint amennyit az egész billzetre szánna :DDD

Lehet egyáltalán még bármilyen GMK kupakszettet 130-140$ alatt rendelni?
Ja, hogy Rama Works billzet? Akkor az egyedileg CNCzett ház+PCB-re is számolj 400$-t :DDD
Minderre természetesen rájön a +27% sarc is, csak hogy még olcsóbb legyen.

[szerk:]Közben elolvastam a linkelt cikket is, nem csak az URLjét.
Látszik, hogy mostanában kevesebb /r/mk-t olvasok, és eléggé alulbecsültem az árát. :))

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#45) Dr. Akula válasza nyunyu (#44) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

A linken 3 kilóra árazták be, bár máshol láttam olcsóbban, 277k-ért is. :D

(#46) ribizly válasza troviko (#38) üzenetére


ribizly
(veterán)

Az 2 külön kérdés, hogy mennyit bír meg, hogy mennyi leütésig / évig hozza ugyanazt a "feel"-t. Az, hogy x db leütést bír nem jelent semmit sem, mert a membrán idővel elveszíti rugalmasságát, a sűrűbben használt billentyűk meg megpuhulnak.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#47) Exodius válasza ribizly (#46) üzenetére


Exodius
(őstag)

Ennyi.

(#48) Exodius válasza troviko (#38) üzenetére


Exodius
(őstag)

50-60-ból már sokkal jobban kinéző és sokkal kellemesebb és tartósabb billzeteket kapni. 40-et 50-et kiadni membránosért nagyobb idiotizmus, mint max egy tizessel többet kiadni mechanizmusért.

A membrán egyszerűen kopik és egy év után az már nem olyan membrán, ami még az elején volt. Egyszerű fizika.
Ha elkérnek érte egy tízest, akkor azt még megértem, de ennyit? Nonsense.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.