Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

ámen :)

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#2) tildy válasza Parci (#1) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Sir pocoknak mindig vannak jó meglátásai:B

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3) borg315


borg315
(aktív tag)

hat ize.. nem akarok veszmadar stb lenni de

1. ilyen modon lehuzni a wiwet nem szerencses. okay, tudjuk h egy szar, es telleg bs a kozossegi resze, de egyreszt van aki pont arra hasznalja, ami (= ismeros-shortcut-gyujto), nem is varja el a kozossegi feature-t.

2. masreszt azert ez az uj dolog is vszleg inkabb egy rel. szuk userbase kommunikaciojat konnyiti meg - akik mar eddig is jolelvoltak.

3. ha bejon a terv es lesz egy >10k -s userbase, akkor meg annak a veszelye all fenn h a nagy oregeknek mar idegen lesz a hely.. nomind1.

4. a nev amugy h kapcsolodik a tartalomhoz? nekem nem sikerult megfejtenem :)

5. ogyeb: helyesiras, kozpontozas, humm.. ize.. lecci :) ez mintha vmi officialis cikk (ussetek) lenne, vagymi..

6. (apro bug: a jobb oldali bar-on a user blogjanak url-jebol hianyzik a juzernem vagymi, azaz http://logout.hu// laccik. lehetne amugy url, nem csak sima text, ha mar eccer.)

ize, ez eleg negativ lett, sry, de ez a velemenyem :) azert sok szerencset meg minden :)

(#4) AMD!4ever válasza Parci (#1) üzenetére


AMD!4ever
(őstag)

Hajrá :R

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!

(#5) Ste


Ste
(addikt)

:C

(#6) krokk válasza borg315 (#3) üzenetére


krokk
(senior tag)

szerintem meg még nem húzta le eléggé az iwiwet:) nem csak felmegy és klikkel. nem megnézi hogy neki van e a legtöbb ismerőse haveri körben:) ha nem akkor gyorsan alapít egy ismerem saját magam klubbot hogy +1 ismerőse legyen, amivel sikeresen ő lett az első a haveri körben neki már 647 ismerőse van:D

emlékszem haver nemrég mesélte hogy egy helyi szórakozóhelyen beittak és az összes csajjal akivel találkoztak ráugrottak hogy ''te képzeld a barátomnak itt 1200 ismerőse van ám iwiwen'' :D

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#7) tkazmer


tkazmer
(addikt)

Jó lett...elég jó, h nem menjek tüntetni :DDD

És ha már az iwiw nél tartunk, nekem ez sokkal jobban tetszik...

[Szerkesztve]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#8) Jégkokó


Jégkokó
(veterán)

Azért ez egy kicsit más mint a fentebb említett oldalak, mert ott legtöbb esetbe csak az ismerős gyüjtés folyik semmi érdemleges társalgás

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#9) QuarK


QuarK
(senior tag)

Ugye a tartalom színvonalával kapcsolatban azt remélhetjük, hogy majd a természetes kiválasztódás végzi a dolgát. Bárhogy is, van egy olyan félelmem, hogy első hullámban mindenféle helyesírási, tartalmi színvonalat mellőző írások fognak minket ellepni; és a fejünket fogjuk majd néhány kritikán aluli cikktől. Én egyelőre várakozó állásban figyelem az eseményeket, kíváncsian szemlélődöm.

(#10) Konflikt válasza Parci (#1) üzenetére


Konflikt
(addikt)

Hát ez tisztajó kezdeményezés:)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV

(#11) Wolverine válasza QuarK (#9) üzenetére


Wolverine
(félisten)

Volt már rá ma is precedens, de szerencsére működik a kontrollteam... Egyébként egyetértek - itt eleve van egy közösség, amely most kapott egy új játékszert; csak tudjuk okosan használni...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#12) Motion_Blur


Motion_Blur
(félisten)

Még nem igazán tiszta a dolog...de...muszáj ezekkel az írásokkal telesz.rni az aktív témákat? :(

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#13) rii


rii
(nagyúr)

elég szomorú, hogy interneten kell közösséget termemteni ... hogy erre igény van ... hogy ezt éltetjük .... annyira embertelen.

Hogy lehetsz közösségben azzal, akit soha nem láttál, soha nem hallottad a hangját?

Szerintem az interneten máskép viselkedik mind az egyén, mind a közösség. Én legalábbis nagyon ezt tapasztalom. Már ez is jelentős buktató, ha közösséget akar meglátni egy csoportosulásban az ember.


''...........Én ezt nevezem közösségnek, hiszen a közösség alapja párbeszéd azaz gondolataink egymással való megosztása. .......... ''

szerintem meg nagyon nem így van. Szerintem.

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#14) Motion_Blur válasza rii (#13) üzenetére


Motion_Blur
(félisten)

''szerintem meg nagyon nem így van. Szerintem.''

Szerintem se.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15) Sir Pocok


Sir Pocok
(senior tag)

Így hirtelen szeretnék egy-két dologra reagálni:

1. Én nem Parci vagyok álnéven.
2. Nem is vagyok beépített reklám ember.
3. Ha volt helyesírási gond sorry érte.

Motion_Blur & rii :

Én a LOGOUT-t mértem össze a másik két közösségi portállal, ami szerintem csak a nevében közösségi portál, de ez már egy másik történet. Csak azt írtam le, hogy látok a dologba fantáziát mert szerintem a Logout képes többet nyújtani a többi oldalhoz képest.

Közösségről:

„Amikor egy közösségről beszélünk, akkor egyúttal azokról az egyénekről is szó van, akik a közösséget alkotják. Az egyén és a közösség, illetve a közösség tagjai tehát szükségszerűen valamilyen kapcsolatban állnak egymással, függetlenül attól, hogy kisebb (pl. családi) vagy nagyobb (pl. lakóhelyi) az adott közösség. Ennek a viszonynak az alapja az egyének, emberek együttműködése, ahogy a Pedagógiai Lexikon is fogalmaz.”

„Az ember alapvetően társas lény, ezért természetes igénye a közösségi lét, a közösségben való létezés. A közösség szabad megválasztását nemcsak ez a szükséglet befolyásolja, hanem jelentős mértékben a közös érdekek és értékek. Azok a közösségek, amelyekbe az egyén beleszületik vagy véletlenül belekerül, közös érdekek és értékek mentén jöttek létre. A közösség célja tehát egyrészt, hogy kielégítse az egyén közösségszükségletét, másrészt valamilyen a társadalom számára fontos feladat teljesítése (BÁTHORY–FALUS, 1997., 312. o.). Ilyen módon például az iskola mint közösség lényeges szerepet játszik az egyén fejlődésében, egyúttal azonban a társadalmi szintű oktatás és nevelés feladatát látja el.”

„A közös érdekeken és értékeken kívül vannak más általános jellemzői is a közösségnek. A közösségek általában közös célok vagy feladatok érdekében jönnek létre. A közös célok eléréséért a közösség tagjai közös döntéseket hoznak, közös lépéseket tesznek. Nagy jelentőségű a közösségi (érzés) tudat(a), vagyis az említett jellemzők létezésének tudata, hiszen ezáltal a tudat által válik lehetővé a közösség (hatékony) működése. A közösségi tudat jelzi, hogy a közösség fontos az egyén számára, illetve az egyén a közösség számára.”

Ezeket elolvasva mindenki eldöntheti, hogy most az iwiw-nek, myvip-nek vagy a LOGOUT-nak van több köze a közösséghez.


Remélem most már kiderült az, hogy én nem a fiktív közösségek mellett álltam ki, mert azok az én véleményem szerint sem jók, mert komoly antiszociális hatásai is lehetnek és nem is pótolhatja a valódi közösségi életet.

Én egyszerűen leírtam, hogy ha már kitalálnak ilyeneket akkor legalább valamennyi közük legyen a dologhoz.

Úgy élj, hogy neked is meglegyen a saját történeted!

(#16) rii válasza Sir Pocok (#15) üzenetére


rii
(nagyúr)

''......... szerintem a Logout képes többet nyújtani a többi oldalhoz képest. .......... ''

Jogos. A Logout messze a legjobb e-community oldal.

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#17) Vamp


Vamp
(senior tag)

Egyetértel az iwiwet és társait ''szidó'' hszekkel.

Azért hozzátenném, hogy anno az iwiw egy kísérletnek indult, végül alaposan kaszírozott belőle a kiagyalója, ami nem gond, mivel eredeti ötlet, eredeti megvalósítás állt a háttérben. (Akit érdekel a történet, wikipedián fentvan).

A baj szerintem az, hogy az iwiw igenis függőséget okoz (gondolom ez a kezdetek kezdetén nem volt nyilvánvaló, ezért nem is vehették számításba), méghozzá komoly függőséget.
Ismerek olyan embert, aki naponta kb 3-4 órát ''kit ismerhetek'' gombot nyomogat, és jelölgeti a látott, vagy látni vélt embereket. Így összejött neki 1500+ ismerőse, és erre roppant büszke. Mikor rákérdeztem, hogy ugyan ennek mi értelme, elküldött a búsba, hogy ez milyen jó dolog, és hogy ez mennyit fog érni neki a jövőben. Hány ilyen majom lehet még? No comment.
Függőségével gondolom nincs egyedül, szerintem megdöbbennénk, ha közzétenné a t-m***** mondjuk a napi statisztikákat, iwiwen eltöltött idő szempontjából.
Tudom sokan vannak, akik igenis képesek értelmes dologra használni a rendszert, értem ezalatt a koncerthírdetéseket, aprókat, azonnali üzenetküldést, rég nem látott ismerős megkeresését, kapcsolatfelvételt stb. Vajon milyen arányban vannak az ilyen felhasználók?

A másik hatalmas gond, hogy miután az wiwet 1 milliárdért felvásárolták, mindjárt elindultak a klónok, megcélozván az üzleti sikert. Jött ez a Myvip, aztán PPL v micsoda, Milgram, és társaik, akikről valahogy virít, hogy kizárólag az üzleti érdek hozta létre őket, funkcióikban minimálisan különböznek őstársuktól, a dizájnt pedig szerintem minden esetben hagyjuk is... Amint mindezek felkerültek a netre, azonnal kaptam a meghívókat. Írtam is pár mailt a feladóknak, hogy ugyan mi értelme 4 helyre tartozni (iwiwen fent vagyok, bőven elég), erre racionális magyarázatot sajnos nem találtam, mindössze annyit mondtak hogy mert mindenki fent van.
Hát én juszt sem.

Ha valaki rámkeres iwiwen, láthatja hogy 520+ úgymond ''ismerősöm'' van. Kezdetben keresgéltem én is embereket, de aztán rájöttem hogy ennek bizony minimális értelme sincs. Ők viszont megtaláltak engem, így lehet, hogy kb 5-10 általam jelölt ember mellé hozzájön az 510+ külső jelölés. Mivel kb 3 hetente lépek be, nem szokásom azzal pecselni, hogy gondolkozom, vajh hol láttam az ombrét, aki megjelölt, visszajelölöm. Most joggal kérdezhetitek, hogy akkor miért jelölök mindenkit vissza, hát azért, mert az ismerem gomb feljebb van mint a nem ismerem :D.

Itt jön képbe még az adatvédelem kérdése. Szvsz túl sok mindent árulnak el magukról az emberek, nem gondolnak bele a következményekbe. Sajnos mindegyik rendszer olyan, hogy véletlenül se figyelmeztetik a felhasználót a lehetséges ebből fakadó problémákra.Jelenleg épp egy olyan közösségi oldal kifejlesztésén fáradozunk csapatommal, aminek konkrét célja van, az ismerősök keresése eltörpül az oldal valódi értelme mellett. Semmiféle anyagi motíváció nem vezérel minket, mondhatni, a wiwhez hasonlóan kísérletnek indul az egész, mely az emberek bátorságát, leleményességét, áldozatkészségét hivatott kiaknázni.

(#18) alitak


alitak
(senior tag)

Hihetetlenül jó 5let szerintem ez a LOGOUT. Gyakran előfordult már velem, hogy gondolataimat megosztanám másokkal, vagy valamit publikálnék. Így kapok visszajelzést - ellenben a blogolással - és szerintem ez baromi jó dolog.
Hajrá!

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#19) Vikthor válasza alitak (#18) üzenetére


Vikthor
(veterán)

Igen, de vigyázni kell, hogy ne legyen olyan véleményed, ami nem tetszik a moderátoroknak. :) Amyúgy szerintem is jó ötlet.

Üdv,
Vikthor

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#20) alitak válasza Vikthor (#19) üzenetére


alitak
(senior tag)

Ez igaz, majd vigyázom :)

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.