Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38) Adrian Mole válasza (Kolombusz) (#33) üzenetére


Adrian Mole
senior tag

Bocs, nem idegesíteni akarlak, de:
- ne haragudj, hogy ezt kell mondanom, de hülyeséget írtál, mikor a CO2-vel kapcsolatban azt emlegetted, hogy nincs üvegház gáz hatása. Van, nem kevés, igaz, nem akkora, mint a metánnak. De a CO2 fizikai paramétereit megkérdőjelezni kissé necces.
- atomtároló: neked kellene gúglizni. Nincs végleges tároló. Amit ilyen néven emlegetnek, azt sem arra tervezték, hogy a vasteknőig érleljék a hasadóanyagot (már ha érted, mire gondolok). Vannak próbálkozások, megoldás nincs, valószínűleg a mi életünkben nem is lesz. Egyfajta oroszrulett, csak nem tudjuk, hogy milyen nagy (mert elég nagy) a tárnak az a része, ahol nincs golyó.
- Paks és alternatíva: ugyan nem 100% az átfedés, de érdemes például abba a két ténybe belegondolnod, hogy (1) Pakssal összevethető teljesítményű szélerőmű vár engedélyezésre Magyarországon. (igen, a szélerőmű más kérdéseket vet fel, tudom) (2) Ha minden atomenergiába fektetett x forint y CO2 kibocsátáscsökkenéssel jár, akkor x forint befektetve energiahatékonyságba és takarékosságba 8y CO2 kibocsátáscsökkenést tud okozni Magyarországon (gazdasági fejlettség függő).
Tényleg no offense, csak esetleg neked is érdekes lehet.

42

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.