Hirdetés

2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) llaszlo


llaszlo
veterán

Melyik HOME van benne? A stock?

(#2) impalaman válasza llaszlo (#1) üzenetére


impalaman
aktív tag

Az ami az alap 2.1-es Android rendszerben van, az r7-nél levő képeken láthatod, hogy melyikről van szó. :)

(#3) llaszlo válasza impalaman (#2) üzenetére


llaszlo
veterán

Az a Stock.

A svéd Home-ot azt hogyan lehet beállítani úgy, hogy rendesen működjön? Abban nincs magenta meg az alsó docksávja is sokkal szebb. :)
Mert feltettem, de rosszabb, mint a T-s. :( Gondolom ahhoz fel kell tenni előtte a Svéd ROM-ot, hogy felülírja a firmware-t.
Szerinted, hogyha csinálok egy backupot erről a rendszerről majd felteszem a svéd ROM-ot aztán vissza ezt egy restore-ral akkor minden fog rendesen működni?
Nagyon nem akarok kockáztatni, mert most nagyon jól megy minden az LCR v2.1 beta1-el.

(#4) impalaman válasza llaszlo (#3) üzenetére


impalaman
aktív tag

Úgy tudod megcsinálni, hogy csinálsz egy backupot a jelenlegi rendszeredről, azután telepíted a svéd alapromot ahogy kell aztán visszaállítod a backupodat és elvileg jó lesz. Hogyha vissza akarsz térni a T-s romra akkor simán telepíted azt, utána pedig visszaállítod a backupodat és ott vagy ahonnan elindultál. :)

ui.: kicsit macerás a dolog, mert vissza kell térni a decemberi update-re is mielőtt felteszed a svéd romot, ugyanígy kell majd a svéd után is, ha vissza akarsz térni a T-s romra.

[ Szerkesztve ]

(#5) llaszlo válasza impalaman (#4) üzenetére


llaszlo
veterán

Majdnem jól írtam le.
De ezt így mégsem értem pontosan. Tehát először fel kell tenni az 1.5 dec updatet és utána a svédet majd a restore?
Miért kell a dec update?

(#6) impalaman válasza llaszlo (#5) üzenetére


impalaman
aktív tag

A dec update azért kell, mert ha simán a T-s 2.1-es romra telepíted a svédet akkor, nem fog működni azt hiszem a touchscreen, a svéd rommal foglalkozó topikban Modaco-n le van írva, hogy pontosan milyen hiba lép fel ilyen esetben. A T-s előtt pedig azért kell, mert gondolom produkálna hasonló hibákat, és le is van írva, hogy a decemberi update megléte szükséges a telepítése előtt.

(#7) llaszlo válasza impalaman (#6) üzenetére


llaszlo
veterán

Egyszer véletlenül feltettem az MCR 1.7-et valamelyik 2.1 után és nem ment a touchscreen. Elnéztem a zipfájlt flashelésnél. De utána gond nélkül fel tudtam tenni azt a 2.1-et amit akartam.

(#8) impalaman válasza llaszlo (#7) üzenetére


impalaman
aktív tag

Mint a fórumban is írtam a zip-es romok, semmit sem módosítanak a firmware-n, mindössze más fájlokat írnak a telefonra, a legtöbb esetleg a boot.img-t is felülírja és ennyi, ez semmilyen mértékben nem befolyásolja a dolgokat, a gyári 1.5 viszont a firmware-t is felülírja, így azon értelemszerűen menne az 1.7-tel a touch. Én már többször váltottam a T-s és a Tre-s firmware között, nem annyira időigényes művelet, és semmi problémám nem adódott belőle. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) llaszlo válasza impalaman (#4) üzenetére


llaszlo
veterán

A Tre-s firmware csere az nem működik. A restore után el sem indul a rendszer, folyton csak újraindulgat az android felirat megjelenése után azonnal. :(
Most megy vissza a T-s firmware. Azzal legalább működik rendesen. Vagy lehetne újra rakni az egészet és beállítani mindent de azt inkább nem.

(#10) llaszlo


llaszlo
veterán

A Tre-s firmwarerel a Tres ROM Android billje állandóan meghal és android.process fagyást produkál.

(#11) impalaman válasza llaszlo (#10) üzenetére


impalaman
aktív tag

Nálam semmi baja sem volt, most is Tre-s firmware-rel használom a telefonomat, igaz, nem a rootolt Tre-s romot telepítettem, hanem az azon alapuló saját romomat.

(#12) llaszlo válasza impalaman (#11) üzenetére


llaszlo
veterán

Én FLB-vel próbáltam. És fagyott ha android billt választottam. Most vissza tettem a T-s firmware.t kíváncsi vagyok, hogy megy-e a restore. Egyelőre bootol. :) Igaz hiányzott neki az android_secure. De az nem tudom, hogy mit befolyásol. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy a telepített rendszer alatt nem lehet firmware-t cserélni mert beadja a kulcsot. :)

bebootolt. Végre. :)

[ Szerkesztve ]

(#13) rhen


rhen
senior tag

Web'n'Walk-ot működésre lehet bírni valahogyan?
Nekem azt írja, h a készülékem nem támogatja a szolgáltatást. MediaMania S díjcsomagom van.

Az óra app kifagy amikor a dockolás beállítására megyek. Javítható ez a hiba? Milyen beállítások vannak ott?

(#14) impalaman válasza rhen (#13) üzenetére


impalaman
aktív tag

Web 'n' Walk-kal kapcsolatban semmilyen információm nincs, és nem tudom hogyan lehetne működésbe hozni. Sosem használtam. :)

Az óra app-ban a hibáról tudok, elvileg ott azt lehetne beállítani, hogy az alsó 4 ikonos dockon milyen alkalmazások legyenek. A következő javításban szerintem lecserélem sima ébresztőóra appra, végülis a jelenlegi óra app is csak ébresztésbeállítás céljából van rajta, legalábbis számomra.

(#15) Brianiac


Brianiac
aktív tag

Szia!

Kipróbáltam ezt a Rom-ot ill. javítást, meg egy másik Rom-odat is, és nagyon tetszenek, viszont eddig mindegyikkel ugyanaz volt a bajom. Mégpedig az hogyha kicsit jobban terhelve van a teló pl. jobb minőségű youtube videót nézek vagy épp távolról irányítom neten az aszatali gépem akkor kis idő elteltével mindig újraindul, és ez elég zavaró tud lenni. A Rom-ok amiket próbáltam r6 és r7, mindegyikhez felraktam az SP1-et is. Van valami tipped hogy mi lehet a gond?

A másik kérdésem pedig az lenne hogy a progik amiket felrakok miért veszik el a belső memóriából is a helyet mikor a memkarin csináltam nekik egy 1GB-s partíciót? :W És ilyenkor honnan futnak ill. hova települnek? Mert a memkarit megnéztem linux alatt és a partíción van néhány fájl, szóval oda is pakol fájlokat. :F

[ Szerkesztve ]

Lumia 520

(#16) Brianiac


Brianiac
aktív tag

Kipróbáltam az r5-t is annál is újra indul ha mondjuk egy jobb minőségű youtube videót indítok el. Ezzel a r5-el kapcsolatban azt akarom kérdezni hogy hol találom a terminált vagy hogyan tudom előhívni? Mert a menüben nincs benne.

Lumia 520

(#17) impalaman válasza Brianiac (#15) üzenetére


impalaman
aktív tag

Üdv!

Nálam hasonló probléma egyik romommal sem volt, esetleg még a nagyon régi r1-es vagy r2-es verziók produkálhattak ilyet, de az újabbakkal ilyen jellegű problémám nem volt, pedig YouTube-ot is néztem velük elég sok alkalommal. A belső memória pedig azért csökken, mert a Dalvik-cache alapértelmezetten a telefonmemóriában marad, terminálban az "a2sd cachesd" paranccsal tudod áthelyezni SD-re. Amúgy szvsz. az az 1 GB-os partíció felesleges, szerintem már 256 MB is sok. :)

Egy terminál-emulátor van alapértelmezetten az r7-ben, az r5-be azt hiszem még nem tettem. Marketről töltsd le vagy az Android Terminal Emulator-t vagy a Better Terminal-t.

(#18) Brianiac válasza impalaman (#17) üzenetére


Brianiac
aktív tag

Értem, köszi a gyors választ, most már végre az SD-re települnek a progik:DD Azt én is gondoltam én is h az 1GB sok lesz, de volt hely bőven a kártyán azért kapott ennyit.:)

[ Szerkesztve ]

Lumia 520

(#19) The IT guy


The IT guy
tag

Gondolkodom azon, hogy fel próbálom még1szer rakni ....előtte DMC-ROM 2.1r7 volt fent, csak felraktam rá az SP1-es javítást (recoveryn keresztül), és utána végtelenített ujraindulást produkált a drága... Miért... nemtom...

A jelenlegi rendszerrel az a problémám, hogy rohadtlassan tölti be a telefonkönyvet... és... igazából az egész rohadtlassú :/

Ejh... amióta megvettem, azóta szívok... remélem ezúttal sikerül normálisan felraknom!

(#20) impalaman válasza The IT guy (#19) üzenetére


impalaman
aktív tag

Annyit tudok mondani ezügyben hogy nálam teljesen jó volt minden ezzel a rommal és mástól sem kaptam visszajelzést ilyen vagy hasonló hibával kapcsolatban. Szóval szerintem nálad valami egyedi probléma volt.

Próbáld meg újra, ha akarod, működnie kell. :)

[ Szerkesztve ]

(#21) The IT guy válasza impalaman (#20) üzenetére


The IT guy
tag

Sorry, a késői válaszért, újraraktam, egyenlőre úgy tűnik, minden pöpec!

Köszönöm, és maxriszpekt!

:R :R :C

(#22) hefe77


hefe77
tag

Hali!

A T-mobos frissítést raktam fel. A kamera képe nagyon homályos, illetve exponálni sem tudok. Van valami javaslatotok?

Más: úgy emlékszem, hogy az r7-ben a fő képernyő mellett mindkét oldalon volt 2-2 ablak, ahová még pakolni lehetett. Jó volt, hogy a "munkás" névjegyeket külön tudtam tenni. A javításnál már nem lehet :( ........................

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.