Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kanczy


Kanczy
veterán

Nagyon szeretem az S20 FE-m, úgyhogy kívancsian várom, bár feltételezhetően nem lesz hatalmas előrelépés az új készülék.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2) sheratan


sheratan
titán

Kár, hogy ebből csak az az egy méret van.

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sheratan/index.html

(#3) beno52 válasza sheratan (#2) üzenetére


beno52
csendes tag

+1.
Egy 5,8" körüli FE-t nagyon élnék az S10e után.

(#4) AS


AS
félisten

Azért durva szívatás volt, hogy nem kaptunk 5G snapis verziót. Egyébként india most kapta meg meg az 5g-s verziót, szóval talán még van remény :)

Samsung Galaxy S20 FE 5G , Samsung Galaxy Tab S6, Nubia Red Magic 3, Samsung Watch Active 2

(#5) laci1892 válasza beno52 (#3) üzenetére


laci1892
senior tag

Felesleges több méret.

Persze majd lesz s21 fe, meg s21fe+ és az igazán menő majd át s21fe ultra, nem? :C :DD

Azonban az iPhone 12mini-nek konkurenciát állítva valóban nem lenne rossz egy akkora készülék.

Esküszöm sok év galaxy után elgondolkodtató volt hogy nem akarok-e arra cserélni.

Bár még most sem vagyok benne biztos hogy nem adom -e el az s10+-t és veszek inkább egy iPhone 12 minit. :U :)

(#6) janeszgol válasza laci1892 (#5) üzenetére


janeszgol
veterán

Az alapmodell ( i12 és i12 Pro) mérete is hiányzik. Gyakorlatilag az androidos piac nem tudja maradéktalanul kiszolgálni a méretbeli igényeket, míg az Apple igen az i12 család négy készülékével.
(És akkor még ott van a Se2020, a Xr/xs/Xs Max, illetve a 11 széria.)

(#7) sheratan válasza janeszgol (#6) üzenetére


sheratan
titán

Az alap S21 kb akkora mint az i12, nagyon picivel magasabb csak. Erre simán azt mondanám azért, hogy egálban vannak, és ez a méret jó lenne amúgy nekem egy FE-ben is, de így valószínűleg S21-re váltok majd valamikor idén, mert i12-t nem akarok a szoftvere miatt.

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sheratan/index.html

(#8) Juhaszatti válasza sheratan (#7) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Igazából ugyanannyival nagyobb ez az S21-nél, mint az S21 az i12-nél. Szóval ez is egálban van akkor az S21-el, csak a "másik irányból".
Persze értem én hogy ez azért nem így működik, csak arra akarok rávilágítani hogy azok a nagyon picik is sokat számíthatnak valakinek.

Az S21 számomra ideális méret, most is majdnem pontosan akkora telefonom van (S10). De én személy szerint könnyebben váltanék felfelé 5mm-t az S21 FE irányába, mint lefelé az i12-höz.

[ Szerkesztve ]

(#9) laci1892 válasza sheratan (#7) üzenetére


laci1892
senior tag

Nekem a legnagyobb problémám az Androiddal, meg úgy általában véve a Google-val hogy kezdem azt érezni nem időtálló. Illetve ezt egyre jobban kezdem érezni. Miközben kifizetsz egy valag lóvét pl egy s21 ultrára. Ugyanebből a pénzből ki jön akár az iphone 12 pro Max, csak az garantáltan hosszabb távon kap frissítést.

Nézd meg pl az iphone 8-at. Az sem mai csirke, de hozza egy 2021-es középkategóriás telefon szintjét. Vagy jobbat. És még kap frissítést.

Előre jegyezném nem flamelni szeretnék. Szintén Samsung felhasználó vagyok. Csak kezdem picit úgy érezni hogy egyre kevésbé jön be az android a fenti dolgok miatt.

[ Szerkesztve ]

(#10) kakuk.tamas válasza laci1892 (#9) üzenetére


kakuk.tamas
őstag

Arról nem is beszélve, hogy olyan összhangot a készülékei között egyik gyártó se tud felmutatni, mint az Apple.
És ez egy Samsungnál szomorú, amikor már a kezdetek óta tolja az Androidot. Kiépíthetett volna köré már egy jó kis ökoszisztémát, de semmi ilyen nem történt tizenxév alatt.
(és pont emiatt váltottam decemberben…)

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg/Nagykanizsa ~  Apple iPhone 12 Blue  ~  Apple Watch S5 LTE  ~  Apple iPad Air 2020  ~ HP S15-FQ2005NH ~ Xbox Series X ~ Telekom 2000/1000 ~

(#11) sheratan válasza Juhaszatti (#8) üzenetére


sheratan
titán

Jogos, bár azért az i12 és S21 az csak magasságban tér el, míg az FE szélesebb is 3mm-rel, ami pont azt a határt lépi át számomra, hogy kényelmes legyen megfogni. Volt már több olyan telefonom, ami 74-75mm széles volt, és mindig szívesebben váltottam lefelé róluk, bár képernyőben ugye kicsit kevesebb a kisebb telefon.

laci1892: Ez igaz, szoftveres támogatás mértéke példás, de azért ott is vannak csavarok, hogy megkapja az újat, de bizonyos funkciókat már nem. És pont ez zavar, hogy például nincs i12-ben sem még AoD, és bár jönnek róla infók, hogy i13-ban lesz, de ki tudja a mostani modell is kapja-e vagy majd valamire hivatkoznak hogy sajnos nem lehet :U De szintúgy hiányzik nekem például az unlock pattern hiánya (csak PIN van és jelszó), nincs ujjlenyomat sem egy ideje (ez mondjuk hw-es dolog), 14 év után még mindig csak egy ikonrács a főképernyő (legalább telefonon lehet rejteni appokat róla), nem lehet rendezni rendesen, mindig fentről indulnak és szünetet sem lehet köztük hagyni, az alapértelmezett billentyűzet borzalmas, Swiftkey meg nem teljes funkcionalitású iOS-en, a teljes gesztusvezérlés nekem nem igazán jön be, jobban szeretem alul a navigációs gombokat (sajnos ezt a Google is éppen kivezeti :( ), az App Store borzalom a Play-hez képest, alig lehet benne megtalálni dolgokat, és sokkal több a fizetős app, illetve ami nem az, ott meg agresszív reklámok vannak (ilyen nézd 5 másodpercig ezt a teljes képernyős vackot), a beállítások nekem nem logikus felépítésű és nem jól kereshető, stb stb.
Lehet persze ezekkel élni, de ha már ennyit adok egy telefonért, akkor az működjön úgy, ahogy nekem kényelmes, nem úgy, ahogy a gyártónak kényelmes :)

kakuk.tamas: Van ökoszisztéma, csak más jellegű. Egy rakás eszközük van, amivel együtt tud működni, csak a Samsung alapvetően háztartási gépeket gyárt és integrál. Persze ha mindened Apple, akkor biztos zsír, de a Homekit is nagyon kompatibilis tud lenni egyéb eszközökkel, akármilyen jó is :D

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sheratan/index.html

(#12) -Skylake- válasza janeszgol (#6) üzenetére


-Skylake-
addikt

" Gyakorlatilag az androidos piac nem tudja maradéktalanul kiszolgálni a méretbeli igényeket, míg az Apple igen az i12 család négy készülékével."

Azért azt ne felejtsük ki a képletünkből, hogy az utolsó információ az i12 minivel kapcsolatban az, hogy az apple már idén sem viszi tovább a vonalat és 1 év után ahogy jött meg is szűnik, annyira nulla az eladás belőle. Szóval de, a droid gyártók is lefedik a piacot, mert az i12 mini méretnek igazából nincs piaca se az apple-nél se droidon. Azért nem gyárt ilyet senki más, mert úgy sem tudja eladni és azért dobja 1 év után az apple is, mert ő sem tudja eladni. Nem kell senkinek.

Iszonyú megtévesztő ebből a szempontból egy netes fórum, mert itt is 10 hsz alatt 2 ember akarna kicsi droid telefont és ebből azt a fals következtetést lehet levonni, hogy a userek 20%-a akar ilyen telefont. De nagyon nem, konkrétan elenyésző kisebbség akikről szó van és egyszerűen nem éri meg megtervezni a készüléket, mert nem fognak annyit eladni belőle hogy visszahozza azt a pénzt amit bele kell fektetni , a gyártósorok árát amit meg kell építeni stb.

Bármibe fogadni mernék, hogy az i12 mini is veszteséges és nem pénzt hozott hanem pénzt vitt. Már csak azért is teljesen biztos, mert nem akarják tovább vinni és ha van cég aki az utolsó petákot is kisajtolja mindenből az az apple.

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#13) laci1892 válasza sheratan (#11) üzenetére


laci1892
senior tag

Alapvetően ezzel csak részben tudok egyetérteni, mert egyrészt igen... nekem is szimpatikusabb a Samsung szoftvere. De a Samsung is lényegében csak szoftveresen tudja egymástól el szegmentálni a két különböző felsőkategoriás telefonját néha.

Lásd az s10 sem kapott meg sok szoftveres újdonságot.

Másfelől van pro és kontra ez egyértelmű.
Mégegyszer mondom, alapjáraton nekem is jobban bejön a one ui... de kezd olyan mértékű lenni az időtállóság hiánya, ami olykor már számomra zavaró.

Másik dolog... ha valami nagyon ultra telefont szeretnél venni... az tuti akkora mint egy rendes péklapát.
Ehhez képest a 12 mini bármihez képest elég jó alternatíva tud lenni. Mert bár kicsi, simán pariban tus lenni egy s21 ultrával

(#14) laci1892 válasza -Skylake- (#12) üzenetére


laci1892
senior tag

Abszolút egyetértek. A 12 monitorra csak azt vette, akinek KONKRÉTAN arra volt szüksége. Réteg termék.

(#15) sheratan válasza laci1892 (#13) üzenetére


sheratan
titán

Mondjuk kevésbé zavar, hogy nem kap meg új funkciókat, ha már most tudja, ami nekem kell (ez jelenleg kb igaz Samsung oldalon, de nem nagyon igaz Apple oldalon).

Amúgy szerintem amennyire a Mini felveszi a versenyt egy ultrával, annyira az S21 alapmodell is. Sőt, az S21-ben nagyobb akksi, jobb üzemidő, telefotó kamera. Egyikben sincs toll támogatás, meg 100x zoom, de amúgy nem látom igazából, hogy mire gondolsz, amiben egy i12 Mini ultrább lenne az S21-nél :N

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sheratan/index.html

(#16) laci1892 válasza sheratan (#15) üzenetére


laci1892
senior tag

Egy szóval nem mondtam hogy jobb a 12mini. Csak azt hogy mind a két oldalnak vannak előnyei, hátrányai. Mondom ezt jelenleg Samsung-osként.

Én szimplán annyit mondtam hogy van olyan jó a 12 Mini is mint az s21 ultra. Van amiben jobb és van amiben bőven rosszabb. Ezt belátom. Ellenben az a szűk vásárlói réteg, akinek kicsi erős telefon kell, az hamar megtalálja a számítását a Miniben.

Jelenleg én is azon gondolkodom. Mivel formavilágra ( ez szubjektív tudom... ízlésről nem érdemes vitát nyitni) jobban bejön mint a Samsung. Ellenben zsebre tudom tenni. Ellentétben az s10 plus-al. Úgy látszik ahogy idősödöm úgy változik az ízlésem is. Régebben inkább úgy voltam vele, minél nagyobb. :DD

[ Szerkesztve ]

(#17) t72killer


t72killer
titán

Ebből is lesz snapdragon, vagy esetleg akksikímélőbb exynos kiadás €urópában?
Kérdés ezekután, milyen áron tolják be az a72 5g-t, mert azért az sokkal soványabb SoC-vel lesz szerelve.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#18) yuing válasza t72killer (#17) üzenetére


yuing
senior tag

Még az A82 is érkezik Snapi 860-al ebbe a szegmensbe megkavarni a dolgokat. :)
A72 5G, A82, S20 FE, valamilyen szintű ugrás és jön S21 FE.

Szerintem itt továbbra is az S20 FE 5G lesz a BB, főleg, ha majd kiszórják az utód miatt.

(#19) yuing válasza laci1892 (#9) üzenetére


yuing
senior tag

Nem is érdeke a gyártóknak az időállóság, másfelől igény sem mutatkozik rá, az emberek legnagyobb része 2-3 évig nyúz egy okostelefont.

(#20) t72killer válasza yuing (#18) üzenetére


t72killer
titán

Nem könnyű ezeket árazni, felülről a mostani s20 fe 5g szerencsére meghúz egy értelmes határt. Az a52 5g-vel szemben is nagyon gondolkozom, hogy asszonypajtinak inkább egy szolgáltatótól kihozott s20 fe 5g legyen a nyerő. A buds akció szép dolog, de racionálisan csak kb 30-40£/€ értéken lehet beszámítani.

Mindenesetre a 82es is érdekel persze, mind1 hogy hívják az 5Ah-s akksival, modern SoC-vel, 6.7"-os samoleddel szerelt, vízálló telót, amit keresek :))

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) bostone válasza -Skylake- (#12) üzenetére


bostone
őstag

A 12 minit lehet a 2020 se ütötte ki.
Jóval olcsóbb, erős procival.

(#22) MrPetya19 válasza bostone (#21) üzenetére


MrPetya19
addikt

Meg aki kis iphone-t akart lehett vett tavasszal SE2-t vagy 12 mini helyett is azt vett.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#23) laci1892 válasza MrPetya19 (#22) üzenetére


laci1892
senior tag

Attól függ ki 😁😁 végül 2 hónap tanakodás után megrendeltem én is a minit. Az SE azért elég sok mindenben alul marad vele szemben.

Mondom...! Azért lett ez réteg termék szerintem is, mert kevesen keresnek kicsi telefont top hardverrel.
Úgy érzem én hogy, csak az vett ilyet aki szándékosan ezt kereste. Az se, sokkal kevésbé réteg termék. Szerintem legalábbis.

[ Szerkesztve ]

(#24) petesejt válasza laci1892 (#5) üzenetére


petesejt
aktív tag

"Felesleges több méret."

Hogyne, azoknak felesleges, akik szeretnek távolsági buszbérlettel utazni a kijelző két sarka között. Nekem (és még nagyon sokaknak) munkára-fotóra-mindenre pontosan passzol az S21, de ha ennél csak 2mm-el szélesebb, az már kényelmetlen.

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#25) bostone válasza laci1892 (#23) üzenetére


bostone
őstag

Arról nem is beszélve mennyivel olcsóbb az SE.

(#26) laci1892 válasza bostone (#25) üzenetére


laci1892
senior tag

Igen. Olcsóbb. Viszont azokban a tulajdonságokban, ami nekem fontos rosszabb az se. Mindazonáltal nem rossz telefon, csak pont a hiányosságai miatt látókörömön kívül esik. Eléggé.

amúgy az s21 fe-től is biztosan olcsóbb az A72 :)) ;]

(#27) sheratan válasza laci1892 (#16) üzenetére


sheratan
titán

Oké, ha a "jó" itt teljesen szubjektív, mérce nélküli jelzőként szerepel :K Mert amúgy kb a SoC sebességét leszámítva nem nagyon van semmiben az Ultra közelében a Mini (de nem is hinném, hogy kellene legyen).

Amúgy a másik kedvencem, amikor az SE2-t "kicsi/mini" iphone-ként kezelik az emberek. Pont akkora, mint a 8 (7, 6s, 6), amit előtte évekig lehetett kapni, egészen az SE2 megjelenéséig, de most hirtelen kicsi lett, addig meg jajj de nagy volt :N :D

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sheratan/index.html

(#28) laci1892 válasza sheratan (#27) üzenetére


laci1892
senior tag

Igen mert lassan a középkategória is olyan telefonokat vonultat fel, amik akkorák mint ég, pár évvel ezelőtt egy kis tv lassan :C

(#29) MrPetya19 válasza sheratan (#27) üzenetére


MrPetya19
addikt

Emlékszem, hogy régen milyen hatalmasnak számított valami sony z ultra, aminek 6,5"-os kijelzője volt, és hogy milyen hatalmas volt.
De anno még a HTC 4,7-es telefonja is hatalmasnak számított, méterekről ki lehetett szúrni a standokon annyival nagyobb volt.
Szóval változik erősen, hogy mi kompakt és mi nem.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#30) janeszgol válasza MrPetya19 (#29) üzenetére


janeszgol
veterán

Pontosan, mint a monitoroknál vagy a tévénél. Anno a 32 colos tévére is azt mondtuk, hogy "igen, ilyen hatalmas kell nekem". Aztán ma már inkább monitornak jó csak a 32 col. :)

(#31) pusszycat válasza MrPetya19 (#29) üzenetére


pusszycat
veterán

Persze mert még plusz 3" káva járt hozzá.

Ilyet nem tud a Sony.

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Mi MIX 4 with under diplay camera ;)

[ Szerkesztve ]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black :)) --> Amazfit T - Rex Black ----- First Pfizer Inside :-p

(#32) Noukoum válasza sheratan (#27) üzenetére


Noukoum
addikt

Nem lett kicsi, csak most már minden telefon jóval nagyobb nála. Akkor még voltak hasonló méretű, vagy picit nagyobb készülékek. Most meg szinte azt kell keresni aminek a magassága 160mm alatt van.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#33) bostone válasza laci1892 (#26) üzenetére


bostone
őstag

Más vonalat képvisel az SE a minihez képest. Ez a minimum maximuma ios fronton, egyértelmű kompomisszumokkal.

Az FE inkább a zászlóshajók rokona, mint az A sorozaté az én szememben.

Sosem vártam, hogy mikor jelenik meg az A valamelyik darabja. De ez csak én vagyok.

(#34) Yeffy válasza pusszycat (#31) üzenetére


Yeffy
veterán

tudna, csak nem akar. nem mindenki akarja a 600. Galaxy S6/S7 Edge klont. ;)
melle meg mondjuk a veknyabb (persze nem ennyire vekony) kavak ala befer rendes, front facing sztereo hangszoropar, nem lentre "lovo" meg kijelzot rezegteto... valami.

szepnek szep, de kene a halal f@szanak meg egyszer lekerekitett kijelzo, meg az a rejtett kamera is gondolom a minoseg csimborasszoja lesz. sik kijelzovel mindjart mas lenne a leanyzo fekvese. de hajra, fejlodjon csak a rejtett kamera.

a hirhez: kivancsian varom, mit fog tudni. ha jon Snapival (5G) felenk, meg digitizer gondok nelkul (asszem az S20 FE-nek ez volt egy nagy baja?), akkor lehet, h erdekelni fog. bar az elolapi glory hole-ert meg mindig kar. :o

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#35) e-newsee


e-newsee
addikt

E-SIM-re vajon van esélye? Ha lenne, erősen elgondolkodnék rajta, hogy lecseréljem az S9-et. Valószínűleg anélkül is, de úgy lenne az igazi. Kellene a két SIM, és a plusz tárhely is.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#36) 1Nsane válasza laci1892 (#9) üzenetére


1Nsane
tag

Ez engem érdekelne, hogy a mostani széria menyire lesz az. Hardveres teljesítményben szépen feljöttek már, nem?

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.