- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Hogy lehet lebeszélni a telefont arról, hogy 2 perc után lekapcsolja hotspotot? Ha nem zárom le a telefont, megnyitott home screen mellett is lelövi. Ez a funkció így használhatatlan...
-
Syl
nagyúr
Hm, neked az a problémád, hogy a beállítással ellentétben nem zárja be a háttérben futó programot, nekem meg az, hogy a tiltás ellenére is mindig mindent bezár... Tegnap is, egy fontos céges emailt csak későn este olvastam, mert a telefon b*szott róla értesíteni
Ez a nyomorék rendszer mindent elkövet, hogy ezt a gyönyörű telefont a földhöz vágjam és megtapossam!
-
Syl
nagyúr
válasz
Quqesz #27488 üzenetére
Mint már írtam, nem az a (legnagyobb) baj, hogy multitaszkból visszatérve újratölt az app (bár 1,5-2 giga szabad ram mellett ez sem normális), hanem a háttéralkalmazások erőszakos bezárása. Ezek az optimalizálás-mellőző dolgok mind rendben be vannak állítva, és mégis. Ha magára hagyom a telefont, akkor az utolsó 4 alkalmazáson kívül mindent bezár. Így gyakran nem jelez gmail, outlook.com levelek érkezésekor. Egyszer whatsapp web cset közben kiszólt a desktop gépem, hogy megszakadt a kapcsolat a telefonnal. Mert őméltósága bezárta a háttérben futó (és természetesen lakattal ellátott) whatsapp programot
-
Syl
nagyúr
válasz
lbence #27484 üzenetére
Nem váltottam, bár erős volt a késztetés
Itt van a lányomtól megörökölt iPhone6 az asztalomon, ám a Honor sebessége, gördülékenysége és főleg az ujjlenyomat-olvasó sebessége utcahosszal nyer. Így aztán inkább lenyelem a 'háttérfolyamatok erőszakos bezárása' nevű békát
De hogy többet nem fogok olyan telefont venni, amihez a hüvelynek, meg főleg az emui-nak köze van, az hétszentség. -
Syl
nagyúr
válasz
nrg_52 #24277 üzenetére
Analfabétáknak való leírást említettem
az összefoglaló nem ilyen.
Például rögtön az első mondat: "B360-ról B131-re" az mi? A telefonhoz való rollback "FRD-L09 (C432), FRD-L19 (C432)" - honnan tudom hogy melyik kell nekem? Ha nincs kártyaolvasó akkor a 8. pontban hogy másolom fel a firmware-t? Lehet ilyenkor a gépre kötni a telefont? -
Syl
nagyúr
válasz
ADAM1337 #23360 üzenetére
Az említett akkus résznél egyetlen programomnál sincs bekapcsolva a bezárás... rész. Sőt, több alkalmazásnál "rátettem" a lakatot a multitask képernyőn.
Ha elég sokáig "nyugton" hagyom a telefont (pár óra) akkor simán kisöpri a memóriából a programokat, csak az utolsó öt marad a multitask képernyőn. És nem érdekli hogy ott a lakat, a beállításban ki van kapcsolva a bezárás stb.
De volt már olyan a hétvégén, hogy számítógépen wathsapp web-en cseteltem, egyszer csak kiírta, hogy elveszítette a kapcsolatot a telefonnal. Nézem a mobilt, őfelsége kilőtte a whatsappot, merthogy "nagy fogyasztású" program. Pedig a beállításban nincs energiatakarékosság bekapcsolva és az összes helyen ki van iktatva a bezárás, a "nagy energiaigényű appok bezárása" is off.
Egyszerűen az a helyzet, hogy teljesen mindegy én mit állítok be, a rendszer gondol egyet és kisöpri a memóriát. Én még soha nem láttam 1.9 gigátó kevesebb szabad memóriát. A rendszer gondoskodik erről. Sajnos...
Én azt szeretném, ha elindítok 20 appot, és a szabad memória leesik 500 megára, a rendszer tartsa ezt tiszteletben. Fussanak ott a háttérben a programok, akár hetekig -
Syl
nagyúr
Cseszhetem hogy a H8 erősebb hardver, ha ez használat közben nem érződik. A 4 giga ram is kulárét ér, ha a rendszer a beállításokra fittyet hányva állandóan bezárogatja a futó alkalmazásokat én meg utána keresgélhetem, hogy például hol hagytam félbe a pdf olvasást, vagy nem jön meg az email, whatsapp üzenet
-
Syl
nagyúr
válasz
Edison777 #23345 üzenetére
Lehet hogy te láttál, de én használtam, a Honor 8 előtt pár hónapig egy A5 2017-et. Ami a családban maradt. Sőt, még egy jött mellé. Így van közvetlen, egymás melletti (sőt, szendvics A5-H8-A5
)összehasonlítási lehetőségem. A mai samsungok már nem az S5 korszak döcögős rendszerei. Meglepő milyen jól optimalizált lett a touchwiz.
-
Syl
nagyúr
válasz
Warloo93 #23324 üzenetére
A5 2017-ről váltottam Honor 8-ra.
Amiben szerintem a Samsung jobb:
- Amoled kijelző
- Kijelzőidő
- A háttérfolyamatok "nyugton hagyása" - nem zár be semmit
- 3 GB RAM mellett a működés "folyékonysága"szerk.
És amiben a Honor egyértelműen erősebb:
- Kamera
- Ujjlenyomat-olvasó
- Dual-SIM+független (mindkét készülékem telenoros) -
Syl
nagyúr
Itt még mindig nincs frissítés.
-
Syl
nagyúr
Most már bizton állíthatom, hogy az emui nagy íven sz*rik a programok be(nem) zárása beállításra.
Az este, lefekvés előtt szépen sorban felírtam a multitask/recent ablakban látható programokat, feljegyezve a kis lakat állapotát is.
Reggelre csak az utolsó 5 db app maradt a listában. Teljesen mindegy neki, hogy minden létező helyen kikapcsolom/beállítom, hogy ne zárja be a programot. Az utolsó 5 db marad, a többi delete...szerk.
Egy Samsung A5 2017-et cseréltem le a Honorra. Az A5-ön ugyanezeket programokat, ugyanígy használtam, és ott a 3 giga ram mellett sem fordult elő egyszer sem, hogy a rendszer valamit önhatalmúlag bezárt. De a rendszer és a programok sebessége sem volt gyengébb. -
Syl
nagyúr
Köszönöm a tippet. Megnéztem több appot is, mindnél ki van kapcsolva.
Estére újabb tesztet végzek vele.(#22484) Quqesz
Nem az a baj, hogy bezárja a programot és nehezemre esne újra elindítani
A problémám vele, hogy ha az "automatika" söpri ki a memóriát (egyáltalán miért végez ilyesmit, ha 2,2-2,4 giga ram szabad
), akkor az egyes programoknak "erőltetett kilépés", vagyis "elfelejti a félbehagyott" munkát. Például: PDF olvasó elveszti az olvasási pozíciót és egy 200 oldalas dokumentumban keresgélni naponta...
-
Syl
nagyúr
Lényegtelen milyen alkalmazásokról van szó, a rendszer fittyet hány minden beállításra és kb egy-két óra tétlenség után a multitaszk képernyőről az utolsó 5-ön kívül mindent bezár. Olyat is ami le van lakatolva, de olyat nem ami nincs és az utolsók között van... Magyarán, bármi van beállítva, az öt darab utoljára használt app marad, a többit kilövi.
- Akkumulátor, Beállítások, Nagy energiaigényű alkalmazások bezárása - kikapcsolva
- Alkalmazások, Beállítások, Speciális hozzáférés, Optimalizálás mellőzése, Engedélyezettre állítottam egy sor programot. (És itt van rögtön egy problémám! Ebből a listából egy csomó program hiányzik. Például a Gmail is!)
- Multitask screen-en lelakatoltam pár programot. -
Syl
nagyúr
A beállításokban nincs egy alkalmazás se kijelölve bezárásra [kép], és mégis egy idő után a rendszer kiüríti a "multitask listát". Valahol máshol is ki kellene kapcsolni a tisztítást?
-
Syl
nagyúr
jatszo + jatszo
Köszi!
Akkor a Telenormál szuperül fel vannak készülve
Mentségükre szóljon, hogy az utolsó darab készüléket hoztuk el (magamnak is akartam egyet) és azt mondta a csaj, hogy már nem is lesz. -
Syl
nagyúr
Tegnap a családba került egy ilyen készülék. A Telenornál az ügyintéző azt mondta, hogy "3 napon belül be kell regisztrálni a telefont" és lesz +1 év és 3 hónap kijelzőtörés gari. Csak éppen azt nem árulta el, hol kell regisztrálni.
Az összefoglaló alapján csak 3 hó törésgari jár, de az automatikusan. Nem látok regisztrációra utaló írást.
A telefonon létrehoztam a Huawei azonosítót, végigvittem a Hicare / Én / email / Beállítások / Adatalany kérés pontot, de itt azt írja, hogy 3 munkanapon belül megküldik az infót. Ami bőven túl lesz a Telenoros lány által mondott 3 napon.
Szóval mi teendő van a telefonnal az extra gari ügyében?
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete