Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Aktív témák
-
guest
veterán
Hát a technológiai korlátról annyit, hogy 2,2Ghz a csucs. De mondjuk egy P3 mikor fog ennyin ketyegni?
Hát a tuningolhatóság nem éppen fő szempont szerintem. De hát mondjuk nem éppen akkora pénzből fejlesztették ki mint az Intel a P3 il a Pro technológiát. De én bizok az AMD ben hisz nekik fontos minden % -os piaci részesedés amiért neki meg kell küzdeniük. Ha az Intel elveszit néhány százalékot az még nem vágja földhöz. Ematt szerintem nagzon is figyelnek az AMD nél. Biztos van oka a csuszásnak de mint látszik az uj 0,13 -as XP is kijöt.prohardver vendég
-
-
karib
addikt
Anand szerint (aki egy VIA-s csókára hivatkozik), az AMD most az üzleti szektorra próbál erősen koncentrálni, azaz ha a Hammer beüt :) a szerverpiacon, akkor megnyílhatnak az irodák is az AMD cuccok előtt, ahova eddig szinte kizárólag az Intel jutott. Ez pedig nagy piaci szelet, sokkal jobban megéri, mint a lelkes szorzónállítgatós tuningosokkal bizniszelni :D
Addig meg az Athlon XP kicsit háttérbe szorul, mert azért az AMD-nek nincs annyi ereje mindenre odafigyelni.
Nemtom mi igaz belőle, de valamennyire megállhat a gondolatmenet.
Azért valszeg lesz ez jobb is, bár a hasonló megmozdulás az Intelnek jobban sikerült - lásd Tualatin és Northwood rajtok, mindkettő nagyot szólt a gyenguska elődhöz képest. Az AMD pedig az izmosabb elődtől nem nagyon tud elszakadni :(Department of Redundancy Department
-
Satan-Claus
senior tag
Én azért úgy gondolom, hogy maradok AMD párti.Azzal egyetértek, hogy nem fogom lecserélni a TBird-ömet egy Thoroughbred-re,de ezt eddig is így terveztem.Már régen lehetett tudni, hogy nem eredményez akkora teljesítménynövekedést, hogy érdemes legyen cserélni, viszont ha minden igaz jövőre már egy finom meleg Clawhammer-t izzaszthatunk, ha lesz rá keret.Na arra érdemes lesz váltani.Remélem...
''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''
-
Den
veterán
-
guest
veterán
Hát, én csak azt kérdezem, mi értelme volt kiadni? Hacsak nem tudnak javítani a gyártástechnológián nagyon gyorsan akkor énszerintem semmi... Az Anandtech szerint annyira sem lehet húzni, mint a Palomino magos csúcspéldányokat, akkor meg mivel jobb? Néhány wattal kevesebbet eszik, ez o.k., melegedés terén viszont nem biztos, hogy jobban jár a user, mivel a mag nagyon kicsi, oszt' lehet majd venni a spec. réztalpú hűtőket, gondolom nem 1600+Áfá-ért... (A lesarkazást más kategória, tudom,de azért ezzel a kisebb maggal még óvatosabban kell majd bánni...) A másik dolog a hővédelem. Megint valami alaplapos védelemmel próbál operálni az AMD, ami -finoman szólva- elmaradás a P4-hez képest... legalább egy olyan 'primitív' Coppermine-os hővédelmet belerakhattak volna. Szóval AMD párti lévén is azt kell hogy mondjam, hogy bizony ha valaki csúcsgépet akar, akkor egy Northwoodos P4-gyel alighanem jobban jár, árban majdnem ugyanott van. (Hol van már az, amikor jóval kevesebb pénzért is nagyobb teljesítményt nyújtott az AMD...) De azért drukkolok nekik, hátha tényleg ütős lesz a Hammer.
prohardver vendég
-
Den
veterán
ja hogy az. ok. Mindenesetre a p4 így is gyenge. Azt meg be kell látni hogy a k7 architektúra végnapjait éli. Thorougbred, barton, stb, csak arra jók hogy emelt fővel vonuljon nyugdíjba, ne csúfondáros bukással mint a p3. Az amd már a hammerre koncentrál, nem öl komoly pénzt egy kifutó proci fejlesztésébe.
www.simson4t.hu
-
zeta
csendes tag
Az intel latszolag konnyebben atallt 0.13 mikronra, de ne feledjuk el hogy nekik 7 gyarbol 1-2 atallitani nem akkora riziko mint az amd-nek az egyetlen drezdait. Nem veletlenul lett a P4 celeron 0.18 mikronos, ugyanis azok kotik le a meg at nem allitott gyarak kapacitasat mert oda nem kell a nagy MHz. Az intelnel 1 teljes technologiavaltas 1.5 evig is eltarthar img az amd-nek max 2-3 honapja van ra, de akkor a teljes kapacitast erinti..
zeta- -
andorpapa
őstag
Hogy miért nem tett az AMD hőeloszlató sapkát a procira? Gondold végig: miből is van a P4 kalapja? Aluminium. Nos, ha megveszed a full-brutál-extra-szuper Swiftech MCX462 vagy Cooler Master HHC-001 rézhűtőt, akkor mennyi a hasznod? Semennyi, mert a hő először úgyis az aluminium sapkán keresztül távozik.
Ez a sapka hűtéstechnikai szempontból nem túl nyerő cucc. Sokkal jobb lenne egy vörösréz sapka, ami profin lenne integrálva a magra. A Hammer azért kap ilyet, mert ott már állítólag nagyon jól van optimalizálva a hőeloszlás, és a mérete is megköveteli.
Amúgy aki látta már a Hammer hűtőket, annak feltűnhetett, hogy szinte egyeznek a P4-es coolerekkel, vagyis akkor az elvezetendő hőnek is hasonlónak kell lennie. Amiből meg arra következtetek, hogy a Hammer lesz az AMD első ''igazi'' 0.13-as procija.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
guest
veterán
Arrol van valakinek tippje, hogy Magyarorszagon mikorra lesznek thorougbred-ek? Engem foleg az alacsonyabb szeria erdekelne (1800+) ...
Miloprohardver vendég
-
Panther
HÁZIGAZDA
Szerintem is egyenlőre valami olyasminek lehet felfogni a Thoroughbredet hogy szükségszerűen ''lett''. Tehát mivel egyenlőre semmivel sem jobb a Palominonál, valószínűleg azért kezdik ezt gyártani, mert át kell állnia a gyárnak, és akkor már az Athlon XP-t is csak 0.13-n tudják gyártani. Mondhatni arra ''kényszerültek'' :) hogy jobb technológiával gyártsák ezt a procit is, noha a régivel is ugyanilyen jó volt.
Mondjuk valószínűleg azért tényleg fog ezzel kapcsolatban változni még ez-az, ahogy bejáratják azt az új gyártósort... :)[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Genialis
aktív tag
Szerintem nem elhanyagolható tényező a 20 wattal kevesebb hőteljesítmény ugyanolyan számítási teljesítmény mellett. Így most lehet sima traktorhangú számítógépeket építeni az eddigi repülőgéphangúak helyett, ugyanakkora teljesítménnyel. Ahogy lesz 13u 1900+ valahol, már cuppogok is megvenni...
in4m8ion 1ts 2 B 3
-
félisten
[L]http://www.xbitlabs.com/news[/L]
szóval már van Bartonjuk is, de még nem akarják kiadni. Ez jelentheti azt, hogy tudják mit csinálnak, és így is megéri nekik, mert eladnak majd a TB-ből is sokat, vagy az is lehet, hogy csúszni fog a Hammer, és ki kell tölteni valamivel az űrt...while (!sleep) sheep++;
-
guest
veterán
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Az ASUS A7A rev.1.03 alaplapom fogja-e támogatni a Thoroughbredet, mivel most szeretnék procit cserélni. Érdemes-e várnom, vagy vegyek XP-t, ha azt egyáltalán támogatja a lap. Az alaplap egyébként király, mivel egy fagyás sem volt 16 hónap alatt, ezért nem szívesen cserélném. Aki tudja a választ írjon, köszi.
prohardver vendég
-
guest
veterán
A7V:
http://www.a7vtroubleshooting.com/info/bios/index.htm#3 címen az olvasható, hogy a 1011-es bios:
''support Thoroughbred CPU''
a 1008 01D-től kezdve pedig:
New CPU : ''Palomino'' is now supportedprohardver vendég
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest