- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Somatom
veterán
válasz
Hieronymus #47 üzenetére
Kérdés, hogy mi tartozik az 50 -be? Idézet a korábban linkelt, bécsi balesetes cikkből:
"A Navya transzferbuszokat más városokban is használnak, Las Vegasban vagy Belgiumban, Waterloo környékén a turisták számára, de ezeken mindig jelen van egy „sofőr” is, aki beavatkozhat veszély esetén."
Ha az ilyen is bele van számolva, akkor csalóka a statisztika.
-
válasz
Luck Dragon #31 üzenetére
Ennyit nem találtam. Ez valóban szép szám, kb. ötven.
Semmit sem von le az értékéből, hogy jelenleg a FlixBus naponta 400 ezer járatot üzemeltet 36 országban 2500 várost érintve.Szóval a jövő már elkezdődőt a buszjáratok automatizálásában.
-
bkercso
nagyúr
Ha csak ennyi lenne, igen, de a kemencében süthetsz tököt is, ami a földben terem. A földre jó ráesni - a betonnal szemben pl. -, de megenni már nem jó, mert vérhast kaphatsz, ami egy betegség, mint a COVID is, csak az az állattartás miatt alakulhatott ki......
Vagyis az élettapasztalatot nem sikerült eddig semmilyen formában adatbázisba rendezni. -
Pikari
veterán
Hát mi volt?
-Ha egy autóbuszon 10 utas van
Az 10 utas.-és következő megállóban 5 utas száll le valamint 4 utas száll fel, mennyi ember tartózkodik a buszon?
A kérdés jelen időre vonatkozik, nem arra, hogy később mennyien fognak fel és leszállni. A chatbot belső logikája nem gyatrán megfogalmazott matematika órai feladathoz idomul.-mennyi ember tartózkodik a buszon?
Nem azt kérdezi a kérdés, hogy mennyi utas, hanem, hogy mennyi ember tartózkodik a buszon.10+1 = 11.
(10 utas + 1 sofőr) -
Pikari
veterán
Az autóbuszon összesen 11 utas tartózkodik.
A chatbot helyesen válaszolt. Csak azt hibázta el, hogy a buszsofőrt is utasnak számolta a válaszban, de a kérdésre adott számadat helyes
-
-
Ez a poszt ujabb bizonyitek arra, miert van eselye az AI-nak maga ala gyurni minket.
-
janeszgol
félisten
-
válasz
Hieronymus #30 üzenetére
Megközelítőleg 50 darab van Európában és azok különböző városaiban.-
Google jó barát -
Ha így látod, akkor igen. igazad van.
De ebből még nem következik az önvezetőbuszok elterjedtsége, hogy néhány városban megtalálhatóak. leginkább korlátozott körülmények között közlekedhetnek.
Ha már ennyire képben vagy, segítenél nekem összeszámolni az Európán üzemelő önvezető buszjáratok számát?
-
Hagyd rá! Ez pontosan ugyanaz a szint, mint oviban az "Én vagyok én, te vagy te, ki a hülye, én vagy te" kérdés. Ha erre azt mondod, hogy "én", akkor lehet röhögni rajtad, ha pedig azt, hogy "te", akkor előkerül az ingujjból az ász, hogy "De hát ott volt a végén, hogy az "én" vagy "te"".
A lényeg, hogy lehessen úgy facsarni az okoskodást, hogy mindenképp neki legyen igaza. -
BoB
veterán
válasz
Hieronymus #27 üzenetére
Áh, tehát maradt az én falumban nincs önvezető busz, tehát máshol sincs logika. Értem.
-
A kérdés régebbi mint az önvezetés. És mivel az önvezetés még nem terjedt el, a vezetővel működő buszokat tekintjük alapértelmezettnek.
Amúgy ezek a kérdések alapvetőn nem matematikai kérdések.
A kérdés helyes értelmezéséhez szükséges egy minimális intelligencia szint. Kocsmában, néhány kör sör+feles után már erőteljesen behatárolt a kérdés pontos értelmezésének lehetősége. -
BoB
veterán
Hülye kérdésre hülye válasz.
Ki mondta hogy kötelező a sofőr? Ki mondta hogy ha van személyzet az nem lehet több mint egy fő?
-
dabadab
titán
Pl. a süteményhez kell kemence, csak utána lehet megenni, de a kemencében nem csak sütit lehet sütni stb. Ezekből nehéz gráfot készíteni
Ebből pont nem. A konkrét példádat teljesen jól leírja egy irányított gráf, ahol a kemencéből több él is indul (vagy érkezik - attól függően, hogy miképp definiálod az irány jelentését).
-
Apollyon
Korrektor
A feltett kérdésre jól válaszolt. Erre a kérdésre ebben a formában én is 11-et válaszoltam volna.
A probléma itt annyi, hogy te sem használod jól a chatgpt-t. Ugyanúgy ahogy keresőmotoros keresésnél, itt is pontos kulcsszavakat kell megadni a kívánt eredményhez.
-
-
bkercso
nagyúr
Na ez a lényeg! Az ember az emberrel nem mindig érti meg magát, és láthatóan az ember a géppel sem, így az lenne a kerek, ha gép kérdezné a gépet.
Amúgy meg nagyon korlátolt szerintem a jelenlegi chatGPT értelmezési képessége. Statisztika-alapú nyelvi képessége van, de az értelme még igen gagyi.
Pár éve volt egy cikk a phys.org-on arról, hogy olyan adatbázist próbálnak létrehozni, amibe a nemlineáris összefüggések, amiket az élettapasztalat ad betáplálhatóak. Akkor még nem volt igazán jó ötletük rá, miként lehetne ezt megtenni. Nem tudom, azóta hogy áll a dolog... (Pl. a süteményhez kell kemence, csak utána lehet megenni, de a kemencében nem csak sütit lehet sütni stb. Ezekből nehéz gráfot készíteni.) -
icemad
nagyúr
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
Ez érdekes, mert ugye, ha nyugatról fúj a szél, akkor kelet felé kell szállni a füstnek.
A másik, hogy ugye elektromos mozdony (jó esetben) nem ad ki füstöt, viszont a kérdésben nem volt benne, hogy egy mozdonyról van e szó a kérdésben, vagy többről. Mert a vonat és mozdony nem ugyanaz a gép szemszögéből. -
-
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
A ChatGPT-t az interneten elérhető anyagokból tanították be. Amit emberek hoztak létre. Igen, arányaiban segg hülye emberek. Ezért ne lepődj meg rajta, ha ugyanolyan segg hülye válaszokat ad.
"A demokrácia elleni legjobb érv 5 perc beszélgetés egy választóval." (Churchill) -
Viktor77
titán
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
Ezzel sok embert is átverhetnél.
Szóval egész "emberien" válaszolt. -
-
icemad
nagyúr
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
-
icemad
nagyúr
válasz
Luck Dragon #9 üzenetére
Ne már, hogy nem ismered a viccet?
80 éves papó a biciklin, mi az?
Terminátor.
És miért?
Mert élő szövet van a fémvázon. -
-
-
Somatom
veterán
válasz
Luck Dragon #7 üzenetére
Jó, akkor a terminátor. Az utas (már amennyiben nem Schwarzi, vagy egy bringás az)? Ha a terminátor bliccel, akkor kit büntetnek meg?
-
-
Somatom
veterán
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Ez valószínűtlen, mégis van benne vmi. Ha felszáll egy robot, akkor az utas, vagy csomag?
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Ha egy autóbuszon 10 utas van és következő megállóban 5 utas száll le valamint 4 utas száll fel, mennyi ember tartózkodik a buszon?"
A jelenben 11 ember. 10 utas meg a sofőr. A megálló majd csak ez után jön.
-
bkercso
nagyúr
Jack elment steaket enni és 25 dollárt fizetett. Mennyibe kerül a steak?
Amúgy szerintem jól válaszolt a buszos kérdésre, mert a hétköznapi beszédben mi se szoktuk beleszámolni a sofőrt, ha azt mondjuk, hogy képzeld, rajtam kívül csak 1 ember volt az egész buszon. Viszont ez így pontatlan, mert 1 utas volt rajtam kívül.
-
Somatom
De ha a sofőr nem is ember ? -
Somatom
veterán
Az AI nem is a kérdésre válaszolt. A helyes válasz:10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konteó topic
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged