Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggamer
veterán
Inno3D GTX 285 Overclock tested : [link]
/ ha volt már akkor sorry / -
Dyno
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Áááá, esetleg egy GTX260, majd ha kijön a keretből.

-
Beowulf_78
addikt
[2009 legjobban várt játékai - 1. rész]
[2009 legjobban várt játékai - 2. rész]Nem lesz rossz évünk!
Egy biztos. Idénre még több mint sok lesz teljesítményben a GTX 295, a "húzónevek" alapján. 
-
Dyno
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szeretnék gratulálni!DE egy probléma van, nekem is kell egy ilyen kártya.

-
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ügyes vagy.

-
Beowulf_78
addikt
"Nagyon Fontos! GTX 295 Code 43-as hiba megoldása Vista alatt:
Mivel GTX 295 kártyák esetében felmerült egy súlyos bug probléma Vista (X32,X64) alatt, ami csak bizonyos alaplapok használatával jön elő, (leginkább Asus lapoknál) mindenképpem megosztanám veletek a probléma megoldását, ami bár egyszerű, de magától senki se jönne rá, mindenki NVIDIA driver problémára gondolt, pedig nem!
A probléma annyi, hogy driver telepítés után, a Vista nem érzékeli mind a 2 GPU-t, csak az egyiket, ezért letiltja az eszközt ("code 43" az eszközhöz tartozó illesztőprogam nincs betöltve) hibára hivatkozva, tehát lesz az eszközkezelőnkben egy "ismeretlen eszköz", és lesz egy felkiáltójeles VGA ahol ugyan felismerte a GTX 295 egyik GPU-ját, csak éppen le is tiltotta, mivel a másikat nem érzékeli.
Ki kell törölni az eszközkezelőből az ismeretlen eszközt, majd a hardverváltozások keresése gomra kattintani. Az ismeretlen eszköz eltünik, és a VGA fül alatt ott lesz mind a 2 GPU! Így a Vista még 1x külön fel fogja tolni a drivert a 2. maghoz, ami igaz dupla idő, de megoldódik a code 43-as probléma, és újraindítást követően tökéletesen fog működni a driver, amit most már nyugodt szívvel kijelenthetek, hogy nem hardver hiba, inkább orvosolható inkompatibilitási hibának, ill. bug-nak mondanék ami egyes alaplapokkal jön csak elő.
-
scope2007
addikt
tetszetős írás!

-
Beowulf_78
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Persze, ebben igazad van. De mivel nem vagyok hivatalos tesztelő, se hardvert, se pénzt nem kapok az írásaimért, ezért túl sok energiát nem szívesen tennék bele. Elsősorban azért mert az idő pénz, és ezt senki nem fizeti meg nekem.

-
SystemRoot
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jó én nem azt mondtam hogy teszteld le, csak hogy fontold meg, mivelhogy a CoD 4 a legnépszerűbb játékok listáján van. Cod5 egyelőre nem annyira népszerű. Sztem pedig a tesztekben az embereket mindig az érdekli hogy az általuk játszott game alatt hogy műxik.
Na, üdv!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Hát...nem terveztem a COD4 multit tesztelni. Egyrészt azért, mert ha már tesztelném akkor inkább a COD WAW-al, mivel ez az éppen aktuális epizód. Ne haragudj de ennyire egyedi kéréseket nem fogok tudni teljesíteni, mert ennyi erővel a COD2,COD3 és "Pokoli Szomszédok" játékot is betehetném a tesztbe, hogy hány FPS-t mutat amikor ráül az öreg a fingópárnára, mert Józska-Pista ezt szeretné viszontlátni a tesztben.
Nem is biztos hogy lesz teszt, ha ez a Vista probléma rövid időn belül nem oldódik meg....
-
SystemRoot
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jah így már más. De engem az zavart meg hogy pont megnéztem egy linket amin 1900x1200 volt írva és az 1920as volt asszem. na mindegy.
Cod4 ben nem muszáj felmenni szerverre hogy tesztelj. Elég lenne annyi hogy te magad elindítasz lan-ban egy pályát és eldobsz egy füstöt majd beleállsz és megnézed hogy menniy fpst csinál. Ehhez nem kell eredeti játék, és ilyen nemes célokra én felhatalmazlak hogy illegális codot használj.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Már írtam az NV-nek. Hát ennyire "kedves" levelet sztem ritkán kapnak.
Leírtam nekik ha nem oldják meg záros határidőn belül, visszaviszem gar.-ba a kártyát.
Nem lesz egyszerű válaszolni a kérdéseimre, ezt tükrözi az is, hogy éjjel küldtem el nekik, és még nem jött válasz, holott 24h alatt válaszolniuk kell. A fele még hátravan.
-
Beowulf_78
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mikor geforce karit tettem radeon mellé alaposan átrágtam ezt a cikket is, de nem, ez nem megoldás.
A megoldás az, hogy ugyanaz a driver kell minden GPU-nak. Ez elvileg azonos márkánál megoldott, csak most történt valami (biztos MS javaslat, vagy játékfelylesztői igány ami rosszul sült el, mert mindkét cég egyszerre esett ebbe a hibába) és mindkét gyártó legújabb driverével előjön a code43, aminek nem szabadna azonos driverre futó GPU-k esetén.
Amit tehetsz - vársz jobb drivert (ugye próbáltad a 185-öst is, nem csak a 181.-est?), vagy felraksz egy windows 7 beta-t, mert ott nincs már értemezve a code43, mehet akárhány különböző driver is...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Először is. Nem elírás. A Crysis bench-ben nem lehet beálltani az 1920x1200-at csak az 1920x1080 vagy 1900x1200-at. Egyébként pedig a felbontás minden esetben látszik a screenshot-on.
De ha a linkeket is megnézted volna...

A COD 4 pedig nincs meg eredetiben, ezért pedig nem fogom megvenni, hogy bekerüljön a tesztbe az MP eredmény.
-
SystemRoot
őstag
Pár helyütt el van írva az 1920x1200, 1900x1200-nak.
Egyébként tesztelhettél volna egy Cod4 multiplayer, max fix fps-t. Elég sokan játszanak vele, és ott pl számít hogy mekkora fix fpst tudsz elérni. Más játékoknál hogy most 35 fps vagy 45, sztem irreleváns. Persze szvsz.

Üdv.
-
janos666
nagyúr
Biztos hülye kérdés, de a 185-öst próbáltad?
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nekem is 4GiB ramom van, de nincs gond az 32 bites XP-vel.

XP64-en nem mennek a tesztek?
-
Beowulf_78
addikt
XP 64bit SP2 alatt müxik a GTX 295 drivere! Simán felment a 181.22 beta, és be is tudja tölteni...
Sajnos Vista 32bit, és 64bit-re egyik driver se jó, mindegyik kód 43-hibával nem tölti be az illesztőprogramot. Ami nagyon furcsa volt, hogy Vista 32bit, 64bit alatt az nV drivere nem telepítette fel a PhysX drivert autómatikusan. Amikor XP 64bit alatt megláttam a PhysX telepítőt, már tudtam hogy ezen az OP rendszeren nem lesz gond.
Ameddig nincs megoldás ezt leszek kénytelen használni mivel 4GB rammal nem szívesen használnám a 32bit-et. A GTX295 teszt sajnos addig fog elhúzódni ameddig nem lesz jó driver Vista alá. -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Láttam a vizesboltban 100 alatt Giga 285-öt.

Az az érdekes, hogy 280-as meg van 100 felett...
Mondjuk egy "repülőgép hajtóművet" nem szívesen
tennék be a gépbe, most elég csöndes (játék alatt
is), de hát valamit valamiért: meggondolom...
-
biggamer
veterán
Asus ENGTX285 TOP Review / 1-15 / : [link]
-
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hááát az az igazság, hogy én ehhez láma vagyok, Ti vagytok a profik.

-
-
biggamer
veterán
Engedélyezte a GTX 285 tesztek publikálását az NVIDIA : [link]
AnandTech
CPU3D
FiringSquad
Hardware Canucks
[H] Enthusiast
HEXUS
HotHardware
HT4U
PC Games Hardware
PC Perspective
t-break
The guru of 3D
The Tech Report
TweakTown
TweakTown OC
/ linkek a cikkben /Accelero XTREME: már GTX200-hoz is : [link]
-
biggamer
veterán
Arctic-Cooling Accelero XTREME Now Compatible with Most GeForce GTX 200 Video Cards / ... GTX 285/ :
-
Beowulf_78
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Igen...ebben tökéletesen igazad van. A nyár az kérdéses. Simán lesznek az 55nm GPU-k 95-100 fok közelében. Főleg a 285. Elfogy a hűtése mert 100% se tudja 87-90 foknál lejjebb hűteni. Nyáron pedig...10-20% ventifordulat hiányozni fog neki. A 295 legalább 75% forog 90-92 foknál.
Állítólag nV-nél is van a 180.89 beta... azzal müxik Vista alatt is. Meglátjuk.
-
janos666
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mostanában az ATI x2-eseivel is code43-at játszik a Vista a legfrissebb driverekkel. (csak azokhoz van régebbi) Valahogy nem eszmél rá a Vista hogy mindkét GPU-hoz ugyan azt a drivert kell használni, és letiltja az egyiket.
Hát ja, 90 fok kicsit durva, de ha hibátlanul működik...? Lehet épp úgy itélték, hogy az 55nm-es chipek jobban bírják a hőt, ezért veszik lentebb a ventilátort.
Bár az durva, ha annyira alámennek a hűtésnek, hogy nem hagynak benne tartalékot, és 100%-on jár játék közben, nyáron akkor a 95-100 fokot is nyaldoshatja majd. -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére

-
Beowulf_78
addikt
Melegek. Qurva melegek ezek az 55nm csippek.
Nem nagyon kapható még. Ami jön pár darab az országba, hamar elkapkodják még a nagykerekben, kiskereskedelmi szintre el se jut egyelőre.
GTX 285 nekem 100% ventifordulaton alapon Crysis alatt 90 fok volt (GPU). Tuningolva 93 fok. Pont abba a hibába estek mint Atiéknál. Ott is fűtenek az 55nm csippek.
Itt ez a 295...egyelőre Vista alatt használhatatlan mert xar a driver. Feltelepedik, de a Vista nem tudja betölteni...kód 43-as hiba.
Nem egyedi probléma sajnos. 
-
DigitXT
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Én meg megtaláltam a barkácsolós témát, de ez nem hozta össze a
"szerverkimaradásokkal", mert azt meg nem lelem, de mindegy...
Szerk ON: hol lehet amúgy ilyen 285-ös karit venni? Vagy még kiskerben sehol?
Szerk2: bár valahol azt olvastam, hogy pl. melegebb a 280-nál, szóval lehet, hogy
inkább az ATI 5xxx-eket kell megvárnom?
(X2-t max. vízhűtéssel szeretnék.
)
Amúgy jó a 4850 is, csak sajnos nem bírja mindenhol azt a stabil 60 FPS-t...
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ti most mi a fenéről beszélgettek?
Nagyon misztikus.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Olvasgatom a logout-ot is. De mindenre én se figyelhetek oda 100%-ban. Ahogy te se, és senki.
Fő tevékenységem itt a fórumon az itteni topikokban való információ csere, és segítségnyújtás.
E mellett meg pénzt is kell keresnem, hogy legyen miből vennem 295-öt, mert ugye senki se szponzorál.
Szóval az ideje mindenkinek véges. Ha esetleg marad időm a logout-ot olvasni megteszem, de nem tudok még arra is rendszeresen időt szakítani, mert akkor 24/7 a fórum előtt kellene ülnöm.Ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy linkeljem be mindenkinek egyenként oda, ahol éppen jár
Nem. Nem ezt akartam mondani. Csak annyit hogy modker.-be betettem a kérdést amire meg is kaptam itt a választ tőled.
Többektől kérdeztük már, mi lehet a gond, de senki se mondta hogy van egy cikk erről és olvassuk el. 
-
Racecam
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy linkeljem be mindenkinek egyenként oda, ahol éppen jár.
Arról nem is beszélve, hogy a Logout-ot, ahol már Neked is címlapos, sőt kiemelt írásod van érdemes olvasgatni is. 
-
-
Racecam
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Látom a hülyeség már megy, de az olvasás még nem az erősséged.

-
Beowulf_78
addikt
Most próbáltam ki a Mirror's Edge-et... 1920x1200 Max.AA, és még amit lehetett mindent felhúztam full-ra. Így produkált 30-60fps-t a GTX295.
Van egy olyan sanda gyanúm hogy ez a driver még nem az igazi 295-höz.
Valaki mondhatna hozzávetőleges eredményt hogy ez most jó vagy rossz fps érték...
A játék nagyon tetszik!
A zene qurva jó, és a hangulata is hibátlan. Az ugra-bugra tökéletes elsajátításához idő kell, de nagyon összerakták ezt a játékot!

-
Nezz
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A kis csati az S/PDIF, hogy legyen hangja is a HDMI-nek. Én a mai napig nem tudtam működésre bírni a 9800GX2-vel.
-
Nezz
tag
Az elejéhez csak annyit, hogy a piac nemzetközi piacra készült, és hogy nézne már ki, hogy "Jééé ez egy olyan cucc mint a kettőnyócvanas, csak kevesebb benne a nanométer.." xD
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Na ezért kaptam lebaxást a Házi Barkácsolós topicban....

-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Király!!! Csak f@sz@ így írd, nehogy buzeráljanak a modik!!!

-
Mi lesz a 295-ös BLOG címe? GTX295 az adu ász!

-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
És hova tetted a 285-öt?

-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
gratula!
akkor jöhet a teszt
-
Beowulf_78
addikt
Egyelőre bivalynak tünik.

-
Fadam
tag
Jó neked. Bejött az élet.
Vár(juk)om a tesztet -
törölt tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Add nekem
-
Beowulf_78
addikt
Jó hírem van!
GTX 295 tulaj vagyok, legalább fél órája.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78
üzenetére
nyugalom, hónap közepe van. hónap végére megint minden rendben lesz. a huf-euro váltás általában a hónap függvényében sinus [0,2T] intervallumokat járkál be. kb 36hónapos figyelés alapján;>
ProEvoFan: igazából mindegyikben menne 100-150framet. leszabályozásba max 2560x16AAn lehetne futni, ill valahol ott pár játéknál már memlimit is lehetne, de jelen pillanatban ezek a kártyák már valami eszméletlenül erősek. ami miatt ezek kifogyhatnak jelenleg bármiből is, az egy rosszul optimalizált kód, semmi más. két-három év múlva meg már oly mind1 lesz, addig pedig az architektúrális hátrányok nem jönnek ki... a csúcskategória nem nagyon jut el az apróba évekkel később;>
-
biggamer
veterán
Ismét egy jó hír, szerdától emelkedik a benzin ára 6 Ft-tal.

-
Beowulf_78
addikt
Mielőbb meg kell vennem a GTX 295-öt, mert az árak megint a csillagokban lesznek.
[link] -
jones965
Modder
Úgy látom, eljött az idő hogy a 88gtx SLI-met lecseréljem.
Jó ez a kártya és nem utolsó sorban a teszt. -
"GT200b chipset (55nm)"
Itt gondolom GPU-ra gondolsz, nem? A chipset meg a chip nem ugyanaz.
És ha már technikai adatokról írsz, lehetnének az adatok teljesek, szerintem szúrd be a shaderek számát is. -
janos666
nagyúr
Összevetésképp futtattam én is egy tesztet FC2-vel. (1.02-es patch, legújabb hotfix driver)
Nekem 3 loopból átlagolva kimaxolt beállításokkal, Demo(Ranch Medium):
1920x1200 2xAA min 18,96fps avg 30,05fps max 50,17fps
Összevetve a te hasonló eredményeiddel:
1920x1200 2xAA min 39,60fps avg 50,18fps max 73,61fps
Tényleg nem rossz kártya. (azért OC-s eredményt vetek össze, mert az enyém is addig van húzva míg bírja)Amire még felfigyeltem hogy grafikont rajzolt a 3 futtatásból, és kibaszottul nem esik egybe a 3. Sőt, ha csak a 3 grafikont látnám, el se hinném hogy ugyan azt a tesztet ismételte meg 3x egymás után, változtatás nélkül.

-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
meg az 576Shopban is
és még sok minden más is eszméletlen olcsó
[link] -
Beowulf_78
addikt
Srácok!
cdgalaxis-ban 2k a Crysis akciós áron!
Ami még akciós január végéig az a Race Driver GRID...4k!

Estére mind a két játék már itthon lesz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A Cryo orosz verziója nem béta, hanem végleges, és olyan kurva optimalizálatlan, hogy komoly kártyák is (kisebb felbontásokon is) eléggé belecsúsznak a tizenakárhány FPS-be, néhány helyszínen.
.
A játék látványa ezt nem indokolja. Majd vagy jön egy patch hozzá, vagy nem.
Tehát van Cryostasis? Van. Megfektetné a kártyát? Kitudja, valószínűleg igen. Van valaki aki ezt nem szarja le? Nincs. Érdemes rajta vergődnöd? Nem...

ja, és

-
Beowulf_78
addikt
Igazán nincs mit!

biggamer: A 295-öt is lehet húzni egész szépen!
Persze egy duál GPU-t sosem lehet annyire megtépni. Ezzel tisztában is vagyok. 
Typhoon47: Nem is lesz benne, mert én nem játszom vele. Valahogy egyik GTA rész sem fogott meg annyira hogy megszeressem, és mivel a teszt játékokat én választom ki...itt is csak ismételni tudom magam. Give me the money!
Hemi 426/RT: Köszi!
Méltó utód egy 8800 GTX után!

marcus.fenix: Persze, majd meg fogja fektetni...meg majd ez lesz, meg az lesz.
Mi van most? Van Cryostasis? Nincs. Illetve van belőle orosz verzió ami full gány még, szóval olyan mintha nem is lenne.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Nézd. Ha ezekkel a játékokkal is letesztelem, akkor azt nem kevés pénzért vállaltam volna, rengeteg idő kell ennyi játékhoz. Azért mert te a hivatalos tesztekben ezekről a játékokról is is olvasol, az nem azt jelenti hogy én aki egy 1ft-ot se kapok a tesztelésért, és csak magamnak, illl. nektek csinálom önszorgalomból, hogy az összes menő játékon bencselni fogom.
De ha pl. megfizeted az időmet nagyon szívesen megnézem a többi 6-8 játékkal is.
Sőt! Ha mindig a legújabb kártyákat idecsúsztatod, megteszem rendszerességgel is, mintha egy hivatalos mellékállás lenne, vagy alkalmi munka.
Ezért nem lett minden játékot átfogó teszt. Ha meglesz a GTX 295 arról se várjatok többet. Illetve ha valakinek megéri hogy több játékról legyen teszt az akkor fizessen érte.
Ennek a tesztnek más volt a lényege. nem az, hogy olyan játékokat is teszteljek amik viszik a 100-150fps-t.
-
NFree
addikt
Még nem volt időm teljesen átnyálazni, de köszi a melót , sokat segít a döntésben
Már csak a 295-re vagyok kiváncsi mert láttam gigát k... olcsón nem tudom igaz-e [link]
Épp angolba csíptem 1 kis net-et![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
kemény kártya, de én is hiányolom a többi játékot
ezek kimondottan az nVidia-t szeretik
GTA4, L4D, COD4-5, Call of Jurez, GRID, DIRT, World in Conflict.... kb ezek jutotta az eszembe amik még jöhetnének, a GTA4-re nagyon kíváncsi lennék egy ilyen zsír procival
köszi a tesztet
proci985: de akkor is kíváncsi rá az ember hogy mit tud ezekben a játékokban is, legyen az 150fps vagy 80fps. minnél szélesebb a skála annál átláthatóbb a vga ereje, még akkor is ha ezek után (Crysis) tudjuk h mire képes
-
marcus.fenix
aktív tag
Mi az a játék, felbontás, szűrés ahová egy GTX 295-re szükség van 1920x1200-ig? A válasz egészen egyszerű, jelenleg nincs ilyen játék ami megkövetelné a GTX 295 erejét 1920x1200 felbontásig.
Jajj dehogynincs: a Cryostasis... még meg is fektetné... persze nem azért mert olyan szép...
-
Hemi 426/RT
aktív tag
Jó teszt!
Köszi Beo!
egyre bizonytalanabb vagyok mi is legyen a 8800gtx utodja.....
de még mindig gtx-re hajlok ezek után föleg! -
Typhoon47
senior tag
nincs GTAIV teszt

-
balintka
addikt
Jó teszt, jó kártya. Hajrá Nvidia!
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jó kis teszt,nem kevés munkád van benne.Köszönjük!

-
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
És ne feledd, a GTX-ek legalább tuningolhatóak is .

-
Beowulf_78
addikt
Nem. De tény hogy visszaolvastam az EVGA teszt átnézése után, mert annyira nem tünt egyértelműnek.
Minden teszt mást mutat. Szokás szerint, mint mindig.
Nem vagyok benne biztos hogy 80-85k magasságában nem az Ati 4870 X2 lenne a best buy.
Végülis mindegy. A 295 erősebb a 285-nél. Aztán hogy mennyi szívás lesz vele, az majd később elválik. 
-
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Csaknem elrettentett az EVGA teszt ?
-
Beowulf_78
addikt
Szívesen!

Annyira jó ez a kártya, hogy egész nagy dilemmába kerültem hogy köll e nekem holnap a 295 vagy maradjak egy XFX 285-nél. Hajt a kíváncsiság a 295 felé, de a józan ész meg azt mondja hogy "only 1 GPU". Remélem nem nyúlok mellé ha a 295-öt választom, mert nagyon nem olcsó, és nem is lesz még egy darabig.

-
ImI87
őstag
Köszönjük az első magyar tesztet!

Frankó kis rövid írás, de a lényeg pont benne van!
És milyen jól megy a kari!
Főleg a shader, ami az én tapasztalataim szerint a legjobban befolyásolja a teljesítményt.Én a magam részéről csak akkor fogok erre váltani, ha a gariból hamarosan visszatérő GTX280-am neadjisten v.mi antituningos darab lesz. Nálam a magasabb fogyasztás még nem indokolná a cserét, de az ezzel járó nagy hőtermelés már inkább...... Meg persze a tuning képesség. Ha már kicsit elterjednek ezek a 285 karik, akkor majd lehet következtetni az átlagos képességekre, és el lehet dönteni, hogy érdemes-e cserélni 280-ról. Viszont monden más gyengépp kari esetében nem kérdés a dolog.

Úgyhogy GTX285-öt mindenkinek !!!

-
proci985
MODERÁTOR
jé, és egy chipen megy a krájzisz fúlhádébe
egyébként Crysis very highal nem érdemes tesztelni, az árnyékok és fizika miatt eléggé érdekesen skálázódik (előbbi a GPUt, utóbbi a CPUt tudja szétterhelni úgy, hogy a másik elem henyél).jah, úgyis ez a lényeg, minden más program úgyis megy, a GTA4 meg kit érdekel
egyébként meg más engine nagyon nincs, ami meg tudta volna akasztani... UT3 nem nagyon érzi meg a terhelésnövelést, FEAR ment volna 150fpst, source engine szintén, Supreme Commander meg tudta volna enni, de az CPU limites inkább egy bizonyos egységszám fölött (aztán meg mem/32bit), Sacred2 picit még kiforratlan és mem/32bit limites, Oblivion enginenél a jelleg miatt 20fps is elég, Stalker CS szintén keményen mem/32bit és lehet memleakes még mindig, NFSre totális overkill, CoDra szintén. a Diablo2 mediannal meg tesztelni nem életszerű, megfelelő skillel a megfelelő pályán bármit térdre lehet kényszeríteni. jól olvastátok, a Diablo2vel, ill egy arra alapuló moddal;Đ
tesztet köszi, amit le lehet belőle vonni az az, hogy 1920ig szűrőkkel is bőven elég a kártya. a jövő meg így gyorstesztnél tökmind1, csúcshardvert ilyenkor még nem évekre szoktak venni az emberek;>
-
Misi 007
őstag
Azért a Chaninja Style befigyel!

-
Solten
őstag
Ilyen VGA pont jókor jön e "gáznélküli", hideg időben...

-
Beowulf_78
addikt
-
Akkor ok, azt hittem kevés a kártya valahol. Ez esetben szerintem tesztelj ki egy stabil max órajelet és az alá lődd be kb. 10%-al 7/24-be. Nálam is nagyon észrevenni, hogy ha minden alapon megy, illetve ha a prockó/ramok és a vga is pöckölve van. Most már csak úgy játszok, ha fel van hergelve a cucc.

-
Fadam
tag
Ahogy megláttam el is olvastam a tesztet.
Jó lett nagyon grat neked. Naon jó a kártya is.
Várom a GTX295-ról is a tesztet. -
cizoe
őstag
Ilyen alapon Atit sem kéne Crysis-szel tesztelni, mégis szokás. A coj is egy megszokott bench játék, nem azért mondtam, mert az ati ebben jobb. Ja és mivel itt nincs összehasonlítva a kártya semmivel, ezért miért is lett volna érdekem? Ati párti vagyok nem is hiába bevallom, de ez nem indokolja, hogy elferdítsek (ami nem is lenne igaz) egy korrekt tesztet. Hátulról meg lehet te szoktál menni, homofób sem vagyok, nem folytatom.

-
SSJPeter
őstag
Csak most tudtam elolvasni. . .
Nagyon jó kis teszt lett,gratulálok. . .
Véleményed szerint megérné lecserélni erre 1 GTX260-at?
Gondolom attól függ menyit kéne rádobni,szerinted mennyi az a plussz költség amit még megér?Ezért most utálni fogsz
,de Crysis alatt a DX10-et elvileg lehetett volna "emulálni" a quality pack-okkal. . .de tudom,hogy nem volt időd rá. . .100% respect ezért a munkádért is.
Nagyon köszönjük.
Esetleg ha a GTX295-re több időd lesz talán meg lehetne nézni quality pack-al is Crysis-t.
Persze ahogy gondolod. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi!
Ha lesz 295-öm holnap remélem még jobb tesztet sikerül csinálnom.
-
TazLeacher
nagyúr
Én nem szaporítanám nagyon a szót:
G-R-A-T-U-L-A-!-!-!
És mindezek mellett:

-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
a tápcsati mellett egy hangcsati van.... alaplapra kell kötni
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Teljesen igazad van...nekem is ugyanez a helyzet GTA4-be....nem tudtam mibe belekötni
-
-
Zso2
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
cizoe és daa-raa csak nem bírja megemészteni , hogy NV is csinál brutál karit...
Árad a méreg a fanokból pl: COJ azért mondja hogy derűljön már ki hogy jobb az ATI benne...
ez az én véleményem. Hátulról jönnek...
köszi a jó tesztet , legalább tudok mérlegelni.... -
Beowulf_78
addikt
Te lehet elhinnéd, de lenne aki nem. Így bench tool-al azért jóval hivatalosabb. Persze Oszi és én fraps-ot használunk és el is hisszük egymásnak, de nem akarok így tesztelni.
Azon túl hogy pl. a Crysis első pályáin jóval több az fps mint a vége felé. Ha az elején tesztelem nem reális, ha a végén az se. Crysis Wars-ban alíg van normális szerver, mindegyik laggol mint állat, ami szintén nem mutatna reális képet. -
PH-User
addikt
Köszi a tesztet, bárcsak nekem is lehetne valaha egy ilyen.

-
törölt tag
"Mivel csak egy nagyobb "ráncfelvarrásról" beszélhetünk a 280-hoz képest..."
A nagyobb ráncfelvarrás azt jelenti, hogy nagy, jelentős változtatásokat hajtottak végre, ez helyesen így hangozna, hogy:
Mivel csak egy kisebb "ráncfelvarrásról" beszélhetünk a 280-hoz képest...
Mivel a kártyában nem történtek jelentős változások (mármint a GPU-ban) az órajeleken és gyártástechnológia fejlődésén kívűl, ezért itt egy "kisebb" jelző a helyes.
Elég komoly dolgokra épes ez a 285!
Elvileg a kártya TDP-je 215W alatt kell hogy legyen, mert 6+8 pin az 215W TDP fölött szükséges (2900 XT-s tesztben olvastam), tényleg tetszik a kártya (valaki meglephetne vele
), nagyon gyors, erős, de szerintem túl drága még. 
A tápcsatlakozók mellett láttam egy apró csatit, mi az?
-
Sotho
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mi az hogy játék közben hiteles teszt?
Gondolod hogy nem hisszük el?
Fraps!
Az nv nem átírja a benchmark exét csak optimalzálja(hatja) rá a driverét, volt már rá példa.
Tetszik a kártya, cuda-ra jó lenne.
-
Chalez
őstag
sry, dupla
-
Beowulf_78
addikt
COJ-t akkor beleteszem a következő tesztbe.
Van hozzá bench tool-om is.
Sőt! Lehet éjjel beleteszem még ebbe. Bár erre kicsi az esély... 
Chalez: Én azt mondom nem látod a különbséget, főleg játék közben nem.
Ellenben a VGA teljesítményét rendesen leszopja. Ez a 16xAA csak arra jó mennyire erős a kártya, de valójában kevesen játszanak full HD-ben 16xAA-val. -
Chalez
őstag
Köszi a tesztet, jó kis kártya! Majd egyszer nekem is lesz ilyen. 16XAA...full HD-ben ezt még meg lehet különböztetni a 8XAA-tól, vagy csak FPS-ben?

szerk. Bár most nézem a kettő között nincs szinte semmi FPS eltérés, ami van az meg minimális. A 16xQ na az mi az isten?
-
cizoe
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
source engine, CoJ, etc. De nekem így is elég meggyőző.

-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Akkor hogy jön ki a 2X240 db stream processzor?
daa-raa: GTAIV-el hiába tesztelsz, lehetetlen normális eredményt kihozni belőle, annyira fos egy motor van alatta, össze-vissza ugrál az fps indokolatlan helyeken is, ráadásul annak proci kell, nem vga. A core i7-el 8800gt-n jobban fut, mint egy quaddal és gtx-el.
-
törölt tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Azért olyan rettentő nagy különbségek nincsenek a két motor között... De ha mégis vannak, akkor is egy tőről fakadnak, hasonló megoldásokkal.
Pl UT3, GTA4... A bench tool nem tudom miért feltétel.
-
törölt tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mindössze csak annyi miatt egysíkú, hogy gyakorlatilag egy motorral tesztelted. Így viszont igazából nem látszik a kártya valódi ereje, nem jönnek ki az esetleges gyengeségei.
-
Beowulf_78
addikt
Köszi!
Sztem senki se tudja. Gondolom miután a kiskerek is kiteszik polcokra, ami még 1 hét, utána fog realizálódni az ár. A mostani PH!-s bazárosok által generált árakat nem tartom valósnak.
polo493: Te ezt látod? 2fps-t?
Mert én meg azt, hogy húzva kissebb a teljesítmény mint alap órajeleken. 
-
törölt tag
grat,de azért érdekes hogy tuningolva csak 2fps az különbség az alaphoz képest.
-
r-chee
őstag
Grat a teszthez. A rövid tesztidőszak ellenére tükrözi azt, amire kíváncsiak voltunk
. Áruk hogy alakul ezeknek a kártyáknak? -
Beowulf_78
addikt
daa-raa: Lehet hogy igazad van, de hogy csináltad volna meg hogy ne legyen egysíkú?
1 napom volt rá. Úgy gondolom egysíkú vagy sem, eddig rajtam kívül senki se eröltette meg magát, és ez az egysíkú teszt is qurva sok idő és energia volt. 
Petya2900XT: Nekem 19-20fps-nél (minimum) se szaggatott be a Warhead BFG 260 OC-vel. Csak úgy vettem észre hogy annyi, hogy monitoroztam (fraps). Bár a minimum fps sokat számít hogy ne zuhanjon le, de azért az avg a lényeges adat.
DigitXT: 40% ventit nem hallani, de ez szubjektív, mivel nekem sok venti van a gépemben. 80% ventivel már hallható, de nem zavaró még. Úgy gondolom a 65nm BFG OC-nél halkabb 80%-on.
jodamester: Nem. Játékok alatt csak a 7600 GS teljesítményét hozza.
Benchmarkok alatt is azért megy ilyen jól, mert a benchmarkok exe fájljait módosította az nV.
Mi lett volna a megoldás? Hogy tudtam volna játék közben hiteles tesztet produkálni? Ezt te se gondoltad komolyan. 
Mindenki: Nagyon köszönöm az elismerő szavakat, már csak ezért megérte az 1 napig készülő teszt "eröltetett menetben"!
-
keIdor
titán
Megerősítettél a VGA cserében!
A HD4870 közel se ad ilyen FPS-eket egyik játékban sem... köszi a tesztet, igényes lett! 
-
Cyberpunk
félisten
Grat a teszthez
Jó kártya ha én most vennék VGA-t akkor tuti hogy ilyet vennék 
-
P00By
nagyúr
Alig várom a következőt
-
jodamester
tag
Biztos jó kari! Kár, hogy nem bencsmárkokkal játszunk..
Vajon a játék közben is ilyen izmos?
-
Biomokus
tag
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Valóban, 2 helyen is. Így már nem is kéne..

-
v.tom
őstag
Gratula, tényleg jó teszt lett. És jó a kártya. Nem okozott csalódást sem. Azért a dx10 teszt egy kicsit hiányzik.

-
cizoe
őstag
Buta Jolly Joker, de erős jolly joker.
Grat a teszhez és a vgahoz. -
biggamer
veterán
Köszi szépen a lényegretörő tesztet
, várjuk a 295-ös karesz " vallatását ". ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Igazából az érdekelne, hogy mennyire "hallatszik ki" a "gépzajból".

(Csak mert a ventifordulat-százalékokat írtad, gondoltam kifejted.
) -
VinoRosso
veterán
Köszi a gyors tesztet! Jó lett
, bár azért megnéztem volna dx10-ben is a kareszt, sebaj majd a ph-s tesztben, ha lesz egyetalán, mert eddig se híre se hamva. -
-
törölt tag
Kissé mintha egysíkú lenne a teszt...
-
bim
veterán
Jó lett. Gratula
Tényleg nem értem mi értelme van a gtx295-nek ezek után.
-
Biomokus
tag
Nagyon jó és igényes a teszt, gratula érte! Azért ez nagyon kemény, hogy 1920x1200as felbontással is minden játszhatóan fut rajta!
A fogyasztására én is kíváncsi lennék... 
-
Huh, nagyon jó zsírprofi szakmai cikk lett!
Gratulálok! 
-
Elmör
őstag
Grat a cikkhez, végigolvastam!
Bár én nem most vettem a GTX280-at, azért kicsit mégis bánom, hogy nem vártam meg ezt a karit, igaz én úgy tudtam csak GTX295 lesz, na mindegy. Amíg elmennek a gamek, addig nem váltok és úgyis jön GTX3XX is majd!
-
Zsubi
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gratula
Jó kis teszt lett
Zotac GTX 285 AMP! kell nekem
-
Beowulf_78
addikt
Sajnos dB mérőm nincs.
De érzetre halkabb mint a 65nm változatok, ezt beteg kolléga is alá fogja támasztani.
Sajna a fogyasztás mérőnek is híjján vagyok.
A feszültség értékeket se tudom megnézni ameddig nincs megfelelő NiBiTor. Pedig nagyon kíváncsiak lennénk mennyit kap full 3d-ben a 280-hoz képest. -
Hát igen...nem hiába vártam, én ezt a tesztet
....Minőségi írás,Grat!..és kössz a sok egyes embereknek "unalmas" benchelést csináltál nekünk nem is keveset!!

-
D.Orion
veterán
A tuningolhatóságot is vizságlni fogom
Egyébként grat a teszthez, aranyos kártya.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
LordVader80
üzenetére
Biztos elég lett volna a kihajtásához kevesebb mhz is. De ha ez a szerencsétlen ezt az órajelet szereti...

-
Laraxior
titán
Nice Job! 
Nesze nekünk... a Warhead gyorsabb,meg jobban optimalizált mint az alap Crysis... egy fenét
ennyit a tesztoldalakról,meg a többi hülyeségről. Még mindig a személyes teszteknek hiszek,magamnak és Beo fater megbízható tesztjének.
Nice Job! 
-
DigitXT
félisten
Hangerő, fogyasztás?

-
LordVader80
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gratulálok! Köszi a tesztet.
A procit nem lett volna elég picit alacsonyabb órajeleken járatni? -
törölt tag
Kell ez a VGA, ááááááááááá!

-
Beowulf_78
addikt
Mindenkit meg szeretnék kérni, hogy kultúráltan viselkedjen, és ne generáljon flame-et a cikkemmel kapcsolatban! Kritikát, véleményeket szívesen látok, az esetlegesen kialakuló vitákat ameddig nem fajulnak el, szívesen látom, olvasom, és természetesen hozzá is szólok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4120
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egy biztos. Idénre még több mint sok lesz teljesítményben a GTX 295, a "húzónevek" alapján.

Tudsz segíteni?

Nem hiába ez a leggyorsabb 1 GPU-s kártya jelenleg. De azért ekkora különbségre nem számítottam.