- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Az előtte lévő Megapole is "kicsit" meglepő, hogy befért 256 byte-ba: [link]. Lényeg, a letölthető csomagban hozzácsomagolta szerző a forráskódot is, szóval meg lehet nézni, hogyan csinálta. Most nem állítom, hogy sokan meg fogják érteni...
A forráskódot nézve még jobban érződik, hogy mennyire kevés is ez. 114 x86-os utasítás...
-
winhate
őstag
Kár hogy kevés itt a scener.
Főleg Amiga demo scenerA mai napig szereten a scene-t. / C64 , Amiga /
PC suxx
Egy hét és indul a 2 napos offline
-
Jinxb1rd
addikt
Ez a youtube videót majd végignézem, bár jobban szeretem magát a programokat elindítani, ami ezeket játsza. Régebben imádtam ezeket nézni, újságmellékleteken találtam néha iyleneket. Kissé hipnotikus erővel bírnak, mert csak nézed nézed nézed... Ja meg hallgatod.
-
Oszinten? Fogalmam sincs. Fekete magia ez az egesz, regen nem sima programozgatas.
De egyebkent ha ilyen csodakat akarsz latni, menj el, a Function nagyon jo buli, a pia olcso, a szervezok egy reszet szemelyesen ismerem, nagyon jo arcok.
Szerintem minden programozonak el kene mennie egy demoscene-re, legalabb egyszer, azonnal tisztabban latja az ember, hol is helyezkedik el a palettan.De egyebkent tenyleg, hihetetlen buli, csak ajanlani tudom.
En sajnos nem fogok tudni menni, asszony altal szakralisan ki lennek belezve, ha bejelentenem, hogy csak ezert hazarepulok magyarorszagra, plane hogy nelkule. -
pomorski
őstag
Az igen! Látom, látom, de nem hiszem el... Emlékszem, egyszer (már PC-n, azaz nem a C64-en) egy demóhoz, ami 320x200-as felbontásban rajzolgatott plussz palettát variált, ott volt egy olyan problémám, hogy az Y koordinátát 320-al szerettem volna szorozni, majd hozzáadni az X koordinátát. Ezt akkor mul és add sorokkal oldottam meg. Azonban, amikor rájöttem, hogy a mul lassú, akkor kiváltottam őt eltolásokkal és egyebekkel. Ez a mul kiválasztása eleve vagy 80 bájt volt... Úgyhogy hogy csinálták ezt meg 256 bájtból?! Szinte hihetetlen.
-
peetyy
őstag
Én is anno egy Amiga 500-ason ismerkedtem meg a demókkal, és most, 42 évesen is nagyra tudom értékelni ezeket az alkotásokat, remekműveket
Aki nem látta volna, egy nagyon érdekes és k.vajó, másfél órás filmecske erről a témáról(jobban lekötött mint egy akciófilm): Moleman 2 - Demoscene - The Art of the Algorithms (2012)
-
Vesa
veterán
Mennyire szerettem ezeket a demo-kat anno a 90-es évek elején.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egérpad topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi hangfal építés
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Mars Gaming MK60W 60% Mechanikus Blue Switches Gamer Billentyűzet Spanyol Kiosztás
- 2019 - BMW I3S 120Ah
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Update 09.22. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest