Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hajbel


hajbel
(addikt)

Tudtommal a legjobb navi egy Vega 56 teljesítményére lesz képes. Ebben a generációban lesz a legnagyobb a szakadék a PC és a konzol gaming között teljesítményben?

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#2) satz18


satz18
(őstag)

Jó hogy ebben raknak majd egy tisztességes procit és nem lesz gond a 60 fps elérésével.

Asus GL502VS, Lenovo x60, Xiaomi Mi 9T, PS 3

(#3) makkmarce válasza hajbel (#1) üzenetére


makkmarce
(tag)

nem hiszem, hogy a 8k-s felbontást egy vega56-al képzelik el, persze a konzoloknál bármi lehet, de VR-ra is épp elég, 8k-ra meg harmatgyenge lenne, még ha sima 4k-s felskálázás, akkor is.

(#4) X Factor válasza hajbel (#1) üzenetére


X Factor
(addikt)

Azért a kb 480-nak megfelelő polaris gpu nem volt túl acélos a ps4 megjelenésénél. Ahhoz képest a vega56 jobb helyet foglal a mostani gpu palettán.

Ellenben cpu fronton a zen2 nagyot domborithat majd, az elődhöz képest.

I was there the day that Horus fell

(#5) Duck663 válasza hajbel (#1) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Hát ez meg hogy jött ki? Eléggé légből kapottnak tűnik a tudásod! :)

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#6) hajbel válasza X Factor (#4) üzenetére


hajbel
(addikt)

2016-ban? Volt felette egy 1080 és egy 1080 Ti. Most mekkora a különbség egy 2080 ti és egy vega 56 között? 2x erősebb az előbbi. Elképzelhető, hogy már mégegy generáció kint lesz, mire ez megjelenik.

(#3) makkmarce: Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy játék fog futni ezen 8K-ban? Multimédiára értették a 8K-t.

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#7) hombre[EU]


hombre[EU]
(senior tag)

Jól hangzik a Zen2-Navi szimbiózis. Remélem az okosabbak a szimulációkra fekszenek rá, nem a raytracingre pocsékolják az erōforrást

build bridges not walls

(#8) hombre[EU] válasza hajbel (#6) üzenetére


hombre[EU]
(senior tag)

Triggered? Nyugi,nem fogja bántani a kis pc-det. Relax
8k upscaling/checkerboard/temporal injection lesz

[ Szerkesztve ]

build bridges not walls

(#9) hajbel válasza hombre[EU] (#8) üzenetére


hajbel
(addikt)

Pont azért írom, mert terveztem venni egyet, ha már visszafelé kompatibilis a jelenlegi ps4 játékaimmal. Eléggé csalódás ez így. Már most sok helyen vissza kell venni 4K-ban a Vega 56-ból és ez csak jövőre jelenik meg, valószínűleg 3+ éves ciklussal.

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#10) X Factor válasza hajbel (#6) üzenetére


X Factor
(addikt)

Ez most hosszú értekezéshez vezethet, de relativ valós igények közötti kártya palettára céloztam.

PC-s berkekben egyszerűen soha nem látott mértékűre nőtt az olló mediocore és high end konfigok között. Hála a 4k hype vonatnak, avagy a 144hz-nek, vagy épp a kettő keverékének.

Régen volt FHD, esetleg WQHD, meg a 60hz. Ezekben az időkben közepes konfigba ott volt mondjuk a GTX 960, kicsit több pénz esetén 970, csúcsnak meg a 980 vagy a ti változat. Pontos árakat most nem néztem, de mind vállaható kategoria volt emlékeim szerint.

Most ott tartunk h. te mondjuk 4k-ban tolnád, és nem csak több éves cimeket, akkor kell a 2080/TI vonal, plusz a kijelző, tehát mire mindent összevásárolsz elégetsz 1 milliót és azért annyit nem nyersz, mint aki ül egy Jó IPS-es 27 "FHD monitor előtt egy 1060-al.

itt arra gondolok h. persze azért menőbb mondjuk 43"-on nativ 4k-ban, de a játékot tekintve megjelenitesben nem történik semmi a 2 eset között csak az egyik esetben exponenciálisan nő a gépigény, amire ezek a retenet erős gpu-k jöttek válaszul.

Konzol alatt pedig a dynamic resolution megoldások 100-szorta hatékonyabbak, ott ezért kevésbé para a magas res, plusz oda még nem tört be a 144hz, igy ezzel se kell külön foglalkozniuk.

I was there the day that Horus fell

(#11) GeryFlash válasza hajbel (#1) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Ezt a baromsáhot azért ne terjeszd. A 250 dolláros Navi lesz vega 56-64 kouott feluton, nem a legerosebb. Korabbi leaks ha igaz akkor a ps5 12-14 TFLOPSot tud, ami rralos is lehet mert a nagy Navi fog tudni 18-20at.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#12) #65675776 válasza hajbel (#1) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

És ez mit számít ha a Zen 2-höz hasonlóan a Navi is chipletes lesz? Gondolom lesz egy kellemes IO chip, és köré pakolva a Zen 2 és Navi chipletek. Kb olyat építenek belőle, amilyet akarnak. Mondjuk Zen 2 chipletből pontosan egy kell a nyolc maghoz.

[ Szerkesztve ]

(#13) makkmarce válasza hajbel (#6) üzenetére


makkmarce
(tag)

8k-s felskalazasra gondoltam, de egy vega56 4khoz se tul eros, viszont az is biztos, hogy ertelmes aron szeretnek arulni, nem 1 milla az indulo, igy RTX2080TIextremeGT biztos nem fer bele az arba.

(#14) hombre[EU] válasza hajbel (#9) üzenetére


hombre[EU]
(senior tag)

Ha high-end grafikát akarsz,ne konzolt vegyél.
Cerny szerint 8tflops szükséges gond nélkül 4k-ban renderelni, ez lesz 10+. Ha "pc-re" akarnánk lefordítani 4k@60 ~med settings

build bridges not walls

(#15) Cifu válasza #65675776 (#12) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Nekem is ez fordult meg a fejemben, csak hogy hűtik majd ezt le? Eddig is az volt az ilyen felépítéssel a probléma, hogy lesz egy (mondjuk) 40-50W-os CPU, mellette meg egy 250W-os GPU... Persze, le lehet azt is hűteni, a VGA-knál és a CPU-knál is megoldják, csakhogy ilyen másfél kilogrammos giga-hűtőkkel...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#16) paprobert


paprobert
(aktív tag)
LOGOUT blog

A Zen2 meglepett, a Navi alapú GPU nem. Most érdemes visszaolvasni ki mit prognosztizált akár csak fél éve. :)

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#17) hajbel válasza GeryFlash (#11) üzenetére


hajbel
(addikt)

Mi volt a baromság? Szerintem max FP16-ban fog tudni annyit, különben jóval erősebb lenne, mint a Vega 64, ami ki van zárva, vagy magadnak mondasz ellent.

(#12) daa-raa: Ahogy előző konzolgenerációnál, úgy itt sem lesz hókusz-pókusz. 4K-ban nyers gpu számít.

(#10) X Factor: Jól tudom, hogy mi a helyzet, de ezért az AMD is hibás, mert elengedte a PC gaminget. Normális, hogy fejlődik a felbontás, de a GPU árak irreálisan magasak, az új nvidia főleg a konkurencia hiánya miatt.

(#14) hombre[EU]: Idén még elég ez a konfig, de pl. A 64-esített Vega 56-om már csak freesynckkel képes futtatni a Metrot 4K-ban, jónéhány dolgot levéve. Ha jövőre tesz az Nvidia egy ugyanekkora lépést előre, akkor már komoly 4K low vs 4k ultra szakadék lesz a konzol és a PC között, ami csak fokozódni fog az elkövetkező 3 évben. Pedig azt terveztem, hogy amennyiben single játékokhoz lesz egér + bill kombo, lecserélem a PC-m egy barbonera és veszek konzolt, de ekkora szakadékot nem biztos, hogy le tudok nyelni. Az optikai meghajtó viszon dícséretes, a dobozos játékok miatt.

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#18) Shing


Shing
(őstag)

Na ebből tényleg 2020 lesz, sztem elég korán jön. Azért a 8k támogatást kiemelni... már megy is a hájp. Én meg rákötök a gépemre 4db 4k monitort, ez már 16k-t tud!

A visszafelé kompatibilitás érdekes lesz. A proci sokkal erősebb lesz mint az előző generációban, a GPU-nál talán jól fekszik majd, hogy még mindig a GCN-t nyúzzák. De elég lesz ez generációs váltáshoz? XO X-es kb. RX480 GPU-hoz képest alig fejlődött vmit az AMD. Ha 3x gyorsabbat is raknak össze még mindig kevés.

Anti-hype

(#19) egyedülülő


egyedülülő
(senior tag)

Mivel ez továbbra is célhardver, így a "gyengébb" hardver nem ugyanazt jelenti mint egy xy PC esetében. Azt mondta mindkét gyártó, hogy erősebb gépet akarnak arányaiban mint az előző gen volt.

[ Szerkesztve ]

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#20) Renok


Renok
(senior tag)

SSD-nek nagyon örülök. :)
Várós kis gép ez.

(#21) GeryFlash válasza hajbel (#17) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

De ki a franc mondta hogy a 250 dolláros idén nyáron érkező Navi lesz a PS5ben??? :W Ezt csak te kevered ide, az a gtx 1060/rx 580 piacara jön mert ezekből fogy a legtöbb. A PS5ben egy chiplet lesz és erősebb lesz ennél jóval.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#22) #65675776 válasza Cifu (#15) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Maguk a Zen 2 és Navi chipletek 7 nm-en készülnek, és az eddigi információk alapján igen kellemes a fogyasztásuk. Emellett a PS-ben gondolom nem is azokon az órajeleken, és ebből következően feszültségen, üzemelnek majd, mint az asztali változatok. Szóval igazából kézben lehet tartani a fogyasztásukat.

(#23) paprobert válasza Cifu (#15) üzenetére


paprobert
(aktív tag)
LOGOUT blog

A Zen2 elég takarékos, ezt láthattuk már. A Naviról nem tudunk semmit, de a CPU részleg nem fogja felborítani a komponensek fogyasztási arányát.

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#24) GeryFlash válasza hajbel (#17) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

[link]

Tessék 5 napos hír, ami ma official az ebben a leakben is mind benne volt, pl 8k scaling ami elotte fel sem merukt soha. Kb erre a 24GB GDDR6 14TFLOPS-szal kell számolni. Köze nincs a 220-250 dolláros NAVI-hoz ennek.

[ Szerkesztve ]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#25) #04430080 válasza Shing (#18) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

XO X tud 4k@60fps -t. 3x erősebb miért lenne akkor kevés?

(#26) GeryFlash válasza Shing (#18) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Na mesd miért lenne kevés a 3szor erősebb X1 GPU :C Egyébként 2,3-2,4szer lesz erősebb csak, de mihez nem volt elég az X1. Pont hogy még volt benne kraft GOU részen, csak a si.a X1 lekorlátozta, illetve ha arra gondolsz hogy a 60 FPS egykét rosszabbul optimalizált játéknál lejjebb ment akkor az CPU oldal és arra ott a válasz hogy az első generációs Ryzen, míg ez egy harmadik lesz.

Egyedül a GDDR6 miatt érdemes aggódni, mivel a raytracing nem elsősorban erőforrás zabáló hanem memória sávszél kell neki, és az RTXnél láttuk hogy a gddr6 sávszéle nem éppen megfelelő. Talán fix hardveren azért jobb lesz a helyzet.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#27) hajbel válasza GeryFlash (#21) üzenetére


hajbel
(addikt)

Tehát akkor mi volt a marhaság? Tudod mikor volt erősebb a konzol chipset, mint az aktuális legerősebb AMD asztali kártya? Soha. Ez így lesz ebben a generációban is. Kijön a legerősebb asztali navi és ugyanolyan erős lesz a legerősebb konzol is. Bár ugye a Vega VII erősebb, de azt a fogyasztást nem lehet konzolba rakni. Ez a pletyka is ezt támasztja alá. A TFLOPS nem egyenlő a valós teljesítménnyel, egyébként a Project Scorpio devkit is erősebb volt, mint a retail [link] tehát kb. ugyanott vagyunk, ahol a pletykák voltak eddig.

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#28) GeryFlash válasza hajbel (#27) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

De honnan a francból haluzod ezt hogy ez a legerősebb aszzali????? Leírtam többször, hogy ennek a nyáron érkező budget kategóriás Navinak SEMMI köze a másfél (!!!) év múlva piacra érkező PS5 GPU-jához. Addigra kijön 350/500/700 dolláros sávban még 3 navi kb 12/16/20 TFLOPS teljesítménnyel, így ennek az alsó közép jategóriája lesz amit a Ps5 megkap chipletben. Ez 14 TFLOPS, ennek semmi köze a most jövő budget navihoz ami 8 tflopsot tud.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#29) Gyuri27 válasza hajbel (#27) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

A nyers erő nem sokat számít. Hiszen ez céldhardver. Erre programoznak, optimalizálnak.

Ha a sony azt kéri, hogy 8k legyen akkor hidd el annyi lesz.
Azt is boritékolható, hogy a cpu-gpu páros bár a nevében zen2-navi de ide külön reszelve lesznek (sok sok eltéréssel az asztalihoz-mobilhoz képest).

Amd: Radeon-Ryzen

(#30) hajbel válasza GeryFlash (#28) üzenetére


hajbel
(addikt)

A Navi nem jön nyáron, legjobb esetben ősszel. Fél év alatt pedig nem fogják a 2019-es áprilisi megjelenésre 60%-al növelni a teljesítményt, pláne nem 400$-os végfelhasználói áron. Megerősítés: [link] A devkit is erre utal. Általában kiküldik a lehető legerősebb konfigot devkitnek. Annál gyengébb lesz a retail konzolban lévő konstrukció. Az rx 480 as gpu-t is kb. ugyanennyi időeltolódással sikrült implementálni a one x-be. Az asztali GPU előbb kész van, a konzol több időt és tervezést vesz igénybe, valamint többet kell belőle legyártani, nehezebb is stb.

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#31) GeryFlash válasza Gyuri27 (#29) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Jó azért az a 8k fixen csak marketimg bullshit, esetleg felskálázás 4k-ról. Natív 8k-t még a desktop high end vgak se fognak tudni 3-4 éven belül.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#32) paprobert


paprobert
(aktív tag)
LOGOUT blog

A PS4-XB1 generáció egy végtelenül processzorlimites, architekturálisan defektes széria volt.

Vért izzadt a Sony és a Microsoft, hogy a félgenerációban sz*rrá tuningolják azokat a szerencsétlen laptop-grade Jaguar magokat.

Azzal, hogy a Jaguar magról Zen2-re ugrunk, 2009-2010 környékéről hirtelen 2019-ben találjuk magunkat processzorfronton, ami remek. Az órajel még kérdés, de már 2-3 GHz-en is téridő ugrásként élnénk meg a váltást.

Van egy olyan érzésem hogy a megjelenéstől számított 2. évtől kezdve(2022) jönni fognak olyan Sony (és MS) szponzortált címek, amik akkor se tudnának megjelenni PC-re, ha meglenne az utólagos akarat.

A PC-n olyan pokoljárás lesz CPU limit szempontjából, hogy a jó isten se lesz képes futtatni az új címeket az új paradigma szerint felépített motorok miatt. És nem vagyok biztos benne, hogy a Vulkan vagy a DX12 tompítani tudná a konzol-specifikus kiterjesztések okozta többletterhelést.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#33) GeryFlash válasza hajbel (#30) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Ja egy deleted reddit post. Biztosan nem 400 dollár, 500 már reális. Most hogy a pár hét múlva bemutatandó olcsó navi augusztusban vagy októberben jön teljesen részlet kérdés, nem ez lesz a PS5-ben, ez nyilván kevés lenne. Egyébként meg lehet nézni hogy a X1-et példának, akkor 2 éve jött ki és az akkori 80-100 ezres RX 480=580 szintjét hozta. Persze bányászláz miatt voltak olyan áron is, de ettől még teljesen reális hogy a 2020 novemberében jövő konzolokban lévő gpu chiplet egy asztali 70-80 ezres VGA szintjét fogja hozni. És az nem a most érkező budget Navi lesz, hanem egy annál közel kétszer erősebb GPU. Viszont az igaz, hogy mind ez SSD-vel nem fog 400 dollárba beférni, de nem is kell, a játékosok már hozzászoktak hogy infláció van, ha csak az asztali szegmenst nézzük ez a 25% drágulás semmi, főleg ha végre nem döglassú HDD-t hanem SSD-t kapnak azért az 500 dollárért.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#34) Gyuri27 válasza GeryFlash (#31) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Mint írtam erre lehet rendesen programozni meg optimalizálni. Az asztali vga-nak meg erőből kell ezt megoldani.
Nem mondom, hogy tuti. De nem is elképzelhetetlen.

Amd: Radeon-Ryzen

(#35) Shing válasza #04430080 (#25) üzenetére


Shing
(őstag)

Tud 4k/60fps-t, ha gyenge a játék technológiailag (pl. régi vagy csak szimplán ronda).
Kb. ezekben lehet fejlődni köv. generációban:
- Natív 4k.
- 60FPS (és tényleg végre minden játékban)
- RT
- Összességében jobb grafikai, fizikai fícsörök.

Az RT hatványozottan növeli a gépigényt magas felbontáson és még told be 60FPS-nél. Már itt bukott a 3x teljesítmény, hol van a többi újítás...
Nem értem, hogy lehet 2 szériával újabb GPU-val generációt ugrani. Majd alakítanak vmit CPU-val, bár most hogy mindent GPU-ra pakoltak nem hiszem hogy elkezdenek mindent visszalapátolni.

Ráadásul fix, hogy AMD nem fogja hirtelen behozni az RTX kártyák teljesítményét. Még ha igen is, nem 100W-on. Persze jöhet majd megint egy Pro/X féle konzol upgrade félúton.

Anti-hype

(#36) hajbel válasza paprobert (#32) üzenetére


hajbel
(addikt)

4K-ban milyen processzorlimit volt?

(#33) GeryFlash: Az idei navi lesz a ps5-ben, ahogy mindig is a gpu-t fejlesztették először, majd azt integrálták a chipsetbe később. Eddig ez mindig így volt. A pletykák és a devkit is erre utal. Hogy küldhetnének devkitet valamiből ha az valami rejtélyes csoda módon majd +60%-os teljesítményt fog elérni valamikor a jövőben? Mennyi idő lenne még azt pont chipsetbe integrálni és legyártani?

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#37) Shing válasza paprobert (#32) üzenetére


Shing
(őstag)

"A PC-n olyan pokoljárás lesz CPU limit szempontjából, hogy a jó isten se lesz képes futtatni az új címeket az új paradigma szerint felépített motorok miatt."

Haha. Nem tudom, hogy mit fognak azok a PC-sek mondani akik szerint most magas a gépigény. Jelenleg egy másod generációs i5-i7 proci (konzolok előtt jelentek meg) kiszolgálnak tökéletesen. Következő generációban úgy lehet majd procit frissítgetni ahogy most GPU-t.
A 144Hz is csak azért lett trendi mert low grafikán, alacsony proci igények mellett simán elérhető lett. Viszont 16 Zen2-es szálra optimalizált konzol játéknál... hát sok szerencsét az eléréséhez. :DDD

[ Szerkesztve ]

Anti-hype

(#38) opr


opr
(addikt)

Valamiert egy cikk se emeli ki, de szerintem legalabb ennyire fontos informacio, hogy az uj gepben is lesz optikai meghajto.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#39) opr válasza Shing (#18) üzenetére


opr
(addikt)

"Én meg rákötök a gépemre 4db 4k monitort, ez már 16k-t tud!"
Az a 8k... :U

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#40) GoldhandRent válasza hajbel (#36) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

de mióta tudjuk már, hogy kintvannak a devkitek ?
most az akkori (2018 közepe?) legerősebb VGA-n ragadnának a 2+ éves fejlesztési időszak alatt ? Valszeg kommunikálnak egymással a konzolgyártók és az AMD, és pontosan tudják, mi várható 2020-ban. Berakták az akkori legerősebb VGA-t, hogy legyen valami, el tudják kezdeni, de nem arra optimalizálnak..hanem majd az aktuális, egy-fél évvel a riliz előtt megjelenő, már másfél-két éve fejlesztés alatt álló új GPU-ra, amit majd a tényleges konzolokba raknak majd.
legalábbis IMHO, mert nem vagyok benne a témában, de bele kellett böfögnöm :D

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

(#41) hajbel válasza GoldhandRent (#40) üzenetére


hajbel
(addikt)

Hát... Úgy legyen :R Én úgy tudom fejlesztők legalábbis azt mondták, hogy ugyanolyan erős devkitet küldenek ki, kicsit erősebbet, egy robosztus ötkilós dobozt. A konzolban lévő kb. ugyanolyan hasonlóan erős szokott lenni, kicsit gyengébb, de hatékonyabb.

[ Szerkesztve ]

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#42) GeryFlash válasza hajbel (#36) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

8-szorra is leírom mert valahogy még mindig nem érted: a devkites gpu a nyárom/ősszel jövő 8TFLOPSos navi. A devkitben egy erősebb gpu van, azt csak te vizioálod beke hogy a devkites gput fogják most kiadni.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#43) hajbel válasza GeryFlash (#42) üzenetére


hajbel
(addikt)

Pedig hasonlóan erős szokott lenni a devkit, csak nagyobb, többet fogyaszt. Érdekes lenne, ha devkittel fejlesztett pályákat teljesen újra kéne írni.

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#44) GeryFlash válasza paprobert (#32) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Ez sem így van, a konzolra most bejövő CPU többlet el fog menni a 60FPS-re, semmi féle krízis nem lesz desktop cpu oldalon, nyílván kelleni fog a 8 mag szóval aki mostanában vagy jövőben 4-6 magos intelt vagy amdt vesz az ráfaragott, de ennyi.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#45) GeryFlash válasza hajbel (#43) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Nem azt írtam :D A végleges PS5 az kb egye lő lesz a devkittel, én azt mo dom hogy a most ősszel asztali fro tra jövő budget navi ami vega 56-64 kozotti 8TFLOPS-ot tud annak köze sincs a devkitben lévő gpu-hoz azt leszámítva, hogy mindkettő NAVI architechtúrájú. Az egy budget Navi a devkites Navi meg egy most high class míg 2020-as Navi refreshkor egy középkategóriás cucc. Csak ami 2020 végén középkategória lesz (10-15 TFLOPS) az ma egy Radeon VII meg rtx 2080.

Abu írta hogy a Radeon vII egy pipecleaner volt a 7nm-re, egy tapogatás hogy kiismerjék az új nodeot, a Navi (illetve a jövő tavasszal érkező Nvidia Ampere) 7nm-en egész más kategória lesz mint a jelenlegi VGA-k 14-16 nanon (illetve 12 nanonak hazudott 14/16nm).

[ Szerkesztve ]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#46) szmörlock007


szmörlock007
(aktív tag)

"Mark Cerny kitért arra, hogy az AMD tervezett számukra egy 3D-s hangfeldolgozást segítő részegységet, amely állítása szerint újra fogja definiálni azt, amit a hangzásvilágról képzelünk a játékokban. Ebből a szempontból a szakember sajnálta, hogy a PlayStation 3 és 4 között nem volt akkora különbség, de az új gépnél már nem lesz panasz az előrelépés mértékére."

Abu, ezek szerint ezzel az ICE Team által fejlesztett hangmotor koncepcióval nem volt megelégedve Cerny? Egyébként ezt használja pl. az Uncharted 4 is?

[ Szerkesztve ]

(#47) Duck663 válasza hajbel (#30) üzenetére


Duck663
(senior tag)

A Navi nem jön nyáron? Láthatóan képben vagy ám.

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#48) Alogonomus válasza Shing (#35) üzenetére


Alogonomus
(tag)

Ahogy ma már írtam egy másik cikk alá:
4 hete pont itt olvashattunk a Crytek technológiájáról, ami a sugárkövetést speciális grafikus kártya helyett főleg a CPU-val oldja meg. Na az pont azért vált megvalósíthatóvá, mert a korábbi 4 magos rendszerek helyett - az AMD-nek köszönhetően - már a 6-8 magos rendszer kezd az alapértelmezett lenni, amiben már van elég szál a mellékfeladatokra is. Nem mindegy, hogy közel fél millióért csak a grafikuskártyát veszed, vagy a teljes gépet. :U
Már a jövő ilyenkor aktuális Zen generáció is sokkal erősebb lesz az első Zen2 generációhoz képest, és a 2080ti-t már most is egy Vega56-on utolérte a Crytek technológiája. A sugárkövetésre messze nem csak az Nvidia RTX módszere létezik, csak az Nvidia csillagászati összegekért egy grafikus kártyába bepakolta az egyik megoldási módot, hogy csak egy kártya lecserélésével megkaphassa a sugárkövetést, akinek az fontos.

(#49) csicso82


csicso82
(nagyúr)

"kerülte a PlayStation 5 elnevezést" :F PS 1 - PS 2 - PS 3 - PS 4 - ? PS 5 ! ehhez nem kell agysebésznek lenni szerintem fölösleges megvariálni és hülye fantázianevet adni neki.

(#50) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Ilyen hardverrel jóval magasabb áron fog érkezni, mint az elődei, ami nem biztos, hogy jót tesz majd az eladásoknak. Gondolom a következő XBOX ennek a másolata lesz szokás szerint. Lehet hogy a Nintendo lesz a nevető harmadik? Ha a Switch 2 friss vasra épül, még sikeresebb lehet.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.