Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zotya84


Zotya84
őstag

Ez tetszik. Megy ám a vagdalkozás.

De a harmadik bekezdés szereplőit átírva EU-ra, Facebook-ra, EU-polgárok adataira, meg amcsi hatóságokra, írországi tárolásra, pont ugyanannyira értelmes cikket lehetne írni.

Csak itt még a betiltás nem történt meg. :))

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Azt nem hiszem, hogy belemennek a tulajdonosok, vagy epp a kinai allam, az uzlet reszbeni atadasara. Ez total maffiamodszer lenne. "Jol megy a biznisz? akkor add mar el nekem..." Amugy kulon csavar, hogy az EU es a Facebook kozott ugyanez a tema, csak az EU nem akarja elvenni a Facebook uzletet, csak garanciat arra, hogy az EU-s allampolgarok adatai nem kerulnek ki az EU teruleterol.

Persze milyen szervezeti, technologiai megoldas garantalja, hogy nem keszitenek masolatokat? Meg ha at is koltoznek egy fuggetlenebb EU-s AWS, Azure felhobe, barmikor lemasolhatjak, ha ok kontrollaljak az egeszet.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) viktorhu válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


viktorhu
addikt

Mondjuk nem értem, hogy ha évek óta tiltják az összes amerikai platform használatát Kínában (Youtube, Facebook, Google stb.), akkor miért csodálkoznak, ha ők is korlátozásba ütköznek az USA-ban.

(#4) Alert89 válasza viktorhu (#3) üzenetére


Alert89
tag

Csak annyi, hogy a kínaiak nem tetszelegnek a demokrácia színeiben.

(#5) hallador válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


hallador
addikt

Kína 30 éve ellop mindent ami nem az ő tulajdona. Ebből felépített egy elnyomáson alapuló diktatúrát.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#6) pakesz válasza Zotya84 (#1) üzenetére


pakesz
aktív tag

Először vasalják be rajta az adót, utána be lehet majd tiltani.

(#7) aprokaroka87 válasza hallador (#5) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nem kellene mindent Kínában gyártatni szinte :)

Szerintem ezt már akkor tudhatták...

(#8) hallador válasza aprokaroka87 (#7) üzenetére


hallador
addikt

Szerintem is így van.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#9) Lacika112 válasza viktorhu (#3) üzenetére


Lacika112
aktív tag

Ebben az a különbség hogy usa széles mellénnyel ordítja a szabad versenyt és a polgárok szabadságát amibe az állam nem ugat bele.
Kína meg nyíltan egy párt rendszer ahol ilyet nem emlegetnek.

Amúgy ez semmi másról nem szól mint usa irigysége hogy a kínaiak több infót tudnak gyűjteni mint ők :R

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#10) aprokaroka87 válasza Lacika112 (#9) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Talán NSA ügynökségnek teccik dolgozni, hogy így tudja? :)

(#11) viktorhu válasza Lacika112 (#9) üzenetére


viktorhu
addikt

Szóval úgy utálod az amerikaiakat, hogy magunk ellen drukkolsz, hogy ők is szívjanak kicsit. Szerintem meg itt volt az ideje felvenni kicsit a kesztyűt, mert eddig mindent átengedtünk Kínának - gyártást, know-how-t, és adtuk nekik a mindenféle kereskedelmi kedvezményeket, miközben ők ötletszerűen bármikor leállíthatták akármelyik termékünk - legyen az európai sajt vagy éppen online szolgáltatás - importját, ellophatták a szellemi tulahdonunkat, és utána - miután kemény feltételekkel engedték csak be a mi termékünket, pl. hogy ott gyártsuk helyi partnerrel, aki le tudja majd másolni - mentek a WTO-hoz szabadkereskedelemért küzdeni.

Nem lesz egyenlő a terep, de egyszer végre muszáj a nyugatnak is erőt mutatnia, hogy a teljes egyenlőtlenséget nem fogjuk örökké tétlenül nézni.

(#12) k-adi válasza Lacika112 (#9) üzenetére


k-adi
veterán

Tehát most az egy párt rendszer szembe találta magát egy másik álcázott egy párt rendszerrel és ez nem tetszik nekik? jól értem?

(#13) viktorhu válasza k-adi (#12) üzenetére


viktorhu
addikt

Másképp fogalmazva: a demokráciának nem kell azt jelentenie, hogy nem védjük meg magunkat. Sima importengedélyhez olyan dokumentáció, hogy abból le tudják másolni a technológiát, helyi tulaj bevonása, külföldi szolgáltatás tiltása stb. Nem emlékszem a nagy tiltakozásokra, amikor pl. a Google térképet betiltották Kínában. Most kicsit kaptak a saját receptjükből, és telesírják miatta a világot.

(#14) Tigerclaw válasza hallador (#5) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ezzel nem vitatkozok, ez pontosan igy van, de ezt elfogadta szinte minden ceg amelyik uzletel veluk, vagy amelyik gyarat telepitett oda.

A kinai nyitaskor el lett ertelmesen magyarazva a cegvezetoknek, hogy kina mindent ellop, lemasol amihez hozzajut, csak a cegvezetok bealdoztak a rovid/kozeptavu szamokert cserebe a ceguk jovojet. A cegvezetok mindig magukhoz lojalisak elsosorban, nem a ceghez. Ez olyan "termeszetes", mint hogy egy politikus hazudik.

Elmentek kinaba, odavittek a tervezest, technologiat, minden ipari titkukat megosztottak, kvazi kinevelve a sajat konkurenciajukat. A kinai kormany, meg milliard dollarokkal tamogatta/tamogatja a klon cegeket.

Most az egyetlen ertelmes lepes az lenne, hogy vissza kell hozni minel tobb gyartast az USA-ba, Europaba es vedekezni a kinai import ellen, de lathatoan a cegek meg ma is csak azt nezik hogy ott kicsivel olcsobb gyartani meg ha gyakran gyerekmunka, rabszolgamunka az ara az egesznek. Europaban is ez lehetne a kozep/keleti/deli felzarkozasnak a kulcsa.

Amugy ebben a TikTok "uzletben" mar kb. csak azt nem lehet tudni, hogy a ceg es a tulajdonosai mit akarnak, mibe mennek bele. Bejelentkeztek kulsos cegek, mint az MS meg az Oracle, akik felvazoltak valamit, amire az USA kormanya rabolintot, mikozben csak pont azt nem kerdeztek meg akikrol szol az egesz. Volt hogy azt mondtak 80% lesz az Oracle resze, volt hogy azt hogy 20% jut neki, volt hogy 51-49 vagy 49-50 -rol volt szo.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#15) hallador válasza Lacika112 (#9) üzenetére


hallador
addikt

Ja elfelejtetted a Történelmet mint Lenin, meg a Vitya? USA, Európa legalább 3 évszázada technológiai fölényben van, azaz ennyi ideje vezető pozícióban vannak.
Kína annyira régi kultúra, hogy elfelejtették, hogy a diktatúra nem vezet jóra. Ameddig Európa, USA fejlesztett addig Kínában a császárok irtották a népet utána meg a saját diktátoraik.

Valahogy nem érzem, hogy Kínának bármi is járna ebből. Mert nem USA kérte őket, hogy ne fejlesszenek a Középkorttól semmit.

Most meg elveszik mert jár....

Ez pontosan ugyanaz a sztori, amikor horthy meg a kádár elüldözték a tudósokat, meg a feltalálókat, aztán elmagyarázta vitya meg a haverok hogy "agyelszívás" van. Arról szerényen megfeletkezett, hogy ezek az emberek csak ezért mert okosabb volt mint egy csendőrtiszt, vagy egy mindennap részeg 4 osztályt végzett munkásőrparancsnok, akkor már ártott a munkásosztálynak...

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#16) viktorhu válasza hallador (#15) üzenetére


viktorhu
addikt

Mao iszonyat pusztítást csinált náluk. Azt szokták mondani a Kínában élők / oda járók, hogy Kínát már nehéz több ezer éves kultúrának nevezni, mert Maoék kiirtottak mindent, ami régi. Például azért olyan népszerű Kínában a természetgyógyászat, mert az orvosokat munkatáborokba küldték meg kiirtották maoék a kulturális forradalom alatt, és kb. az maradt nekik, hogy a betegeket Mao-idézetek ráolvasásával próbálták gyógyítani.

(#17) Lacika112 válasza aprokaroka87 (#10) üzenetére


Lacika112
aktív tag

Okéééééé....

x, y-ont tiltja be, y meg x et annyi különbséget látok csak az egyik nyíltan kijelenti toll a fületekbe a másik meg jogi-alkotmányos csűrés csavarásra hivatkozva mondja toll a fületekbe de nincs elég sütőtöke kimondani még akkor se ha a csűrés csavarás elég kétséges alapokon nyugszik.

"Szóval úgy utálod az amerikaiakat, hogy magunk ellen drukkolsz" ne haragudj de hidegen hagy a ticktock, 20 éve voltam 12 éves hogy ilyeneket nézegessek :)

A nyugat ment kínához hogy vizeletért-műtrágyáért legyártsanak mindent amit csak lehet most meg csodálkoznak hogy lemásoltak mindent, én se adom a szomszédnak a bank kártyámat hogy vegyen le pénzt ha mégis utána nem döbbenek meg hogy kapom az smst most rendeltem vele egy 3 méteres rózsaszín unikornis plüst 400 ezerért......

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#18) 7Heads Drago


7Heads Drago
addikt

Tacsra futottak megint az amcsik. Kb mint a Wechat-nél.
Bohócot csinálnak magukból.

Kérlek mostantól ne telefonálj, ne írj, ne keress! Énekelni tanulok, király kell az országnak.

(#19) viktorhu válasza Lacika112 (#17) üzenetére


viktorhu
addikt

"Szóval úgy utálod az amerikaiakat, hogy magunk ellen drukkolsz" ne haragudj de hidegen hagy a ticktock, 20 éve voltam 12 éves hogy ilyeneket nézegessek :)"

Ja, hogy ez az egész neked a tiktokról szól? Ahhoz képest eléggé belemerültél a témába itt.

"x, y-ont tiltja be, y meg x et annyi különbséget látok csak az egyik nyíltan kijelenti toll a fületekbe a másik meg jogi-alkotmányos csűrés csavarásra hivatkozva mondja toll a fületekbe de nincs elég sütőtöke kimondani még akkor se ha a csűrés csavarás elég kétséges alapokon nyugszik."

Tehát akkor ha diktatúra korlátozza a kereskedelmet, az helyes és üdvözlendő, ha a másik fél nem hagyja magát, akkor az csűrés csavarás. Szerencsére az USA-t nem fogja meghatni, hogy az itteni munkahelyek ellen szurkolsz, és csak a diktatúrát tartod elfogadhatónak, pont ez a lényeg: végre megmutatják, hogy a demokrácia is képes megvédeni magát, és pont a bírósági döntés is mutatja a különbséget a két fél között.

(#20) 7Heads Drago válasza viktorhu (#19) üzenetére


7Heads Drago
addikt

Hol látsz te demokráciát? Ott ahol maximum 2 pártból lehet választani és az egész csak a elszórt zséről és egymás lejáratásáról szól?
Én már annak is örülök hogy sok év után eljutott az Ios oda hogy választhatsz alapértelmezett böngészőt.

[ Szerkesztve ]

Kérlek mostantól ne telefonálj, ne írj, ne keress! Énekelni tanulok, király kell az országnak.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.