Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Jé, egy hangfalas cikk! :) Kompakt mindenes doboznak jó választásnak tűnik ez a kis Edifier. Igazából ár érték arányban józan választás, talán a Microlab B70 BT az egyedüli ellenfele, ami kisebb teljesítményű, de valamelyest melegebb tónusú hangfal. Érdemes ezeket a kis reflexes dobozkákat a sarokba helyezni, faltól kb 30-50 cm-re, úgy karakteresebb lesz a hangzás, szétnyílik a színpadkép, erőre kapnak a basszusok, és szépen leválnak a hangok a hangszórókról. Ha nem számít a garancia, én megbontanám a dobozokat, és vékonyan kibélelném vattával, vatelinnel. Precízebb, feszesebb lesz a hangzás, eltűnik a mélyek "kongó" utóíze. Ha úgy érzed hogy szükséges, privátban elküldöm az isotek hangfalbejárató "zenéjét"

(#2) [K2]

Még Genius-éknál is egyetlen generáció után kipusztultak szerencsére az oldalsó kezelőszervek. Értem én, így szebb a hangfal, de azt használni már kevésbé. Itt megmenthetné a helyzetet a távirányító, de az sajna az egypálcás kategória, úgyhogy választhatunk a holt térben való kotorászás és a bóvli táv erőltetése között. Innentől tudhat bármit hangzásban/hangerőben, nem lesz örömteli a használata jó eséllyel...

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

(#3) Kampó válasza Jack Hunter (#1) üzenetére


Kampó
senior tag

Egy másik tipus a kis tesó, ha a számozás alapján kis tesónak számít, Edifier R1280T ki van bélelve némiképpen :), A fal elé helyezést írtam én is :R :R Nálam is sarokban van a gép és igy a hangfalak is fal elött vannak :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#4) Kampó válasza [K2] (#2) üzenetére


Kampó
senior tag

Attól függ hova van téve a hangfal, ha egy puritán asztalon foglal helyet ami elegendően nagy, és nem egy zsúfolt káoszban körbevevő minden egyéb eszközzel, akkor az oldalsó kezelő szerv egyáltalán nem zavaró, amennyiben az aktív hangfal kerül úgy elhelyezésre hogy " kvázi befelé" nézzenek a kezelő szervek ". a távirányító sajnos ilyen...

AMD volt AMD van AMD lesz

(#5) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Egy csomó jobb, akár "stúdió" hangfalnak is max. csak hátul vannak a "tekerőgombjai", ennél már egy fokkal jobb, ha oldalt. Amúgy én is a falnak mennék, ha folyton hátra kellene nyúlkálgatnom, ha hangerőt akarok állítani (a többit csak max 1x kell, ízlés szerint). Amúgy megoldási tipp a távra: vannak pl. az Ali-n überolcsón elég pofás "IR tanítható" távok, amire betaníthatók akár ennek a távnak a gombjai is.

(#6) UnA


UnA
Korrektor

És hogyan szól rajta Vivaldi? ;)

(#7) Kampó válasza UnA (#6) üzenetére


Kampó
senior tag

Látod az kimaradt :D
Pótolni sem tudom mert már Gtx 1070 - é alakult :C :C , na azon szarul szól a Vivaldi :D

AMD volt AMD van AMD lesz

(#8) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Tesztből kimaradt, hogy ez egy MB típus, azaz Mikrofon Bemenetes* változat, pl előadáshoz, karaoke-hoz való. Utóbbi miatt a szokásos treble / bass helyett mic / music potik vannak rajta. A bass hátul azért még állítható, de a treble-nek búcsút inthettünk emiatt, ez azért elég fontos lehet. :B

Szóval aki nem használná ki a mikrofonbemeteket, annak inkább a sima T (mint Tahó? ;] ) változatok ajánlhatók, főleg hogy azokon már van treble. Ez lenne az R1280T (régi) / R1380T (új), max kb 30e-t érnek meg, többet nem. Ha kell optikai bemenet, akkor az R1280DB és R1380DB (Digitális Bemenet*) változatokat érdemes nézni, ezekért max 40e-t érdemes adni. Az, hogy 1200 (régi) vagy 1300 (új), gyakorlatilag mindegy. De ha 35-40e a keret és nem kell optikai bemenet, akkor ennyiért már kapható R1600 / R1700 / R1800 széria, ami hangminőségre valamivel jobb, pl most az R1700BT az 37ezer forint, szvsz ez éri meg a legjobban ebben az árban, ha nem kell optika.

* Nyilván ezek az elnevezések nem a magyarból jönnek, csak így egyszerű megjegyezni. :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#9) m1lan


m1lan
őstag

-

[ Szerkesztve ]

Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX

(#10) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Emlékszem rá, három -néhy évvel ezelőtt ezért a pénzért Sal 20 active-hoz is hozzá lehetett jutni. Régi szép idők ;]

(#11) lezso6 válasza Jack Hunter (#10) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Salt ne vegyél, melt sölnyen lettenetes minőségűek, gagyi kínai impolt alkatlésekből össekukázsott ipali hulladékok. Ami sal az sal, bálmit is igélnek a specsifikácsiók.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#12) CounterBoci válasza [K2] (#2) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Felhasználás módját nem tudjuk, nálam pl. elöl vannak a kezelőszervek, de életemben egyszer nyúltam hozzá a sok év alatt, amikor először bekapcsoltam. Van előttem egy keverő, onnan csavargatom a füles és a hangfal hangerejét. Még a főkapcsolóját sem használtam sosem, egy kapcsolós elosztó kapcsolja a zenecuccokat.

(#13) Kampó válasza lezso6 (#8) üzenetére


Kampó
senior tag

A címben ottvan hogy Edifier R1580MB és a csatlakozóknál is írtam a 6.3-as Jack aljzatot.. és látszik is a hátlapi fotón MIC-felirat... vagy nekem nem esik le most hirtelen hogy milyen szándékkal írtad azt amit??

[ Szerkesztve ]

AMD volt AMD van AMD lesz

(#14) Jack Hunter válasza lezso6 (#11) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ez jó volt :DDD

(#15) lezso6 válasza Kampó (#13) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, látszanak a dolgok, de explicite nincs leírva. Ne vedd magadra, nem kötekedni akartam, csak kiegészíteni. :B

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#16) Kampó válasza lezso6 (#15) üzenetére


Kampó
senior tag

:R :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#17) movax


movax
őstag

Jó cuccok ezek, ilyet vettünk a céghez szkájpolásokhoz, de persze megy rajta a roggzene is szépen. :)

(#18) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Én a lányaimnak a gyerekszobáikba R1280DB dobozkákat vettem úgy 3 éve: piszkosul meglepődtem, hogy mennyire jók! (Mármint a méretükhöz és árukhoz képest) Alig akartam elhinni, hogy azokból a kis vackokból jön a hang :-) Olyan hangok szűrődnek át sokszor a lakás másik végéből, mintha mélynyomós rendszer lenne, a hangerő miatt meg szoktak kopogni a szomszédok... ;-)
Elsősorban tuc-tuc zene megy rajtuk persze ;-) , de miután megjöttek, kipróbáltam ezzel-azzal, teljesen elfogadható, hallgatható hangjuk van.

[ Szerkesztve ]

(#19) Dönc


Dönc
tag

Hát igen, a helyén kezelve ezek a kínai cuccok nem feltétlenöl rosszak.

Edifier-ből van itthon egy kisebb hadseregre való:
- R19U, ami gyári hibásként került hozzám 4,5 éve: gyári hiba, hogy nem megy rajta jól az usbs hankártya, auxon kersztül szuperül működőtt, de kezdenek benne elfáradni a kondik valszeg, mert néha zúg-búg, majd ránézek, ha már nem csak engem fog zavarni :) Fiam örökölte, neki hibátlan, mivel (még) nem szokta bömböltetni, már amennyire egy ilyet lehet. :)

- R1280DB volt a sorban, ezen minden van, amit hiányoltál (~4 éve van meg), "rockerként" ezen frissebbek a dallamok, mint a Beovox S45-II-n (ez az én "pc szpíkerem"), de megfelelő keretek közé helyezve az R1280DB egy elég jó cucc. Erről szól a TV, ha kell néha "mozizni" tök jól bevált. Zenére se rossz, de akkor nem kell az EQ rá. Mostanában pihen, inkább kockulás van.

- H850 fejhallgató, hümm, na ez egy fasza cucc, ezt is fiam használja. Nem basszus orientált, de tök jó színpadképet virít. Egész tartósnak is tűnik, még nem esett szét, ez is a fentiekkel és a userrel meg van áldva.

((Ezeket sikerült úgy megvennem, hogy nagyon olcsók voltak, talán ha 30k volt a fenti három cucc egyben akkor sokat mondtam.))

Az abszolút meglepi viszont az R12U, ez tényleg tefölösdoboz méret, viszont hangilag azon jóval túlmutat. Persze ez sem hazudtolja meg a fizikát (bár de, ha 15-20 évvel ezelőti PC speakereket nézzük), ennek abszolút nincs már mélye, de nem is fáj, mert tök jól összerakták és szól is tisztességgel, még azt se merném rá mondani, hogy vékony a hangja. Egyszerűen tök szép közép-magas tartományt gurít, hogy a mély hiánya már nem is fáj. Tök jó tere van, talán jobb is mint az R19U-nak.

Összefoglalva, a mélységek egyik esetben sem bontják le a házat (szerencére), de jól össze vannak ezek rakva. Kivéve az R19U, az lassan elhullik, de majd meggyógyítom. :)

(#20) Kampó válasza Dönc (#19) üzenetére


Kampó
senior tag

manapság minden kínai.. ugye Amcsi márkának indult, aztán átköltöztek Kínában mert olcsóbb... mint szinte minden.. azért a 100+e ft os szériák biztos még jobban szólnak, árszinten ez is rekordokkal jobb mint amit vártam :R :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#21) Dönc válasza Kampó (#20) üzenetére


Dönc
tag

Igazad van, de én ezt a márkát mégis kicsit fölé helyezném a random kínai cuccnak. Nekem is így indult az R19U-val: nézem, hogy ez mi a hányás méretileg. Aztán meg tök rendben volt auxon keresztül (melóhelyen elkértem a hibás darabot és hallgattam rajta a cuccaimat). Én inkább a death metál vonalat követem, abból is a dallamosabb oldschoolabb vonalat, de erre hibátlan volt. Nyugi a borítás nem fog lehullani róla, hacsak nem gagyizták el azóta. Mint írtam nekem a pc szpíker egy pár Beovox s45-II, erre érdemes lehet rákeresned, mert mostmár iszonyt drága, és rosszat akarok Neked. :) Nyilván nem emiatt, hanem "rockernek ez fasza cucc" itt nem fog kásálni a tömörebb hangzás, ha még mélye is csak úgy-ahogy lesz, de ez csak azoknak fog hiányozni, akik erre gerjednek.

(#22) Kampó válasza Dönc (#21) üzenetére


Kampó
senior tag

Van itthon egy menci kis Panasonic hifi.. schuldigung.. Music center.. korrekt 13cm-es gumi peremes dupla "mély" el ellátott gyári dobozaival, meglepően jól dübörög rajta a metal :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#23) TomPack


TomPack
őstag

Király kis teszt! Nekem a nagytesó van, nagyon szeretem!
A távirányítója sajnos elromlott. Tudja valaki honnan szerezhetek egyet?

(#24) SunMount3r válasza TomPack (#23) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Talán a nagy kínai kütyüs webshop-okban nézz körül.

[ Szerkesztve ]

(#25) Kampó válasza TomPack (#23) üzenetére


Kampó
senior tag

Vannak tanithatók valaki irta itt asszem... pár e ft ert normalisabb is.mint ez a 3 hurkapálcás 😂😂. Célját.ellátja.. de nem tudom ekkora költség egy masszivabb darab?

AMD volt AMD van AMD lesz

(#26) SunMount3r válasza Kampó (#25) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha már elromlott az eredeti táv, akkor a taníthatókkal sem sokra fog menni, mert a betanításhoz kell az eredet is (ez a lényege).

(#27) Kampó


Kampó
senior tag

Ha még jó a gyári minek vennék taníthatót :F Amit én láttam tanítható távírónyitót, pl TV-khez.. az lcd kijelzős millió gombos holmi volt.. igaz nem is 1500ft volt.... De ott is éppen az a lényeg ha nincs meg a tv távja.. mihez tanítod be ?? A Tv-hez nem??

[ Szerkesztve ]

AMD volt AMD van AMD lesz

(#28) Donki Hóte válasza Kampó (#7) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Gyorsan megszabadultál a hangfaltól :U

Végül mégsem vált be, vagy eleve csak tesztelni vetted?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29) SunMount3r válasza Kampó (#27) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Korábban pl. arról volt szó, hogy túl "gagyi" a táv, pl. a gombok érzete, minősége. Erre válaszoltam, hogy ezen lehet javítani egy jobb minőségű, külön betanítható távval.

mihez tanítod be ?? A Tv-hez nem?? -> És mégis hogyan "tanítod" be, ha nincs meg, vagy rossz az eredet táv? Mivel IR jelátvitelről van szó, ezért ezeket úgy kell betanítani, hogy az eredeti távból jövő IR jelet "fogja be" és tárolja el a memóriájában. Mégis honnan tudná ezeket az elég egyedi IR kódokat a táv csak úgy magától? Aztán vannak a Logitech Harmony féle távok, amik eleve tudják vagy kismillió készülék IR kódjait, de ezek sokkal drágábbak és korán sem biztos, hogy pl. egy ilyen hangfalhoz lesz hozzá megfelelő kód.

(#30) Kampó válasza Donki Hóte (#28) üzenetére


Kampó
senior tag

Semmi problémám nem volt vele, teljesen jol szuperált de adodott egy csere lehetöség :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#31) Degeczi válasza TomPack (#23) üzenetére


Degeczi
nagyúr

(#32) Kampó válasza SunMount3r (#29) üzenetére


Kampó
senior tag

Bocs én kevertem az univerzálisokkal... :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#33) adamssss


adamssss
veterán

Kisebb testvéréhez volt szerencsém. Hát elég gyorsan repült. Olyan bögre hangot még életemben nem hallottam és bár millió szettjeim nekem sem voltak de ez még így is borzasztó volt.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#34) lezso6 válasza adamssss (#33) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Konkrétan melyikhez volt szerencséd?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35) adamssss


adamssss
veterán

1280DB

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#36) lezso6 válasza adamssss (#35) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Pedig az nem gagyi, gyakorlatilag ugyanaz, mint a cikkben lévő. Mi volt előtte?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#37) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

köszönöm az írást, kedves Kampó. :) már be is rendeltem

(#38) lezso6 válasza Tibiajax (#37) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Izé, ezt elolvastad? :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#39) Tibiajax válasza lezso6 (#38) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

oupps, order canceled.

..Kampó, erről elfelejtettél írni :(((
:D

(#40) Kampó válasza Tibiajax (#39) üzenetére


Kampó
senior tag

magamat ismétlem

A címben ottvan hogy Edifier R1580MB és a csatlakozóknál is írtam a 6.3-as Jack aljzatot.. és látszik is a hátlapi fotón MIC-felirat...

én sem használtam de nem is zavart a 6.3 as jack aljzat... :(( hátrány van belőle mert ott van a hátulján??
az ég világon semmi.. hangzásban semmit nem oszt nem szoroz...

RCA van bluetooth van
meg van 2db 6.3 jack .. na bumm.... mehet rá aktív basszusgitár... aztán lehet brümmögni...rajta.. én ezt negativumként nem rónám fel...

De nem én árulom nekem aztán mind1 melyik tipust veszed és honnan :D csak nem azt hagytam ki hogy teszem azt 380-an kell neki...

[ Szerkesztve ]

AMD volt AMD van AMD lesz

(#41) Krinyo


Krinyo
senior tag

Nékem egy R1700BTs ül az elektromos zongora tetején, őszintén meglepődtem mennyivel jobb hangja van annál, mint amire számítottam.

(#42) -=MrLF=-


-=MrLF=-
senior tag

Sziasztok!

Jó cuccai vannak ennek a gyártónak, nálunk [Edefier Edifier M1360 2.1] teljesít, 7-8000 körül vettem, meglepően jó hanga van :)

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland

(#43) nalaca000


nalaca000
tag

Ilyen van nekem is kb. 2 éve számgéphez és PS-hez csatlakoztatva egy időben. (PS a monitor jack aljzatán keresztül)
Váltás nélkül játssza mind a kettőt akár egyszerre is.
Pc zene, PS játék .
Ár-értékben nagyon jó.
Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt túl is teljesítette.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!

(#44) nalaca000 válasza nalaca000 (#43) üzenetére


nalaca000
tag

3-asra akart menni válaszként.
R1280T van nekem.

A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!

(#45) adamssss válasza lezso6 (#36) üzenetére


adamssss
veterán

Mar nem enmlekszem, volt egyszer valami logi g51 ha jol emlekszem meg sz is jobban szolt. Egy haveromnal hallottam a T20-at az is fenyevekkel jobb volt.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#46) Bugarov


Bugarov
aktív tag

Tetszett a stílus, köszi :C

(#47) Kampó


Kampó
senior tag

:C :C :C :R :R

AMD volt AMD van AMD lesz

(#48) Vasti74 válasza adamssss (#45) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Sajnos a hangdoboz egy ilyen játék... Nem hogy ebben a kategóriában, de még sok-sok kategóriával feljebb is nehéz "mindenest" találni ;-)

Itt egy összehasonlítás, fejhallgatóval hallgatva érezhető a különbség, hogy kb. melyik mire jó.

A T20 kulturáltabb, de nekem kicsit úgy mélybe húzósabb hangú, hogy közben meg nincs annyi igazi mélye (gondolom a kisebb hangszóró miatt így "hangolták")

Én a lányoknak az R1280-at "tuccogtatni" ;-) vettem elsősorban, és a vásárlás előtt jó sok ilyen tesztet meghallgattam, aztán döntöttem, és nem bántam meg - bár ha elkezdenének komolyabb zenéket hallgatni, biztosan keresnék nekik valami mást.

Magamnak a számítógép asztalra nem venném meg, az tuti - bár ide nem is vennék semmit, egy fejhallgató nekem sokkal jobb szolgálatot tesz, mindenevőbb.

(#49) Kampó válasza Vasti74 (#48) üzenetére


Kampó
senior tag

Meg tudni kell helyén.kezelni, én 35e ft ért nem vártam zenei, extazist.. illetve az hogy mi szól jól megint szubjektiv.. sokan hupákolós zenét hallgatnak.. na most itt a kis membránmérettel el is vérzik a dolog, aki maxtra tekeri a basszus egy ilyen hangfalnál.és várja a dobogó beleket rázó melyeket, de szerencsetlen csak "zörög" ropog a kis nyomurult mert nem arra van ekkor jön a.. hátbez de sz""""r.., felkiáltas, ellenben ha van egy 2.1 2 kefires dobozokkal amik megint nem érnek egy fél szaraz fingot sem... de viszont huppog a mély meg rázza az ablakot, akkor már fuuuu dejól szól... de nem erről beszélünk ugye ha azt mondjuk írjuk hogy "jól szól " valami..

.

[ Szerkesztve ]

AMD volt AMD van AMD lesz

(#50) Vasti74 válasza Kampó (#49) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Igazi mélye kevés cuccnak van manapság :-(
Hangdobozok, hifi kategóriában is, nem csillagászati árig: maximum 16 centis mélynyomók.
Házi mozi mélynyomók: ugyanaz, valami olyan dobozban, hogy dörmögjön ;-)
Az igazi mélyhangokhoz meg kellene valami értelmes membránméret, ami 30 centi felett kezdődik... De inkább több.
Ezért verem a fejemet a falba, hogy volt két jó "vintage" hangdobozom még jó régen, de eladtam őket :-( :-( Pedig azok de máshogy szólaltak meg!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.