Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz hszilard666 #1950 üzenetére
Azt úgy semmivel sem lehet. Csak Displyaporton lehet több monitort láncba kötni egy portról legjobb tudomásom szerint.
Az MST HUB is mindenképpen kell, csak vannak monitortípusok, amibe alapból beépítik, így nem kell vegyél külön, egyből rá tudod kötni a következőt. -
Riccsiz_h
aktív tag
Hello
Sajnos egy olyan hiba lépett fel a fél éve vásárol U2312HM monitoromnál hogy egyszer a bal oldalon szétestek a pixelek elkezdett hullámozni a kép lila/piros árnyalatokban, a jelenség a monitor feléig terjedt ki, kikapcsoltam majd újra vissza a monitort ez nem segített rajta, végül is a gép újraindítása után visszaállt normál állapotba
Mi lehetett a hiba, mivel 2 monitort használok (egy 4:3-as Dell-t és ezt a FullHD-t), és a másik monitor végig hibátlanul működött, még a U2312HM-en ez a fura dolog jelentkezett (tehát gondolom videocard hiba kizárva)
Érdemes kapcsolatba lépni a garancia kiállítókkal, vagy várjak hogy a későbbiekben is jelentkezik-e ez a hiba ? Ha esetleg valaki tapasztalt már hasonlót akkor nagyra értékelném a segítségét (nincs felhúzva a monitor 72Hz-re, normál 60Hz-n fut DVI-ről, 75 Contrasttal és 0 Fényerővel)
Előre is köszönök minden hozzászólást
(feljebb olvastam hogy másnak zöldes volt a monitor, de nekem megszűnt a jelenség, ezért nem tudom mit tegyek)
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
#update: ahogyan említettem gépújraindítás után megszűnt, de 2 óra használat után megint megjelent a hiba csak az U2312HM bal oldala (a másik monitorom nem), kb. a feléig lila/piros színben hullámzik
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
addikt
Sziasztok! Eddig egy HD7770-el használtam 72Hz driverrel a monitoromat, HDMI-DVI kábellel tökéletesen. Most kaptam egy GTX560-at, de amint felraktam a 72Hz drivert a monitorom elfeketedett és kiírta, hogy nem megfelelő frissítési freki, illetve állítsam be a megfelelő 60-at! Ráadásul nem is tudom visszaállítani, azóta nem megy az egyik DVI csatlakozóm, csak ezt írja ki. A másik DVI csatin működik 60Hz-en... Mi a baj? Illetve hogy állítom vissza a másik DVI csatit hogy működjön?
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
mumus10
csendes tag
Üdv!
Kevesebb, mint egy éve van meg a monitor, laptop mellé használom. Most egyik pillanatról a másikra használhatatlan lett. A hátteret épphogy látom, szinte totál fekete a kép, viszont ahol van a háttérképben fehér vagy világosabb szín (pl egy lámpatest), annak a szélességében nagyon sűrűn fehér csíkokat látok. Tudja esetleg valaki, hogy ez mi???One love. One United.
-
mumus10
csendes tag
válasz old_artist #1959 üzenetére
Hali!
Másik géppel kipróbáltam, ott is ugyanez a jelenség. Másik kábellel nem tudom, de egyébként ha leválasztom a gépről akkor a "no input" (vagy hasonló) szöveget is így "jeleníti" meg. A kábel HDMI-DVI-D. Gondolom szervíz, csak kíváncsi voltam hátha tud valaki valamit.One love. One United.
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Van mód az U2312HM-be épített panel azonosítására bontás nélkül? Lett 2 ilyen monitorom, és gyanakszom, hogy nem azonos bennük a panel; semmilyen kalibrációval sem tudom elérni, hogy akár csak megközelítőleg hasonló képük legyen. DVI csatin van mindkettő.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
pvt.peter
őstag
válasz Nem3sys #1160 üzenetére
Na hali!
Azt hiszem javítanám ezt a hozzászólásomat: [link]
Nekem is pont ugyanilyen lett a monitorom csak a másik oldalon jelentkezett ez az átmenet.
Kb. 1,5 évet bírt.
A mai nap a Dell futár ki is hozott egy másik monitort, egy U2412M -t (eredetileg U2312HM) volt.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
lacam71
tag
válasz pvt.peter #1965 üzenetére
Nem, a garanciát attól az időponttól számítják amikor először megvetted a boltban.
Igen, javítottat, kapsz. Nekem 1 év alatt 2 szer kellett cseréltetnem, Hollandiából küldték szervízből egy papírdobozban csak a monitort és a konzolt. Gondolom te sem egy új dobozost kaptál...de legalább 24"!.. ilyet még nem hallottam, picit irigyellek. -
end0
csendes tag
Sziasztok!
Van egy u2312HM monitorom, játék közben eléggé zavarta a szeme, de igazából nem tudtam, hogy miért, most kezdtem el utána járni megnéztem teszteket és ott találtam a pixperan-ra.
Lefuttattam én is az autós tesztet és a végeredmény egy eléggé elmosódott kisautó lett, lehet nem jól használtam a programot(lehet rosszul?) de legalább kiderült, hogy miért bántja a szemem ennyire, túl mosódik a kép. még pl firefoxot használva is ha görgetek mosódnak a betűk.
kipróbáltam 72Hzen javulást nem láttam a két kép közöttTudtok erre valami megoldást?
-
Akira1987
csendes tag
Valaki nem tudná nélkülözni a monitor dobozát (Miskolc környékén)? Az enyémet kidobták a szüleim úgyhogy egy kicsit problémás lesz kivinni Németországba :/
Vagy valami tipp, hogy hogy lehetne jól becsomagolni?A Smooth Sea Never Made a Skilled Sailor
-
törölt tag
Sziasztok!
A problémám a következő: tavaly januárban vettem egy 2312HM monitort, azt cserélte a Dell egy félév után, mert a DVI bemeneten nem érzékelt jelet szinte soha. A cseredarabbal egy ideig semmi gond nem volt, mostanában viszont ahogy a monitor bekapcsol, a képernyő jobb alsó része sötéten marad.
Kép
Attól még, hogy nem mindig kapcsol be így, cseréltethetem a Dell-el? Van-e értelme ezzel a modellel próbálkozni a továbbiakban is, esetleg vegyek +2 év garanciát?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
TechRobot
aktív tag
Szerintetek az természetes ha game vagy movie üzemmódban van a monitor akkor halkan zúg?
Dikk egy százas...
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Valami gáz lehet a monitorommal. Ma vettem észre, hogy a képernyő jobb oldala kezd bezöldülni. Néztem monitor tesztet, ott a jobb oldalon a pirosnál olyan, mintha minden 2. sor sötétebb lenne, a kék "kockás" mintát ad, a zöld stimmel.
Képek a hibáról: [link]
Ez mi a fene lehet? A monitor még nincs egy éves sem. Dellnél mennyi ideig tart a garanciális javítás/csere? (Murphy szerint pont a legrosszabbkor kezd bedögleni )
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Petyyyyy
addikt
Az észrevétel jó, valóban gáz van a monitoroddal. Elsőre azt mondtam volna mágnes közelsége okozza, de nem tudom ez IPS panelekre is érvényes-e. Ha jól emlékszem Dell-nek jó a hazai képviselete és mivel 3 év garis a monitor, mindenképp javíttasd/cseréltesd.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
old_artist
addikt
Üdv!
1./ először is próbáld meg egy másik VGA vagy szgéppel kipróbálni
2./ kábelt cseréltél-e?
3./ ... ha az előbbi próbálkozásoknál is jelentkezik a hiba jelenség, akkor hívd a Dell supportot/ügyfélszolgálatot, és pár napon belül viszik is a cseremonitort díjmentes kiszállással.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz old_artist #1982 üzenetére
Közben megfuttatott az Aqua.. Elküldött a Fixdirecthez (akiket szintén felhívtam és elmondtam a bánatomat, hogy van egy ilyen monitorom stb), mondták vigyem be. Átkocsikáztam a városon, ott a felvételkor mondták, hogy oké, ők nem tudják javítani, hívjam a dellt.. Mondom jó, hogy előtte direkt felhívtam őket, hogy mit kell tennem... Mindegy, csak kb azokat kérdezte, mint te, a válaszom az volt, hogy a színprofil reset ezt biztosan nem hozza rendbe, kábel nem volt másik, gép igen. Felvette az adatokat és mondta, hogy küldi az újat. Ez így elég szimpatikus.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Petyyyyy
addikt
Na, a vége jól hangzik. És akkor a hibásat elviszi majd a futár? Akárhogy is, legalább nem neked kell elmenned érte. Kíváncsi vagyok zsír új lesz a monitor, VGA esetében fordult elő olyan, hogy használt darabot küldtek ki a usernek cserekártya gyanánt.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
StSanya
senior tag
Héten cserélte a Dell a féléves P2414H-mat, futár hozta sima kartondobozban, kábelek, s egyebek nélküli, már az állványon lévő(!) cseredarabot.
Ez volt az "új" monitor:
Azaz, 207 órát és 23 percet ment már... Mondjuk, ez lenne a kisebb bajom, csak decemberben kalibrálva vettem ugye, így azt buktam...
Annyi még a különbség, hogy ez már rev.01-es... Nem tudja valaki, mit változtattak?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
asdf_
veterán
válasz StSanya #1987 üzenetére
No, ha decemberben vetted, akkor te jogtalanul kaptal hasznaltat, mert az elso evben csak ujat kaphatnal, masreszt a hibas teljesitesbol eredo karokkal kapcsolatban valami olyasmifelet irtak a ptk-ban, hogy az eladot felelosseg terheli, ergo -szerintem es elvileg- neked jarna egy ingyen ujrakalibralas. Az mas kerdes, hogy ezt ki tudod-e verni az adott cegbol (meg a Dellbol a nullkilometeres monitort, ha epp ramennel arra is, mondjuk 200 ora valoban nem a vilag teteje, ha mostani gyartasu, akkor valoszinu en is leszarnam)
-
CactuS
Arcképgyáros
Az enyém sincs 1 éves... Remek.. Akkor a futár előtt bontsam ki a cuccost, hogy megvan-e minden? Ebben a monitorban lehet ilyen "futásidőt" nézni?
Van jogom elállni a használt darabtól? Használt cuccokat sem veszek, mert szeretem, ha tudom azt, hogy hogyan volt használva az adott termék. Vagy nevezhetjük szimplán fóbiának is.
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
Igaz, azért nem verem a tamtamot, mert én meg úgy gondolkodtam, hogy ha elviszik és javítják, mondjuk alsó hangon is két hétig ugye nincs monitorom, visszakapom, ha olyat cserélnek benne, akkor is újra kéne kalibrálni...
A régi meg rev.0-ás és ennyit ment:
Azaz 1805 órát...
Szerk: Az első 2013. augusztusi volt, és december végén vettem. A csere pedig 2014. márciusi gyártású...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Petyyyyy #1991 üzenetére
Köszi. Megjött a cucc... Nem új ráadásul sérült is. Ilyenkor híjam a dell-t, hogy miért nem új és miért sérült? És a régit sem vitték el...
-
Petyyyyy
addikt
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Petyyyyy #1993 üzenetére
Oké, csak azért az bánt, hogy az enyém az karcmentes, vigyázok rá, ezen meg le van verve az oldala, illetve apró benyomódások vannak (gondolom, amikor ezt javították, akkor került rá)... Futok egy kört a Dellnél.
edit: illetve az usbnél van egy apró repedés is...
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Nem a világvége, de sérült: [link]. Plusz egyenesbe fordítva nem volt vízszintes, kicsit túlfordult a monitor. Bár fotón nem az igazi, vaku nélkül készült. Elvileg véletlenszerű, hogy ki kap újat és ki a gyárból javítottat, nincs megkülönböztetve. Mondta a srác, hogy semmi gond, elnézést kér az esztétikai hibáért és küldik a harmadikat, a másik kettőt meg majd elviszik.
Remélem a következővel már nem lesz gond.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Petyyyyy #1996 üzenetére
Mondjuk ezzel főleg akkor lenne baj, ha mondjuk 1 év múlva megint bedöglik és utána közölnék, hogy fizikailag sérült és nem vagyok jogosult cserére.
Megírom, azt mondták, hogy holnap vagy hétfőn ideér. Hollandiából jött az előző is 1 nap alatt.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz lacam71 #1998 üzenetére
Tegnap megjött a 3. monitor is, szintén "használt", de ez legalább nem volt összekarcolva/megrepedve, bár van rajta egy apró fröccsöntési hiba, de már nem érdekel. 212 órás üzemideje van. Viszont egy kicsit olyan, mintha a kép teteje rossz helyen lenne. Mármint az ablakok felső sora mintha levágódna. (még nem volt időm pontosabban megnézni, mert éppen csak összeraktam) A gyártási idő megegyezik mind a háromnál (2013 május).
Azt már nem is mondom, hogy a UPCnek fogalma nem volt, hogy éppen melyik monitort kéne elvinnie a nálam lévő kettő közül... Én tippeltem, hogy az elsőt. Ha kapok végre egy véleményező emailt, akkor ezt tuti beleírom. (és még a futár volt felháborodva, hogy miért nem tudom...)
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Sziasztok.
Van egy dell uh2312hm monitorom már lassan 1 éve használom és néha néha előjön egy olyan probléma, hogy egyszerűen a windows elfelejti, hogy van monitorom. Ami vicces, hogyha rádugok bármilyen másik monitort azzal megy és a monitor is megy más laptoppal vagy géppel. HDMI --> DVI kábellel van összekötve.Szóval a következő a helyzet ami most történt. Reggel gép bekapcs kijelzőt nem észleli a rendszer. Átviszem haverhoz a gépemet hátha azzal van baj rákötöm a monitorára hdmi hdmi így jó, van kép. Átjön haver átköti a laptopját a gépemre ugyanazzal a kábellel amit eddig én használtam HDMI -> DVI neki van kép. Behozom a gépem a meló helyre rákötöm az én otthoni kábelemmel a meló helyen lévő monitorra HDMI --> DVI van kép. Szóval a helyzet az, hogy csak egyetlen egy kombinációban nem működik a dolog, ha az én laptopom van rákötve az én saját dell uh2312hm es monitoromra. Ha a gépemet bármilyen másik monitorra kötöm jó ha a monitort bármilyen másik gépre kötöm akkor is jó. Mondjuk a HDMI --> DVI barátom laptopján úgy nézett ki hogy Display port átalakító HDMI majd a kábel vége DVI és így jó volt.
Erre az anomáliára valami tipp vagy ötlet. o.O
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest