Hirdetés
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
Amúgy nézegettem ezt az Alienware Alpha-t is, csak kéne neki egy upgrade még az idei intel és nvidia hardverekre.
-
ldave
félisten
Á, én álmodozó vagyok, szeretem az ígéreteket
Volt Nokia N9-em, Blackberry és WinRT tabletem, van Wii U-m és hasonlók
Szerencsére anyagilag megtehetem, hogy szinte bármit választhassak (jó, most nem Titan X-re és hasonlókra gondolok, szóval reálisan) ha úgy döntök, hogy vásárolok, de túllőni tényleg nincs értelme a gépet, ha nem használom ki. Alapvetően konzolon játszom, PC-n szinte csak PC-only címekkel (MMO-k, stratégiai játékok), ezeknek pedig nem nagyon kell erőmű az élvezetes játékhoz. Szóval ha a WoW és társai elfutnak 1080p-ben, high beállításokon akadásmentesen, az már talán elég is. Mondjuk egy alap i5 és egy GTX960.
-
joysefke
veterán
1, Ne dobj ki több pénzt gépre mint ami szükséges, ha hosszútávon elég az i3/750Ti akkor azt vedd
2, Ha esetleg komoly gépet veszel (amiben 970 vagy 290 van az már bőven komoly) akkor, ha non-K i5 kerül bele, akkor abból mindenképpen a leggyorsabb közelit vegyed. 500MHz rengeteget tud számítani.
15% órajel többletért bizony megéri 30%-al többet fizetni. Nem csak a proid, hanem az egész géped gyorsabb lesz 15%-al...
-Minden ellentétes híreszteléssel szemben, a játékoknak kell a CPU erő, főleg ha egy 290 vagy 970 futtatja őket.
-A fejlődés CPU fronton manapság nagyon lassú, egy top i5 pedig nagyon hosszan ki fog tartani. Egy 500MHz-el lassabb példányról már nem lennék meggyőződve.3, Memóriából nekem Crucial van, merem ajánlani, jók az áraik, leginkább mert nem költenek marketingre.
4, Használtan minden olcsóbb, ettől függetlenül az alaplapot és a tápot én mindenképpen újonnan venném.
-
Mert a ph!-n minden topikban az megy, hogy "szánjál rá 2x annyit és vegyél egy 3x jobb terméket".
Persze tök jó gépet raktál össze, csak sokkal erősebb mint amire valójában szükséged van.Én is nézetegem VGA-t, aztán rájöttem, hogy amivel játszom az 80, 120, 300 fps-sel megy, és az első az még optimalizálatlan beta.
-
Kicsit olyan érzésem van, hogy túl sokáig nézegettél alkatrészeket és már mindenre 2x annyit szánsz mint eredetileg.
Ha jól emlékszem nem ebben a kategóriában nézegettél VGA-t, szerintem iszonyat overkill a 290.
A másik, hogy ~100K-ért inkább 970, összességében egy jobban sikerült VGA, de az eredeti elképzelés szerint a 750Ti volt az a kategória amit nézegettél. Az úgy ~fele ezeknek.A proci+lap és memória is elszállt rendesen, szedd elő az eredeti bejegyzésedet!
-
Xmister
senior tag
válasz
Bjørgersson #31 üzenetére
De egy gyengébb, olcsóbb videokártyával lassabb, csúnyább is lesz a játék.
Szerintem a legokosabb és időtállóbb egy K-s proci + tuning később.
(#32) AxBattler: Az a teszt elég félrevezető, mert single-ben tesztel, egy 64 fős szerveren sokkal nagyobb a terhelés.
-
ldave
félisten
@aAron_: okés, értem, benéztem, a 960 gyengébb, mint a 290. Abban azért bízom, hogy a i5-4460 elég lesz egy 290 mellé, nem hiszem, az a proci visszafogná a vga-t.
@MineFox54: nincs tervben semmilyen tuning, se proci, se vga. Igazából ez a vízhűtés csak egy kósza gondolat, első körben marad a gyári hűtő, talán majd egyszer,
-
aAron_
őstag
Ilyen alaplapba bűn lenne nem egy 4690K-t rakni minimum.
Szerintem a kedves gépépítő fórumtársunk akkor járna a legjobban, ha betérne a "Milyen asztali gépet vegyek?" topicba, és ott megválaszolná az összefoglalóban feltett kérdéseket. Ez így elég káosz.
-
aAron_
őstag
Igen, azonban itt a VGA nem lett tuningolva. Feszültség emelésével hatványozottan növekszik a fogyasztás. Egy 290-el egy 500W-os PSU-t szerintem simán kilehet használni, pláne ha egy ágon nem is tud leadni ekkora teljesítményt.
(#6) mqm: Nem hát. Ezt én sem értettem. GTX 960 R9 280 alatt teljesít általánosságban. Teljesen másik kategória, mint a 290.
(#12) lezso6: Ha viszont az alacsony órajel miatt nem fogja tudni kihajtani az erősebb VGA-t, az ugyanúgy pénzkidobás. A tökéletes kombinációt kell megtalálni, amely a játékoktól is függ.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Luck Dragon #18 üzenetére
Igen. Az i5 4690K és az i7 4790K Devil's Canyon, kb egy időben jelentek meg a Haswell Refresh procikkal.
-
-
TreXesZ
csendes tag
igen árakat nézve ez igaz,de teljesítményben viszont úgy van,ahogy leírtam.
-
TreXesZ
csendes tag
Am az r9 290 és a gtx 960 hogy jött össze egy kategóriában,mert nagyon nagy köztük a különbség. A 960 az r9 280 szintjén van(igazából kicist gyengébb is nála),a 290 meg a 970 környékén.
-
ldave
félisten
@DR|FTK|NG: persze, lesz majd róla még beszámoló
Komolyan mondom tök jó érzés újra ezen agyalni, hogy mi és hogy, olvasni a teszteket, fórumokat, youtube videókat.
@kovy29: azt még nem, egyik se tetszik
@lezso6: köszi, akkor maradok az i5-4460 mellett, ahogy nézem csak egy ezressel drágább, mint a 4440.
-
Nehogy kidobj egy fillért is az i5-45xx vagy i5-46xx szériára, bőven jó a i5-44xx. A másik kettő csak vállalati szolgáltatásokat tud pluszban (vPro, SIPP, TXT), illetve a plusz 300-500MHz-ért (10-15%) meg a kb 8-16k (15-30%) felár nagyon nem éri meg, főleg ha játszol. Egyetlen kivétel van, ha az e-penis faktor is játszik a proci választásánál, ez esetben a legnagyobbat kell megvenni, függetlenül attól, hogy kihasználod-e.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Bjørgersson #9 üzenetére
megvárom, hátha leesik
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
És hogy fog érte elmenni? Csak kérdem...
-
Bjørgersson
félisten
Hazat valasztottal, vettel mar?
-
mqm
senior tag
290<-->960 szerintem nem egy kategória..
780/780ti esetleg Titan nem jatszik használtan? AMD-t én kihagynám a helyedben ha nem vagy az a mazoista tipus!(Kedves AMD fan-ok, nem bántásból írtam!)
-
Bjørgersson
félisten
Akkor mar miert nem M12II 520W Evo?
-
DR|FTK|NG
veterán
Táp: Bőven elég lesz az S12II 520. Nem hiszem, hogy az ennél olcsóbb SS-ek osztatlan 12V-os ággal rendelkeznének. Maradhat, nem nem hiszem, hogy jót tesz egy tápnak az, hogyha 90-100%-on megy.
Ez is jó: Seasonic M12II 520 EVORAM: Elég nekem az 1600MHz is. Pl HyperX Fury(piros/fekete/fehér/kék), HyperX Savage(piros), Crucial Ballastix(Sport: zöld NYÁK, kék vagy zöld borda; Tactical: sárga).
Alaplap: Ehhez mit szólnál?
CPU:
"Amúgy mi a különbség az intel 44xx/45xx/46xx szériája között?"
Órajel. Haswell: i5 4430, 4440, 4570, 4670(K), Haswell-Refresh: i5 4460, 4590, 4690(K)Szerk.: Ugye lesz kép a kész gépről?
-
MineFox54
őstag
Tesztgép:
Core i7-3770K @ 4,3GHZ
MSI Z77 MPOWER
G.Skill RipjawsX 16 GB (4 x 4 GB) DDR3-1866 F3-14900CL9Q-16GBXL
Intel SSD 320 160 GB SSDSA2CW160G310 (SATA 3 Gbps)
Seagate Barracuda 7200.12 500 GB (SATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Seasonic Platinum Fanless 520 – 520 wattSzerintem felesleges az 500-as táp. Meg gondolom, tudod te is, hogy az az érték a Vargányé tápok miatt van odaírva
-
MineFox54
őstag
Végre "benőtt a fejed lágya".
Tápból szerintem felesleges az 500-as főleg a SeaSonic-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Thrustmaster T248 + T3PM + loadcell mod + spare parts
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest