- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Én sem vagyok sokkal idősebb, de nálunk 6.-ban még igencsak a játék ment. 8.-ban már kevésbé, persze. Jött a csajozás, a bandázás meg ilyenek. De pia, cigi züllés, meg főleg fű az egyáltalán nem.
Moha meg az én hsz-emből jól látszódik a kontraszt. Te azt tapasztaltad amit. Mi meg mást, majdnem az ellenkezőjét.Tehát a konkrét változást így, ennyiből nem lehet tényszerűen levonni. Talán abban kiegyezhetünk, hogy régebben a fegyelem és annak betartatása sokkal jobban működött, mint manapság. És régebb alatt most 30-40+ évet értek.
Nagymamám pl magázta a saját szüleit, édesapját és anyját is. Ma már ezt elég irreálisnak gondolnánk, de akkoriban ez volt a természetes.
Tehát ha csak ilyen apróságokon is, de észrevehető, hogy lazul a társadalom. Ami egy szintig jó. De a fegyelem eltűnése, lealacsonyodása széteséshez vezethet.@moha:
Nem nagyon emlékszem már mivel játszottam 10-11 évesen. V.színüleg legóval. Esetleg elektromos kisautókkal, vasutakkal. Na meg talán Comodore 64-gyel.
Egy a lényeg: eszembe nem jutott piálni, cigizni, bandázni.Rajzolni tudtam. Ma már kérdés mennyire. Rajtagozatos suliba jártam, nyertem is pár versenyt
Én is azt veszem észre, hogy a fiatalabbak bizonyos téren "hátrányban" vannak. És nem a mostani önmagammal, hanem az akkori önmagammal is.
Biztos neveltetés kérdése is, de nekünk akkoriban fontosabb volt a tanulás. Nem csak a buliról szólt az iskola. Elszégyelltük magunkat ha rossz jegyet kaptunk. És féltünk, hogy a tanár esetleg rosszat fog mondani rólunk a szülőin, mert akkor otthon leszidnak. A tanároktól is féltünk, de az inkább tisztelet volt, mint rettegés, hiszen sohase bántottak minket. Ma már ezt jóval kevésbé érzem a mai gyerekekből. Persze, mint mondtam nincs reprezentatív mintám.
Általánosban pl volt egy csaj, aki szép volt, na nem kirívóan csak átlagosan viszont kitűnő szín ötös tanuló. Mindenki bele volt zúgvaPedig nem voltak menő cuccai, nem járt menő ruhákba, nem öltözött kirívóan. Semmi extra, csak jótanuló volt. Ma meg már többnyire az ilyet kiközösítenék.
Más példa. Ismerősünk 3 éves kislánya hisztit csap, hanem egymáshoz illő ruhákban mehet el otthonról. A lila szoknyához csak lila cipőt hajlandó felvenni és így tovább. Ellenkező esetben orbitális hisztit csap.
Persze ez mind lehet a szülői nevelés hibája is. De ma már inkább az számít milyen telefonod van, milyen cuccokban járkálsz, vagy épp milyen negatívan kirívó dolgot tudsz csinálni. És mindez már trendszerűen kezd kialakulni. A többit a Tankcsapda elénekelte
Vagy épp tanárt vernek. Ezzel kimutatva valami primitív felsőbbrendűséget, miszerint ő képes megverni az elvileg feljebbvalót is... Szánalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- Call of Duty: Warzone
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Lenovo ThinkCentre E93z All In One számítógép, Windows 11 rendszerrel
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest