Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GIJoe


GIJoe
addikt

Cuki, csak 30Kért nekem sok...

(#2) DEV_NULL


DEV_NULL
őstag

uhh... elég csini

(#3) gery2123


gery2123
őstag

Hi ez nagyon baba. Mondjuk az ára tényleg anyi mint másnak maga a gép belseje, de szép ház!

-- PSN_ID: GerY2123

(#4) devast válasza GIJoe (#1) üzenetére


devast
addikt

Az egy kicsit sok lesz szerintem is. Főleg emellett:
- Jól látom, hogy a tápnál a porszűrő csak úgy tisztítható, ha kiveszed a tápot ?
- Jól látom, hogy az alsó 12 centis helynél nincs porszűrő ?

(#5) cannibal


cannibal
senior tag

Nincs berendezett kép vagy csak én nem találtam? Megnézném megpakolva szívesen!

(#6) hemaka


hemaka
nagyúr

Tetszik, csak sajnos nem férnék bele. Még ha ki is spórolnám az árát, kellene új bél is bele. :(

(#7) gianni85


gianni85
veterán

Szépnek ugyan szép, de jól látom, hogy egyedül a táp előtti 12centis ventihelyen keresztül tud friss levegőhöz jutni?

(#8) mrbig25 válasza devast (#4) üzenetére


mrbig25
őstag

"Jól látom, hogy a tápnál a porszűrő csak úgy tisztítható, ha kiveszed a tápot ?"
Ezen a képen látható egy kis műanyag fül a tápegység alatti részen. A porszűrőt tartó csavar kitekerése után ezen fülecske segítségével kihúzható hátrafelé a porszűrő.
"Jól látom, hogy az alsó 12 centis helynél nincs porszűrő ?"
Igen, jól látod.

(#5) cannibal
Egyelőre nincs.
Akinek a házat vettük még nincs meg mindene...én pedig nem bontottam meg a vízhűtéses gépemet. Ezért lett a cikk csak bemutató, nem pedig teszt -> emiatt egyelőre hőfokos adatokkal se tudok szolgálni.

(#7) gianni85
Igen, csak ott juthat friss levegőhöz. De a ház külsejéből adódóan valószínűleg a gyártó nem HC gamereknek és izmos konfigoknak tervezte a házat...így ez annyira nem nagy gond.
Az más kérdés, hogy a belseje lehetőséget adna rá...

...

(#9) Komplikato


Komplikato
veterán

Ahhoz sem kellett volna sok, hogy beleférjen keskenyített mATX lap is. Látszik, hogy úgy van megcsinálva beleférjen akár 3 slotos kártya is. Ennyiért meg belefért volna egy függőlegesen beépíthető notebook ODD keret.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#10) gianni85 válasza mrbig25 (#8) üzenetére


gianni85
veterán

Persze, de pont ezért kicsit ellentmondásos nekem. Méretéből adódva beleférne egy komolyabb konfig, de kevés a hűtés, talán még egy közepes cpu+gpu kombóhoz is kevés. Amihez elég, ahhoz meg elég nagy a ház, és sok 3,5es vinyó se fér bele

(#11) Cifu


Cifu
nagyúr

Először is elismerés a bemutatóért, szép és igényes, tele nagyszerű képekkel. :C

Másfelől viszont... csak én látom nagyon rossznak az adott ház ár/érték arányát? Alumíniumból van, oké, hurrá, alig több, mint 2kg az egész. De ez miért előny egy háznál? Max. ha LAN-partyra akarod cipelni, de akkor legalább egy normális fogódzó pont kellene. Nincs benne venti, egyetlen egy darab se? Ennyi pénzért?

Vannak olcsóbb alternatívák, amelyek szolgáltatásban közel vannak eme házhoz, vagy akár túl is mutatnak (pl. a Thermaltake beépített tápos SD101-ese). Azt persze aláírom, hogy aki egy nagyon letisztult házat akar, egybe előlappal, és még vizes hűtést is tervez bele, az azért nem nagyon válogathat...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12) gebro


gebro
aktív tag

Először is grat. a cikkhez, jól összefoglalta a képeken látottakat.
Tényleg elég letisztult egyszerű és tetszetős ház. Egyébként milyen hűtés lesz majd benne? Gondolom nem egy erőmű lesz benne, ha léghűtéssel lesz szerelve.

(#13) Silentfrog


Silentfrog
veterán

Nagyon tetszik,pont nekem való kis doboz. De az ár elkeserít! :(((

(#14) mrbig25 válasza Cifu (#11) üzenetére


mrbig25
őstag

Az ár/érték arány nézőpont kérdése. Önmagában tényleg csapnivaló az ár/érték arány mivel se tápegység, se ventilátor nem jár hozzá, de ez a ház -szerintem- inkább azoknak szól, akik egy Lian-Li ház helyett keresnek valami más alternatívát. Innen nézve már más a helyzet.
Ettől függetlenül tény, ami tény; nem olcsó és van egy pár apróság, amin lehetne változtatni...de mint tudjuk, mindenki számára tökéletes ITX ház még nem született...szerintem :)

(#12) gebro
Akinek lesz a ház, annak egy 65W-os Core i5 3570S és egy GTX660 lesz a gépében, szóval óriási hőtermelés nem lesz. Még nem döntötte el, hogy a CPU léggel vagy kompakt vízzel legyen hűtve, ugyanis ez utóbbi is megoldható.

(#13) Silentfrog
Én is emiatt agyaltam rajta nagyon sokat, hogy beszerezzek-e magamnak egy ilyet. Ugyebár a saját gépem vízzel van hűtve és ahhoz némi átalakítással ez a ház tökéletes lenne. Majd kiderül... :)

[ Szerkesztve ]

...

(#15) Graphics válasza Cifu (#11) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Csak jó táp legyen a Tt-ben... ne vmi hitvány..

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#16) Neovenator válasza GIJoe (#1) üzenetére


Neovenator
senior tag

Nem rossz kis ház. Kár, hogy a Mini Tank-ból nem lett semmi, a Prodigy meg befutott ugyanolyan elrendezéssel...

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#17) JanR


JanR
addikt

Nézegettem én is ezt a házikót, de a frissen megjelenő BitFenix Phenom jobban meggyőzött :)

(#18) mrbig25 válasza JanR (#17) üzenetére


mrbig25
őstag

Ez se lett csúnya :)
De a Prodigy után nekem ez a 250x375mm-es alapterület már túl nagy. A Cubitek Mini Cube 200x300mm-es alapterülete még pont elmegy, magasságban meg nagyjából ugyanott vannak.
Most ár,-és funkcióbeli különbségekre nem térek ki, mert mindegyiknek megvan/meglesz a vásárlórétege.

Egyébként méregettem egy kicsit a bemutató idejére nálam lévő Cubitek kuckót és úgy érzem megvan a következő házam. A jelenlegi rövid PCB-s GTX760 VGA mellett bele tudok tenni előre egy 60mm vastag dualradit + felülre egy 30mm vastag dualradit slim ventikkel ;] nyami.

...

(#19) JanR válasza mrbig25 (#18) üzenetére


JanR
addikt

Nekem volt prodigy-m és nagyon megtetszett a belső elrendezése, ezért is döntöttem a Phenom mellett. Előre beteszek egy 20cm-s ventit (ami még megmaradt, a CPU-ra kompakt víz megy, VGA-ból meg veszek egy halk hűtésest.. Az oldallap úgy is perforált, így a levegőt be tudja szívni. A prodigy is hangtalan volt, ez meg még zártabb, ráadásul az előzőben egy ref. 7870 volt, ami nem arról híres, hogy halk lenne. Na meg hosszabb kártya elfér a bitfenix üdvöskéjében.

(#20) Narasim


Narasim
aktív tag

a legnagyobb gáz szerintem az, hogy nem méhsejt perforációt alkalmaznak, hanem ezt a szar lyukacsost, ami a levegő 3/4-ét megfogja és még sok szélzajt is generál!
amúgy kívülről is belülről is szép házikó.

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!

(#21) mrbig25 válasza Narasim (#20) üzenetére


mrbig25
őstag

Elképzelhetőnek tartom, hogy amiatt döntöttek emellett, mert így az alumínium jobban megőrzi a merevségét, mintha ritkább méhsejt lenne. Másfelől a 12cm-es venti elhelyezésén látszik, hogy a gyártó inkább azt tartotta szem előtt, hogy egységes és letisztult legyen az előlap...a jó,-vagy jobb hűtés helyett.
Pedig ha a ház elején lenne hely 1,-vagy 2db 12cm-es ventilátornak, valami ízléses ráccsal, akkor még jobban ki lehetne használni a ház belsejét, ami lehetőséget adna erős hardverek használatára is...és így a hűtés is közel tökéletes lenne.

...

(#22) Simi2000


Simi2000
tag

Köszi a bemutatót, remek munka!
Én jobbra számítottam :) De talán fejlődik még a márka...
Nekem messziről nézve tetszett, de jobban szemügyre véve számomra ez sehol sincs az emlegetett Lian Li házaktól. Mind külsőt tekintve, mind az apró dolgok. pl nekem egyből szúrta a szemem az oldallap csavaros felfogatása ami elől van. A hátsó fénylő oldala is számomra eléggé nem illik bele a képbe, azt is le kellett volna fújni a ház színére. A tetején lévő USB-fejhallgató is....ilyen kis háznál hogy néz ki, hogy ott felül lógnak kifelé belőle a fejhallgató madzag vagy pendrive. Meg ha van a pendriveon valami kulcstaró féleség, az összekarcolhatja a házat...Lentre kéne tenni, ott kevésbé feltűnő és zavaró

(#23) mrbig25 válasza Simi2000 (#22) üzenetére


mrbig25
őstag

Elég fiatal márkáról van még szó, szóval van idejük fejlődni :)

"...nekem egyből szúrta a szemem az oldallap csavaros felfogatása ami elől van."
A Lian-Li se mindig használta a jelenlegi oldallap-rögzítő megoldást. Emlékszem, amikor a szeretett Lian-Li Q11-em oldallapjának leszedésekor 8db csavart kellett kiszednem. Ettől függetlenül tény és való, hogy a Lian-Li jelenlegi megoldása praktikusabb.

Az hogy az alja,-és a hátulja eredeti alu színű...ez eléggé szubjektív. Van aki szereti, van aki nem. Teljes feketében egységesebb lett volna, de szerintem így se rossz.

Az előlapi kivezetések elhelyezése szintén szubjektív, erre nem mondok semmit.
Azt viszont meg tudom mondani, hogy annyira nem könnyű összekarcolni, mivel már a birtokomban van egy, amit elkezdtem átalakítgatni a saját szájízem szerint és a munkafolyamat közbeni tapasztalat azt mutatja, hogy a hétköznapi használatnak elég jól ellenáll. Tehát ha egy kulcstartó véletlenül hozzáverődik egy kicsit, az nem fog jól látható sérülést okozni.
De ez nem a gyártó érdeme, hanem a szálcsiszolt alu festési eljárásának tudható be, mint a Lian-Li esetén. Emlékeim szerint arra se kellett úgy vigyázni, mint egy hímes tojásra.

...

(#24) martonx


martonx
veterán

Szvsz túl nagy, de az irány mindenképpen jó. Mai APU-s világban minek bele teljes méretű VGA? Ha az úgy se kell, akkor minek bele teljes méretű táp? És legfőképpen minek bele csomó vinyó hely, amikor valaki 30K-t csak a házra költ, az igazán vehet 1 SSD-t és 1 nagy vinyót, aztán ellesz velük pár évig.

Én kérek elnézést!

(#25) mrbig25 válasza martonx (#24) üzenetére


mrbig25
őstag

Semmi harag, csak leírom a véleményem :R

Azért mert Te APU-t használsz egy SSD-vel és egy HDD-vel, még nem biztos, hogy ez mindenki másnak is megfelel/elegendő. Egy ilyen rendszerhez viszont egyértelműen túlzás ez a ház és szerintem nem is azok fogják megvenni, akik ilyen rendszert akarnak építeni.

"Mai APU-s világban minek bele teljes méretű VGA?"
Azért mert van, akinek nem elegendő az APU teljesítménye, de emellett teljes méretű ATX-es házat se akar.
Egy erősebb diszkrét VGA mellett pedig a normál méretű táp is jó dolog.

A HDD helyek pedig el vannak rejtve, így szerintem mindegy, hogy mennyi van belőle.

[ Szerkesztve ]

...

(#26) Cifu válasza martonx (#24) üzenetére


Cifu
nagyúr

Alapvető probléma, hogy akkor más vevőkört képviselsz, amiket leírsz, azok pl. egy Lian Li PC-Q05 ház illik, nem pedig ilyen. Abba viszont aligha fogsz például vízhűtést pakolni...

Mai APU-s világban minek bele teljes méretű VGA?

Például mert lehet Intel alapon akarja valaki a gépet építeni, és nem akar az intel integrált videókártyájával szórakozni, vagy pedig eleve nem is IGP-s procival tervezi a gépépítést? Ha nincs mód teljes méretű videókártyára, kizársz egy elég szép vevőkört....

Ha az úgy se kell, akkor minek bele teljes méretű táp?

Létezik belső, nem teljes méretű passzív táp, például?

És legfőképpen minek bele csomó vinyó hely, amikor valaki 30K-t csak a házra költ, az igazán vehet 1 SSD-t és 1 nagy vinyót, aztán ellesz velük pár évig.

Ez megint olyan dolog, hogy igények, és hogy azoknak az adott ház megfelel-e. Akinek elég egy SSD és egy nagy vinyó, azok nem ezt a házat választják. De ha a te igénylistádat nézzük, akkor én legalábbis azt látom, hogy eleve hülyeség HDD bele. Te valami ultra-minimál médiaPC-vel álmodsz, ahhoz apró ház, külső, passzív táp, és max. SSD kell, vagy még az se, csak egy USB-s pendrive. Az adatok meg egy NAS-ról vagy mini-szerverről hálózaton keresztül elérhetőek, és voilá....

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#27) martonx válasza Cifu (#26) üzenetére


martonx
veterán

Nem álmodok, meg is valósítottam a mindent egyben mini gépemet, és ugyan kompromisszumokkal de még játszani is lehet vele.

A külön NAS-os koncepciót a kis fogyasztású APU-k megjelenése óta elvethetjük, szvsz teljesen felesleges egy külön dobozba kiszervezni azt az 1 szál vinyót. Ez régebben volt poén, mert senki nem akarta, hogy 200W-ot fogyasztó 4 ventis konfigja egész éjszaka

Egyébként a cikkből nem derült ki (vagy én nem olvastam figyelmesen), de milyen felhasználásra kellett a gép? És milyen belső lakozik végül benne?

Én kérek elnézést!

(#28) Cifu válasza martonx (#27) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nem álmodok, meg is valósítottam a mindent egyben mini gépemet, és ugyan kompromisszumokkal de még játszani is lehet vele.

De egy teljesen más koncepciót képviselsz, mint amihez egy olyan ház kell, mint a Cubitek Mini Cube. Ez nem a ház hibája...

A külön NAS-os koncepciót a kis fogyasztású APU-k megjelenése óta elvethetjük, szvsz teljesen felesleges egy külön dobozba kiszervezni azt az 1 szál vinyót. Ez régebben volt poén, mert senki nem akarta, hogy 200W-ot fogyasztó 4 ventis konfigja egész éjszaka

Khmmm.... Te nagyon csőlátásban szenvedsz, csak a saját igényeid alapján próbálod megítélni az egészet, és fel sem merül, hogy esetleg másnak tőled eltérő igényei lehetnek. Először is, mi ez az "1 szál vinyó". Nálam például per pillanat 5,2 terra adat van külön. Szervezd már ki légyszíves egy szál vinyóra, kíváncsi lennék, hogy állnál hozzá.

Másodszor, egy AMD APU is többszörösét fogyasztja annak, amint egy ARM magos NAS, tehát ha mindenáron a fogyasztásra akarja valaki kihegyezni a rendszerét, akkor pont, hogy a NAS a jobb választás. Ha meg az árral jössz, akkor az APU-s verzió elvérzik egy régebbi konfig alulfeszelt megoldásán (nálam per pillanat egy AMD Athlon X2 látja el a kiszolgáló feladatot öt vinyóval, torrentezés közben 67W energiát eszik, ami nem kevés, de egy új APU vagy hasonló megoldás csak évek alatt hozná be az árát...).

Szóval ahány ház, annyi igény, és annyi megoldás. Nincs minden esetre alkalmas, univerzálisan jó válasz...

Egyébként a cikkből nem derült ki (vagy én nem olvastam figyelmesen), de milyen felhasználásra kellett a gép? És milyen belső lakozik végül benne?

A hozzászólásokat is el kellene olvasni.... #14-es hsz...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#29) martonx válasza Cifu (#28) üzenetére


martonx
veterán

A teljesen normális hsz-emre miért kell személyeskedő válaszokat fröcsögni? Inkább ne is válaszolj, hagyjuk.

Én kérek elnézést!

(#30) Cifu válasza martonx (#29) üzenetére


Cifu
nagyúr

A szálka és gerenda tipikus esete. Te magad kezdted el úgy kritizálni a házat, hogy eléggé egy oldalúan álltál hozzá, olvasd csak el az első hsz.-edet itt (pl. : "És legfőképpen minek bele csomó vinyó hely, amikor valaki 30K-t csak a házra költ, az igazán vehet 1 SSD-t és 1 nagy vinyót, aztán ellesz velük pár évig.").

Ezek után ismét olyasmit reagálsz, ami alapján teljesen egyértelmű, hogy csak egyféle megoldást fogadsz el, erre hívom fel a figyelmedet. Hogy a hangnem érdes, arról te magad tehetsz, a fenti idézetekhez hasonló megjegyzéseid miatt.

Inkább ne is válaszolj, hagyjuk.

Ez egy troll válasz tőled. Ha nem akarsz kommunikálni, akkor ne írj hsz.-t....

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#31) #16939776


#16939776
törölt tag

Még a kontra részhez oda írnám a 92mm-es ventilátort, illetve a korlátozott szellőzést.
Hiába lehet ATX-es tápot, és dupla helyes vga-t belerakni. Nem lehet egyik előnyeit sem kihasználni teljesen.
Átalakítás nélkül, léghűtéssel, ésszerű zaj mellett, olyan 150W körüli teljes fogyasztású rendszert lehet bele rakni, ha a VGA kifele szellőzik.

Szerintem így a 30K sok érte.

[ Szerkesztve ]

(#32) pdev1811 válasza #16939776 (#31) üzenetére


pdev1811
tag

itt kicsit több van mint 150W...
http://www.youtube.com/watch?v=aGIb0tws_e4

(#33) vittorio7


vittorio7
őstag

Szép a ház, tetszenek a képek is.

(#34) Pete55555


Pete55555
addikt

Jól megírt cikk, és a ház is egész jó. Nyilván itt is vannak kompromisszumok, de legalább itt látszik, hogy próbáltak ésszerűen gondolkodni. A HDD-k alaplap mögé helyezése egész jó ötlet, és a kábelmenedzsment is plusz pont. Árban talán 25k reálisabb lenne, de így, hogy pont ilyen ház még nincs a piacon...

(#31) Duracellm...

Na igen, mondjuk oda nyomoríthattak volna egy 12cm-es helyet is. i3 + amit kihajt annak elég ennyi hűtés.

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.