Hirdetés

2024. március 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41) Pixelmaster


Pixelmaster
tag

annyi logikai bukfnec van ebben az írásban, hogy az fáj

de ez volt a legszörnyűbb ami kiverte nálam a biztosítékot:
Több ismerősömnek is van CM690 II-je, szerintem nem éri meg az árát mert igazából semmiben sem nyújt annyival többet mint amennyivel drágább az első generációs változatnál.

ezért mert:
Itt sem írnék ódákat, mert ugye a ph!-s tesztben eléggé ki lett vesézve a téma de azért egy két személyes megjegyzést tennék azért.
Az anyagminőséggel elégedett vagyok, noha a bővítőkártyák rögzítésére használt műanyag pöckök nem tűnnek túl tartósnak sem pedig kellően erősnek így a súlyos GTX260-am rögzítését hagyományos csavarokra bíztam.
A másik dolog ami csalódást okozott az a HDD keret. A rögzítése kissé nehézkes, a Cooltek megoldása sokkal egyszerűbb és jobban használható volt. Ott rápattintotta a sínt a HDD-re becsúsztatta az ember fia és kész. Itt jóval több idő mire bejátssza az ember a keretbe a meghajtókat. Egyszerre tartani a vasat a keretben, hogy ne billenjen ki és a HDD lyukai és a keret lyukai fedjék egymást, valamint itt kéne növeszteni még legalább egy kezet amivel a rögzítő pogácsákat benyomjuk a helyükre. Feleslegesen túlbonyolított eljárás és nem is tart tökéletesen csak ha már a helyére toltuk a meghajtó(ka)t.
Ami szintén nem volt szimpatikus, hogy a kábelek hátsó, alaplapi tálca mögötti elvezetésére nagyon kicsi lyukat hagytak így elég időigényes, mire a non-modulársi táp kábeldzsungelét áterőltetjük a kis résen.
Viszont pozitívum, hogy a ház "bedrótozása" sokkal egyszerűbb, mert rá van írva, hogy mi-micsoda. A Coolteknél erre nem figyeltek oda sajnos.
További negatívum ami számom eléggé illogikus, hogy az alsó 12-es venti hely kapott porszűrőt a tápegység szellőző része pedig nem. Nos tápegységet mindenki használ alsó 12-es ventit pedig nem sok ember. Ha már a porszűrésről van szó: Sajnos a két tetőben elhelyezett ventilátor miatt erősen hajlamos a port begyűjteni a CM690-es ház, viszont az első ventilátor porszűrőjének vissza szerelése felér egy laza kis rémálommal. Egyszerre kéne tartani a ventit a helyén (kb bő egy ujjnyi rés van a HDD keret és az elülső házfalhoz rögzítendő ventilátor között), támasztani a porszűrőt a házfalának és közben csavarjunk be legalább egy csavart, hogy elengedhessük biztonsággal. Úgy látszik a CM tervezői betegesen ragaszkodnak a három kezes megoldásokhoz. Egy biztos, hogy idén többször nem szedem/pucolom ki az első porszűrőt.

NAH EZ MIND RENDBEN VAN A cm690 ADVANCED II-BEN ugy hogy k*rvára megéri a felárat, és eleve nem tudom miről beszélsz, mert a CM690 II-es rohadtul nem egy drága ház, mikor kinézetben tudásban és szerintem minőség is klasz, símán ráver még egy LIAN-LI házra is
:W
egyik mondatoddal agyon csapod a másikat...

[ Szerkesztve ]

-=The digital artist of the darkside=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.