Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Domonkos


Domonkos
Ármester

>A 2012 óta fejlesztett HongMeng OS mennyire lehet Kínán kívül népszerű?
Miert ne hasznalhatnak tovabb az Android-ot esetleg annak valamelyik forkjat? Vagy lemaradtam valamirol? :F

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#2) UnA válasza Domonkos (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

Csak az a kérdés, hogy akarnád-e Google szolgáltatások nélkül használni az Androidot.... Vagy esetleg egy kínai app áruházzal :) Én ez utóbbit már próbáltam Redmi 3-on, elég egyedi élmény volt.

(#3) BabMester válasza Domonkos (#1) üzenetére


BabMester
senior tag

És mostmár az ARM nélkül Kirin processzoraik sincsenek, ki kellene fejleszteniük a 0-ról egy teljesen ujjat még idén a Mate 30-ig, ami felveszi a versenyt a Snapdragonnal ami van a konkurens Xiaomi-ba peldaul.. ez még a Samsungnak sem megy évek óta.

[ Szerkesztve ]

(#4) Apollyon válasza UnA (#2) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azon az Androidon amin nincs google kémszoftver, vagyis bocs, google play áruház, arra utólag rá lehet tenni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5) CJ4567 válasza BabMester (#3) üzenetére


CJ4567
veterán

Az ARM az egy brit cég.

No Sana No Life

(#6) Domonkos válasza UnA (#2) üzenetére


Domonkos
Ármester

De az nem lehet egy megoldas, hogy a telefon egy stock androiddal erkezik, plusz egy egyedi alkalmazasbolttal amiben megtalalhatoak a google szolgaltatasai is? Vagy a google appjainak van olyan idiota licenszuk, hogy nem fogja engedni feltelepiteni akarmilyen eszkozre?
Igazabol csak az aruhazat ereznem ervagasnak, mert a youtube-ot es a mail-t stb. ugyanugy lehet masik programokbol is hasznalni.
Bar ezekkel nem igazan vagyok kepben, mert mar jo reg nincs androidos telefonom...

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#7) Apollyon válasza CJ4567 (#5) üzenetére


Apollyon
Korrektor

[link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8) Samus


Samus
addikt

Részemről mehet Amerika a sunyiba, Trumphostól, mindenestől. Egy világ szívjon azért már megint (a fene tudja hányadszorra), mert nekik valami nem tetszik. A Huawei jól beindult, a Honor brand alatt is nagyon korrekt készülékek jöttek, végre lett alternatíva, és felkavart állóvíz, erre ez... A Google is felvehetné a kesztyűt, csinálhatna Európai anyavállalatot, vagy valamit, hogy megkerülje ezt az egészet...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) #59063552 válasza Samus (#8) üzenetére


#59063552
törölt tag

Pedig milyen jo lenne, ha egy komcsi allam minden lepesedrol tudna es a lepeseid szerint kapnal pontokat, ami alapjan eldolne, hogy mennyibe fog neked kerulni 1kg kenyer.

Ha valasztani kell 2 kemkedo orszag kozt, akkor az USA (ahol van jogallam) kemkedjen utanam es ne kina (ahol nincs es soha nem is volt jogallam).

[ Szerkesztve ]

(#10) UnA válasza Samus (#8) üzenetére


UnA
Korrektor

Szerintem inkább Európának kéne lépni, sőt kellett volna: helyi technológia volt az ARM, a Nokia, stb. de hagyták őket eladni, elsüllyedni.

Az árak miatt talán lehet(ne) lelkesedni a kínaiakért, de ha a folyamatok mögé nézel, akkor észre kell venni, hogy ez a piaci dominanciáról szól. Szó sincs arról, hogy ezt ők milyen jól és olcsón csinálják. Ehelyett a kínai állam pénzeli a cégeket, amivel szemben állnak a hagyományos piaci szemléletű cégek. Ez lehet sok minden, de nem igazságos. (Bár a kapitalizmus sohasem az, de még ettől a kínaiak nem lesznek jófiúk.)

Az pedig, hogy esetleg a dolgok nem olcsók, hát... ez bizony lehetséges. De talán nem is baj, ha nem vesznek az emberek annyi hülyeséget.

(#11) CJ4567 válasza Apollyon (#7) üzenetére


CJ4567
veterán

Pont most láttam, ez így szomorú.

No Sana No Life

(#12) deske76


deske76
csendes tag

Azért ez kicsit furcsa, a nagy Amerikai vezetőnek a tanácsadói nem súgták meg, hogy "Troll Papa", ne akarjál már szembe pipilni a széllel, hisz majdnem minden cég Kínában gyártat, miért hiszi azt, hogy kémkedni akar, mert jó cuccokat gyártanak, vagy túl sokat adnak el világszerte az eszközeikből?? Ha ezek fellázadnak, és bojkottálnak minden nemű termelést, hanem fogják magukat, leállítják a gyártást vagy megemelik annak előállítási árát és nem lesz óccsó kicsi kínai kezecske, aki megcsinálni nekik, nagy kapitalistáknak a szükséges eszközöket, akkor vajon mi a jó isten faszát fognak csinálni... Hisz 90%-ban mindenki ott gyártat mindent.. Legyen az bármilyen termék.. Mert lássuk be a Kínai piac igen is erős, az almás nagy cégecske ki a fenével fogja majd gyártatni a telóikat,notebookokat, kinek a chipjeit ülteti bele...
Szerintem az Intel, az Amd és a sok elektronikával foglalkozó cég kicsit megroggyanna, ha ezek nem termelik majd a szükséges chipeket a futószalagon...
Hirtelen emelkednek az árak (megint), hisz a ramokhoz, ssd-khez, winyókhoz, videókarikhoz, tv-hez, mind-mind az ott gyártott technikára is szükség van..

Itt nem csak a telekommunikációs részre kell fókuszálni, mert igen is ÓDA TUDNAK BASZNI az egész világnak! Csak annyit kell tegyenek, hogy nem gyártanak, vagy igencsak megemelik az árakat!!

Ezt érdemes észben tartani..

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#13) Carlytoo válasza deske76 (#12) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Az Apple már rajta van, hogy az összeszerelő üzemeket kivigyék onnan, ha esetleg eddig nem tették még meg.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#14) Lauda válasza #59063552 (#9) üzenetére


Lauda
félisten

Engem itthon mennyire befolyásol az, hogy az usa kémkedik, ahol van jogállam és kína kémkedik, ahol nincs jogállam?

Szerintem ezt a trumpot tuti nem választják meg újra. Kb mint egy pattogó elmebeteg, olyan lépései vannak, hogy az ember csak kapkodja a fejét, hogy ez az ember mit keres ott.

[ Szerkesztve ]

(#15) bambano


bambano
titán

jelenleg két opensource processzor dizájn is elérhető a piacon: a mips és az openpower.
majd raknak másfajta chipet a mobilba, oszt jónapot.

szerintem rövidtávon lesz döccenés a huaweinél, de hosszú távon nem lesz jelentős hatása.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16) #59063552 válasza deske76 (#12) üzenetére


#59063552
törölt tag

"mert igen is ÓDA TUDNAK BASZNI az egész világnak! Csak annyit kell tegyenek, hogy nem gyártanak, vagy igencsak megemelik az árakat!!"

Azaz csak annyit kell kinanak tennie, hogy visszakuldi kinat a kozepkorba? Nagyon smart move lenne

(#17) Hieronymus válasza Lauda (#14) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Szerintem ezt a trumpot tuti nem választják meg újra."

Jó eséllyel igen megválasztják. A jóságos király szerepében, aki védi határokat, megakadályozza a kémkedést, védi a gazdaságot, Bünteti a külföldi árukat. Nagyjából tökéletes a keverék az újra választáshoz.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#18) Lauda válasza Hieronymus (#17) üzenetére


Lauda
félisten

Mondasz valamit. A vicces az, hogy ezekből nagyjából egyik sem igaz. Látszatpolitika, mi talán több kárt okoz, mint hasznot hoz. :D

(#19) deske76 válasza Hieronymus (#17) üzenetére


deske76
csendes tag

"A jóságos király szerepében, aki védi határokat, megakadályozza a kémkedést, védi a gazdaságot, Bünteti a külföldi árukat. Nagyjából tökéletes a keverék az újra választáshoz."

Pont ők akarják ezt az egészet, amikor Amerikának ha úgy vesszük, szinte alig, vagy nincs is saját termelése, nem hogy elektronikai gyára, ahol lehetne ezeket a termékeket létrehozni. El vannak tévedve, max az élelmiszer és édesség iparukra támaszkodhatnak, mert az termelnek dögivel... De mi a helyzet a többivel.. Texasban ott az olaj, Californiában ugyan ott a Silicium völgy, ahol inkább tervezés, mérnöki munka és fejlesztés folyik, nem pedig mértéktelen összeszerelés.. Valamennyi van, de a lényegi munkát az óccsó kis Kínai végzi.. (ki tudja meddig?)

Ugye volt nekik még egy hatalmas autóiparuk. Detroit teljes iparát, saját maguk építették le, mire is hivatkozva?? Hogy olcsóbb Kínában gyártatni és onnan vissza hozni, mint odahaza elkészíteni azt.
Mert hát ezek a cégek nem akarják a hazai munkást megfizetni, mint idehaza.. Fel vannak háborodva, hogy a dolgozót meg kell fizetni, pláne aki érti is amit csinál, nem holmi utcáról betévedt emberke, akinek fingja sincs semmiről...

Saját maguk ellensége ők, hisz ha kiesik az olcsó munkaerő, oda a nagy haszon, ezt aszem a részvényesek nem tűrnék el és igencsak a tőzsde látná kárát ennek a húzásnak és azzal együtt a föld többi tőzsdéjének is!

Remélem lesz egy értelmes hozzáértő tanácsadó a környezetében, aki helyére billenti a troll papa hülye gondolatmenetét és elmagyarázza, hogy félrevezették őt és senki sem akar kémkedni ellenük...
Ez csak paranoia!!

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#20) UnA válasza deske76 (#19) üzenetére


UnA
Korrektor

Nem paranoia. Egy ilyen világrendben *természetesen* mindenki megpróbál vezető pozíciót elérni, akinek erre lehetősége van.

(#21) janeszgol válasza #59063552 (#9) üzenetére


janeszgol
félisten

Látom, semmit nem értesz a hálózatokhoz, de véleményed az van. Na ezért lehet ilyen okosságokat is olvasni itt, és ami a legszomorúbb, a MA, PH fórumain. Az a pontozásos rendszer az szerinted csak úgy van? Mert leteszek pár hálózati eszközt? Ha itt kiépülne olyan, abban a magyar kormánynak lenne benne a keze.
Még Kína sem biztos, hogy tökéletesen meg tudja valósítani maguknál ezt.

(#22) Carlytoo válasza janeszgol (#21) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Véleménye bárkinek lehet. Maximum rácáfolnak. :)

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#23) #59063552 válasza janeszgol (#21) üzenetére


#59063552
törölt tag

Latom, hogy valaki funkcionalis analfabeta, aki nem kepes megerteni par egyszeru mondatot. Talan olvasd el megint oket.

"Még Kína sem biztos, hogy tökéletesen meg tudja valósítani maguknál ezt."

Mar reg megvalositottak.

(#24) Carlytoo válasza #59063552 (#23) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Tudom, hogy nehéz megállni, de amennyiben lehetséges a személyeskedést hanyagoljuk. Köszönöm.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#25) janeszgol válasza #59063552 (#23) üzenetére


janeszgol
félisten

Elolvastam. Ugyanúgy marhaság. Ha én funkcionális analfabéta vagyok, akkor te csak szimplán analfabéta.

(#26) borg25


borg25
senior tag

Kína-USA GDP kb most van úgy egálban, hogy ugye Kínában közel 5x több ember él, azaz, ha egy kínai ember is ugyanolyan termelékeny lenne mint egy amerikai akkor 5x nagyobb lenne a kínai GDP.
Amerika rájött, hogy szép volt olcsón gyártatni, de Kína a fejére nőt, vagy most állítja meg vagy sosem.
Kína szorgalmasan másolt, nagy ívben tett a szabadalmi jogokra, eddig saját kútfője nem volt, tervezni nem tudott, de beindult az agyelszívás, itt a következő generáció, s nyugaton is kezd gond lenni, hogy a kreativitás az ifjú nemzedékben kezd kihalni, márpedig a műszaki előrehaladáshoz nem árt.

Az Ipar 4.0 miatt a cégek rá vannak kényszerítve, hogy foglalkozzanak IoT-vel, 5G-vel, de ha megcsinálták a fejlesztést, akkor le fogják cserélni az eszközeiket csak mert lehet, hogy van rajta kémszoftver? Nem, sokba kerülne. Tehát vagy most mondja azt USA, hogy ne építs be ilyen eszközt vagy már nem lesz értelme mondani.
Keserves lesz visszavinni a gyárakat nyugatra, de ha most nem teszik meg a robotizálás utolsó elötti pillanatában, akkor nem hiszem, hogy később gazdaságosan meg lehet tenni.

(#27) nonsen5e válasza bambano (#15) üzenetére


nonsen5e
addikt

Belpiacra talán, ott ha a párt azt mondja, hogy jó neked a szar, akkor el is fogadják az emberek, hogy jó nekik a szar.
A Microsoft is belebukott az új oprendszeresdibe, ők is az appok hiánya miatt. Itt meg lenne egy új oprendszer, és merőben más architektúra is? Imo ez még állami hátszéllel sem menne.

woodencap:
Ha az egy szál kémkedő kína választ el a 65000 dolláros iphone-tól meg a 600 dolláros zs kategóriás galaxy j1-től, akkor nem optimális, de kémkedjen utánam kína (amerika mellett, azok úgyis csinálják).
És a kémkedő két fél közül nem kína volt az, aki a fél világba ment olajért exportálni a demokráciát.

Lehet örülni, hogy kicsinálják a huaweit, de ha rövid távon meglátja a trumpli a szobahőmérsékletű iq-jával, hogy ez tök nagy profit, akkor miért állnának meg a huaweinél? Kicsinálják a xiaomit, az oppot, meg minden konkurenciát, annak meg mi, az átlag felhasználók fogjuk iszonyatosan meginni a levét.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#28) _cHAos_ válasza nonsen5e (#27) üzenetére


_cHAos_
aktív tag

A Samsung Flasgship nem drágább, mint a kínai...
Majd ha lesz időm megsajnállak, a birodalom most keményen visszavágott.
Ne felejtsük már el, hogy a Szilicium völgygnek köszönhető az is, hogy meg tudtad ezt a magas röptű hozzászólást. Kínai nem sokat tett hozzá, elleszünk nélkülük is. :)

(#29) bambano válasza nonsen5e (#27) üzenetére


bambano
titán

nem értem, miről beszélsz. a linux mindkét proci architektúrán működik. tehát másik procira áttérni minimális meló lenne. nem kell új oprendszer, amin a kernel elfut, azon elfut az egész aosp is.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#30) nonsen5e válasza _cHAos_ (#28) üzenetére


nonsen5e
addikt

Soha nem vettem flagshipet, hidegen hagy, hogy hány csillióért mennek, viszont alsóbb kategóriában igenis kínának köszönhető az, hogy értelmes áron lehet venni értelmes felszereltségű készülékeket.

Nézd már meg a teljesítményét egy 100-200-300-400 dolláros samsungnak, sonynak, lgnek, vagy xiaominak, huaweinek vagy ezek albrandjeinek.

A végén még nekem kéne megköszönni trumpnak, hogy ezentúl drágábban vehetem az ekvivalens tudású cuccokat csak kétszeres áron? Lehet a felső tízezernek meg Jeff Bezosnak mindegy az ár.. :U

Elsődlegesen nem kínáról beszélek, hanem a versenyről. Körül lehet nézni, milyen egy tetszőleges IT szolgáltatás olyan helyen ahol nincs verseny (Ausztráli vagy usa közepén, esetleg nálunk a zsákfaluban, ahol 20x annyit lehet fizetni az adsl-ért, mint városban a tízgigabitért, vagy éppen az Intel milyen árakon adta a kétmagosokat, amíg nem jött fel az AMD).

bambano:
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet, x86-on is elfut a linux kernel, mégis tele volt/van a play store olyan alkalmazásokkal, amik nem mentek szegény régebbi zenfone-okon. Épp elég rosszul kezeli a különböző ARM architektúrás eszközöket az Android és az appok, nemhogy a merőben más isa-ra épülteket.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#31) _cHAos_ válasza nonsen5e (#30) üzenetére


_cHAos_
aktív tag

Szvsz annyira nem lenne katasztrofális ha pl. LG-t vagy Samsungot kellne venni középkategóriában, persze nem Xiaomi ár/érték arány, de simán vállalható. (Egy LG G7 Thinq most pl 399 USD)

(#32) borg25 válasza nonsen5e (#27) üzenetére


borg25
senior tag

És a kémkedő két fél közül nem kína volt az, aki a fél világba ment olajért exportálni a demokráciát.
Ennek csak egy oka van, az USA a II világháború óta nyeregben van, Kína kb 10 éve. De ha megnézed szépen nyomul Afrikában, (fél)diktatúrákban, exportálja a pénzét, megfigyelési rendszerét, s a számlát mindig benyújtja, s nem problémázik azon, hogy ahhoz az országot kell megnyomorítani, vesét eladni, hogy a befektetése hasznos volt, vagy a diktátor új villájára ment el...
Egy szó mint száz, Kína is elkezdett nyomulni, s rosszabb.

(#33) GreatL


GreatL
őstag

Vajon a Trump adminisztráció döntése lenullázza a kínai óriásvállalatot?

Igen.

A beszállítók és a Huawei kereskedelmi partnerei szemében ez egy jó döntés?

Nem.

Hogyan érinti ez a fogyasztókat?

Sehogy. Tudnak mást venni legközelebb.

A 2012 óta fejlesztett HongMeng OS mennyire lehet Kínán kívül népszerű?

Amennyire foglalkoznak vele. Az elején iszonyatosan kell tolni. Persze angolul legalább, de a többi világnyelv sem ártana meg neki már a startkor.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#34) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag

Nagyon érdekesek a válaszok. Köszönöm, hogy ennyien vettétek a fáradtságot és írtatok. A többiek spekulációit pedig továbbra is szívesen veszem.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#35) Carlytoo válasza GreatL (#33) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

GreatL: Mi lesz azokkal a fogyasztókkal, akik valamilyen okból nem tudnak/akarnak márkát váltani?

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#36) nonsen5e válasza GreatL (#33) üzenetére


nonsen5e
addikt

Hogyan érinti ez a fogyasztókat?
Sehogy. Tudnak mást venni legközelebb.

Ugyanolyan áron? Te komolyan elhiszed, hogy ez nem fog az árak emelkedésével járni? (Még azon egyszerű ténytől is eltekintve, hogy amennyiben megöljük az egyik legolcsóbb gyártót, akkor ha egyik napról a másikra eltűnnek a termékei, az már áremelkedés.)

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#37) UnA válasza nonsen5e (#36) üzenetére


UnA
Korrektor

"amennyiben megöljük az egyik legolcsóbb gyártót"

Azért talán mégsem a Huawei az egyik legolcsóbb ;)

(#38) UnA válasza Carlytoo (#35) üzenetére


UnA
Korrektor

"Mi lesz azokkal a fogyasztókkal, akik valamilyen okból nem tudnak/akarnak márkát váltani?"

Mindenki tud váltani.

(#39) nonsen5e válasza UnA (#37) üzenetére


nonsen5e
addikt

Csúcskategóriában valóban nem, de lejjebb, különösen a Honor cuccok igencsak bestbuy kategóriába sorolhatóak.

Továbbá mint mondtam, fél vesémet rá, hogy amennyiben a narancshaj azt látja, hogy ez mennyire megéri, akkor nem fog megállni a huaweinél, hanem neki fog rontani hasonló ürügyekkel a többi kínai cégnek is. Kívánom, hogy ne legyen igazam.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#40) Carlytoo válasza UnA (#38) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Én ezt nem így gondolom. Vannak olyanok, akik nagy nehezen belementek egy szolgáltatói készülékvásárlásba, mert ez volt a vágyuk, vagy mert aktuálisan kaptak egy jónak ígérkező ajánlatot. eze tuán viszont lehet, hogy nem maradt annyi a büdzsébe, hogy a váltást megoldják belőle, vag egyszerűen nem akarnak váltani, mert teljesen meg vannak elégedve a készülékeikkel. Ez bizonyos régiókban nem feltétlen akarás kérdése. Mondhatnánk, hogy akkor adják el, de mostanában látom, hogy nagyon sok Huawei készüléket egyszerűen a mostani körülmény miatt nem vesznek meg. Párom is eladja a sajátját, de mondjuk ennek nem sok köze van a jelenlegi gazdasági izmozásnak. Neki egyszerűen nagyon bejön a Galaxy A70.

A végére egy megjegyzés: An APPLE a day keeps the doctor HuAWAY. ;] ;]

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#41) Lauda válasza Carlytoo (#40) üzenetére


Lauda
félisten

Akinek már megvan a készüléke, azt nem fogja hátrány érni nem?

(#42) Hieronymus válasza Lauda (#41) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Persze, hogy hátrányosan érinti.
Nem fog kapni nagyobb frissítést, rövid időn belül talán semmilyent sem.
A következő telefonját drágábban fogja megvásárolni. Ha kiesik a második legnagyobb gyártó a piacról, automatikusan áremelkedést indukál. Ja ez már mindenkit érinteni fog, akkor ezt most nem írtam le, mint Huawei telefon tulajdonos. Az almásnak sem kell tovább csökkenteni az árakat, sőt, tévedésből áraztak eddig le. Csak előjelet kell cserélni a változás összegében az eredeti árhoz képest és helyre áll a rend és a bevétel.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#43) Lauda válasza Hieronymus (#42) üzenetére


Lauda
félisten

Értem, köszi!

(#44) Carlytoo válasza Lauda (#41) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

A Google közleménye szerint a kereskedelmi forgalomban kapható és már a tulajdonosoknál lévő készülékek UGYANÚGY frissülni fognak, mint eddig. Ezzel kapcsolatban a Huawei Hungary is kiadott egy állásfoglalást. Tehát, akinek Huawei mobilja van NE cseréljen, amennyiben meg van vele elégedve. Tehát hátrányt nem szenvedsz. Esetleg az érték, ami csökkenthet némiképp.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#45) emvy válasza bambano (#29) üzenetére


emvy
nagyúr

Úgy néz ki, hogy az AOSP-t sem használhatnák. Az AOSP sem public domain.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#46) bambano válasza emvy (#45) üzenetére


bambano
titán

Az összes eddig hír szerint az aosp-t nem tiltja le a google, nem is tilthatja, mivel nem public domain, hanem open source. A kernel emlékeim szerint gpl-es, azt például lehetetlen letiltani.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#47) emvy válasza bambano (#46) üzenetére


emvy
nagyúr

Az open source-nak is van licensze, ezt feltételezhetően tudod (remélem). Az a nagy kérdés, hogy a Google és a Huawei között érvényes lehet-e az Apache licensz, ha a két cég nem léphet üzleti kapcsolatba.

while (!sleep) sheep++;

(#48) deske76 válasza Carlytoo (#44) üzenetére


deske76
csendes tag

És mi garantálja ezt az állítását vagy közleményét? Mi van, ha Troll papának ez sem tetszik, mivel még mindig lesz/van az országa és más vele szimpatizáló ország területén kémkedésre alkalmas eszköz. És úgymond "elnöki utasításba" adja a Google-nek, hogy a már kint lévő termékekre is terjessze ki a korlátozást...
Ebben az esetben a károkat elszenvedő tulajdonosokkal mi lesz, elintézik egy "elnöki bocsánattal"?
Akik megvették a laptopokat, notebookokat és a Microsoft nem frissíti a Win 10-es rendszerüket, mert Huawei készüléken futnak és emiatt cégeket tesz ki veszélynek, mert nem tudnak egyik napról a másikra új gépeket venni, mert kicsi a büdzsé, hisz ezért választották ezt a gyártót, mert nem csak olcsó, de ár érték arányban a legjobb volt... Esetleg vállalják, hogy ezeket a cégeket netalán csődbe kergetik vagy majd kárpótolják őket a jó kis hazai Almával...

Ez is egy jó kis kérdés... vagy tiszta összeesküvés elmélet már :DD :D

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 11Pro 5G 6GB/128GB

(#49) bambano válasza emvy (#47) üzenetére


bambano
titán

mindig olyan bájos, amikor úgy csinálsz, mintha totál hülye lennék mindenhez, pláne, ha kiderül, hogy én vagyok a tájékozottabb...

"Az a nagy kérdés, hogy a Google és a Huawei között érvényes lehet-e az Apache licensz, ha a két cég nem léphet üzleti kapcsolatba.": nincs olyan, hogy a két cég nem léphet üzleti kapcsolatba. olyan van, hogy bizonyos körökbe tartozó technológiák exportja tiltott. az apacs licenszes forráskód nem tartozik ezen körökbe. Tehát a google és a huawei "üzleti" kapcsolatba léphetnek minden olyan területen, amit az exportkorlátozás nem tilt. ráadásul az aosp cuccok nem is feltétlenül a gugli cuccai.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#50) emvy válasza bambano (#49) üzenetére


emvy
nagyúr

IANAL, valaki ezt irta:

"While Google has acted to comply for any software where Google provides active access to the software (e.g. early access to Android security updates, support from Google throughout the Android Q beta program, being able to install Google Play Services on new devices, etc.), the restrictions equally apply for software that Huawei can use without any Huawei-specific action by Google (such as the AOSP repository). While the U.S. government will not force Google to take down the AOSP repository, they can fine Google for failing to comply with the Export Administration Regulations if Google does not take appropriate steps to prevent unauthorized usage of Google’s intellectual property by a company on the Entity List (including properly pursuing large scale copyright violations)."

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.