Hirdetés

2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

A fizika az fizika no... Egy körömhegynyi szenzortól ne várjunk csodát. Verőfényes napsütésben még hagyján, de hiába pl 100 megapixel, sose lesz annyi részlet a képen, mint egy 16mp-es m4/3 géppel. zajról, dinamikáról nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) domos


domos
(senior tag)

Azt is érdemes belekalkulálni hogy ezen telefonok egyike sem volt az adott időben a csúcs.

There is no replacement for displacement.

(#3) Fred23


Fred23
(veterán)

Én tuti nem veszek több fényképezőgépet. Van egy Sony kompakt itthon úgy 2015-2016-ból, de már minimum egy éve nem volt használva, és a mostani telóm szebb képeket csinál.

(#4) bacsis válasza domos (#2) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

őőőő.... a G4 frankón telefonos berkekben akkoriban frankón csúcs kamerát kapott, és maga a készülék is a felső mezőnyben helyezkedett el ;)
Ugyanez igaz a Gflex-re is, igaz annak a kamerája inkább csak középszerű volt.

(#5) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Jelenleg egy S8-am van, ami nagyon jó képet és videót csinál, még sötétben is. Előtte egy P8 lite-m volt de annak fos volt a kamerája, még a még eggyel előtti S4 mininek is jobb kamerája volt. Azelőtt meg S1-em volt, ami akkoriban jónak számított, még előtte pedig egy SE W610 volt aminek a vakuja nagyon jó volt, illetve egy K310i, ami akkora volt a belső memóriája, hogy poénból belerakták a zenelejátszót (10MB).

Ja és a P8-nál vettem egy Nikon 9900 fényképezőgépet, ami tök jó képet csinál, és abban van optikai zoom is, ami a telefonok többségében nincs, pedig nagy előrelépés lenne nekik.

[ Szerkesztve ]

(#6) llax


llax
(senior tag)

Sokáig nem bírtam kibékülni a telós kamerákkal, de egy ideje én is elkezdtem használni. Amikor nem kell nagyobb gyútáv és xenon, nem akarok belőle részletet nagyítani, akkor szódával elmegy, egy átlag kiskompaktot simán kivált.
A zoom és a vaku hiányát nem (v. csak részben) pótolja a csúcstelók több kamerája sem, kicsi szenzorral mindig erős lesz a zajszűrés... (bár sötétben egyre jobban muzsikálnak ezek a több kamerás megoldások)

(#7) UnA válasza llax (#6) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ahogy egy híres fotós mondta, az a legjobb kamera, ami épp nálam van. :)

Mert a jó fotó nem a technokrata tulajdonságai miatt lesz az.

(#8) domos válasza bacsis (#4) üzenetére


domos
(senior tag)

Ha nem haragszol, akkor ezzel inkább nem értek egyet. :) Utolsó értékelhető csúcstelefon az LG-től a G2 volt. Persze ez csak saját vélemény.

There is no replacement for displacement.

(#9) llax válasza UnA (#7) üzenetére


llax
(senior tag)

Nálam kb. 3-ból 2 esetben hiába van ott a teló...

Fényképezni elsősorban dokumentálás miatt szoktam, nem "művészkedni", így kicsit más számít. Nem kell komoly gép, de sokszor vagy nagyobb gyútáv (50-80mm), vagy sokkal kisebb zajszűrés kellene (a kettő együtt még jobb), néha kifejezetten kell a nagyobb gyútáv is (150-200mm - ezt már jobb szenzornál se pótolom digi. nagyítással) és néha vaku, de ha az kell, akkor bikább rendszervaku kell...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.