- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Én végignéztem a videót, az alapján jött ki, hogy melyik hogyan áll a többihez képest. 7 játékot teszteltek benne.
De azt jól látod, a 7870 régebbi, mint az RX560, így hiába lehet papíron erősebb, a tesztelt játékok korban az 560-hoz vannak közelebb. Bár szerintem papíron sem erősebb a 7870, alacsonyabb a GPU és a memória órajele is, és nem létezett belőle 4GB-os verzió sem, bár ez pl. a GTA V-nél nem akadályozta meg abban, hogy verje a mezőnyt, és a többinél sem okozott lemaradást. Mindenképpen szép tőle 10 évesen, hogy még használható teljesítményt nyújt. Kár, hogy 100W-tal nagyobb a TDP-je, mégis csak egy inkább már egykori felsőkategóriás kártyáról van szó. -
b0bcat
addikt
Közben volt egy kis drágulás. A 1050 Ti már 90 ezertől indul...

-
b0bcat
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az eredmények magukért beszélnek. Nem vitatom, hogy ezek fényében - az említett játékokban - "pariban" van a két kártya. Ahol én belenéztem a videóba, ott a HD 7870 fps értékei voltak magasabbak, de ez betudható annak, hogy nem néztem végig, csak beletekertem többször.
Három dolgot jegyeznék meg: 1. a benchmark nem hazudik, ugyanakkor nem is mindenható (több összehasonlító oldalon is néztem, és mindenhol kb. 20%-kal erősebbnek írják a 7870-et az RX 560-nál a specifikációja szerint), 2. a HD 7870 egy régebbi kártya, ami miatt egy újabb kártyával összehasonlítva egyes tesztekben illetve játékokban alulteljesíthet, 3. a tesztben egy 4 gigás RX 560 szerepelt, míg a HD 7870-ben 2 giga RAM dolgozik, ami nyilván megmutatkozik a teljesítményében.
Nekem volt RX 560-am, és nagyon elégedett voltam vele, de RX 460-ra váltottam végül, a gyerek meg kapott egy 4 gigás RX 5500-at, amit pár nap után egy 8 gigás RX 580-ra voltam kénytelen cserélni, mert a VRAM szűkössége miatt a Warzone csak low grafikán volt hajlandó futni.

-
Dilikutya
félisten
Két játékban kapásból 2x fps-e van az RX560-nak.

GTA V: egyértelmű 7870 fölény, 5-10 fps
Rainbow Six Siege: az RX560 jócskán elhúz, 15-20 fps az előnye minimumban, maximumban
Assassins Creed Origins: picivel, de vezet az RX560
Assassin's Creed Odyssey: ugyanaz a helyzet mint az Origins-nél, csak frissebb játék, mindkettőnek alacsonyabb fps-e van
Forza Horizon 4: a 7870 egyértelműen az utolsó helyen áll, a két másik kártya 5-10 fps-el előzi, az RX560 meg közel duplája
Gears 5: szinte koppra ugyanazt hozza a két kártya
Red Dead Redemption 2: ugyanazt hozza itt is a két kártya, az 1 %-os minimumokban van 1-2 fps előnye az RX560-nak. -
Dilikutya
félisten
Én összehasonlító videót néztem, nem benchmarkot.

-
-
Dilikutya
félisten
RX560 inkább a 7870-el van párban, néha kicsit rá is előz pár fps-sel. Kivéve a Forza Horizon 4-et, abban jócskán lehagyja, gondolom a frissebb architektúra miatt. Egyébként nem semmi, hogy 10 éves videókártya mire képes. Akárhogy is nézzük, ez az utóbbi 10 év korántsem volt akkora ugrás, mint az azt megelőző. 2011-ben egy 10 éves Radeon8500 meg Geforce 3 Ti teljesen kuka volt.
-
Te jó ég... mi ez a videokártya mizéria?
Meg hogy drágább lett használtan, mint amennyiért vették a hozzászólók...Még jó, hogy idehaza nincs mindig-a-legújabb-játék mizéria.
De már így is hatalmasat léptünk előre: a 7 éves számítógépben (akkor raktam össze utoljára számítógépet!) található gt220-ról az "új" gépünkben nVidia K620 ketyeg. A K620-at itt vettem a HA!-n, 10k-ért, még decemberben.
Egyelőre viszi a fortnájtot; legkisebb fiam kicsit kockás kezd lenni, most 13 évesen odaengedtük a Fortnite elé. Meglátjuk... -
lényeges játékok elfutnak egy 7970m-en is.
ennyi a lényeg számomra. -
-
$p@rr0w
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De az ebayest elvámolják. És belerokkanok.
-
Új videókártya piac halott, a topik zárható.

Ha mindenképpen új kell akkor 25-30 körül van ebayen rakás fake 1050-es. Megérkezik, nyitsz case-t hogy fake majd pénz vissza és ingyen van egy GTX550-650-esed amire csak egy biost kell rakni hogy normálisan működjön. És mindegyik totál új, azzaz lehet maga a gpu nem új.
Vagy veszel egy rakás hibás vga-t fillérekért szintén ebay-en aztán full áron felrakod vaterára teszteletlenként és az árából veszel működő kártyát.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aprón van használtan 20eft körül néha GTX 660, 760, 770, 580 stb amiket azért nem kellene leírni. Én nagyon jól elvoltam egy 3gb-os GTX660ti-vel aztán bányász RX480-assal is. És hála ennek a totál káosznak lett egy ritka (bár nem kifejezetten erős) Radeon Pro Duo kártyám.
-
prolad
addikt
75 ezer az 1050 ti? Emlékszem még 2017 nyarán (amikor szintén eléggé elszabadultak a hardver és főleg a VGA árak) vettem egyet 55-ért és már akkor fogtam a fejem miatta (és az még a kínálat drágábbik fele volt).
-
Dilikutya
félisten
válasz
laceszgamer
üzenetére
Kicsit tombol még a bányászláz, és akkor visszajönnek a régi szép idők, veheted a 8800 Ultrát újra 170-ért, persze az AGP-set, a PCI-E meg 250.

-
laceszgamer
addikt
Régi szép idők mikor 170-ért 8800Ultrát kapott az ember.

-
angyalpc2
aktív tag
2 éve vettem használtan 1060 3G zotacot
35-ért jó áron voltmost 60-70 alatt nincs és 4+ éves kártyákról beszélünk
mikor robbant volna november körül akkor a 1070 re váltottam volna..mondom annyit megér 60e-t esetleg 80e-ért 2060-as

most ez 130e-150e -
Azért durvák az árak. Két éve vettem a HA-n 560 4GB 25.000-ért garanciával.... Most meg látom, hogy 40.000 körül mennek. Egész jó befektetés volt.

-
muszurkefal
aktív tag
Nekem csak márciusban érett meg az előrendelés.
De nem sürgős, addig inkább lediplomázok. Még egyszer
2015-17 között volt PS4-em, de a proginfo szak miatt kénytelen voltam pc-t építeni, ezért eladtam.
Azóta is az a pc van előttem, de már kedvem sincs rajta játszani egyáltalán. -
Én is áldom az eget a tavaly októberben vett 1660S-ért 83k-ért....soha nem gondoltam volna, hogy életem eddigi legdrágább videókarijának ennyire fogok örülni, és hogy befektetés lesz belőle

-
icemad
nagyúr
válasz
muszurkefal
üzenetére
Ha tudsz venni. Még egy ideig nem. Series x sem sok van, ha éppen valahol kapható. Egyébként meglepően sok ex-pc játékos tűnt fel az újabb konzolok topikjaiban. Nagyrészük elégedett a konzollal is.
-
lolller
tag
pontosan ezért vártam én is inkább az előrendelésre ps5-nél. PS4-ről váltottam nyilván nem kell részletezni, hogy már 2013-ban is egy erős közepes volt sem mint erős konfig. Készlet hiány miatt majdnem rászántam magam egy PC összerakására, de végül győzött a józan ész. Nincs az az isten, hogy én egy 4 éves 1080-ért meg hozzá egy félkonfigért 300ezret adjak.
Lett inkább kis türelemmel 200ért egy ps5 ami majd egyszer talán még a 8k 60fps-t is tudni fogja. Nekem mondjuk a 4k 60/120 fps is bőven elég.
-
muszurkefal
aktív tag
Tényleg röhej, ami folyik. Minap számoltam ki, hogy ha veszek egy Playstation 5-öt meg 30 darab játékot hozzá, még akkor is olcsóbban jövök ki, mintha a számomra upgrade-et jelentő legolcsóbb videokártyát megvenném.
Szerintem nem csak én fogok platformot váltani idén, pedig egy 1080 rötyög a gépemben, ami azért még most sem egy rossz kártya. Csak hát az 1440p-t már nem hajtja ki az újabb játékoknál.
-
Lord Myn
őstag
Én meg megjelenéskor (amikor még 250 körül adták) vettem egy 3070-est, és mivel játszom mostanság 90%-ban? Csupa retró: DOSBox, PCem, SNES emulátor... Hát nem panaszkodhat a VGA, hogy nagyon nyúzom...
(néha indítok egy 3Dmarkot vagy egy Superposition-t, nehogy a ventillátorok berozsdásodjanak) -
Krugszvele
senior tag
.
-
gilfoyle
őstag
Nem figyelgettem a videokártya árakat, a cikk és a hozzászólások hatására megnéztem.

Nekem egy 1060 3GB van, marad is még jó sokáig![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk WoT-on kívül mással nem játszom, az meg jelenleg elmegy 2560-as felbontásban ultrában még ezzel is... -
TheLázs
tag
Áldom az eget és vigyorogva szorongatom a 1660-am amit még 73-ért vettem újonnan és most kitekeri a 3440*1440-et dirt rallyban
-
Dilikutya
félisten
GTX1050 kemény 133 ezerért. Szerintem rohadjon rá a boltokra ennyiért. És rengeteg ajánlat van hasonló áron, miközben a 75 is nagyon sok egy 5 éves, alsó-közép kategóriás kártyáért.
-
$p@rr0w
őstag
Egyszerűen tragédia ami történt pc játék fronton, és ez most komolyan vissza veti majd a teljes ipart szerintem, egy ilyen szegényebb országban mint a mienk meg sokszoros lesz a hatás.

Szomorú ez, sajnálom a mostani fiatalokat sokaknak lett esélytelen zsebpénzből diákmunkából a gépépítés/fejlesztés.
Reméljük hogy az ipar másik felét majd a jobb otimalizálásra sarkallja (nem fogja).
De legalább a konzolok rendkívül csábító vételnek számítanak hirtelen...
Kiváncsi vagyok tényleg mi lesz ebből minden szempontból a következő ~3 évben.
-
Precorus
tag
Attól függ, milyen játékot. Egy cs:go, wot, wow, lol, dota, minecraft stb vígan fogja érezni magát fhd-ban, bár esetenként nem a legnagyobb minőségben, én tavaly váltottam RX 580-ra, addig sima 1050-el toltam, space engineers, wot, lol, csak a SE volt közepesen, minden más high-max körül, sima 60 fps.
Szóval lehetni lehet, csak kérdés hogy mit meg hogyan

Persze én VR miatt egy 3060-ra fenném a fogam, dehát
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- GIGABYTE A520M DS3H AC vadiúj, 3 év névre szóló garancia, WiFi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 12700 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A fiam még a Warzone-nal is el tudott játszogatni low beállítás mellett FHD felbontással a 4 gigás RX 560-nal, ami gyakorlatilag koppra ez a teljesítmény.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)