Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zotyesz66


zotyesz66
őstag

Egyetértek a könyvvel kapcsolatban, én is nagyon szerettem. Mondjuk István bácsi számomra sosem volt pocakos meg borostás, csak bajszos és masszív nagydarab. Bessenyei Ferenc eljátszhatta volna, vagy Bujtor, csak akkoriban ő még túl fiatal volt.
A folytatás, a Téli berek is hasonlóképp hangulatos, de talán egy kicsit komolyabb hangvételű.
Eleve nagyon szeretem Fekete Istvánt, de szerintem a mostani generációnak nem sokat jelent amit és ahogyan írt.

(#2) Egon


Egon
nagyúr

Ha jól emlékszem, nekünk nem volt kötelező olvasmány, de lehet hogy tévedek.
Jó könyv, de azért annyira nem fogott meg, hogy többször is elolvassam (mondjuk a kötelező olvasmányok közül mindössze kettő volt, amit ronggyá olvastam: az Egri csillagok és a Mester és Margarita... :B ).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#3) ivana


ivana
Ármester

A hangoskönyvekkel kapcsolatban: nekem nagyon nem jönnek be, idegesít, hogy nem olvasok, és sokkal lassabb, egy óra alatt simán bepusztítok 100 oldalt, hangoskönyv ennek közlébe se ér. Meg nem is értem annyira a történetet hangos könyvben.

(#4) potyautas


potyautas
csendes tag

Nem olvastam, csak a filmből ismerem. Viszont nagyon tetszik ahogyan írsz. Különösen a bevezetés megfogalmazása.
Egy könyv elolvasása után nem nagy élmény ugyanazt filmen megnézni. Nekem legalábbis csalódás volt pl. a Navarrone ágyúi. Azt mondtam akkor, hogy ha előbb el nem olvasom, nem értem a filmet. Ez aligha lett volna így, csak éppen az olvasás alatt kialakult képi világommal vetettem össze.
Fordítva történt a sorrend a Csillagok háborúja esetén. Kíváncsian kutattam az eltéréseket, de nem voltak. Egy az egyben a film volt leírva :(

(#5) Käytöskukka


Käytöskukka
újonc

@zotyesz66: Igen, a Téli berek is megvan, bár azt már 23-24 éves koromban kaptam ajándékba, de azóta azt is elolvastam párszor. Az tényleg inkább a hangulata miatt szép és nem a története miatt, bár a történet is szép, és nagyon tetszett, hogy ahogy a fiúk is komolyodtak az egy év alatt, úgy a könyv hangvétele is komolyabb egy fokkal.

@Egon: Az Egri csillagok jó példa arra, amikor a film valahogy jobb, mint a könyv, legalábbis szerintem. A könyvet olvastam, és nagyon tetszett, de a Bornemissza Gergely diákkoráról szóló rész, meg a Rab oroszlán fejezet, ami a konstantinápolyi börtönben játszódik, nagyon lelassította az egészet és a filmből ezt ki is hagyták.Legalábbis nem az egész került bele, csak mikor olaszul/ magyarul énekelnek, meg egy két rövidebb jelenet.

@ivana: A hangoskönyveket én novellákkal kezdtem és munka közben nagyon jól lekötött később jött pár regény. Szerencsére olyan munkám van, hogy közben lehet például zenét hallgatni vagy valamit és én így hallgattam végig a kb 8 órás Roadside picnic-et. Van egy legendás Tüskevár hangoskönyv is Máthé Gábor előadásában, de sajnos nem találom sehol Youtube-on vagy más videómegosztón, megvenni meg.. hát majd ha tényleg nincs sehol.Többnyire viszont maradtam a novelláknál, vagy a rövid, de velős Creepypasta-knál. Majd írok ezekről is.

@potyautas: Köszönöm szépen. Igyekszem úgy írni, hogy ne legyek unalmas, meg ne csak ilyen filmmesélős stílus legyen belőle, hogy: Az de jó, mikor.... meg amikor.... meg az is amikor...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.