- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ez egyébként egy igen érdekes adat.
Mivel valaki egyszer azt írta a fórumban, hogy a régi rendszerben azért tudtak az emberek könnyebben lakáshoz jutni és fizetni a hitelt, mert anno az állam az egészet kölcsönökből fedezte, így látszólag jobban éltünk, de egyben eladósította az országot.Viszont ahogy ez a számadat is mutatja az elmúlt 20 évben mégtöbb, hanem ugyanannyi kölcsönt vett fel az ország, cserébe viszont semmi látszatja nincsen.
-
Algieba
őstag
Lehet, hogy pár percen belül törlöm a bejegyzést. Mert hiába fogalmaztam finoman, ez mégis csak politika.
Azért milyen jó a Ph!, hogy igyekszik politikamentes maradni, holott mindannyiunk bőrére megy már az alkudozás.
De megértem, én tényleg nagyon megértő vagyok.
Szerk.: Hová írjak másik bejegyzést, ahol nyíltan tudnánk beszélni? Szerintem nagyon fontos és aggasztó események zajlanak. Ezeknek nagyon rossz vége lesz.
-
sztikac
őstag
Pont úgy érzem magamat mint egy értelmiségi 1935-ben, Németországban.
Állva tapsolsz a Vezér beszédei után?
-
baluka26
veterán
Széllel szemben hugyozás, mi vagyunk az okosabbak, a többiek hülyék, jogállamiság ellen menés, egy fontos nemzetközi szerződés megszegése, gazdasági függetlenségre törekvés viszot megvan.
Ne felejtsd el, hogy a gazdasági fellendülésük csak a háborúra való intenzív készülés miatt volt, ilyen országot szerintem senki sem szeretne.
-
Arra se vagyunk kepesek, hogy kidobjuk magunk kozul a szemetet. Inkabb elfutunk, meg rettegunk, tudod mire gondolok. Sokan ezert mennek el az orszagbol. Ez beszarisag semmi mas. A magyaroknak kellene erot venni magukon es osszefogva megmutatni, hogy ez a mi orszagunk.
De mondjuk mit is varjon az ember, amikor kulfoldon a legelso ember aki at fog verni/lehuzni, az magyar lesz.
-
Ezt így honnan? Ott akkor épp gazdasági fellendülés volt.
-
Jhonny06
veterán
válasz
echterion #27 üzenetére
Nem hinném, hogy azért tart ott az ország, mert a lakosai olyanok, amilyenek. Mégis milyen összetartást várnál el? Annyira bírom, hogy mindenki azt hiszi, hogy a határon túl már mindenütt mosolygós emberek vannak, akik alig várják, hogy a másikon segítsenek. Tipikus urban legend. Meg hogy "Bécsben felszállsz a villamosra és teljesen más". Ugyan már.. a különböző életkörülmények miatt lehet, hogy az általános közérzete jobb az embereknek, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Legalább annyi paraszttal lehet bárhol máshol találkozni, mint itthon. Ahogy segítőkész emberekkel is. Megcáfolva önmagam azért azt hozzátenném, hogy nem csodálom az itthon élő emberek rossz közérzetét, lásd.: bejegyzés.
-
Algieba
őstag
Így van. A társadalmon belül lévő összetartó (elit védő) réteg, akár egy nagy trombózis, kinyírja az egész testet.
Az ifjaknak jó mesterei voltak, pontosan tudják, hogyan kell védeniük magukat. Ezért lehetetlen a pozitív irányú változtatás. Hiába toporgunk egyre megnyúltabb arccal, nem tudunk cselekedni. Egyet tehetünk, hogy menekülünk.
-
feka007
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
Psychonaut #16 üzenetére
Egyetértek. Amikor a választási eredményeket kihirdették, mindenki tudhatta, hogy mi fog jönni. Az más kérdés, hogy legtöbben nem voltak tisztában ennek következményeivel.
-
baluka26
veterán
válasz
Psychonaut #16 üzenetére
Ez azzal kezdődött, amikor el lett zavarva a Nemzetközi Valutaalap.
Lauda: Amellett, hogy egy kibaszott troll vagy, egész értelmeseket írsz -
F34R
nagyúr
lesz még ettől sokkal rosszabb is..
-
baluka26
veterán
válasz
Psychonaut #13 üzenetére
Sok okot adtak az országoknak, hogy csúnyán nézzenek rájuk.
Persze mi nem kezdtünk el újra fegyverkezni, még csak a Felvidéket (Saarvidék ekkor került vissza a németekhez) sem csatoltuk vissza, de a klasszikus háborúval párhuzamba hozható a gazdasági helyzet is, és elég szarul állunk, hogy mindenkivel szembefordulunkEz mind azt jelenti, hogy felrúgták a békeszerződést, gyakorlatilag mint amit mi is csinálunk az EU-val szemben.
-
Psychonaut
veterán
Na, miert, mi volt Nemetorszagban 1935-ben?
-
csƵ
addikt
Tényleg van hasonlóság festő és festményt rendelő között?
-
Kephamos
addikt
szerintem fail. szerintem.
-
-
Algieba
őstag
Itt most tényleg nem a politikát akartam firtatni, hanem egy ismerős forgatókönyvet látok élőben megvalósulni. A felismeréstől rosszul lettem, és rettegve húzódott össze bennem az ünnepi hangulat. Ez az út, amin az ország halad, átgázol az egyetemes értékeken.
Muszáj virágnyelven fogalmazni, mert egy fontos témáról van szó, aminek helye van itt is, de nem akarom, hogy törölve legyen.
-
-
Nem a legrosszabb, mindig van lejjebb.
-
Vakegérke
félisten
Az optimizmus meg hol marad, kicsi lány?
Jó, tudom, könnyen beszélek. Nyugger vagyok, és bár nem dúskálok a földi javakban, meg tudok élni abból a pénzből, amelyet majdnem 45 évnyi munkámmal érdemeltem ki.
Én sem akarok politizálni, értelme sem volna. Így inkább csak mesélek.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy "átkos" korszak...
Hú, szidják a fiatalok, hiszen szerintük most isszák a levét. Fizetni kell a múlt hagyatékát.
De tényleg így van ez? Ti mit gondoltok?
Ha jól tudom, 7 milliárd dodó volt az államadósság, amikor megalakult ez a szép új rendszer.
Most ugyan mennyi?
Ingyenes volt az oktatás, az egészségügy. Úgy bizony, gyerekek, iskolatej is volt, egyetlen forintocska volt az ára. Hogy tudjátok, ez már a drágított verzió volt, hiszen korábban egy Forint volt a két deci tej egy zsömlével.
Ja, hogy a fizetés? Az bizony egy szakmunkásnak volt vagy ezer Forint, ha nem több.
Anyám szombaton bevásárolt hétvégére, és panaszkodva mondta, hogy elvitt egy százast, és alig hozott haza belőle.
Nem volt gond a gyerek. Volt napközi, nyári tábor, Zánka, Csillebérc, MHSZ klubok. Havi 5, azaz öt Forintért voltam vitorlázó repülő.
Ipari tanulóként egyetlen forintocskáért béreltem a könyveket egy évre, és egyetlen forintocska volt a napi ebédjegy.
Mikor '69-ben szakmunkás lettem, közel 1.400 Forint lett a fizetésem, míg anyám 960 Forintért melózott betanított munkásként.
Havonta volt jutalom, negyed- félévente fizetés emelés.
Mindent részletre vásároltunk, mert kiszámítható volt a lét. Évi 6% volt a kamat, míg a lekötésé 5%.
A kenyér és a tej cirka 40 évig volt 3 Forint 60 fillér.Ma is itt van a sok lóvé, csak kevés zsebben.
Na jó, nem folytatom.
A tisztelt moderátorokat megkérem, hogy ha gond van, akkor engem tessen elmarasztalni, törölni hozzászólásomat.
Csak meséltem.Ja, és volt KMK. Közveszélyes Munka Kerülés.
Volt meló, lehetett gyereket vállalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest