Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #39306496


#39306496
törölt tag

Még kívülről is rettenetesen borzalmas lehet átélni az ilyesmit. :(
Lehet tudni részleteket a balesettel kapcsolatban?

(#2) barnam_ válasza #39306496 (#1) üzenetére


barnam_
nagyúr

A baleset egy enyhe kanyarban történt, és az árokban kötött ki az autó. Hogy pontosan mi okozta (gyorshajtás, vagy ittas vezetés), azt nem tudom, de egy Audi 100-s volt, amiben ha bekötik magukat és 80-90 km/h-val mennek, szerintem megússzák. Egyelőre ennyit tudok.

(#3) #39306496 válasza barnam_ (#2) üzenetére


#39306496
törölt tag

Hiába régi az az Audi, attól még Audi. Nagybátyámmal történt meg a következő kb 10 évvel ezelőtt: lement discoba szintén Audija volt, 80-as vagy 100-as nem tudom, nagyba ment a buli, meg az ivás, és az egyik "barátja" egy bódult pillanatban ellopta tőle a slusszkulcsot, beültek négyen, ugy gondolták elviszik egy körre a kocsit. Elvitték. Négyen ültek benn, egy körforgalomba túl gyorsan mentek be kisodródtak, telibe egy beton villanyoszlopot. A lényeg az, hogy mindegyikőjük megúszta az esetet, horzsolás és karcolás volt a legdurvább sérülés. Be voltak kötve. Viszont utána le kellett rendezni az anyagiakat, de ez már más sztori. Csak az a lényeg, hogy az ember hiába hiszi és tudja, hogy milyen képességű a sofőr, ha nincs tiszta állapotban, vagy akár nem rajta múló okok miatt is megtörténhet a baj. Arra meg megéri 3 mp-et szánni, amig beköti az ember az övet, minden más várhat addig a kis ideig. :(

(#4) barnam_ válasza #39306496 (#3) üzenetére


barnam_
nagyúr

Itt van pontos infó. Jól gondoltam, a biztonsági öv hiánya, plusz a gyorshajtás miatt lett ekkora tragédia.

(#5) !wannabe


!wannabe
tag

Üdv!

Bankettemen volt még az anno, hogy mindenki ment vacsi után a megbeszélt helyre partizni csak haverék gondolták, hogy ha már kocsival jöttek megpörgetik az estét kicsit. Engem is invitáltak ha jól emlékszem. A lényeg, hogy elindultak Székesfehérvárról Kisbérre diszkóba. Banketten ugye volt már piálás rendesen szóval mindenki rövidezett stb. Plusz fehérváron be is téptek. Felvették a haverokat majd elindultak így 5en. Jah egyébként 5 millios Bora-val volt. Megcsúsztak a kanyarba valahol 180-al. Senki sem volt bekötve. Mindenki túlélte. Egyiküknek lett gerincbaja ami 8napon túl gyógyuló sérülés lett. Lehetett volna sokkal nagyobb gond is. Például ha valaki meghal a kocsiban. Vagy egy másik kocsiba rohannak bele és abban a kocsiban is meghal valaki. Szerencséjük volt mert így nem kellett rendőrt hívni és így nem is derült ki a turpisság. A kocsit fél millióért vették be a bontóba.

Szerencsére Nekem csak kisseb koccanásaim voltak eddig nem volt vészes egyik se.
Legyetek körültekintőek ha vezettek mert könnyen megvan a baj.

(#6) ByB


ByB
addikt

Ennek az Audi-nak alig lett baja, a képek alapján korrektül egyben maradt az utascella: öv, öv, öv!!! Idehaza hányan kötik be maguk mögött, így nem "zavar" és nem pittyeg az a hülye autó sem... :(

Érdemes kipróbálni, elég csak 30-cal menni és öv nélkül kézzel-lábbal kitámasztani az anyósülésben, majd satufék. Egy átlagautóban is műszerfalba lehet harapni, egy Porsche-ban pedig... :U

(#7) barnam_ válasza ByB (#6) üzenetére


barnam_
nagyúr

én azt nem értem, hogy anya hogy lehet ilyen felelőőtlen, mikor a gyereke is ott ül a kocsiban? :W

(#8) kételkedem válasza barnam_ (#7) üzenetére


kételkedem
addikt

Az anya vitte el egy körre kocsikázni a fiatalokat. No comment :W

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#9) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Totális felelőtlenség! :W

Egy biztos! Szeritnem ilyen tragédia után bekapcsolja majd mindegyik az övet a kocsijában. Sajnálatos, hogy egy ilyen élmény kell ehhez. :(((

(#10) ollie válasza !wannabe (#5) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

"Egyiküknek lett gerincbaja ami 8napon túl gyógyuló sérülés lett."

Pedig ilyenkor kötelező rendőrt hívni, még akkor is, ha csak egy karcolás az egész.

***

(#11) juliabrilke válasza ollie (#10) üzenetére


juliabrilke
addikt

Stimmel!

Utána meg 1-2 napra rá meghal belső vérzés vagy valami más hülyeség miatt.

(#12) !wannabe válasza ollie (#10) üzenetére


!wannabe
tag

Nem azért nem hívtak rendőrt mert úgy érezték semmi bajuk sincs. Hanem azért mert részegek voltak + be voltak szívva beleértve a sofőrt is és volt náluk anyag is gyanítom.

[ Szerkesztve ]

(#13) PH-User


PH-User
addikt

Barátnőm testvére azért úszta meg "csak" egy kulcscsont töréssel, mert NEM volt bekötve. Ellenkező esetben, lehet, hogy ottmaradt volna. Ezt az orvos mondta.

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#14) ollie válasza PH-User (#13) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ilyen kivételes esetben történik, az esetek 90%-ában (vagy több) pont az öv menti meg az életet.

***

(#15) Csemike válasza PH-User (#13) üzenetére


Csemike
csendes tag

Ugyanmár... Nagybátyám is azért nem köti be magát, mert mi van, ha kigyullad az autó, ő meg nem tud kimenekülni, mert be van kötve. Baromság, de aki ilyen hülye, haljon is meg. 1000 autósból 999 azért éli túl a balesetet, mert be volt kötve, 1 pedig azért, mert nem... Kb. így vázolható fel az arány.
Amúgy épphogy a bekötött biztonsági öv szokott egy nagyobb ütközésnél kulcscsont törést okozni. De csak ennyit, mert ha nem vagy bekötve a szélvédőt fejeled le, és jobb esetben csak úgy jársz mint Massa.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.