Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Azt hiszem most jött el az ideje, hogy biztosító társaságot alapítsak.
(#1) blackrulz: "ettől függetlenül a halálom dátumát nem igazán szeretném megtudni "
Miért? Van attól királyabb, mint unalmas kocka életedet azzal befejezni, hogy utolsó hónapjaidban olyan extrém dolgokat művelsz, mint
- ejtőernyő
- bungee jumping
- bázisugrás
- motorozás 300km/h sebességgel
- szex gumi nélkül maláj kurvákkal
- etc.Meg előre tudsz tervezni. Ha tudom, hogy 40 évesen kimúlok, akkor tudod mikor fogok nyugdíjjárulékot fizetni. Ha viszont azt dobja a gép, hogy 102 évesen halok meg, akkor lehet, hogy visszaveszek a "carpe diem" életérzésből és lehúzom azt a 40 évet valami kevésbé lepra helyen, hogy utána boldogan éljem több évtizeden át a gondtalan nyugdíjasok életét, akik hol itt nyaralnak, hol ott, miközben kevésbé szerencsés társaik egymás torkát harapják el a műfogsorral az utolsó akciós farhátért.
És ezzel remélem választ adtam arra is, hogy ezeket az előrejelzéseket miért nem fogja soha az életben megtudni a nagyközönség, csak egy szűk, nagyon gazdag kör.
-
Penge_4
veterán
A gép csak az élet biológiai részét elemzi, hogy az öröklött génjeim és aktuális fizikai állapotom alapján milyen hosszú életre vagyok determinálva. Ugyanúgy a táplálkozásomat és életvitelemet sem fogja megjósolni, hanem vagy egy átlagos verzióval kalkulál, vagy az általam betáplálttal, vagy vegyíti (ha pl. dohányzom, akkor ezzel súlyozza, ha minden nap kihagyom a reggelit és kávéval kezdem a napot, akkor ezzel, ha rendszeresen sportolok, akkor azzal súlyozza a várható értékeket.
Tehát ha 102 évet jósol a gének alapján, ipari hulladék élelmiszerrel, rendszertelen evéssel, stresszes munkahellyel és mozgásszegény életmóddal még durvább károsító tényezők nélkül, (mint alkohol, dohányzás és drog) is simán több tíz évvel meg lehet rövidíteni.
Ugyanakkor ha nekem azt jósolja, hogy már 30 fölött kezdődnek a bajok és 40-re kb. olyan egészségi állapotom lesz, mint Stephen Hawkingnak, akkor lehet, hogy megfontolom, hogy ezt a kis időt megtöltöm élettel és nem arra emlékszem majd halálos ágyamon, hogy x évet elcsesztem a tanulásra, majd a szakmai gyakorlatra, álláskeresésre, helyezkedésre, bebiztosítottam anyagilag a jövőmet, nyugdíj, lakástakarék, stb. összejött esetleg már lakás is meg kocsi és egy rutinvizsgálat alkalmával közli az orvos, hogy hány hónapom van maximum hátra és a túlélési esélyem 5%.
Ez esetben meglehet, hogy 10-15 évvel is megrövidítem a várható éveimet, de addig legalább szó szerint élek, nem robotolok, szopok, térden csúszok és segget nyalok az előléptetésekért és gyűjtögetek későbbi éveimre. Meg legalább nem csinálok gyerek(ek)et, aki(k)nek ugyanazokat a selejtes géneket adom át, amik nekem fogják korai halálomat okozni, illetve nem is kötöm össze olyannal az életemet, akinek fájdalmas lesz a korai halálom.
Ez a gép arra lesz jó, hogy segítsen eldönteni azt az életvezetési dilemmát, hogy ha nem rendelkezel megfelelő családi háttérrel, akkor két dolog között mindenképp választanod kell. A boldog, eseménydús fiatalkor a felhőtlen bulizással, szórakozással és lazulással, illetve az érem másik végén az anyagi függetlenség lehetőleg 40, de mindenképpen 50 éves kor előtt. Mindkettőt nem kaphatod meg.
A várható életkilátásaid alapján viszont eldöntheted, hogy melyik fekszik neked jobban. Felesleges hajtani, ha úgyis korán meghalsz. Viszont ha prémium génekkel rendelkezel, az életet eltékozolni felesleges és kockáztatni a korai halált, illetve ami annál is rosszabb: pocsék életminőségben évtizedeket vegetálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest