Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tacsk0
aktív tag
Van egy ts230 nasom 4.5.4.1787 fw-vel, nem reg frissult... Viszont most nem mukodik a nyomtatas. Ra van kotve USB porton keresztul egy hp p1005 nyomtato ami eddig hibatlanul ment. Most a windowsban inaktiv allapotban van. Alap hibajavitast vegig csinaltam (telepites/torles/hozzaadas/ujrainditas/mas usb port beallitas). Maga a nyomato mukodik 2 laptoprol is teszteltem USB kabelen keresztul. Szerintem az fw miatt nem megy. Van valakinek hasonlo tapasztala? Regebbi fw hogyan tudok visszatenni?
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
Connection refused after QTS 5.0 update : qnap (reddit.com)
Csodalatos. Belefutottam. Van backup meg minden de ez hihetetlen. Valaki tud valami plusz infot errol?
-
tacsk0
aktív tag
HBS es Onedrive problemam van kb 2 hete. Folyamatosan ezt az uzenetet kapom:
Error 2021-12-25 14:16:09 System 127.0.0.1 Hybrid Backup Sync Job Status [Hybrid Backup Sync] Failed to complete Sync job: "odrive_sync". Authentication error from cloud service. Log into cloud account again
Ket hettel ezelottig hibatlanul ment. Ha a jobot ujrainditom akkor egy fel napig jo aztan ujra leakad. Van egy google drive is az hibatlanul fut. A username/pw biztos hogy jo. Sok mindent probaltam pl nas restart, backup teljes ujrakonfiguralas stb.
Mas is talalkozott ilyennel?
-
tacsk0
aktív tag
sziasztok
ts230 | fw:5.0.0.2131 | hsb 3 hybrid backup sync: v20.0.0706
Barmilyen sync job beallitasanal a 3rd party szolgaltato (google drive, ms one drive) authentikacio utan beragat a loading please wait allapotba. Vartam mar 50 percet is, az appot es mar a nast is ujratelepitettem a 0-rol. Eredmeny ugyan az. Mas is tapasztalt ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
pci-e slotba csak qnap valo? mas olcsobb mukodhet? (ssd-t szeretnek)
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8680 üzenetére
Szerinted ez is mukodne 1db nvme ssd-vel cache-kent?
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8682 üzenetére
2 ev alatt mennyire hasznalodott el az ssd?
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8684 üzenetére
szerinted az mukodhet, hogy egy [ilyenre] telepitem a nas os-t es az appokat? tehat nem chache vagy adattarolo disk lenne hanem csak az os-t es az appokat tarolna? probalkoztal ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8698 üzenetére
Beszereztem egy Axagon PCEM2-NC PCIE NVME M.2 adapter-t és egy Hynix BC511 256GB ssd-t. A terv az volt, hogy inicializálom a nast (ts251d) es diskek nélkül az ssd-re telepítem a rendszert. Ez nem jött be mert fel sem ismerte...
Ezután visszaraktam a diskeket es megnéztem mi a helyzet a storage & snapshots centerben. QTS felismeri az adaptert és az ssd-t is viszont csak és kizárólag gyorsítótárként használható de ott is javasolja a raid1-et. Új storage pool létrehozásánál meg ezt linket dobja be amiből egyértelmű a helyzet:Why can't I use NVMe PCIe/M.2 SSDs for storage? | QNAP
(nekem nem er 35-40k-t a qnap adapter + ssd, hogy a rendszert azon taroljam)
-
tacsk0
aktív tag
Az alábbi androidos appok nem tudják kezelni azt, ha a user pwben space van. 2 napom ment rá... Gondoltam megosztom hátha más is éppen küzd velük:
Qfile 3.3.0.0818
Qmanager 2.19.4.0915
Vmobile 3.6.0 -
tacsk0
aktív tag
Van valakinek tapasztalata APC back ups cs350 szünetmentessel? Lehet venni usb - rj45 kábelt és "elvileg" a nas felismeri....
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8787 üzenetére
TS230 nemrég adtam el... Ami futott rajta:
1. surveillance station: 2db foscam R2 kamerával
2. container station: deluge torrent 20-30 torrentel
3. HBS: oneDrive, google drive szinkronizáció
4. Qmail: 2db email fiók szinkronizáció
5. SMB megosztásNem mondom, hogy elfogyott a vas mert bírta. 2GB ram kihasználtsága ált 60-65% volt. Csak jött egy jó ajánlat és eladtam egy TS231D-ért.
-
tacsk0
aktív tag
Notification center azt írja, hogy "No volume available. Create a volume in storage & snapshots before continue." Pedig van. Sőt az egyik nem titkosított a qlog center miatt. Nem nagyon találtam információt, hogy pontosan mi a volume követelmény.... Lehet nem tud osztozni a qlog centerrel? Valakinek van tapasztalata?
-
tacsk0
aktív tag
válasz Impair1980 #8797 üzenetére
uj frissites rendbe is hozta!
-
tacsk0
aktív tag
válasz BaziJoe00 #8805 üzenetére
Próbáld meg HW resetelni.
The different ways of resetting your NAS - explained! | QNAP
-
tacsk0
aktív tag
válasz racskobalazs #8838 üzenetére
Háthat segít a saját eljárásom:
1. A nas elött van egy UPS.
2. Nekem 2 meghajtós nasom van így raid1-et használok.
3. Minden fontos adat (kép, doksik stb) HSB-vel szinkronizálva van a onedrive-ra (te esetedben költséges lenne szerintem)
4. Csak belső lanról érhető el a nas. Nem használom a qnap távoli elérést, helyette OPENVPN....
5. Mindent beállítottam amit a security counselor javasolt, nem használt szolgáltatásokat kikapcsoltam.
6. Minden hónapban offline backupolok.
7. Az offline backup a város másik végén van, egy titkosított meghajtón.
+1 amit otthon tárolok offline meghajtók és papír alapú doksik azok tűzálló pénzkazettában vannak. -
tacsk0
aktív tag
sziasztok
Qmail agent fizetős... Tudtok valami containert, amivel emailt tudok backupolni/syncelni? Bevált dolog érdekelne, ami napi használatban van nálatok!
-
tacsk0
aktív tag
TS-128A legacy státuszban van azaz már nem értékesítik de frissítéseket még kap. Mikorra várható az EOL (nincs OS update) státusz ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest